ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

Forfarmers 2023

352 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
alida1
0
quote:

aextracker schreef op 28 april 2023 19:22:

Tijd voor een inhaal rally nu de bestuurs perikelen en energie & inputkosten gerelateerde inflaties zo goed als achter de rug zijn.
Hoop dat FF zo slim is geweest de energie contracten t\m 2026 op verwachte energie behoefte in te dekken op de termijnmarkt.
Veel goedkoper zal het de komende 12 maanden niet meer noteren.
Op naar For Farmers marge verruiming bij dalende kosten en handhavende verloop\voederprijzen.
Dan nog wat akties van de CEO afwachten om laag renderende \ stagnerende business af te stoten en met de cash die wordt binnen geharkt wat leuke tot de verbeelding sprekende overnames te gaan doen, danwel spraakmakende projecten in de publiciteit te brengen.
De nieuw CEO heeft niet alleen MBA gedaan op de TiasNimbas Business School. Hij is ook iemand met MBA. Wat ook wel eens uitgelegd wordt met de term MetBoerenAchtergrond. Binnen de branche is dat een pré. Maar of ze dat op de beurs in Amsterdam ook zo zien weet ik niet.
aextracker
1
quote:

alida1 schreef op 29 april 2023 11:55:

[...]

De nieuw CEO heeft niet alleen MBA gedaan op de TiasNimbas Business School. Hij heeft is ook iemand met MBA. Wat ook wel eens uitgelegd wordt met de term MetBoerenAchtergrond. Binnen de branche is dat een pré. Maar of ze dat op de beurs in Amsterdam ook zo zien weet ik niet.
Als die MBA van VEO samengaat met MBV (Met Boeren Verstand) zal Beursplein 5 gedwee volgen met verbetering in waardering FF.
Waardering die het gevolg moet zijn van verstandig handelen en kennis van zaken in de sector, leidend tot performance verbetering.
voda
0
PERSBERICHT: ForFarmers N.V.: Voortgang inkoopprogramma eigen aandelen ForFarmers

Lochem, 1 mei 2023

Voortgang inkoopprogramma eigen aandelen ForFarmers

ForFarmers N.V. (ForFarmers) heeft 25.376 aandelen ingekocht in de periode van 24 april 2023 tot en met 28 april 2023.

De aandelen zijn ingekocht met een gemiddelde prijs van EUR2,90 per aandeel, voor een totaalbedrag van EUR73.604. Deze inkopen zijn gedaan in overeenstemming met de machtiging verleend door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ForFarmers op 13 april 2023. De machtiging betreft de inkoop van eigen aandelen zodat ForFarmers haar verplichtingen kan nakomen die voortvloeien uit (certificaten van) aandelen-gerelateerde beloningsplannen en verplichtingen uit medewerkersparticipatieplannen 2022. Het gaat om maximaal 625.000 aandelen, voor een maximaal bedrag van EUR3.125.000,-.

Het totaal aantal aandelen dat tot op heden volgens dit programma is ingekocht bedraagt 50.718 aandelen, voor een totaalbedrag van EUR147.381.

Meer informatie over het inkoopprogramma is beschikbaar op de website van ForFarmers www.globenewswire.com/Tracker?data=l5... www.forfarmersgroup.eu.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

www.globenewswire.com/Tracker?data=jb... Download de wekelijkse rapportage voortgang inkoopprogramma.

Noot voor de redactie / Voor meer informatie:

Caroline Vogelzang, Directeur Investor Relations

T: 0031 573 288 194 M: 0031 6 10 94 91 61

E: www.globenewswire.com/Tracker?data=ab... caroline.vogelzang@forfarmers.eu
alida1
0
quote:

biobert schreef op 2 mei 2023 11:41:

Stabiele cijfers donderdag of toch een verrassing?
afgaande op de richting van de koers vandaag wordt er een aangename verrassing verwacht.
DasFarmers
0
Zit zelf in het aandeel en in de sector. Wat in mij ogen belangrijk is morgen: de volume ontwikkeling over het eerste kwartaal. Vorig jaar zo'n 8% voer kwijtgeraakt. Dit wordt nauwelijks besproken maar is echt heel erg fors en geeft een tik op de marges. Er moet een signaal komen dat de volumes nu wel stabiliseren en niet verder afkalven. Dat heet: maximaal 1-2% verlies in tonnen voer.
alida1
0
PERSBERICHT: ForFarmers N.V.: ForFarmers operationele voortgangsrapportage eerste kwartaal 2022
Lochem, 5 mei 2022

ForFarmers operationele voortgangsrapportage eerste kwartaal 2022

Kernpunten eerste kwartaal 2022(1) :

-- Volume Total Feed2 : daling van -7,3%; daling in alle landen behalve in
Polen Waarvan mengvoer: daling van -8,2%

-- Brutowinst: stijging met 9,3%; vergeleken met zwakke brutowinst in eerste
kwartaal 2021

-- Onderliggende EBITDA: daling van -47,2%; significant hogere grondstof-,
energie- en dieselkosten konden niet volledig worden doorberekend in de
keten
Roeland Tjebbes, CFO en ad-interim CEO van ForFarmers:

"Het eerste kwartaal van 2022 staat voornamelijk in het teken van de schokkende inval door Rusland in Oekraïne, met schrikbarend menselijk leed tot gevolg. De oorlog heeft ook gevolgen op de beschikbaarheid van grondstoffen; een situatie die we continu monitoren. We zijn er tot nu toe in geslaagd onze klanten te blijven beleveren en uitgaande van de huidige inzichten kunnen we dat voorlopig ook blijven doen. In lijn met onze eerder uitgesproken verwachting konden we de prijsstijgingen van grondstoffen en energie, die als gevolg van de oorlog bovendien nog groter waren dan verwacht, niet volledig doorberekenen in de keten. Vooral hierdoor hebben we in het afgelopen kwartaal een significant lagere onderliggende EBITDA gerealiseerd, ondanks voortdurende besparingen. We zien ondertussen enige beweging in de keten om de consument mee te laten betalen voor de zwaar drukkende grondstof-, energie- en brandstofkosten. Het is echter te vroeg hier conclusies aan te verbinden. De Europese agrarische sector zet zich ondertussen volledig in om op een duurzame manier te blijven zorgen voor voedselzekerheid. Wij dragen hieraan bij door innovatieve oplossingen aan te dragen voor veehouders om hen te helpen productie en rendement op het boerenerf te vergroten en tegelijkertijd de voetafdruk te verlagen. Dit blijft de kern van onze strategie, waarvan de herijking spoedig verloopt. We verwachten hierover na de zomer meer te communiceren volgend op de benoeming door de algemene vergadering van Chris Deen als CEO."

1. Resultaten en ontwikkelingen van het eerste kwartaal 2022 worden vergeleken met het eerste kwartaal 2021, tenzij anders vermeld

2. 'Total Feed' behelst de volledige productportefeuille van ForFarmers en bestaat uit mengvoer, specialiteiten, co-producten (zoals reststromen uit de voedingsindustrie, door ForFarmers aangeduid als DML-producten), zaaigoed en overige producten (zoals ruwvoer)

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

Lees het volledige persbericht op de website www.globenewswire.com/Tracker?data=Kg... of open de pdf via de link onderaan dit bericht.

Bijlage

-- 220505_Persbericht_Q1 2022 Operationele voorgangsrapportage ForFarmers
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

ik heb even teruggekeken naar het persbericht van vorig jaar voor Q1.
ben benieuwd wat het morgen wordt.
voda
1
ForFarmers boert iets beter

Stijging onderliggend resultaat veevoerproducent.

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft in het eerste kwartaal de winstontwikkeling onderliggend iets beter zien verlopen dan een kwartaal eerder. Dit bleek donderdag uit een tussentijds handelsbericht van de veevoerspecialist, waarin de sombere verwachtingen herhaald werden.

De onderliggende EBITDA steeg in de verslagperiode met 4,5 procent, volgens het bedrijf vooral door een verbetering in Duitsland en Polen en in het Verenigd Koninkrijk.

De netto omzet steeg, ondanks een volumedaling, doordat de grondstofprijzen hoger waren dan een jaar eerder.

De brutowinst daalde wel met 0,6 procent en daar waren volgens ForFarmers Nederland en België verantwoordelijk voor.

De volumes daalden afgelopen kwartaal met 5,2 procent, vooral door druk op volumes in de varkenssector. Het mengvoervolume daalde met 6,4 procent.

Outlook

De veestapel in Noordwest-Europa zal volgens ForFarmers krimpen, mede als gevolg van de implicaties van overheidsbeleid in de verschillende landen waarin het bedrijf actief is. ForFarmers kan juist met haar voeraanpak veehouders helpen verder te verduurzamen, meent het bedrijf.

De onderneming vindt het moeilijk te duiden wat er met de grondstofprijzen zal gebeuren, maar het lijkt waarschijnlijk dat deze volatiel en relatief hoog blijven. Dierziekten kunnen lokaal druk zetten op de volumes, zoals in de pluimveesector in het Verenigd Koninkrijk wordt ervaren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
alida1
0
De onderliggende EBITDA steeg in de verslagperiode met 4,5 procent, volgens het bedrijf vooral door een verbetering in Duitsland en Polen en in het Verenigd Koninkrijk.

Dit is volgens mij belangrijker dan de al in geprijsde volumedaling.
alida1
0
Zo, er zijn een paar stoplosses afgegaan. die hebben niet gedaan waar ze voor bedoeld zijn.
Hit the bottom
0
Ik ben het met je eens maar de beurs vindt de volume daling kennelijk belangrijker.
Zou FF gewoon dik marktaandeel aan het verliezen zijn?
Wendy L
0
Er was eens iemand bij harry mens , for farmers en tomtom zijn super aandelen. Korte termijn soms leuk, lange termijn onzeker.
voda
0
Beursblik: EBITDA ForFarmers positief

Degroof Petercam zag volumes in eerste kwartaal lager uitkomen dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De volumes bij ForFarmers vielen in het eerste kwartaal van dit jaar iets tegen, maar positief is de groei van de EBITDA. Dit stelde Degroof Petercam donderdag.

Analist Fernand de Boer dacht dat de EBITDA in de eerste jaarhelft juist zou dalen.

De Boer voegde daar aan toe dat de vergelijkingsbasis erg lastig is, gezien de erg zwakke prestaties in het eerste kwartaal van 2022 en het uitzonderlijk sterke tweede kwartaal vorig jaar.

Daarbij is het vermogen om bij ForFarmers vooruit te kijken gering, zeker als het om de Nederlandse regio en het stikstofdossier gaat.

Degroof Petercam heeft het advies voor het aandeel ForFarmers op Houden staan met een koersdoel van 3,60 euro.

De koers van het aandeel ForFarmers noteerde donderdag op een rood Damrak 9,1 procent lager op 2,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
alida1
0
quote:

Hit the bottom schreef op 4 mei 2023 09:12:

Ik ben het met je eens maar de beurs vindt de volume daling kennelijk belangrijker.
Zou FF gewoon dik marktaandeel aan het verliezen zijn?
uiteindelijk heeft de markt gelijk. Maar het vermogen om het dividend te kunnen blijven betalen daalt hier niet van. rustig blijven zitten tot half jaar cijfers.
DasFarmers
0
Volumes zeer belangrijk in deze efficiency en kostprijs gedreven sector. Vorig jaar -8% en dit jaar op koers voor -5% volume. Au, dat doet pijn en vraagt grote inspanning om kostprijs per ton en marges scherp te houden.
DasFarmers
1
Magoed, volgend jaar weer 0,19 (met huidige resultaten) dividend + speciaal dividend a 0,15 vanwege verkoop Belgische activiteit? Zitten we met de huidige koers toch op 12,5%. Er zijn stukken met minder rendement laten we maar zeggen
aextracker
0
quote:

DasFarmer schreef op 5 mei 2023 10:41:

Volumes zeer belangrijk in deze efficiency en kostprijs gedreven sector. Vorig jaar -8% en dit jaar op koers voor -5% volume. Au, dat doet pijn en vraagt grote inspanning om kostprijs per ton en marges scherp te houden.
In een t.g.v. overheids (over)reguleringsdrang (lagere termijn effecten) , krimpende sector blijft schaalvergroting de voornamste strategische weg om efficiency te kunnen behalen.
Los van afstoten van non-core bedrijfjes, blijvend kwijleballen over politiek correct verduurzamend veevoer, zal FF het voornamelijk moeten gaan hebben van strategische allianties, fusies en\of overnames\overgenomen worden.

Jammer, maar helaas.
Boeren en veevoer wordt zolang het juridisch wetenschappelijk slim in elkaar gedraaide stikstof dossier van mr. Vollering boven het land blijft hangen en de boerenstand in de links sociaal poltieke verdomhoek blijft gemanouvreerd, zal het praktisch negatief uitwerken in hoogmatig ge-urbaniseerd Nederland, waar men nog immer amper beseft, dat een stuk vlees van levende have \ vee komt vnl. uit Nederland i.p.v. uit de supermarkt, die tegen een fractie vlees importeert vanuit zuid amerika, waar hele jungles als gevolg worden omgekapt, voor de globale massa consumptie.

Penny wise, pound foolish.....

Als ik For Farmer was, zou ik met de kennis en kunde van voer(technologie) overnames in Latijns Amerika en de Verenigde staten gaan doen. De vleesvervangende 1st mover Beyond Meat rapporteert ondertussen een dalende omzet en mega verliezen bij $ 420 Mln omzet.

Wat dat betreft is er hoop :) voor For Farmers..... meat replacement beyond the hype..... and over the top already..... ?
352 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 2,385
Verschil +0,005 (+0,21%)
Hoog 2,390
Laag 2,325
Volume 131.489
Volume gemiddeld 135.377
Volume gisteren 43.364

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront