PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL mei 2023

555 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 24 25 26 27 28 » | Laatste
JvH
0
May 8 (Reuters) - Dutch postal firm PostNL on Monday reported a surprise operating profit for the first quarter, beating analysts' estimates for an EBIT loss.

The company said its results were aided by positive impact of adaptive measures implemented last year, such as optimisation of routes, staff and fleet and tight control of indirect costs.

The company, which delivers parcels and letters across Belgium, the Netherlands and Luxembourg, posted normalised earnings before interest and taxes (EBIT) of 7 million euros ($7.73 million), versus a consensus for a loss of 2 million euros.

($1 = 0.9056 euros)

(Reporting by Olivier Cherfan and Augustin Turpin; Editing by Himani Sarkar)
Boel
0
quote:

slei schreef op 8 mei 2023 07:21:

www.postnl.nl/en/about-postnl/investo...
Geen kostenbesparing in zwaar concurrerende markt.

Wat is dan de strategie?
voda
1
Rem op bezorging pakketten bij PostNL aan begin nieuwe jaar
16 min geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM (ANP) - PostNL heeft het afgelopen kwartaal de hoeveelheid te verwerken pakketten zien teruglopen, evenals de omzet. Tegelijkertijd heeft het postbedrijf de kosten proberen terug te dringen, onder meer door een reorganisatie op de pakkettenafdeling en het optimaliseren van bezorgroutes.

De omzet over de eerste maanden van 2023 kwam uit op 783 miljoen euro, een daling van 3 procent op jaarbasis. De hoeveelheid verwerkte pakketten liep in die periode terug met 6,5 procent. Na aftrek van de kosten bedroeg de winst 4 miljoen euro. Dat is flink minder dan een jaar eerder, toen de winst nog uitkwam op 34 miljoen euro.

"Noodzakelijke stappen"
Topvrouw Herna Verhagen is desondanks tevreden. Zij spreekt van een „positief effect van de noodzakelijke stappen” die het postbedrijf moest nemen om de kosten terug te dringen. Daaronder vallen maatregelen om de inflatiedruk en teruglopende volumes tegen te gaan. Bijvoorbeeld het schrappen van tot driehonderd ondersteunende banen op de afdeling Pakketten bij PostNL. Vanaf 2024 moeten al die maatregelen jaarlijks zo’n 25 miljoen euro aan kosten besparen.

BEKIJK OOK:
Verwende shopper beteugeld: betalen voor retourzending

Die reorganisatie vordert volgens PostNL volgens plan. „Al met al zijn we tevreden over de manier waarop het jaar is begonnen”, aldus Verhagen. Het economische klimaat blijft volgens haar onzeker, maar vooralsnog denkt het bedrijf aan het eind van 2023 een winst van tussen de 70 miljoen en 100 miljoen euro te behalen. Dat is de winst voor aftrek van rente en belastingen. Voor dit kwartaal kwam die winst nog uit op 7 miljoen euro.

www.telegraaf.nl/financieel/191668544...
Branco P
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 7 mei 2023 22:59:

Ik vrees een drama morgen met verliescijfers. Gewoon omdat het onderdeel is van de verborgen agenda waar Herna schaamteloos aan meewerkt.
Zo te lezen was het grootste dramastuk gisteravond ;)
Branco P
0
quote:

Boel schreef op 8 mei 2023 07:46:

[...]

Geen kostenbesparing in zwaar concurrerende markt.

Wat is dan de strategie?
Lees jij een andere update dan ik? Bij paketten werden dit kwartaal kosten bespaard en bij post wil men nog kosten gaan besparen dit jaar.
SAHR-0310
0
quote:

Branco P schreef op 8 mei 2023 08:02:

[...]

Zo te lezen was het grootste dramastuk gisteravond ;)
Het is natuurlijk nog steeds een grote farce dat Herna zichzelf met deze resultaten op de borst klopt...
tjongejonge
0
Postnl klimt m.i. duidelijk uit het dal en de komende weken kan de koers dan ook weer richting € 2 :-)
Jestbread
0
Verwachtingen waren extreem laag. Al in ieder geval een klein beetje opbeurend dat ze over die lage lat zijn gesprongen.
voda
0
Beursblik: meevallende pakketvolumes bij PostNL

Jefferies handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het eerste kwartaal van 2023 meevallende pakketvolumes laten zien. Dit concludeerde analist David Kerstens van Jefferies maandag.

"De ontwikkeling bij pakketten was beter dan verwacht", aldus Kerstens.

De aangepaste EBIT daalde dan wel met 79 procent tot 7,0 miljoen euro, maar de analistenconsensus rekende op een verlies van 2,0 miljoen euro.

Verder herhaalde PostNL de outlook voor heel 2023.

Jefferies heeft een Houden advies op PostNL met een koersdoel van 1,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Branco P
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 8 mei 2023 08:13:

[...]

Het is natuurlijk nog steeds een grote farce dat Herna zichzelf met deze resultaten op de borst klopt...
Het drama zet zich vandaag voort zie ik.

Een koersrange van 1,50 a 2,00 is gewoon realistisch (is ook het pre-corona-niveau) voor een kleine lokale pakket en postbezorger. Post is een teruglopende zaak en op pakketjes kun je als lokale speler op termijn niet écht concurreren met de DHL’s van deze wereld. Wat verwacht je dan nog van een CEO? Het lijkt een beetje op het van je afschrijven van frustraties en je moet denk ik minder focussen op een ceo en meer op de business en de context.
Alrob2
0
Aan hel belangrijke punt, de kosten, blijkt met succes gewerkt te worden en de pakketpost komt weer uit de dip. Tja, de koers kan weer omhoog.
win some...
0
Pakketvolumes Postnl in Q1 -6,5%, vergelijk Deutsche Post (volumes Dld) 0% en Bpost +9%
Ebitmarge Postnl in Q1 1%, vergelijk Deutsche Post (P&P Dld) 3% en Bpost 7%

Misschien beter dan de eigen verwachtingen, maar t.o.v peers nog steeds bijzonder matig.
voda
0
Update: Daling bij PostNL valt mee

Outlook 2023 herhaald door postbedrijf.

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het eerste kwartaal de omzet en het resultaat op jaarbasis zien dalen. Dit bleek maandag voorbeurs uit de cijfers van het postbedrijf.

De omzet daalde van 806 miljoen naar 783 miljoen euro. Dat was wel meer dan de 764 miljoen euro waar analisten op rekenden.

Aan die omzet droeg de posttak 349 miljoen euro bij en pakketten 561 miljoen euro. Dat waren volumedalingen van respectievelijk 10,8 en 6,5 procent op jaarbasis, waar analisten uitgingen van dalingen van 10 en 8 procent.

"De feitelijke volumes bij Pakketten, zowel binnenlands als internationaal, vielen gunstig uit in vergelijking met onze prognoses, met name in maart", aldus CEO Herna Verhagen in een toelichting.

Het genormaliseerde bedrijfsresultaat liep terug van 33 miljoen euro winst naar 7 miljoen. Analisten hadden echter een verlies van 2 miljoen euro verwacht.

De vrije kasstroom bedroeg afgelopen kwartaal 31 miljoen euro negatief tegen 52 miljoen euro positief een jaar eerder. Analisten waren uitgegaan van 54 miljoen euro negatief.

"We hebben in de loop van het kwartaal hard gewerkt aan de verdere uitwerking van onze extra plannen voor de reductie van 200 à 300 FTE's in overhead, hoofdzakelijk bij Pakketten. Deze voorbereidingen verlopen volgens plan en leiden tot een verwachte jaarlijkse besparing van circa 25 miljoen euro", zei Verhagen.

Outlook

Voor 2023 wordt door PostNL nog altijd een EBIT-resultaat verwacht van 70 tot 100 miljoen euro en een vrije kasstroom van 10 tot 40 miljoen.

"Met een positief effect van de noodzakelijke stappen die we hebben genomen om de impact van de macro-economische omstandigheden en inflatiedruk op onze volumes en kosten tegen te gaan. In een economisch klimaat dat wisselvallig en onzeker blijft, liggen we op koers om onze verwachtingen voor 2023 waar te maken", zei de CEO van PostNL maandag.

De analistenconsensus mikt op een EBIT voor dit jaar van 85 miljoen euro en een vrije kasstroom van 9 miljoen euro.

Analist Marc Zwartsenburg van ING ziet de nodige onzekerheid met betrekking tot de haalbaarheid van de outlook dit jaar. Het zicht op de ontwikkeling van de pakketvolumes blijft volgens Zwartsenburg ook beperkt, wijzend op de concurrentiedruk en het lagere consumentenvertrouwen.

Naast prijsverhogingen, dient PostNL maatregelen te nemen om significant kosten te besparen om zo de inflatiedruk het hoofd te bieden, zo stelde de analist.

De schuldratio laat bovendien weinig bewegingsruimte over, waardoor het dividend mogelijk in het geding komt. "Al denken we dat het dividend gehandhaafd wordt dit jaar, zelfs als de schuldratio boven de 2,0 uitkomt", aldus Zwartsenburg. Het inkoopprogramma van eigen aandelen lijkt volgens de analist evenwel met minstens twee jaar te zijn uitgesteld.

Update: om meer informatie toe te voegen vanwege foutieve melding in persbericht PostNL.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Weijs
1
We stijgen een keer 10% en geen hond post meer wat..god wat zijn we leeggebloed en ik durf niet eens meer bij te kopen
voda
1
Beursupdate: koerssprong PostNL op nipt hoger Damrak

Rustige opening.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste maandag kort na de beursgong 0,1 procent hoger op 751,30 punten, terwijl de Midkap vlak noteerde.

Onder de hoofdaandelen noteerde alleen DSM met meer dan een procent hoger. Philips sloot de rij met een verlies van krap een procent.

In de AMX won Allfunds 1,7 procent. OCI verloor juist bijna twee procent.

In de AScX stond Post met een winst van zeven procent na cijfers in de schijnwerpers. De omzet daalde minder hard dan verwacht en het postbedrijf schreef nipt zwarte cijfers, waar een bescheiden verlies werd verwacht. "De ontwikkeling bij pakketten was beter dan verwacht", concludeerde analist David Kerstens van zakenbank Jefferies.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
555 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 24 25 26 27 28 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:38
Koers 1,241
Verschil -0,077 (-5,84%)
Hoog 1,298
Laag 1,230
Volume 2.916.414
Volume gemiddeld 2.220.593
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront