Ahold « Terug naar discussie overzicht

PB

1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 » | Laatste
Benni1981
0
quote:

Benni1981 schreef op 10 mei 2023 08:43:

Nice! Ath gaat eraan :)
Niet dus :-s
voda
0
Beursblik: Ahold overtreft verwachtingen

Jefferies handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de consensusverwachtingen overtroffen, maar die waren wel recentelijk neerwaarts bijgesteld. Dit oordeelden analisten van Jefferies woensdag.

Vooral de marges in de VS vielen hoger uit dan verwacht. Verder zagen de analisten dat Ahold de outlook voor dit jaar handhaafde. Die leek wellicht wat ambitieus na de voorzichtige uitspraken van Ahold voor het eerste kwartaal.

De twee factoren suggereren dat de verwachting van Ahold van een vlakke winst per aandeel realistischer is dan de conservatieve outlook die Ahold tijdens de coronajaren afgaf. Desondanks wordt deze verwachting al ingeprijsd door analisten, zo ziet Jefferies.

Jefferies handhaafde het Houden advies op Ahold met een koersdoel van 28,50 euro. Het aandeel daalde woensdagochtend met 1,2 procent tot 31,46 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Ahold Delhaize spartelt in het stijgingskanaal
Door Nico Bakker op 10 mei 2023 10:35 | Views: 835

Ook Ahold Delhaize heeft haar cijfers gepresenteerd, daar zal ik niets over zeggen. Ik ga wel de weekchart voor u duiden om vast te stellen hoe beleggers het cijfermateriaal absorberen en in te schatten wat de koers gaat doen.

Ik verklap nu reeds dat er flink wordt gesparteld op het veld, maar wel met een positieve ondertoon.

Volatiel stijgingskanaal
Al geruime tijd is er sprake van een volatiel koersverloop met een duidelijk stijgingsritme. Ik zie immers hogere toppen en hogere bodems, begeleid door een oplopende trendlijn en bijbehorende trendkanaallijn.

Maar ik zie ook her en der enorme sprieten onder en boven de candle bodies. Dit duidt op nervositeit bij de spelers, er wordt flink gezwiept op het veld. De indicatoren staan momenteel allemaal in de plus, dus dat is een mooie bevestiging van de charttechnische bevindingen.

De kantelpunten
Er wordt momenteel flink gesparteld bij de bovenkant van het stijgingskanaal met recent zelfs een kortstondige uitbraak aan de bovenkant van het kanaal.

Maar dat werd rap afgestraft door de beer, waardoor afgerond 32,50 als eerste weerstand in het veld ligt. Onder in het veld ligt 30+ als eerste kantelpunt, gelijk aan de Fibo lijn, met daarna krap 29 als routepaaltje. Met 30+ als eerste vangnet is een opleving naar 32,50 een aannemelijk scenario.

Wat te doen?
Het is geen makkelijk speelveld voor trendbeleggers, de koers wordt immers alle kanten op geslingerd, twee handen aan het stuur is gewenst. Maar gezien het totaalplaatje mogen koopposities worden aangehouden zolang de koers boven 30+ noteert. Vinger aan de pols als het lukt om wederom 32,50 op de borden te krijgen, want dat zal wellicht weer wat overspannenheid opleveren.

Overigens, boven 32,50 wordt de ATH aangescherpt, dat zou een mooie prestatie van de bulls zijn. Bij koersvorming onder 30+ is het te overwegen om wat winsten te verzilveren, want dan groeit de kans op een dip naar de onderkant van het stijgingskanaal. U ziet, dynamisch beleggen op dit speelveld is geen overbodige luxe, succes!

Voor meer, zie link:

www.belegger.nl/column/772813/Ahold-D...
voda
0
Resultaat in Europa daalt door stakingen en energiekosten
Buikpijn Ahold-baas door magere marges, ’winst is flinterdun’
Door PASCAL KUIPERS

Updated Gisteren, 14:39
Gisteren, 13:16
in FINANCIEEL

Ahold Delhaize…
31.08 -2.28%

ZAANDAM - De winstmarge van supermarktconcern Ahold Delhaize in Europa bereikte volgens topman Frans Muller in het eerste kwartaal van dit jaar een zorgelijk laag niveau. Dit komt door hoge energieprijzen en de stakingen bij filialen van Delhaize in België. „Ik heb daar buikpijn van. Met 2,8% is die winst flinterdun. Daarvan moeten we in Europa alles betalen.”

Protestactie van Delhaize-medewerkers in Brussel, april 2023. ANP/HH

Om te beginnen de 10% loonsverhoging voor distributiemedewerkers van Albert Heijn en het handhaven van de zondagstoeslag voor nieuwe medewerkers, waartoe de vakbonden na 11 dagen staken Ahold hebben gedwongen. Het aanvankelijke bod van de kruidenier was 6% meer loon en voor nieuwkomers halvering van de zondagstoeslag.

BEKIJK OOK:
Meer omzet AH-moeder door hogere prijzen, ’winst Europa zorgelijk’

Ondanks de buikpijn van de baas, kan dit er nog wel van af en zal Ahold die toezegging aan de bonden nooit hebben gedaan als dat niet te betalen zou zijn. Het zet wel de toon voor de onderhandelingen over de lonen van de winkelmedewerkers die op 23 mei van start gaan.

Topman Frans Muller van Ahold Delhaize: ’Geen graaiflatie bij ons’.
Topman Frans Muller van Ahold Delhaize: ’Geen graaiflatie bij ons’.? ANP/HH
Over de schadepost van de chronische stakingen in België, waar Ahold 128 eigen filialen van Delhaize bij zelfstandig ondernemers wil onderbrengen, wil Muller niet veel kwijt. Volgens een analist van de Belgische zakenbank De Groof Petercam heeft Delhaize ruim €100 miljoen aan omzet verloren door de stakingen, een cijfer dat de ceo niet wil bevestigen.

Flinterdun
Ook plakt Muller geen prijskaartje op de kosten van de lege schappen door de recente stakingen in de distributiecentra van Albert Heijn. „Natuurlijk kosten stakingen omzet en winst, maar we richten ons nu op goede bevoorrading van de winkels en we berekenen later wel wat dit ons heeft gekost.”

BEKIJK OOK:
Fors hoger loon bij distributiecentra Albert Heijn en nieuwe flexregels

De kosten zijn wel dusdanig, dat mede hierdoor de kwartaalwinst in Europa behoorlijk is gedrukt. „Europa is bijzonder uitdagend met een winstmarge van 2,8% die 20% lager is dan het eerste kwartaal van 2022, en 30% lager dan in het voorgaande vierde kwartaal van 2022”, aldus Muller. „De marge is flinterdun, terwijl we veel moeten doen om de boodschappen voor onze klanten betaalbaar te houden, een moderne en duurzame retailer te zijn en een goede werkgever.”

Gelukkig voor Ahold compenseren de prestaties in de VS – waar de supermarktmultinational 60% van de omzet en 75% van de winst realiseert – de tegenvallende cijfers in Europa. „In de VS is de inflatie 8% terwijl die in Europa in de dubbele cijfers blijft”, zegt Muller. „Ook lijden we in Europa onder hoge energiekosten, dus in deze spannende tijden is het alle hens aan dek om in Europa de resultaten goed te houden.”

Huismerken
Vanuit de eigen merken heeft Ahold direct zicht op de prijzen van grondstoffen, materialen, arbeid en transport, en beoordeelt het claims van leveranciers scherp. „Met winstmarges van 10 tot 12% moeten zij wel meedoen”, zegt de ceo, die toegeeft dat ook de huismerken door de kostenstijgingen duurder zijn geworden. „Dat geldt niet voor onze 2000 laaggeprijsde prijsfavorieten. Daarvan hebben we zelf alle kostenstijgingen betaald, want het is niet verantwoord om deze basisbehoeften voor huishoudens nu nog verder in prijs te verhogen.”

BEKIJK OOK:
Column: A-merken staan niet meer voor kwaliteit, maar voor duur
Andere huismerken zijn wel in prijs gestegen, maar niet zoveel als de A-merken. „Het prijsverschil tussen onze huismerken en de A-merken is groter geworden”, bevestigt Muller desgevraagd. „Waar mogelijk gaan we kostendalingen ook weer doorgeven en dat vragen we ook aan onze leveranciers.”

Graaien
Kostendalingen vasthouden om de eigen winst op te krikken, is wat Muller betreft niet aan de orde bij Ahold en bij de supermarktsector in het algemeen. „Dit is een harde concurrentiemarkt met dunne marges waarin dit onmogelijk is. De Rabobank noemde volgens mij als eerste dat begrip ’graaiflatie’, maar dat is bij supermarkten niet mogelijk. Ze mogen gerust hier in de boeken komen kijken. Onze marge heeft een klap van 20% gehad in het eerste kwartaal. Dat is een feit. Je kunt ons onmogelijk graaiflatie aanwrijven.”

www.telegraaf.nl/financieel/203130908...
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 11 mei 2023 05:17:

ZAANDAM - De winstmarge van supermarktconcern Ahold Delhaize in Europa bereikte volgens topman Frans Muller in het eerste kwartaal van dit jaar een zorgelijk laag niveau. Dit komt door hoge energieprijzen en de stakingen bij filialen van Delhaize in België. „Ik heb daar buikpijn van. Met 2,8% is die winst flinterdun. Daarvan moeten we in Europa alles betalen.”
Wat een gezeik.
2,8% van een potje pindakaas of een brood (van~€2,15) is €0,06.
Als we daar €0,03 bij op doen wordt de prijs €2,18. Dat valt niemand op: wekt zelfs de indruk dat het superscherp gecalculeerd is, anders was het wel €2,19.
De marge wordt dan wél ineens 50% hoger!
kpt Raketstart
0
quote:

voda schreef op 11 mei 2023 05:17:

"....is wat Muller betreft niet aan de orde bij Ahold en bij de supermarktsector in het algemeen. „Dit is een harde concurrentiemarkt met dunne marges waarin dit onmogelijk is. De Rabobank noemde volgens mij als eerste dat begrip ’graaiflatie’, maar dat is bij supermarkten niet mogelijk. Ze mogen gerust hier in de boeken komen kijken. Onze marge heeft een...."

www.telegraaf.nl/financieel/203130908...
Dit is wat ik noem "voor de buhne". Ik heb geen door accountant gekeurde opening van de boeken gezien waarin de omzet/kosten/marges per bedrijfsonderdeel staan. Maar ben wel heel benieuwd.
voda
0
’Werknemers zitten behoorlijk aan de grond’
FNV wil grote loonsverhoging voor personeel in supermarkten
22 min geleden
in FINANCIEEL

UTRECHT - Vakbond FNV is van plan om hoog in te zetten bij de cao-onderhandelingen volgende week voor supermarktmedewerkers die bij de grote ketens werken, na het succes met de cao voor distributiemedewerkers bij Albert Heijn.

Foto ter illustratie ANP/HH
„Werknemers zitten behoorlijk aan de grond, wij krijgen regelmatig signalen dat mensen steeds moeilijker kunnen rondkomen. De afgelopen jaren hebben deze medewerkers nauwelijks loonsverhogingen gekregen”, stelt FNV-bestuurder Danielle Wiek.

De onderhandelingen, die dinsdag officieel van start gaan, zijn extra spannend na een recent hoogopgelopen conflict tussen de bonden en Albert Heijn over een cao voor distributiemedewerkers. Daardoor braken stakingen uit bij distributiecentra, waardoor de schappen in verscheidene supermarkten van de keten steeds leger raakten. Uiteindelijk kregen de medewerkers onder meer een loonsverhoging van 10 procent.

Stakingsacties
Retail- en merkendeskundige Paul Moers waarschuwde eerder deze maand dat de stakingsacties bij de distributiecentra van Albert Heijn kunnen overslaan op andere supermarkten. „Als Albert Heijn meer gaat betalen dan weet je één ding zeker: dan gaat het gedonder bij de andere supermarkten ook beginnen”, zei de supermarktkenner toen.

De onderhandelingen die volgende week van start gaan hebben betrekking op de cao’s voor supermarktmedewerkers van alle ketens. Werkgevers hebben hun inzet nog niet prijsgegeven. Maar bonden eisen onder andere een „fatsoenlijke” loonsverhoging van meer dan 14 procent.

De FNV is niet bang voor de gevaren van een zogeheten loon-prijsspiraal als gevolg van de hoge looneisen van vakbonden bij cao-onderhandelingen. Daarbij leiden hogere lonen tot hogere prijzen, die vervolgens weer leiden tot hogere looneisen. „Dat is een discussie die door de werkgevers wordt aangewakkerd. Zij hebben de toename van de kosten al lang ingecalculeerd. Wij jagen de inflatie niet aan, maar corrigeren achteraf zodat medewerkers nog steeds hetzelfde kunnen kopen”, zegt vakbondsvrouw Wiek.

www.telegraaf.nl/financieel/472781142...
voda
0
Poots-Bijl benoemd tot CFO Ahold

Per 1 oktober CFO.

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Ahold Delhaize hebben woensdag tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering de benoeming van Jolanda Poots-Bijl tot lid van de raad van bestuur en CFO goedgekeurd. Dit meldde het supermarktbedrijf na afloop van de vergadering.

Poots-Bijl start na een inwerkperiode per 1 oktober als CFO. Ze komt van offshorebedrijf Van Oord, waar ze sinds 2016 ook de functie van CFO bekleedde.

Poots-Bijl volgt Natalie Knight op, die sinds 2020 CFO bij Ahold was.

Knight informeerde Ahold begin januari dat zij wilde vertrekken om haar carrière in de Verenigde Staten voort te zetten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Albert Heijn stopt begin volgend jaar al met verkoop van sigaretten in winkels
Door HENRICO PIT

Updated 56 min geleden
3 uur geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Albert Heijn stopt al per 1 januari 2024 met de verkoop van sigaretten in supermarkten. De marktleider loopt daarmee vooruit op het wettelijke verbod dat een halfjaar later ingaat.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/152208602...
voda
0
Bol.com koopt resterende aandelen bezorger Cycloon

Geen financiële details.

(ABM FN-Dow Jones) Bol.com heeft de resterende aandelen gekocht van post- en pakketdienst Cycloon. Dat maakte het onderdeel van Ahold Delhaize dinsdagmiddag bekend.

In 2022 nam Bol.com al een meerderheidsbelang in Cycloon. De overname van de resterende aandelen zal naar verwachting eind juli dit jaar worden afgerond.

Bol.com wil de samenwerking intensiveren om Cycloon sneller te laten groeien en de bezorging groener en socialer te maken. Door de samenwerking kan Bol.com een groter deel van zijn pakketten per fiets laten bezorgen.

Aanvankelijk was het voornemen dat Bol.com de resterende aandelen in Cycloon pas in 2026 zou overnemen.

Mariek Snoek en Nick Vreeswijk dragen de functie van algemeen directeur en operationeel directeur over. Beide blijven actief binnen Cycloon.

Voor Cycloon werken honderden mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben of in het verleden hadden.

Bol.com maakte dinsdag geen financiële details bekend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Amundi kleiner in Ahold Delhaize

Door ABM Financial News op zaterdag 22 juli 2023
Views: 232

(ABM FN-Dow Jones) Amundi Asset Management heeft een kleiner belang in Ahold Delhaize gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 juli 2023.

Amundi meldde een kapitaalbelang van 2,84 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 30 juni dit jaar meldde Amundi nog een kapitaalbelang van 3,02 procent met dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht
De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Albert Heijn-winkels kampen met zwendel bij statiegeldflesjes voor versgeperst sap

Charlie Ubbens
Een aantal Albert Heijn-winkels in de Randstad heeft last van klanten die ongebruikte flesjes voor zelf geperst sinaasappelsap pakken en inleveren voor het statiegeld. Sommige filialen hebben daarom de pers weggehaald.

Foto: Egbert Hartman/ANP

In het kort
De discussie over statiegeld staat op scherp sinds de invoer van statiegeld op blikjes in april.
Sinds een paar maanden geven supermarkten ook statiegeld bij het inleveren van flessen voor vers sap.
Maar daar wordt misbruik van gemaakt en in een aantal Albert Heijn-filialen zijn de sinaasappelpersen verwijderd.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1484463/albert-he...
voda
0
Beursblik: meer omzet bij Ahold Delhaize verwacht

Marge licht onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal van 2023 meer omzet geboekt dan een jaar eerder in dezelfde periode, maar de marge stond wel iets onder druk. Dit blijkt uit de analistenconsensus die het supermarktbedrijf zelf samenstelde en publiceerde.

Gerekend wordt op een omzet van bijna 22,1 miljard euro in het tweede kwartaal. Dat was een jaar eerder 21,4 miljard euro. In het eerste kwartaal kwam de omzet nog uit op 21,6 miljard euro.

Het leeuwendeel van de omzet komt in het tweede kwartaal opnieuw uit de Verenigde Staten. De analistenconsensus schat die op 13,7 miljard euro.

De operationele winst van Ahold Delhaize zou volgens de analisten uitkomen op 854 miljoen euro in het tweede kwartaal. Dat was 822 miljoen in het eerste kwartaal.

Onderliggend rekenen de analisten op een operationele winst van 859 miljoen euro, met een marge van 3,9 procent. De marge lag in het eerste kwartaal van 2023 op 4,0 procent en in het tweede kwartaal van 2022 op 4,1 procent.

Berenberg heeft de prognose voor het bedrijf in aanloop naar de kwartaalcijfers aangepast. Er werden kleine aanpassingen gedaan aan de verwachtingen voor de vergelijkbare omzetgroei en EBIT-marges op divisieniveau. Ook paste Berenberg de ramingen voor het financieel resultaat en de inkomsten uit joint ventures aan. Er wordt nu verwacht dat de winst per aandeel in 2023 zal uitkomen op 2,58 euro. Dat was 2,79 euro, wat een neerwaartse bijstelling van 2,7 procent betekende ten opzichte van de vorige schatting, aldus Berenberg.

UBS werd na de sterke eerste kwartaalcijfers van Ahold Delhaize wat negatiever over de marges in Europa. De Zwitserse bank rekende voorheen voor dit jaar op een marge van 3,7 procent en voor volgend jaar op 3,9 procent, maar inmiddels is dit respectievelijk 3,4 en 3,8 procent.

Ahold zei bij publicatie van de jaarcijfers in februari voor 2023 te rekenen op een onderliggende operationele marge van 4,0 procent of meer, terwijl de onderliggende winst per aandeel vergelijkbaar zal zijn met die in 2022, toen dit 2,54 euro was.

De vrije kasstroom zal rond de 2,0 miljard euro liggen en Ahold denkt circa 2,5 miljard euro te investeren.

Voor 2023 mikt de consensus op een groepsomzet van 88,6 miljard euro en een nettowinst van zo'n 2,4 miljard euro. De onderliggende operationele winst zal volgens de analisten uitkomen op ongeveer 3,6 miljard euro en de bijbehorende marge op 4,1 procent. De onderliggende winst per aandeel zal volgens de analisten 2,52 euro bedragen.

De vrije kasstroom schatten de analisten op ruim 2 miljard euro.

Ahold opent woensdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
ZachteDrop
0
Ahold Delhaize delivers solid Q2 2023 results driven by growth in loyalty and online sales, raises free cash flow guidance for 2023

www.aholddelhaize.com/en/news/ahold-d...
voda
0
Meer omzet voor Ahold Delhaize

Outlook voor vrije kasstroom verhoogd.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal van 2023 meer omzet geboekt dan een jaar eerder in dezelfde periode, maar de winst viel wel iets lager uit dan voorzien. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van het supermarktbedrijf, waarin de outlook voor de vrije kasstroom werd verhoogd.

CEO Frans Muller merkte in een toelichting op dat hij meer bewijs ziet dat de inflatiepiek inmiddels achter ons is.

De omzet steeg op jaarbasis met 4,3 procent naar 22,1 miljard euro. Dit was conform de verwachtingen van analisten.

Online bedroeg de omzet bijna 2,2 miljard euro, goed voor een stijging op jaarbasis met 7,6 procent tegen constante wisselkoersen.

Het leeuwendeel van de groepsomzet van Ahold kwam in het tweede kwartaal uit de Verenigde Staten met 13,6 miljard euro. De analistenconsensus schatte die in op 13,7 miljard euro.

De operationele winst van Ahold bedroeg 724 miljoen euro en onderliggend was dit 904 miljoen euro met een marge van 4,1 procent. Dit was gelijk aan de marge in het tweede kwartaal van 2022.

De analisten rekenden vooraf op een onderliggende operationele winst van 859 miljoen euro met een marge van 3,9 procent.

Onder de streep resteert voor Ahold Delhaize een nettowinst van 468 miljoen euro, tegenover 603 miljoen euro in dezelfde periode in 2022 en een analistenverwachting van 564 miljoen euro.

De vrije kasstroom was afgelopen kwartaal 864 miljoen euro positief.

Outlook

Ahold bevestigde de winstoutlook voor 2023. Dit betekent een onderliggende operationele marge van 4,0 procent of meer, terwijl de onderliggende winst per aandeel vergelijkbaar zal zijn met die in 2022.

De vrije kasstroom zal naar verwachting wel hoger uitkomen en tussen de 2,0 en 2,2 miljard euro liggen. Eerder rekende Ahold op circa 2 miljard euro. De consensus ligt op 2,05 miljard euro.

Ahold denkt dit jaar circa 2,5 miljard euro te investeren.

Voor 2023 mikt de analistenconsensus op een groepsomzet van 88,6 miljard euro en een nettowinst van zo'n 2,4 miljard euro. De onderliggende operationele winst moet volgens de analisten uitkomen rond 3,6 miljard euro en de bijbehorende marge op 4,1 procent.

Ahold meldde woensdag verder een interimdividend van 0,49 euro per aandeel, tegen 0,46 euro vorig jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: Ahold verrast niet

Jefferies wijst op tekenen van normalisering in VS.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal conform verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van zakenbank Jefferies woensdag.

Volgens de bank waren de cijfers in lijn met de verwachtingen en was het dan ook geen verrassing dat de outlook voor de winst per aandeel voor 2023 ongewijzigd bleef.

De Europese marges stonden minder onder druk dan gevreesd, maar het is het traject van verhoogde winstgevendheid in de VS dat de meeste invloed op de prognoses zal hebben. En het tweede kwartaal toonde de eerste tekenen van normalisering van de hoge niveaus van voorgaande kwartalen, aldus de zakenbank.

Tenslotte wijst Jefferies op de iets betere vrije kasstroom. De vrije kasstroom zal naar verwachting van Ahold dit jaar uitkomen tussen de 2,0 en 2,2 miljard euro. Eerder rekende Ahold op circa 2 miljard euro.

De rest van de outlook werd woensdag door Ahold herhaald.

Jefferies heeft een Houden advies met een koersdoel van 28,50 euro voor het aandeel Ahold Delhaize.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
CEO: nog te vroeg voor beursgang Bol.com - media

Topman Ahold tevreden met ontwikkelingen.

(ABM FN-Dow Jones) Het is nog te vroeg voor een beursgang voor onderdeel Bol.com, maar de plannen zijn zeker niet van tafel. Dit zei CEO Frans Muller van Ahold Delhaize woensdag op Bloomberg TV.

Muller wees in dit interview naar aanleiding van de kwartaalcijfers erop dat Bol.com met 10,5 procent groeit en hij tevreden is met de ontwikkelingen.

"Het is te vroeg voor die beslissing en ik denk dat we terugkomen op de markt als we voelen dat het IPO-klimaat het juiste klimaat is om dit te overwegen", aldus Muller.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Ceo moederbedrijf Albert Heijn: ’We verlagen prijzen waar dat kan’
HENRICO PIT

Aangepast: 2 uur geleden 3 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Hoewel de inflatie nog steeds hoog is, lijkt het erop dat die over zijn hoogtepunt heen is. Dat zegt topman Frans Muller van Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, bol.com en Etos. „Als wij prijzen kunnen verlagen, doen we dat”, zei ceo Muller woensdag bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal.

Onder meer de prijzen van melk, boter, yoghurt en kaas zijn gedaald. Maar aardappelen en uien worden juist duurder door slechte oogsten. Ook de prijzen van suiker en olijfolie zijn gestegen. Muller zei in een toelichting voor analisten dat Ahold Delhaize ’betaalbaar wil blijven voor elke portemonnee’.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/104112959...
1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,380
Verschil +0,240 (+0,88%)
Hoog 27,380
Laag 27,000
Volume 2.714.506
Volume gemiddeld 2.042.284
Volume gisteren 2.405.151

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront