Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"De gasprijs gaat mogelijk onder $0"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. G.errit@ 26 mei 2023 14:59
    Ja Amerikaans gas daar betalen we 4 keer zoveel voor dan de amerikanen zelf doen, het kan wel de helft goedkoper en als de overheid ook de belasting daarvan halveert dan kunnen alle mensen van de winter er gewoon weer warm bij zitten, dan trekt de economie ook weer aan.
    De inflatie komt toch grotendeels door die idiote energie prijzen.
  2. forum rang 7 €URO-Trader 27 mei 2023 09:48
    quote:

    Martijn schreef op 26 mei 2023 16:08:

    Je betaald veel meer belasting over gas en elektra als wat gas en elektra echt kosten!
    Benzine en diesel exact het zelfde liedje te belachelijk voor woorden gewoon.
    Plus dat Nederland veel te veel regeltjes heeft ook zo belachelijk.
    Afghanistan schijnt een gastvrij en vriendelijk land te zijn. Ik breng u graag kosteloos naar Schiphol. Ook een prima klimaat voor uw partner, edoch gaarne de regeltjes volgen van de Taliban. Veel plezier!
  3. Calvin 27 mei 2023 10:02
    Ik heb een vraag maar deze is al beantwoord: ging over shorten van aandelen. Of jullie dat percentage ook meenemen in jullie analyses, dus als jullie een analyse van Alfen maken of de shortpositie van 7% er ook in meegerekend is. Verder elke week een hele goede podcast, jullie zijn echt geen finfluencers. Ik ben 31 jaar en ik luister niet naar hen. De enige podcasts die ik luister zijn van jullie en die van de aandeelhouder met Nico en Albert.
  4. forum rang 4 Martijn 27 mei 2023 10:10
    quote:

    €URO-Trader schreef op 27 mei 2023 09:48:

    [...]Afghanistan schijnt een gastvrij en vriendelijk land te zijn. Ik breng u graag kosteloos naar Schiphol. Ook een prima klimaat voor uw partner, edoch gaarne de regeltjes volgen van de Taliban. Veel plezier!
    HaHa hier kunnen we uren over debatteren,maar ik snap heus wel wat je bedoeld.
    Ik wil hier 1 ding over zeggen maar dan ook echt 1 ding waarom is het in Duitsland en Belgie dan wel veel goedkoper?
    Naar mijn mening worden we in Nederland met open ogen bedonderd door onze regering.
  5. forum rang 4 Martijn 27 mei 2023 10:54
    quote:

    G.errit@ schreef op 26 mei 2023 14:59:

    Ja Amerikaans gas daar betalen we 4 keer zoveel voor dan de amerikanen zelf doen, het kan wel de helft goedkoper en als de overheid ook de belasting daarvan halveert dan kunnen alle mensen van de winter er gewoon weer warm bij zitten, dan trekt de economie ook weer aan.
    De inflatie komt toch grotendeels door die idiote energie prijzen.
    Helemaal mee eens!
  6. forum rang 7 wiegveld 27 mei 2023 21:15
    dailyreckoning.com/red-alert/

    Let op! Geloof de beursmannetjes niet.

    In short, the system is blinking red.

    The bottom line is that we are facing a severe recession, a financial crisis worse than 2008, de-dollarization, lost confidence in the Fed and the U.S. dollar, political repression through the rise of central bank digital currencies (CBDCs) and potentially, extreme social unrest.

    The winners in this scenario are gold, silver, land, energy, agriculture and U.S. Treasury notes. The losers are stocks, corporate bonds, and commercial real estate.

    You should position your asset allocations accordingly to survive the storm. No one knows exactly when the storm will impact. I can’t give you a specific date.

    But don’t wait until it’s too late. It’s better to be months early than one minute too late.
  7. forum rang 8 Wilbar 28 mei 2023 15:17
    quote:

    G20 Xdrive schreef op 27 mei 2023 20:42:

    Per 1juli liter benzine 15 cent duurder alsof het niet duur genoeg is.
    Kwartje van Kok ook nooit terug gekomen, hoeveel deccenia betalen we al teveel t.o omringende landen.
    Het staat u geheel vrij om in ons omringende landen te gaan tanken.
  8. Maan Arkenbosch 28 mei 2023 22:47
    Zoals bekend is door het tomeloze drukpersen van de €. om de notoire Zuid E.U. staten financieel boven water te houden een tsunami van schulden ontstaan.Per ultimo 2022 was de E.C.B.schuld gegroeid tot €. 7.956 miljard.
    Deze schuldentitels werden uitgegeven met een zeer lage tot geen rente vergoeding en staan derhalve nu, door de stijgende rente ver onder pari op de balans.Hierdoor heeft de E.C.B. op deze schulden een een fors verlies op haar balans staan.Het meer dan 10 jaar uitgevoerde drukpers circus is feitelijk de aanjager van de inflatie.
    Om deze inflatie in toom te houden is het noodzakelijk een monetair krapte beleid te voeren via deposito-s op de E.C.B. via de regulaire banken.Alleen al in ons land hebben de spaarders €.430 miljard aan spaargeld op de banken staan en deze buffer is een drempel om de vraagzijde te verminderen.Feitelijk is hierdoor de inflatie moeilijk te bedwingen en wij zien dat de prijzen in de supermarkt, reizen, verpleging,zorg, wonen, transport e.d. vrolijk blijven door stijgen.
    Spaarders worden met een fooi van 3/4 tot 1% afgescheept, terwijl de (spaar)banken van de E.C.B. 3,25% krijgen, terwijl deze rente verder gaat stijgen.Zowel het fors verlies op zombie obligaties, alsook de uit te keren E.C.B.rente op bank deposito-s zorgen voor toekomstig forse E.C.B. balans verliezen.De aandeelhouders van de E.C.B., de landelijke centrale banken (D.N.B.), krijgen deze verliezen voor hun kiezen en schuiven dit door naar de landelijke begrotingen.
    Uiteindelijk gaat o.m. de kleine spaarder/pensioenfondsen/burgerij via de belasting hiervoor opdraaien, terwijl er al een forse koopkracht erosie van spaargeld, via inflatie plaatsvind.Hierdoor ontstaan, zoals wij zien, forse looneisen, welke tot een politiek-welkome inkomsten/loonbelasting en premie verhoging leiden en daardoor de inflatie opstuwen.
    Vergeet niet dat de verhoogde inflatie op producten, energie en diensten, de BTW/ overige accijnzen e.d. ook verder opjagen, dus de inflatie versterken.Duidelijk is dat de bevolking en vooral de spaarders, ook t.a.v. de idioot hoge vermogens rendement heffing, O.Z.B./gemeentelijke belastingen flink gepakt worden.
    Het is de vraag, waarom spaarders niet rechtstreeks via het E.C.B.loket geen 3,25% rente kunnen krijgen, dat zou digitaal geen probleem hoeven te zijn.(zie regulaire E.U.banken)
    Worden de onvervulbare behoeften van de middenklasse, eerste levensbehoeften, zoals voedsel, energie en wonen het breekpunt voor verandering?
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links