NPEX « Terug naar discussie overzicht

Risicokwalificatie bestaande obligaties

1.450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
Happy One
2
quote:

c room schreef op 18 april 2023 11:39:

[...]
www.npex.nl/wp-content/uploads/2023/0...
Waardering volgens hen nu passend 6x de omzet.
Hun idee is inderdaad dat verschuiving en verbreding leidt tot een hogere mutiple qua waardering.

Als je het zo bekijkt is het helemaal interessant: omzet 2022 = 100 omzet 2023 = 130 (groei 30%).
Waardering nu 100*4,5 = 450 waardering zou moeten zijn 6*130 = 780. Dat is ongeveer 70% meer.

Voor het overige grotendeels eens met de inhoudelijk goede post van Leefloon. Er zitten wel behoorlijk wat haken en ogen aan dit verhaal.
Happy One
3
quote:

ramptoerist schreef op 18 april 2023 10:32:

[...]

Nou ja, als er dus 0 controle is ( even 3 min googlen en bob is uw oom ) dan is ook de NPEX dus een soort van afvoerputje voor lieden die gewoon verder gaan met hun fantastische unieke *stap nu in voor het te laat is * kansenparels?
Npex heeft in elk geval omzet en nieuwe emissies nodig, zoveel is duidelijk. Er zijn (ook qua aandelen noteringen) wel meer geflopte kansenparels op Npex, eentje meer of minder kijkt niemand raar van op.
c room
1
Nu zal de prospectus as is 31/12/22 zijn, hoewel hij op 24/3/23 gepubliceerd is, maar met een solvabiliteit van 20% en 1,7 miljoen ev mag toch niet gesteld worden dat er geen belangrijke investeringen (8.5) zijn gedaan. Vindt dat beleggers wel even mag worden uitgelegd wat de overname materieel betekent. Beneden solvabiliteit 35% mag het dividend verlaagd worden en zie nergens cash of aandelen staan bij de overname. Geloof niet dat er 1,5 miljoen cash dividend uit kan en bij verhoging aantal aandelen en zelfde percentage al helemaal niet, nog los van de aflossing 1 miljoen lening met een opmerkelijke licht hogere rente dan de NPEX obligatie. Dat de overname na 24/3 is besloten acht ik uitgesloten gezien opstellen prospectus met verklaring omtrent investeringen. Misschien was er haast bij de emissie dat dit voor zorgvuldigheid gaat.
Nu blijft me triggeren dat hypothetisch er 8,7%, mag volgens prospectus naar één bieder, wordt aangeboden en pe niet heeft toegehapt. Ligt het aan het aan hun rendementseisen, haalbaarheid plannen of management? Als klein bedrijf lijkt me overnemen in buitenland riskant en een ervaren investeerder handig.
Voorbeeld van belang opdracht 2005 bij OCW en in 2009 bij meerdere ministeries is toch wel onzinnig. 18 jaar ploeteren later ga je pas door 5 miljoen omzet. Om de omzetmultiplier op 6 te zetten is na 2 klanten en 1 getekend contract mijn inziens prematuur. 4 nieuwe klanten Q1 is ook niet positief, wellicht komen die later nog.
Leefloon
1
quote:

Happy One schreef op 18 april 2023 18:13:

dat verschuiving en verbreding leidt tot een hogere mutiple qua waardering.
Hoe vaak kun je zoiets als IPO'ende pipo blijven benadrukken, als je multiples al aan de stevige kant waren en het over gekochte i.p.v. autonome groei moet gaan, en dat dan alweer niet per aandeel...

Nog even en er komt een mogelijke tweede notering in de Verenigde Staten, t.b.v. factor 8x. Wat mij betreft een associatie met zeep en een pump. Wellicht om ooit té dure aandelen als betaalmiddel te hopen te gaan gebruiken; wie weet.
Leefloon
1
quote:

c room schreef op 18 april 2023 20:06:

Dat de overname na 24/3 is besloten acht ik uitgesloten gezien opstellen prospectus met verklaring omtrent investeringen.
Het is wellicht niet alleen een vlotte overname, maar ook de poging om daarmee van 4,5x naar 6x te gaan, zonder dat aan de markt over te laten. De meest recente poging tot bijsturing van een waardering rond een IPO was mogelijk die van WOL, toentertijd met (eveneens over te nemen) "content" als groeimotor of poging tot rechtvaardiging. Bestaat ook nog steeds voort, als Tessellis.
DeBrakkeGrond
2
quote:

Happy One schreef op 18 april 2023 18:15:

[...]

Npex heeft in elk geval omzet en nieuwe emissies nodig, zoveel is duidelijk. Er zijn (ook qua aandelen noteringen) wel meer geflopte kansenparels op Npex, eentje meer of minder kijkt niemand raar van op.
Beursfondsen die Damrak moeten verlaten zoeken alternatief
(FD, Eva Schram)

Groot bedrijf op klein platform

Euronext exploiteert in Amsterdam geen groeimarkt, maar er zijn in Nederland wel vergelijkbare handelsplatforms, die opereren onder een zogeheten multilateral trade facility-licentie. Dat zijn de kleinere handelsplatforms NPEX, Captin en NXChange.

NPEX-ceo Mark van der Plas geeft aan in gesprek te zijn met een aantal kleinere bedrijven die nu nog aan Euronext Amsterdam genoteerd staan. 'Wij hebben natuurlijk interesse om dat te faciliteren. Het is voor die bedrijven ook interessant om naar ons te komen. Je kunt beter een van de grootste bedrijven zijn op een klein platform, dan een van de kleinste bedrijven op een groot platform.'

Maar aan een notering bij NPEX zijn eveneens voorwaarden verbonden, zegt Van der Plas. Daardoor passen sommige bedrijven die het Damrak moeten verlaten, mogelijk ook niet op zijn handelsplatform.

NPEX is niet alleen geïnteresseerd in ondernemingen die nu al bericht hebben gekregen van Euronext dat delisting eraan zit te komen. 'We worden ook benaderd door bedrijven die nog aan alle eisen van Euronext voldoen, maar die zich afvragen waarom ze eigenlijk op het Damrak staan. Het kost daar immers ook veel geld, bijvoorbeeld vanwege die accountantseisen', zegt Van der Plas.

Het hele artikel:
fd.nl/financiele-markten/1473896/beur...
Leefloon
1
quote:

c room schreef op 18 april 2023 20:06:

Nu zal de prospectus as is 31/12/22 zijn, hoewel hij op 24/3/23 gepubliceerd is
...
prospectus met verklaring omtrent investeringen. Misschien was er haast bij de emissie dat dit voor zorgvuldigheid gaat.
...
Nu blijft me triggeren dat hypothetisch er 8,7%, mag volgens prospectus naar één bieder
Een algemene vooraf-tip voor inschrijvers: download en bewaar zo'n prospectus. Dat kan van belang zijn als je ooit moet aantonen benadeeld te zijn met een prospectus, zonder van een logbestand van de al dan niet failliete NPEX afhankelijk te hoeven zijn. Nooit aantoonbaar op een juridisch relevant moment een prospectus kunnen lezen, dan is er ook geen schade door een prospectus.

Ik zeg noch suggereer dat dit prospectus of iets daaraan verbonden niet deugt, maar het is sowieso een algemene aanbeveling.

Een praktische casus? Dat een bedrijf failliet gaat door een onterecht niet uit een prospectus blijkende overname, waarna de levensvatbare boedel voor een appel en een ei wordt verkocht aan de houders van aandelen A, en het voor de NPEX een leermomentje is om van downloads een log bij te houden en veilig te stellen.
c room
1
quote:

Leefloon schreef op 18 april 2023 20:56:

[...]
Het is wellicht niet alleen een vlotte overname, maar ook de poging om daarmee van 4,5x naar 6x te gaan, zonder dat aan de markt over te laten. De meest recente poging tot bijsturing van een waardering rond een IPO was mogelijk die van WOL, toentertijd met (eveneens over te nemen) "content" als groeimotor of poging tot rechtvaardiging. Bestaat ook nog steeds voort, als Tessellis.
Sorry, wilde reactie corrigeren maar bij IEX kan geen correctie op correctie, dan moet je alles weer corrigeren. Bedoelde te zeggen dat NPEX op of vlak voor 24/3 toch wel zou hebben gevraagd of de prospectus nog actueel is? Dat de overnameprijs geheim/niet bekend is. Hmmm... met de waarderingen die Xillio zelf aanhoudt en de synergie van de overname moeten ze rond de 20 miljoen hebben betaald of gewaardeerd. Denk het niet en geloof dat het bewust niet bekend is gemaakt vanwege verschil deal en eigen opgepompte waardering. Opmerkelijk dat het nu de de omzetwaardering van de corporate finance firma heeft. Ga op de duimen van Rikkert Engels letten bij de gong van eerste notering.
Leefloon
1
[quote alias=DeBrakkeGrond id=14774208 date=202304182136]Beursfondsen die Damrak moeten verlaten zoeken alternatief/quote]
Tenzij voor noodgevallen om even te overleven, zou ik zo'n (te) kleine beurs ontraden. Lavide van Diede:

Een overstap naar Euronext Growth Paris ligt op dit moment het meest voor de hand. De vereisten voor wat betreft regulering en accountants liggen lager op de Europese groeimarkten. Ook zullen de operationele kosten lager uitvallen. Bovendien zullen veel van de toekomstige activiteiten plaatsvinden in Frankrijk en past Euronext Growth beter bij de omvang van een bedrijf als Lavide.
Lavide bekijkt op dit moment echter álle mogelijkheden en zal zich daarbij laten bijstaan en adviseren door professionals. Zekerheden kunnen op dit moment nog niet worden gegeven.


Parijs, Brussel, álle mogelijkheden. De NPRM liet echter zien dat, bijvoorbeeld, pump & dump bij overgewaardeerde aandelen niet goed lukt bij dunne handel. Toch is het goed dat de marketingafdelingen van de kleine beursjes een teken van leven geven, maar de voorkeur van "bedrijven" kan elders liggen.

Ook de ex-NPRM wil dus graag van nxchange.com naar Euronext GrowthAccess OsloParijs, waar veel meer waardeloze prut is genoteerd en soms (!) levendig wordt verhandeld. Zie o.a. live.euronext.com/nl/product/equities... (klik boven de koersgrafiek even op "MAX", en raad daarna waarvan op de Y-as de letter de afkorting is).
Leefloon
1
quote:

c room schreef op 18 april 2023 21:39:

bij IEX kan geen correctie op correctie, dan moet je alles weer corrigeren.
Mijn net zo werkende, ouderwetsere hoofdingang is beursduivel.be. Daar werkt copy-paste. Behalve bij URLs. Zo'n URL kun je redden door met correctie op correctie eerst terug te keren naar "een" vorige versie (1.0), en daar versie 2.0 onder te plakken, om daarvan versie 3.0 te maken. Een beetje gedoe, maar als het belangrijk genoeg is kan het. Xillio inhuren mag ook; die zijn gespecialiseerd in een overstap van "oud" naar "nieuw".

Oeps; ik dwaal af. Terug naar NPEX-obligaties...
Leefloon
1
quote:

c room schreef op 18 april 2023 21:39:

Denk het niet en geloof dat het bewust niet bekend is gemaakt vanwege verschil deal en eigen opgepompte waardering.
Onverminderd eens, ook zonder de motivatie te hoeven raden. Iets dat in een prospectus thuishoort, en niet iets dat, inclusief de 6x, tijdens een IPO hoort. Mocht het "toeval" zijn in plaats van geregisseerd verhaal, dan zou men als IPO-pipo nog het fatsoen kunnen hebben om de onderhandelingen te pauzeren en niet over 4,5x en 6x te gaan beginnen.

Niet dat ik zo denk, maar met regie zou een zeer kleine overname zomaar ingezet kunnen zijn als manier om de hele waardering ingrijpend te proberen te wijzigen. Pumpen. Bij npex.nl is de inschrijving op deze beste groeibriljant tot dusverre slechts ruim 30% van een maximum, en dat zou weleens aan de WOL-achtige waardering kunnen liggen. Een vervijfvoudiging door o.a. "klantwaarde" werkte zo te zien niet.

Voor inschrijvers hoop ik dan maar op alsnog meer vraag dan aanbod, voor een grotere kans op een tijdelijke NPEX-overwaardering na afronding van deze zelfs een tikkeltje verdachte IPO. De beste, een vervijfvoudiging van "iets" maar niet per aandeel, omzet, omzet, omzet, discount van 25% ten opzichte van iets met groei, (bijna) stilgevallen autonome groei, geen details van een rare overname tijdens een IPO, vraagtekens bij een rubriek "ontwikkelingen na de balansdatum", EBITDA moeten vergeten als maatstaf, "pumpen met niet minder dan 6x de omzet als nieuwe maatstaf tijdens een IPO, risico op NPEX-imperialisme met overnames, "klantwaarde", ...

Ik geloof wel een beetje in een klein bedrijfje, een profijtelijke nichespeler voor legacy systemen die niet door een grote leverancier van systeem B worden verhuisd en waarvoor Microsoft steevast dé oplossing zou bieden, en ik geloof in ruime zin meer in een bedoelde verbreding met recurrente omzet uit aanverwante diensten binnen zo'n nichemarkt. Maar ik geloof niet in iets dat daadwerkelijk (los van wat de gek ervoor geeft bij de NPEX, voor zolang als dat duurt) in de buurt van €15 of €20 per gecertificeerd aandeel C uitkomt. Van zo'n stoere, op verder niets gebaseerde 6x met een tijdens een matig verlopende IPO aangepast verhaal wordt het verhaal er voor mij niet beter op. In tegendeel.
Leefloon
1
Lang geleden bij nichespeler Econocom, een verzameling van soms beperkt samenhangende ICT-bedrijven (en sleepboten) met chronische verdubbelingsbeloftes, zo'n mogelijke verklaring voor het op willen pompen van de eigen waardering, naast het wellicht niet tevreden zijn over slechts 30% inschrijvingen op de IPO:

Het echte nieuws was volgens ING dat er drie tot vier middelgrote overnames zullen worden afgerond in de eerste helft van dit jaar, in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje. De logica van de overnames ziet ING volledig, alleen is de lage waardering van Econocom een probleem.
c room
1
Ik herhaal jou een beetje, Leefloon. Het is nu vooral belangrijk dat er duidelijkheid over de deal komt en wat de consequenties zijn qua financiering. EBITDA-groei, waardering omzet, marktwaarde, klantwaarde, breed en diep groei zijn leuke termen, maar kenschets eens wat je wil: aandeelhouderswaarde of een lucratieve exit op termijn.
Leefloon
1
Dieper geïnteresseerden, inschrijvers en/of lezers van een mogelijk achterhaald prospectus zouden, in willekeurige volgorde, kunnen overwegen om gratis (hoef ik mij ook niet af te vragen hoe ridicuul out-of-the-box kan zijn) en in willekeurige volgorde:

1a) Via de onvolprezen SOb te vragen naar de details, omdat een overname en een mogelijk achterhaald prospectus tijdens een lopende IPO ontstaan of blijken, ook met mogelijke gevolgen voor de obligaties en de waardering daarvan..

1b) Omdat het bedrijf nog niet beursgenoteerd is, aan de NPEX verzoeken om de details en eventueel te actualiseren prospectus correct te verspreiden, door de gebeurtenissen tijdens of voor de publicatie van het prospectus en tijdens een lopende IPO.

1c) Bij de AFM te melden dat een beursje, de NPEX, het toelaat dat een prospectus tijdens een IPO ingrijpend achterhaald mag worden. Het bedrijf valt mogelijk bij het toezicht van de AFM en heeft nog geen genoteerde aandelen, maar de beurs die zoiets toelaat kan wel aan te spreken zijn op een procedure tijdens een IPO. Het is nu onmogelijk om de waarde van de belegging in te schatten, nog voor de toelating tot de notering.

Laat ik mijzelf herhalen: afblijven/"verkopen". Wie het prospectus heeft gelezen, die heeft dat vermoedelijk zinloos gedaan. Het prospectus is nu al achterhaald, als het vooraf niet al achterhaald was. Strikt gesproken hebben kopers van de certificaten geen idee wat ze precies kopen, om dat "afblijven" ten overvloede nog eens kracht bij te zetten.
c room
2
Heb er contact over gehad.
Ze konden inhoudelijk niets vertellen over de overname, zoals financiering en hoogte overnamesom. Stellen dat er 2 sporen zijn qua informatievoorziening: prospectus en beleggersbijeenkomsten/-berichten. Buiten de prospectus om is de overname wel vermeld, aldus NPEX. Is de facto zo met bericht gisteren en bij inschrijving krijg je automatisch die berichten. Uitstel van emissie of een deadline voor alle informatie over overname lijken mij de 2 opties.
Leefloon
2
quote:

c room schreef op 19 april 2023 20:53:

Stellen dat er 2 sporen zijn qua informatievoorziening: prospectus en beleggersbijeenkomsten/-berichten.

Uitstel van emissie of een deadline voor alle informatie over overname lijken mij de 2 opties.
Klasse; bedankt. Dat, die 2 sporen, is nonsens. Het persbericht is overduidelijk op de certificaten-IPO gericht, dankzij zo'n onnodig stoer verhaal over 6x de omzet, en kan niet op beleggers in die certificaten zijn gericht. Want die zijn er nog niet. Een achteraf gezochte verklaring, maar geen rechtvaardiging. Het prospectus heeft nu geen enkele informatiewaarde meer, door dat eerste spoor en de latere ontsporing.

Als met de NPEX en/of de onderneming niet te praten valt, dan blijft m.i. over de gratis AFM ( www.afm.nl/nl-nl/contact/contactformu... als toezichthouder op het beursje van die "zorgvuldige IPO-procedure".

En secundair de SOb ( www.obligatiehoudersbelangen.org/contact ). Als de certificaten niet onder de O vallen, dan nog kan een kwalijke IPO met schadeclaims verregaande gevolgen hebben voor de obligaties.

Het deugt nou eenmaal niet. 100% eens. Een intentie voor een overname, zodat het prospectus tijdens een IPO een als-dan-bijlage zou moeten krijgen om niet al tijdens de IPO verouderd te zijn. en een nieuwe waardering met factor 6x die je pas ná die overname vast zou kunnen stellen. Geen daadwerkelijke overname, geen nieuw "groei profiel"

Is het dubieus pumpende bedrijf niet direct (AFM) of indirect (beursgenoteerde obligaties) aan te pakken, dan suggereer ik dus de AFM-route om de IPO-procedure van de onder toezicht vallende NPEX te melden. Laat de AFM, meerdere meldingen over hetzelfde zijn daar welkom, maar toetsen of ook zij vinden dat er sprake is van 2 sporen óf van een ontsporing.

Misschien op WOL na, met mogelijke intenties om "content" zoals Endemol over te nemen rond de IPO van WOL, kan ik spontaan even geen soortgelijke casus bedenken.

Meldingen mogen beknopt; de AFM heeft de deskundigheid of er bijvoorbeeld een expliciete of impliciete "stille periode", of anders een updateplicht met details, geldt. Het volstaat om, in eigen woorden, te melden dat je de NPEX onzorgvuldig vindt handelen door tijdens een IPO een ongebruikelijk persbericht over een rare intentie toe te laten, met afwezigheid van alle voor een prospectus relevante details.

Wie dat prospectus zorgvuldig heeft gelezen, die heeft dat immers (mogelijk) voor niets gedaan. Nu al achterhaald dus, nog tijdens de IPO. De NPEX had de IPO kunnen uitstellen of annuleren, als Xillio het bij het pumpende persbericht over een intentie wenst te laten. Nog los van het wel alvast vooruitlopen op een nieuwe waardering van 6x de omzet, als Xillio deze groei (wel of niet) zou gaan kopen. De NPEX, met hun "Corporate Finance partij", is m.i. het spoor bijster. Het deugt niet.
c room
2
Ik volg jouw redenering. In tegenstelling tot wat je hier over NPEX zou denken, zijn de mensen van NPEX zeer redelijk en correct als je contact met hen hebt. Althans, dat is mijn ervaring. Zou mensen adviseren eerst contact met NPEX op te nemen als zij willen afzien van deelname, alvorens naar de AFM te gaan. Weet uit ervaring dat AFM arrogant kan zijn, een zekere reactietijd heeft en misschien geen passende oplossing biedt. Met een boete voor NPEX wegens slordigheid of onjuiste info ben je niet geholpen met de ongewenste certificaten in portefeuille.
Leefloon
2
quote:

c room schreef op 20 april 2023 09:08:

Zou mensen adviseren eerst contact met NPEX op te nemen als zij willen afzien van deelname, alvorens naar de AFM te gaan.

Weet uit ervaring dat AFM arrogant kan zijn, een zekere reactietijd heeft en misschien geen passende oplossing biedt.

Met een boete voor NPEX wegens slordigheid of onjuiste info ben je niet geholpen met de ongewenste certificaten in portefeuille.
Prima; voor velen zal het over spijt en niet over principes gaan. Laat het dan wel over de inhoud (annulering eigen inschrijving) gaan, met prettige communicatie als bijzaak. Mijn bezwaar tegen de NPEX is dan wel dat ze dit überhaupt laten gebeuren, ondanks dat je misschien individueel over iets kunt onderhandelen.

En-en kan. Als we hier in voldoende mate gelijk hebben, dan verwacht ik achter de schermen het aandringen op details met nieuw prospectus en eventueel een nieuwe IPO-ronde, en als dat aandringen niet lukt een dringend advies aan de NPEX om een streep door de IPO te zetten. Het type arrogantie lijkt mij vooral academisch van aard, met bijvoorbeeld wat minder spontane interesse voor de kleine NPEX dan voor een baantje bij een grootbank.

Ik verwacht geen boete, maar je loopt als Xillio-belegger dan het risico dat de mogelijke overname toch schitterend is, er in het ergste geval een streep door de IPO gaat, en dat je laatste kans was om slechts 4,5x de omzet per certificaat te betalen. Ik verwacht dat de AFM, als we gelijk hebben (én krijgen), aanstuurt op een herzien prospectus en nieuwe IPO, om het niet uit te laten maken welke versie van het prospectus je oot hebt gelezen. Nieuwe IPO-poging, nieuw prospectus. Kan Xillio meteen de vraagprijs verhogen van 4,5x naar bijna 6x...

Nog even over de 2 sporen, voor de meelezers. Als je (suggestieve) "updates" toestaat tijdens een lopende IPO, buiten een prospectus om, dan kun je krijgen dat ik een weddenschap heb gewonnen en door geldnood de opbrengst van 100 euro voor 85 euro als IPO naar de NPEX breng. Met een bankgarantie van de Rabo. Spoor 1, zo'n IPO. Vervolgens is spoor 2 dat ik laat weten dat de bankgarantie onder het garantiestelsel valt, zodat een waardering rond de risicoloze rente meer voor de hand ligt. O ja, en dat de CFO de intentie heeft om de bankgarantie te gebruiken voor een andere constructie. Spoor 2. Maar dat tweede spoor is dan eigenlijk versie 2.0 van het eerste spoor. Wel de suggestie dat het aandeel minstens 99 euro waard zou zijn, maar niet meer de zekerheid op ontvangst van 100 euro. In dit geval ook nog eens met de mogelijkheid dat versie 2.0 van het eerste spoor een vooraf al bestaande list was, met de vrijblijvendheid van een intentie, die verzwegen is in het prospectus van spoor 1 en ingezet kan zijn omdat inschrijvingen kunnen achterblijven op verwachtingen. De "2 sporen" suggereert een verband én een verschil, maar ik zie uiteindelijk een gemankeerde, onbruikbare versie 2.0 van spoor 1.

Ik hoop dat de IPO netjes wordt uitgesteld, zodat beursje en bedrijfje de boel op orde kunnen brengen met een hersteld eerste en enige spoor. Later wel of niet teveel betalen per gecertificeerd aandeel C is dan het punt verder niet. Wie weet, en blijkt het met correcte gegevens inderdaad een prachtige verbreding van "klantwaarde". Meldingen gaan primair over de informatieverstrekking of het gebrek daaraan; niet over de uitgifteprijs of annulering van inschrijvingen.
Happy One
2
Een interessant moment deed zich voor op minuut 41 van de video bijeenkomst, hier te vinden:

www.npex.nl/effectenbeurs/xillio/bije...

Een belegger had een vraag over de waardering van Avepoint, een soortgelijk bedrijf. Die waardering zou maar 2,5 keer de omzet zijn, terwijl Rikkert het gisteren nog had gecheckt en op 5 keer de omzet uitkwam (op Yahoo fnance, niet op de site van het bedrijf zelf wat op mij niet heel professioneel overkomt en niet van goede marktkennis getuigt, maar vooruit...).
Nogal belangrijk, aangezien Xillio 4,5 keer de omzet waard zou zijn.

Gezien het belang ben ik er even ingedoken, niet op Reuters maar de op de website van het bedrijf zelf:
ir.avepoint.com/news/news-details/202...

De omzet over 2022 is volgens het persbericht 232 miljoen. De waardering momenteel is 182 miljoen aandelen * 4,22 = 768 miljoen.
Ik kom dan op 3,3 keer de omzet.
Daarnaast heeft het bedrijf een zeer sterke balans met een netto cashpositie van 230 miljoen, verreken je die dan is de waardering 768 miljoen minus 230 miljoen = 538 miljoen. Dan kom ik op 2,3 keer de omzet.
Mis ik iets, laat het dan weten!

In minuut 46 komt Rikkert er nog op terug.
Geen sterk verhaal vanuit Xillio, goede vraag van deze kritische belegger! Ik ben benieuwd naar een toelichting van Xillio inzake deze nogal belangrijke waarderingskwestie.
c room
2
Scherp, maar dit bedrijf heeft een reorganisatie achter de rug en is redelijk verlieslatend. Om de omzet dan alleen als maatstaf te nemen. Het verwacht een aanzienlijk lager groeitempo voor 2023. Outlook is een stuk gematigder dan bij Xillio en bij X. viel het aantal nieuwe klanten tegen. Xillio haalt met de 30% ook niet de 40% groei van de Microsoft Azure Cloud uit de prospectus. 4,5 of 6x de omzet is mijn inziens 2020 werk met bijbehorende rentes. nl.marketscreener.com/koers/aandeel/A...
Het valutarisico is bij Colligo niet benoemd en dat heeft sterke correlatie met de olie- en gassector waar Xillio opdrachten wil scoren; beide bewegen dezelfde kant op.
Uit de YouTube seminar haal ik: dividend is voor rentelasten werknemers en over de free cashflow voor 2023 kan hij niets zeggen. 1,3 miljoen gaat toch echt naar hem. Met 500000 ingeschreven totaal op 50 werknemers is het enthousiasme niet groot. Geen 2de hypotheek, ofzo. Vind het ook raar dat het bedrijf geld leent voor aandelen voor personeel en dat niet vermeldt in de prospectus. Overnames waren niet de reden voor de emissie in de prospectus. Toch duidelijk een strategie verandering. Meer vragen dan antwoorden.
1.450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  0,00  0,00%  23 apr
 Germany40^ 18.217,20 +0,44%
 BEL 20 3.890,71 0,00%
 Europe50^ 5.028,42 +0,40%
 US30^ 38.531,95 +0,07%
 Nasd100^ 17.590,99 +0,63%
 US500^ 5.086,13 +0,32%
 Japan225^ 38.416,26 +1,26%
 Gold spot 2.325,60 +0,15%
 EUR/USD 1,0699 -0,03%
 WTI 83,58 +0,34%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront