Umicore « Terug naar discussie overzicht

Forum Umicore geopend

929 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 » | Laatste
[verwijderd]
0
KBC Securities herhaalt advies voor Umicore
Gepubliceerd door Trivano.com op 31 maart 2023 om 14:38
KBC Securities heeft de aandelen van Umicore vrijdag opnieuw positief beoordeeld. De analisten van KBC Securities herhaalden het advies kopen voor de aandelen van Umicore.

Ook het koersdoel van 54,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Umicore met 74% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 31,10 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Umicore met 12% ziet stijgen tot 34,58 EUR.
[verwijderd]
0
weeral knippen en plakken op het beursforum gelieve daar een eind aan te maken , this de eerste maal en gebruikt nu nog mijn naam

Op een ander forum ook bekend met typetjes Jantjedoor, boer, madona, Reginald, Gerdi, Tyas, Winteruur en Priost. Mijn typetje Frankie heeft op iex een ban gekregen :( bij beurzig was Kokkie verbannen Bij beurzig nu het typetje augusta

zegt genoeg over het forum

Laat ons hier met rust begrepen?
Hopper58
0
Op de blog van De Tijd:

11:24
Katalysatoren geen grote koerskatalysator voor BASF (of Umicore)
In Frankfurt gaat BASF 1 procent hoger naar 49,90 euro. Niet echt een euforische reactie op het 'positieve winstalarm' van woensdagavond: de omzet lag weliswaar duidelijk onder, maar de bedrijfswinst duidelijk boven de analistenconsensus.

Een van de afdelingen die, naast de boomende landbouwtak, beter dan verwacht presteerde, was 'Industrial Solutions'. Die tak omvat de autokatalysatoren, waar BASF samen met Umicore en het Britse Johnson Matthey een van de belangrijkste spelers ter wereld is.

'De boodschap van BASF is dat de katalysatorentak van Umicore positief kan verrassen en het neerwaartse risico van de recyclagetak kan counteren', schrijft Kepler Cheuvreux-analist Matthias Maenhaut.

Die recyclagetak, de bovengrondse mijnbouwer uit Hoboken die de jongste jaren boomde, stevent op een lagere winstbijdrage af door de lagere (edel)metaalprijzen. Ook de derde tak, de batterijmaterialen, raakt niet op toerental.

Analisten verwachten gemiddeld 376 miljoen euro winstbijdrage van de recyclagetak, een vijfde minder dan in het boekjaar 2022. Sinds begin dit jaar is Umicore een van de slechtst presterende Bel20'ers. Het aandeel verloor sinds Nieuwjaar 16 procent.
FORT1944
0
quote:

Franky schreef op 31 maart 2023 14:49:

KBC Securities herhaalt advies voor Umicore
Gepubliceerd door Trivano.com op 31 maart 2023 om 14:38
KBC Securities heeft de aandelen van Umicore vrijdag opnieuw positief beoordeeld. De analisten van KBC Securities herhaalden het advies kopen voor de aandelen van Umicore.

Ook het koersdoel van 54,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Umicore met 74% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 31,10 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Umicore met 12% ziet stijgen tot 34,58 EUR.
De boerentoren is niet ver van HOBOKEN , KBC beschikt denkelijk over betere informatie van bestuurders .
de storm
0
uit de oude doos; Maar dit kan wellicht opnieuw gaan spelen gezien de lage koers in mijn optiek;
Het Koreaanse LG Chem loert volgens Bloomberg naar de Belgische metalenspecialist. 'Een bod zou steek houden', reageert een analist.

Umicore
UMI
-0,07%
schoot op de Brusselse beurs rond 14.15 uur plots tot 16 procent hoger. Het aandeel viel daarna een beetje terug, maar sloot nog altijd 10,3 procent hoger af op 41,78 euro. Volgens een bericht van de nieuwsdienst Bloomberg zoekt het Zuid-Koreaanse LG Chem een prooi in Europa. Umicore zou een van de mogelijke doelwitten zijn.

LG Chem wil uitbreiden in batterijmaterialen en zou zijn oog op Umicore hebben laten vallen, een belangrijke speler in die niche. In een eerste reactie laat Umicore-woordvoerster Caroline Jacobs weten dat 'geen commentaar te geven op speculatie'.

'Significante premie'
'LG Chem is mogelijke deals nog aan het evalueren. Zekerheid over een deal is er nog niet', citeert Bloomberg anonieme bronnen. Volgens diezelfde bronnen hebben de Zuid-Koreanen Umicore nog niet formeel benaderd en zal een mogelijk bod een 'significante premie' op de beurskoers inhouden.
voda
0
PERSBERICHT: Umicore - Alle agendapunten goedgekeurd tijdens de algemene vergaderingen

Alle agendapunten goedgekeurd tijdens de algemene vergaderingen

Op donderdag 27 april 2023 hield Umicore haar gewone en bijzondere algemene vergaderingen op haar maatschappelijke zetel te Brussel, België. De vergaderingen werden ook live via webcast uitgezonden.

De aandeelhouders keurden alle agendapunten goed.

De gewone algemene vergadering keurde in het bijzonder het remuneratieverslag goed, dat gebaseerd is op het nieuwe remuneratiebeleid dat in 2022 werd ingevoerd. Dit beleid is gericht op meer transparantie en een eerlijke en verantwoorde belonings- en vergoedingsstructuur, waarbij financiële en duurzaamheidsprestatiemaatstaven worden gecombineerd in overeenstemming met de ambities van Umicore en internationale marktreferenties inzake verloning.

Bovendien benoemden de aandeelhouders Marc Grynberg als nieuw lid van de www.globenewswire.com/Tracker?data=zt... raad van toezicht voor een termijn van 3 jaar.

De gewone algemene vergadering heeft ook de uitkering van een bruto jaarlijks dividend van EUR 0,80 per aandeel goedgekeurd. Rekening houdend met het op 23 augustus 2022 uitgekeerde bruto interim dividend van EUR 0,25 per aandeel, zal een saldo van EUR 0,55 bruto per aandeel (ISIN BE0974320526) worden uitgekeerd op 4 mei 2023.

www.globenewswire.com/Tracker?data=jw... Details van de besluiten en replay van de webcast

Comités onder de raad van toezicht

Met ingang van de datum van de algemene vergadering heeft de raad van toezicht www.globenewswire.com/Tracker?data=NP... twee nieuwe comités opgericht: het investeringscomité en het duurzaamheidscomité. Deze comités zullen de raad van toezicht bijstaan bij het toezicht op de investeringsuitgaven van de Groep ter ondersteuning van de groei in het kader van de 2030 RISE strategie enerzijds, en bij het leveren van prestaties in lijn met de Let's Go for Zero-ambities anderzijds.

Birgit Behrendt zal het duurzaamheidscomité voorzitten, met als leden Françoise Chombar, Alison Henwood en Mario Armero. Het investeringscomité zal bestaan uit Birgit Behrendt, Marc Grynberg en Laurent Raets, onder voorzitterschap van Thomas Leysen.

Alison Henwood zal Ines Kolmsee vervangen als voorzitter van het auditcomité. Zij vervoegde Umicore als onafhankelijk lid van de raad van toezicht en het auditcomité in september 2022.

For more information

Investor Relations

Caroline Kerremans +32 2 227 72 21 mailto:%20caroline.kerremans@umicore.com
caroline.kerremans@umicore.com
----------------------------------------
Eva Behaeghe +32 2 227 70 68 mailto:eva.behaeghe@umicore.com
eva.behaeghe@umicore.com
----------------------------------------
Adrien Raicher +32 2 227 74 34 mailto:adrien.raicher@umicore.com
adrien.raicher@umicore.com
----------------------------------------

Media Relations

Marjolein Scheers +32 2 227 71 47 marjolein.scheers@umicore.com
-----------------------------
Caroline Jacobs +32 2 227 71 29 caroline.jacobs@umicore.com
-----------------------------
Willy B.
1
www.tijd.be/ondernemen/auto/umicore-h...

Umicore gaat jaarlijks genoeg batterijmaterialen leveren voor de productie van ongeveer 225.000 elektrische auto's.

Dat bleek donderdagavond bij de publicatie van de kwartaalupdate van de Brusselse grondstoffenbewerker. CEO Mathias Miedreich wil de naam van de nieuwe klant nog niet vermelden.

De Umicore-fabriek in het Zuid-Chinese Jiangmen maakt nu al kathodemateriaal voor batterijen voor elektrische auto's en krijgt er nu een stevige opdracht bij. Jaarlijks gaat het bedrijf 20.000 ton kathodemateriaal aan de nieuwe klant leveren, ongeveer genoeg voor de batterijen van 225.000 elektrische auto's. Kathodematerialen zijn het belangrijkste element van een autobatterij en goed voor de helft van de kostprijs ervan.

Umicore heeft een nieuwe Chinese klant voor zijn batterijmaterialen binnengehaald.
Het Brusselse bedrijf gaat genoeg materiaal voor 225.000 elektrische auto's per jaar leveren.
CEO Mathias Miedreich hoopt nog extra contracten met de Chinese klant te kunnen sluiten.

gaat aan de nieuwe Chinese klant kathodematerialen leveren voor NMC-batterijen met een zeer hoog nikkelgehalte. Die batterijen kunnen zeer veel energie opslaan, maar zijn in vergelijking met andere batterijtechnologieën behoorlijk prijzig. De 'high nickel'-batterijen worden daarom vooral gebruikt in grotere, luxueuzere elektrische auto's.

De deal is opmerkelijk omdat net in China het gebruik van de goedkope LFP-batterijen razend populair is. 'Maar je ziet dat Chinese automerken zich meer en meer op de Europese markt richten en daar ook specifiek modellen voor ontwikkelen. Die hebben vaak een krachtigere batterij nodig dan LFP', stelt Miedreich.

LFP-batterijen bevatten geen nikkel en kobalt, grondstoffen die de voorbije jaren enorm in prijs gestegen zijn. Umicore is niet thuis in de productie van batterijmaterialen voor LFP-batterijen, tot ergernis van tal van analisten. Wel meldde het bedrijf in maart dat het begint met de industriële productie van een goedkope variant van de NMC-batterijen. Die moet de concurrentie met LFP aankunnen.

De reden dat Miedreich de naam van de nieuwe Chinese klant nog niet wil noemen? Volgens de CEO omdat wellicht ook een contract voor de levering van batterijmaterialen aan een Europese batterijfabriek van de Chinese klant kan worden gesloten. Tal van Chinese batterijproducenten, zoals CATL en SVOLT, hebben al plannen aangekondigd om fabrieken voor autobatterijen in Europa te bouwen.

Vorig jaar sloot Umicore een miljardencontract met het Duitse Volkswagen voor de levering van batterijmaterialen voor de vele Europese en Amerikaanse batterijfabrieken die het moederbedrijf van onder meer VW, Audi, Porsche en Skoda plant. Ook gaat Umicore kathodematerialen leveren aan Stellantis (Fiat, Peugeot, Opel, Citroën, Chrysler...) en Mercedes-Benz.

De batterijdivisie valt onder de Umicore-tak Energy & Surface Technologies (E&ST). Ze geldt als de grote groeimotor voor het bedrijf de komende jaren.

Miedreich bevestigde donderdag in grote lijnen de prognoses die het bedrijf voor dit jaar gaf ten tijde van de presentatie van de jaarcijfers. Terwijl de katalysatorendivisie en E&ST volgens Umicore volgens verwachting presteren, heeft de recyclagetak aanzienlijk last van de daling van de prijzen van edelmetalen. Daardoor verwacht Miedreich dat de resultaten van de divisie over het hele jaar 'aan de onderkant van de verwachtingen' zullen liggen. Umicore beslist nog dit jaar over de locatie voor een grote Europese fabriek voor de recyclage van autobatterijen.
voda
1
KBC Securities verlaagt koersdoel Umicore

Gepubliceerd door Trivano.com op 28 april 2023 om 08:42

KBC Securities heeft de aandelen van Umicore vrijdag opnieuw positief beoordeeld. De analisten van KBC Securities herhaalden het advies kopen voor de aandelen van Umicore.

Het koersdoel werd verlaagd van 54,00 naar 46,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Umicore met 57% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 29,32 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Umicore met 18% ziet stijgen tot 34,58 EUR.
JdeFL
0
Ex-dividend vandaag.

Rekening houdend met het in augustus 2022 uitgekeerde interim-dividend van 0,25 euro per aandeel, zal een resterend bedrag van 0,55 euro per aandeel worden uitgekeerd op 4 mei 2023.
voda
0
Berenberg verlaagt koersdoel Umicore

Gepubliceerd door Trivano.com op 2 mei 2023 om 08:50

De analisten van Berenberg waren dinsdag opnieuw neutraal over Umicore. Berenberg herhaalde het advies houden voor de aandelen van Umicore.

Het koersdoel werd verlaagd van 32,00 naar 30,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Umicore met 1% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 29,76 EUR. Daarmee is Berenberg heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Umicore met 14% ziet stijgen tot 33,95 EUR.
voda
1
Barclays verlaagt koersdoel Umicore

Gepubliceerd door Trivano.com op 2 mei 2023 om 12:58

De analisten van Barclays waren dinsdag opnieuw negatief over Umicore. Barclays herhaalde het advies underweight voor de aandelen van Umicore.

Het koersdoel werd verlaagd van 34,00 naar 33,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Umicore met 15% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 28,70 EUR.
wouter1652
1
quote:

JdeFL schreef op 2 mei 2023 17:31:

D'er is behoorlijk meer af dan het dividend...
klopt, mss een Dupont effect?
Leefloon
2
Gecorrigeerd -2,55%, cfr. Euronext. De niet 100% afdekkende ICB subsector van Umicore doet vandaag gewogen -1,57%, Iron and Steel doet -2,08%, Aluminium -2,12%, en Nonferrous Metals -3,66%.

openknowledge.worldbank.org/server/ap... ?

Metal prices are projected to fall by 8 percent in 2023, and a further 3 percent in 2024. Key upside risks to the price forecast include a stronger-than-expected recovery in China’s real estate sector and supply disruptions, including those resulting from trade restrictions. In the longer term, the energy transition could significantly lift the demand for and prices of some metals—notably aluminum, copper, and nickel.
voda
0
PERSBERICHT: Umicore: Transparantieverklaring van BlackRock, Inc.

Transparantieverklaring van BlackRock, Inc.

In overeenstemming met artikel 14, -- 1 van de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen, heeft BlackRock Inc. onlangs Umicore ervan in kennis gesteld dat zij de wettelijke drempel van 5% voor de directe stemrechten heeft overschreden naar boven op 8 mei 2023. De totale directe stemrechten en gelijkgestelde financiële instrumenten bedragen 5,49%.

Samenvatting van de transactie:

Gelijkgestelde financiële
Datum van Datum van Directe stemrechten instrumenten na
drempeloverschrijding kennisgeving na de transactie de transactie Totaal
---------------------- -------------- ------------------- ------------------------------ ------
8 mei 2023 9 mei 2023 5,02 % 0,47 % 5,49 %
---------------------- -------------- ------------------- ------------------------------ ------

De meest recente kennisgeving bevatte volgende elementen:

-- Datum van kennisgeving: 9 mei 2023

-- Datum van drempeloverschrijding: 8 mei 2023

-- Overschreden drempel van directe stemrechten: 5%

-- Kennisgeving door: BlackRock, Inc.

-- Noemer: 246.400.000

-- Reden voor kennisgeving: Verwerving of vervreemding van
stemrechtverlenende effecten of stemrechten
De beschreven controleketen bevindt zich in de verklaring die www.globenewswire.com/Tracker?data=v3... hier beschikbaar is.

Voor meer informatie

Investor Relations

Caroline Kerremans +32 2 227 72 21 mailto:%20caroline.kerremans@umicore.com
caroline.kerremans@umicore.com
----------------------------------------
Eva Behaeghe +32 2 227 70 68 mailto:eva.behaeghe@umicore.com
eva.behaeghe@umicore.com
----------------------------------------
Adrien Raicher +32 2 227 74 34 mailto:adrien.raicher@umicore.com
adrien.raicher@umicore.com
----------------------------------------
JdeFL
1
Leefloon
2
quote:

JdeFL schreef op 24 mei 2023 15:02:

Niets gevonden. 'Grootste daler', gisteren 'opvallende daler', verder niets.
Een selectieve waarneming, maar de ICB sector Automobiles and Parts deed in de genoemde periode, gisteren en vandaag, gewogen -4,27%. Precious Metals and Mining -3,14%. Industrial Metals and Mining -2,40%.

Enkele individuele aandelen: Umicore een onopvallende -2,09%, Melexis -4,17%.
danirt
1
CAMX en Umicore tekenen niet-exclusieve IP-licentieovereenkomst voor NMC-batterijtechnologie
Umicore en CAMX Power LLC (CAMX) kondigen aan dat Umicore een niet-exclusieve intellectuele eigendomslicentie heeft verkregen op het GEMX®-platform van CAMX voor nikkelgebaseerde actieve materialen met hoge energie en hoog vermogen voor gebruik in lithium-ionbatterijen, vooral voor elektrische voertuigen (EV's).

Het GEMX®-platform is gebaseerd op fundamentele uitvindingen van CAMX waarvoor wereldwijd meer dan 30 octrooien zijn verleend, onder meer in de VS, Europa, Korea, Japan en China. De uitvindingen van GEMX, via moleculaire engineering, plaatsen kobalt, aluminium, enz. op de kritieke plaatsen van de kathodepartikels, wat resulteert in het gebruik van minder kobalt, maar met een grotere stabiliteit, hogere prestaties en lagere kosten voor materialen met een hoog nikkelgehalte.

"De aankoop van de licentie van CAMX maakt deel uit van de voortdurende uitbreiding van onze portefeuille met batterijtechnologieën om onze klanten en partners, die snel overschakelen op elektrische mobiliteit, zo goed mogelijk van dienst te zijn."

Julien Préat, Head of IP Competence Team bij Rechargeable Battery Materials van Umicore
Leefloon
1
929 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:52
Koers 21,040
Verschil -0,080 (-0,38%)
Hoog 21,160
Laag 20,880
Volume 80.091
Volume gemiddeld 430.447
Volume gisteren 396.492

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront