DSM « Terug naar discussie overzicht

DSM Firmenich AG 2023

2.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
arnoldus
1
Leefloon
0
quote:

arnoldus schreef op 22 april 2023 21:25:

Heeft iemand hier bericht van gehad dat hefbomen DSM vroegtijdig beeindigd worden?
Ik gok niet met een hefboom van voor mij geleend geld en verre van optimale, struisvogelvriendelijke producten, maar de onderliggende waarde Koninklijke DSM is potentieel een (te) kleine notering geworden, en een fusie of overname kan eveneens een reden zijn voor zo'n vorm van zelfbescherming en zelfvernietiging; zie de productvoorwaarden ervan.
Jan66
2
Maar eens zien op 2 mei wat de kwartaal cijfers gaan doen en hoe de outlook eruit gaat zien voor de rest van het jaar.

Volgens de CEO'S van DSM moeten in de loop van het jaar de synergie voordelen van de fusie al (flink)zichtbaar gaan worden.
In ieder geval zal de post energie minder zwaar gaan drukken op het resultaat van het eerste kwartaal de stroom en gasprijs liggen alweer lager dan toen de Ukraine oorlog uitbrak.

Ik ben ook zeer benieuwd of het wil vlotten met de verkopen van Bovaer zeker gezien dat dit product al in vele landen al op de markt is geïntroduceerd.

Nu fusie van DSM en Fimernich een feit is kunnen ze wat ze misschien al deden gebruik maken van hun uitgebreide verkoopkanalen en de expertise.
Ik zit bv ook te denken aan de overname van Adere Biome, ik lees uit het PB dat ze hun producten in (slechts) 35 landen verkopen. DSM/Firmenich zitten vrijwel in alle landen op deze aardbol en kunnen de producten van Adare Biome makkelijk gaan uitrollen in de landen waar dit bedrijf nog niet actief was.
rene66
1
Hier een link over dsm. Kan het bericht niet geheel lezen omdat je anders lid moet zijn van dit clubje. Maar begin is wel interessant

www.beleggersbelangen.nl/2023/04/17/d...
nine_inch_nerd
1
Beursblik: JPMorgan verlaagt koersdoel DSM

JPMorgan heeft het koersdoel van DSM-Firmenich verlaagd van 180 naar 130 euro met een Neutraal advies. Dit werd maandag duidelijk uit een analistenrapport.

De fusie met Firmenich is een nieuwe belangrijke mijlpaal in de transformatie van DSM, volgens de analisten, maar de "winstvooruitzichten op korte termijn blijven onzeker gezien de grillige vraagontwikkeling en de zwakkere vitamineprijzen, die momenteel ver onder het gemiddelde van het eerste kwartaal van 2013 liggen."

JPMorgan is dan ook positiever over concurrent Novozymes, waar de analisten "meer overtuigende groeivooruitzichten en waardering op de middellange termijn zien."

Kijkend naar het eerste kwartaal van 2023 rekent JPMorgan op een omzet van 2,1 miljard euro voor DSM alleen, met een autonome groei van 2 procent. De volumes zouden in het eerste kwartaal met 3 procent zijn gedaald, terwijl de prijs/mix met 5 procent zou zijn gestegen, denken de analisten.

De EBITDA moet uitkomen op 281 miljoen euro en daarmee in lijn met de consensus. Dit zou een autonome krimp betekenen van 23 procent op jaarbasis, vooral als gevolg van de zwakkere vitamineprijzen.

DSM publiceert op 2 mei een trading update.

Voor Firmenich alleen rekent JPMorgan op een omzet van 1,23 miljard Zwitserse frank, met een autonome groei van 5 procent op jaarbasis, stabiele volumes en 5 procent hogere prijzen. De aangepaste EBITDA moet uitkomen op 215 miljoen frank.

De belangrijkste opwaartse risico voor het aandeel zijn een sterke opleving van de vitamine prijzen, margeherstel bij andere producten en een soepele integratie van de bedrijven en synergie realisatie, aldus JPMorgan.

Als de integratie van het fusiebedrijf gaat haperen of bijvoorbeeld de prijzen in belangrijke segmenten gaan dalen, dan kan dit het aandeel onder druk zetten.
nine_inch_nerd
0
Ja, die Eddy, die praat gewoon met de koers mee.
Typisch koersdoel- analistengeleuter.

Positieve trend DSM

Eddy Schekman25 april 2023
Het aandeel Koninklijke DSM NV (DSM) steeg met een lichte 0,5% en eindigde op 120 euro.

Investtech: “De koers is hiermee 12 van de laatste 15 dagen gestegen. De afgelopen week is het aandeel 6,1% gestegen. Technisch ziet het er echter niet zo goed uit. Het aandeel is trendmatig negatief op de middellange termijn en een verdere daling is waarschijnlijk.”

Toch moet daar tegenin worden gebracht dat een aanval op de steun van 100 euro lijkt te zijn afgeslagen. Ook de trend laat een positieve ontwikkeling zien.
nine_inch_nerd
0
quote:

Pierreterre schreef op 25 april 2023 11:08:

Wie is die Eddy Schekman? Nog nooit van gehoord. Beweert maar wat.
Hoort bij deze club: www.cashcow.nl/bij-akzo-valt-alleen-d...
Leefloon
0
quote:

Pierreterre schreef op 25 april 2023 11:08:

Wie is die Eddy Schekman?
Vroeger bekend als financieel commentator, toen RTL Z en zo nog niet bestond:

nl.wikisage.org/wiki/AVRO%27s_Radiojo...

Een soort van Nederlandse Paul D'Hoore, maar dan dus van de radio en eveneens beter als neutralere AVRO-beurscommentator dan als waarzegger. Zou kunnen dat lezer dezens ook té jong is om nog te weten wat radio was...
Kwast
1
Cash cow: is dat die club die jaarlijks een eerste prijs uitreikt aan die mevrouw van Fintessa ??
Pierreterre
0
Volgens mij moet je juist het tegenovergestelde doen als wat die analisten beweren.
voda
0
Beursblik: resultaten DSM in eerste kwartaal onder druk

DSM publiceert op 2 mei een trading update.

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft het afgelopen kwartaal een fors lagere aangepaste EBITDA geboekt op een lagere omzet. Dit is de verwachting van door Vara Research vooraf geraadpleegde analisten.

Veertien door Vara Research geraadpleegde analisten rekenen op een aangepaste EBITDA van 280 miljoen euro, in vergelijking met 487 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet wordt geraamd 2,0 miljard euro, tegenover 2,6 miljard euro in het eerste kwartaal van 2022.

Over heel 2023 wordt een aangepaste EBITDA verwacht 1,3 miljard euro op een omzet van 8,6 miljard euro. In 2022 boekte DSM een aangepaste EBITDA van 1,4 miljard euro op een omzet van 8,4 miljard euro.

DSM gaf voor 2023 nog geen outlook af en zei dat te zullen doen zodra de fusie met Firmenich is afgerond. Op 20 april werd de transactie afgerond. Op 17 april was 88,6 procent van de aandelen DSM aangemeld onder de bieding. Daarmee is de minimale aanmelding voor het bod gehaald.

De resterende aandelen kunnen tussen 18 april en 28 april alsnog worden aangemeld. Als daarmee het aanmeldingspercentage stijgt naar minimaal 95 procent, zal er een uitrookprocedure worden gestart om ook de laatste aandelen in handen te krijgen.

JPMorgan sprak van een nieuwe belangrijke mijlpaal in de transformatie van DSM, maar de "winstvooruitzichten op korte termijn blijven onzeker gezien de grillige vraagontwikkeling en de zwakkere vitamineprijzen, die momenteel ver onder het gemiddelde van het eerste kwartaal van 2013 liggen", aldus analisten van de bank. JPMorgan heeft voor DSM-Firmenich een koersdoel van 130 euro met een Neutraal advies.

DSM publiceert op 2 mei een trading update.

Het aandeel DSM-Firmenich noteert woensdag 1,4 procent lager op 118,020 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
rene66
1
Op basis van de informatie van beursblik zou je kunnen aannemen dat het aandeel een paar procent zakt. Gezien het beursklimaat en de algoritmes kan dat wel meer worden. Als naar de koers van een jaar geleden wordt gekeken en die van vandaag dan zou je kunnen echter denken dat er al veel in de koers is verwerkt. Blijf rustig zitten en anders wordt het een verder bijkoop moment
nine_inch_nerd
1
Ik kan niets anders. Wil mijn verlies terug. Bijkopen? Zal er niet van komen.
Wachten en geduld.
rene66
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 26 april 2023 20:48:

Ik kan niets anders. Wil mijn verlies terug. Bijkopen? Zal er niet van komen.
Wachten en geduld.
Ik moet eerder van terugkopen dan bijkopen spreken. Op termijn komt het zekers goed met DSM. Ik geloof ondanks de recente flinke aanloop problemen wel in de toekomst van het nieuwe bedrijf. Het is inderdaad wachten en geduld hebben.
Jan66
1
Een groot prijs verschil vandaag van 2 euro tussen het oude DSM en de nieuwe DSM/Firmenich.

Ik denk dat ze inmiddels al boven de 95% zitten.
voda
3
Ruim 96 procent aandelen DSM aangemeld voor fusie met Firmenich

Na aflopen na-aanmeldtermijn.

(ABM FN-Dow Jones) Doordat er tijdens de na-aanmeldtermijn nog eens 9,6 procent van de aandelen DSM is aangemeld voor de fusie met Firmenich, is nu in totaal 96,1 procent van alle aandelen DSM aangemeld. Dit maakte DSM-Firmenich maandagochtend bekend.

Dit betekent dat DSM-Firmenich zo spoedig mogelijk een uitrookbod zal starten om ook de laatste aandelen in handen te krijgen en de notering van DSM zal beëindigen. Op 30 mei vindt de laatste handelsdag plaats.

De na-aanmeldtermijn liep op 28 april af.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
nine_inch_nerd
0
^^^

Goed gezien!

quote:

TP66 schreef op 28 april 2023 16:36:

Een groot prijs verschil vandaag van 2 euro tussen het oude DSM en de nieuwe DSM/Firmenich.

Ik denk dat ze inmiddels al boven de 95% zitten.
nine_inch_nerd
0
Ter info/leesvoer.

finance.yahoo.com/news/57-institution...

"Simply Wall St"

With 57% institutional ownership, Koninklijke DSM N.V. (AMS:DSM) is a favorite amongst the big guns
Mon, May 1, 2023 at 12:08 PM GMT+2

Key Insights

- Given the large stake in the stock by institutions, Koninklijke DSM's stock price might be vulnerable to their trading decisions

- The top 25 shareholders own 39% of the company

- Insiders have been selling lately: simplywall.st/stocks/nl/materials/ams...

If you want to know who really controls Koninklijke DSM N.V. (AMS:DSM), then you'll have to look at the makeup of its share registry. The group holding the most number of shares in the company, around 57% to be precise, is institutions. That is, the group stands to benefit the most if the stock rises (or lose the most if there is a downturn).

Given the vast amount of money and research capacities at their disposal, institutional ownership tends to carry a lot of weight, especially with individual investors. Therefore, a good portion of institutional money invested in the company is usually a huge vote of confidence on its future.

Let's take a closer look to see what the different types of shareholders can tell us about Koninklijke DSM.

View our latest analysis for Koninklijke DSM: simplywall.st/stocks/nl/materials/ams...

What Does The Institutional Ownership Tell Us About Koninklijke DSM?

Institutions typically measure themselves against a benchmark when reporting to their own investors, so they often become more enthusiastic about a stock once it's included in a major index. We would expect most companies to have some institutions on the register, especially if they are growing.

Koninklijke DSM already has institutions on the share registry. Indeed, they own a respectable stake in the company. This implies the analysts working for those institutions have looked at the stock and they like it. But just like anyone else, they could be wrong. It is not uncommon to see a big share price drop if two large institutional investors try to sell out of a stock at the same time. So it is worth checking the past earnings trajectory of Koninklijke DSM, (below). Of course, keep in mind that there are other factors to consider, too.

Investors should note that institutions actually own more than half the company, so they can collectively wield significant power. Koninklijke DSM is not owned by hedge funds. The company's largest shareholder is Artisan Partners Limited Partnership, with ownership of 4.3%. Meanwhile, the second and third largest shareholders, hold 4.2% and 3.4%, of the shares outstanding, respectively.

A deeper look at our ownership data shows that the top 25 shareholders collectively hold less than half of the register, suggesting a large group of small holders where no single shareholder has a majority.

Researching institutional ownership is a good way to gauge and filter a stock's expected performance. The same can be achieved by studying analyst sentiments. There are a reasonable number of analysts covering the stock, so it might be useful to find out their aggregate view on the future.

Insider Ownership Of Koninklijke DSM

While the precise definition of an insider can be subjective, almost everyone considers board members to be insiders. The company management answer to the board and the latter should represent the interests of shareholders. Notably, sometimes top-level managers are on the board themselves.

I generally consider insider ownership to be a good thing. However, on some occasions it makes it more difficult for other shareholders to hold the board accountable for decisions.

Our data suggests that insiders own under 1% of Koninklijke DSM N.V. in their own names. As it is a large company, we'd only expect insiders to own a small percentage of it. But it's worth noting that they own €19m worth of shares. Arguably recent buying and selling is just as important to consider. You can click here to see if insiders have been buying or selling: simplywall.st/stocks/nl/materials/ams...

General Public Ownership

The general public-- including retail investors -- own 43% stake in the company, and hence can't easily be ignored. While this size of ownership may not be enough to sway a policy decision in their favour, they can still make a collective impact on company policies.

Next Steps:

While it is well worth considering the different groups that own a company, there are other factors that are even more important. Consider for instance, the ever-present spectre of investment risk. We've identified 2 warning signs with Koninklijke DSM , and understanding them should be part of your investment process:

REWARDS
- Earnings are forecast to grow 15.34% per year
- Analysts in good agreement that stock price will rise by 25.5%

RISK ANALYSIS
- Profit margins (5.4%) are lower than last year (11.3%)
- Significant insider selling over the past 3 months

If you are like me, you may want to think about whether this company will grow or shrink. Luckily, you can check this free report showing analyst forecasts for its future: simplywall.st/stocks/nl/materials/ams...
nine_inch_nerd
1
UBS herhaalt het koopadvies voor DSM FIRMENICH AG
maandag 1 mei 2023 14:49 UBS herhaalt het koopadvies voor DSM FIRMENICH AG: €137
JPMorgan Research geeft houdadvies voor DSM FIRMENICH AG
maandag 1 mei 2023 13:47 JPMorgan Research geeft houdadvies voor DSM FIRMENICH AG met een koersdoel van €130,00
2.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 15:38
Koers 102,500
Verschil +1,700 (+1,69%)
Hoog 102,650
Laag 99,200
Volume 177.441
Volume gemiddeld 466.496
Volume gisteren 326.477

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront