Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.564 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 ... 1125 1126 1127 1128 1129 » | Laatste
williewilwel
0
quote:

Oltratomba schreef op 23 mei 2023 21:58:

[...]

Ach ach ................ ieder tekstje dat internet uitkotst over shell vandaag gaat over uitstoot...............over 20% van aandeel houders blablabla ............

wat mij betreft trappen ze die klimaatwappies zo'n zaal uit............... ................

Nederland is compleet gestoord geraakt, iedere nieuws uitzending warmt de aarde meer op..........ieder negatief nieuwsfeit wordt veroorzaakt door klimaatverandering...........................en buiten is het al sinds december steenkoud op een paar lente dagen na...................

Klimaat verandering = een Religie = Wappie Religie
"Times are a changing"
Littletycoon
0
quote:

Pandjesbaas schreef op 23 mei 2023 21:42:

[...]

Flauwekul. Als Shell de helft van zijn eigen aandelen heeft opgekocht heeft iedereen die is blijven zitten gewoon 2 keer zoveel Shell, en de inkomensstroom die daar uit voorkomt is gewoon 2x zoveel waard.

Als je aandelen gaat kopen omdat een bedrijf heeft aangekondigd dat het iets gaat doen dat gunstig is voor de aandeelhouders... Ja, dan ben je natuurlijk te laat. Degenen van wie je moet kopen weten het dan ook, dus dan zit het al in de koers verwerkt.
Dat is precies wat ik schrijf. Echter de inkomstenstroom is niet 2 keer zoveel waard, die is evenveel waard maar wordt over minder aandeelhouders verdeeld. Aandeelhouderswaarde heeft een definitie: ondernemingswaarde minus de economische waarde van het vreemd vermogen = het totaal, niet per aandeel.
Littletycoon
0
quote:

Ron-tron system schreef op 23 mei 2023 21:38:

[...]
Toch zijn buybacks het groene licht voor daghandelaars en zij pakken de koerswinst beet uit de dagelijkse dipjes waar de buybacks telkens de koers terug opjagen bij normaal volume handel.
Dit kon je reeds lange tijd zien met shell.
Daar verschillen de meningen over, de geleerden zijn er niet uit, ook voorbeelden waar buy backs de koers niet terug opjagen.
Ron-tron system
0
quote:

Littletycoon schreef op 23 mei 2023 22:10:

[...]
Daar verschillen de meningen over, de geleerden zijn er niet uit, ook voorbeelden waar buy backs de koers niet terug opjagen.
Als shell 3miljoen buybacks per dag doet dan zijn dit 3 miljoen meer aankopen op de laagst aangeboden aandelen dan normaal,
Wanneer de koers in een dipje gaat zie je bijna altijd een herstel van 15-20cent en dit is een samenspel van opkopers in de dip en de lopende buybacks die de koers vrij snel weer laten herstellen,
Er is geen bewezen theorie maar dit is de ondervinding met shell,

KapiteinKruidnoot
0
quote:

Mr.Haas schreef op 23 mei 2023 17:24:

[...]jazeker dat is alleen maar fijn ik probeer zoveel mogelijk van iedereen te onthouden en vind het fijn dat er informatie gedeeld wordt waar ik wijzer van wordt .
Ik moet wel de disclaimer maken dat handel in opties in de meeste gevallen minder rendement oplevert dan long gaan op een S&P 500 etf. Naar mijn mening zijn opties alleen in specifieke gevallen het waard als bonus rendement. Zelf schrijf ik opties omdat je bij degiro garant kan staan met je margin zonder rentekosten.
Cash collector
0
quote:

Pandjesbaas schreef op 23 mei 2023 21:05:

[...]

Ah, ben je er zo een? Als iemand je tegenspreekt is dat automatisch een ad hominem...
Ik stelde vast dat je de termen professional en amateur gebruikte in een ad hominem context.
Wat je daar vervolgens uit concludeert is natuurlijk helemaal aan jou.
Cash collector
0
quote:

win some... schreef op 23 mei 2023 18:46:

[...]

Er wordt in dit artikel uitgegaan van een renteopbrengst van 3%. Neem het hier gegeven voorbeeld, maar ga dan eens uit van een renteniveau van 0 %, zoals we recent hebben gehad. Dan blijkt de gegeven redenering toch niet helemaal sluitend te zijn.

Volgens mij gaan de auteurs ook uit van de efficiënte markttheorie. Het enige koerseffect dat een buyback volgens hen kan hebben is dan ook dat het een signaal is wat de markt nieuwe informatie geeft over de opvattingen of plannen van het management. Voor de rest heeft volgens hen een buyback geen koerseffect en is een aandeel ook altijd juist geprijsd. Ik zelf geloof niet in de efficiënte markttheorie. Aandelen kunnen in mijn beleving langere tijd onder- of overgewaardeerd zijn. Dat bepaalt ook of een buyback voor extra aandeelhouderswaarde zorgt of juist aandeelhouderswaarde vernietigt. Op de lange termijn komt er altijd weer een moment waarop onder- of overwaardering eruit loopt.
Negatieve rente maakt schuld goedkoper of zelfs winstgevend en maakt cash duur. Schuld is niet in de voorbeelden meegenomen. Aangezien Shell veel meer schuld heeft dan cash kun je zelf wel bedenken wat dat ongeveer voor effect heeft.

Als je niet gelooft in de efficiënte markt (kan ik me indenken) en opvoert dat waardering van een aandeel lange tijd niet juist kan zijn zul je gevoelig moeten zijn voor signalen die het management via beleid afgeeft en die beleggers oppikken. Er moet toch een reden zijn voor die verkeerde waardering?
bp5ah
0
Beter laat dan nooit ...

API: Crude -6.700M, Gasoline -6.398M, Distillates -1.771M, Cushing +1.711M, SPR -1.6M
Mr.Haas
1
quote:

bp5ah schreef op 24 mei 2023 00:52:

Beter laat dan nooit ...

API: Crude -6.700M, Gasoline -6.398M, Distillates -1.771M, Cushing +1.711M, SPR -1.6M
ze waren toch de spr aan het vullen Ipv van leegtrekken :-)
Candelll
0
Beukenootje
0
quote:

Oltratomba schreef op 23 mei 2023 21:58:

[...]...........................en buiten is het al sinds december steenkoud op een paar lente dagen na...................
Steenkoud? Wel nee, gewoon gemiddelde waardes voor het klimaat van 50 jaar geleden.
Barry
0
Vandaag bestens in ? bij de buren net onder de 28 geëindigd, wti in het groen. Wat denken jullie
Candelll
0
Brent crude futures jumped toward $78 per barrel on Wednesday, rising for the third straight session to the highest levels in three weeks, as a warning from the Saudi energy minister stoked fears of further OPEC+ production cuts. Saudi Arabia’s Prince Abdulaziz bin Salman told speculators to “watch out,” in what analysts took as a signal that OPEC+ could consider further output cuts at a meeting on June 4. Meanwhile, industry data showed that US crude inventories declined by about 6.8 million barrels last week, defying forecasts for a 0.525 million increase. Gasoline inventories also dropped by about 6.4 million, while distillate inventories fell by about 1.8 million. Those data came ahead of the Memorial day holiday which traditionally marks the beginning of US peak summer travel. Elsewhere, investors continued to monitor debt ceiling negotiations in the US as there have been few indicators of progress being made even as the risk of default estimated in early June looms.
Ron-tron system
1
quote:

Barry schreef op 24 mei 2023 08:44:

Vandaag bestens in ? bij de buren net onder de 28 geëindigd, wti in het groen. Wat denken jullie
Ik blijf aan de kant teveel risico momenteel met het uitblijven van een akkoord schuldenplafond.
Geen bestens in of uit dus.
Indicatoren goud/olie/dj ook niet duidelijk.
De zon schijnt en wat wandelen in afwachting van kansen ook leuk:)
Put schrijven bij een dip naar 27,70eur doe ik wel.
JJJS
7
quote:

Cash collector schreef op 23 mei 2023 16:58:

[...]

Vanzelfsprekend. Als mensen een andere mening hebben dan jij is dat voor jou al een probleem, als mensen die mening dan ook nog uiten veroorzaakt dat kortsluiting.

Het lijkt me lachwekkend om jou in het verkeer bezig te zien.
Ik heb niet het gevoel dat hoe deze activisten hun mening uiten, er ruimte is voor discussie of overtuigen. Het is ronduit drammerij waarbij er geen bestaansrecht is voor mensen die er anders over denken. Want die deugen niet. Ik vind dat ronduit FASCISTISCH.

En maar roepen over all-inclusive, maar de oudere blanke man mogen we vanzelfsprekend uitlachen en als boomer wegzetten, want die is natuurlijk de schuld van al dit kwaad.

Realiteit is dat we met teveel mensen deze planeet compleet kaalgrazen. Dat de grootste vervuilers China en India zijn. En dat je dus beter daar (tegen) kan gaan protesteren, dan je hier aan het wegdek vast te plakken. En de polarisatie die door dit gedoe ontstaat, helpt ons ook geen spat verder. Kijk maar naar Nederland. Alles ligt stil en zit vast omdat de een wat wil en de ander niet. Hulde! Dan heb je het echt goed gedaan.....
Ron-tron system
0
quote:

Ron-tron system schreef op 24 mei 2023 08:50:

[...]
Ik blijf aan de kant teveel risico momenteel met het uitblijven van een akkoord schuldenplafond.
Geen bestens in of uit dus.
Indicatoren goud/olie/dj ook niet duidelijk.
De zon schijnt en wat wandelen in afwachting van kansen ook leuk:)
Put schrijven bij een dip naar 27,70eur doe ik wel.
Puts 26eur dec23 zijn geschreven en binnen 1,39/1,40/1,41eur premie.
Thorgall
5
quote:

williewilwel schreef op 23 mei 2023 20:53:

[...]

Schei toch uit..in de jaren 60 hadden we de provo,s...dat ging ook weer over!. De song "Go to hell Shell" (Hit the road Jack) was best wel goed gevonden! Vrijheid van meningsuiting moet er zijn...geen gezeik .Eindelijk een beetje roering op z,on vergadering!
Als de bezoekers van een aandeelhoudersvergadering zin zouden hebben in vermaak gingen ze wel naar een pretpark.
Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar in de afgehuurde zaal bepaalt Shell de regels. Die vrijheid kan op heel veel andere plaatsen.

Daarnaast leven we in een democratie. Iedereen kan zijn stem uitbrengen. De zittende regeringen bepalen vervolgens het beleid. Dat stemmen is het moment om je stem te laten horen en doen gelden.
Dat sommigen het daar niet mee eens zijn, is vooral hun probleem.

Ze doen maar, we zijn weer een dag verder. De maatschappij gaat zo snel, iedereen is weer bezig met andere zaken. Er is niets mee bereikt. Shell gaat door op de ingeslagen weg. Dat is hoe de maatschappij en de aandeelhouders het wensen. Niet wat een paar wappies roepen.
bp5ah
0
quote:

Ron-tron system schreef op 24 mei 2023 09:49:

[...]
Puts 26eur dec23 zijn geschreven en binnen 1,39/1,40/1,41eur premie.

't gaat op de futs Carl, olie nog steeds groen.

AEX alleen KPN groen, dan weet je't wel vaak ....

Debt Ceiling is ook altijd hetzelfde geneuzel, komen d'er altijd uit ...., maar vaak nooit vlot ...
KapiteinKruidnoot
0
P27 15DEC23@ 1,76
P27 16JUN23@ 0,40
P27 21JUL23@ 0,58 iets te vroeg geschreven

Ik verwacht herstel later vandaag
22.564 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 ... 1125 1126 1127 1128 1129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:39
Koers 34,040
Verschil +0,025 (+0,07%)
Hoog 34,270
Laag 33,845
Volume 5.672.494
Volume gemiddeld 7.597.398
Volume gisteren 5.309.503

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront