D'Ieteren « Terug naar discussie overzicht

D'Ieteren 2022

161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
HKG2008
1
Ik begin langzaam maar zeker alle "positieve analyses" en "koopadviezen" serieus beu te krijgen... Gisteren even een groene dag en we gaan wéér naar beneden.
Matsversch
0
(ABM FN) D'Ieteren is 2023 sterk gestart en bevestigde dit door de jaaroutlook te herhalen.

Donderdagochtend kondigde D'Ieteren een sterke stijging van de omzet in het eerste kwartaal aan. De update, die dus werd vergezeld door een bevestiging van de outlook, werd positief ontvangen door de analisten en leverde donderdag ook een koerswinst van 3,7 procent, waardoor het weekverlies beperkt bleef tot 2,1 procent.

D'Ieteren sloot het eerste kwartaal af met een omzetstijging van 45,1 procent tot 3,82 miljard euro. De groei bedroeg 20,3 procent op vergelijkbare basis, inclusief de bijdrage van PHE, het onderdeel dat gespecialiseerd is in de distributie van auto-onderdelen.

Zoals gewoonlijk wanneer D'Ieteren verslag uitbrengt, zijn alle ogen gericht op Belron, de moedermaatschappij van Carglass, een specialist in autoruitreparatie. De inkomsten van Belron stegen met 12,0 procent tot 1,40 miljard euro, dankzij een gunstig prijs/mix-effect en een positieve bijdrage van ADAS en VAPS, terwijl de volumes op jaarbasis gelijk bleven.

De traditionele activiteit van D'Ieteren, de import in België van de merken van de Volkswagen groep, zag het marktaandeel met 68 basispunten stijgen tot 22,3 procent. D'Ieteren meldt dat de Belgische markt voor nieuwe auto's zich herstelt van het lage niveau van 2022, met een stijging van het aantal nieuwe verkochte auto's met 27,5 procent op jaarbasis tot 131.484 stuks.

Het orderboek bedroeg eind maart 102.000 voertuigen, een stijging van 11,6 procent op jaarbasis.

D'Ieteren bevestigde donderdag dus de jaaroutlook, waaronder een bedrijfsresultaat van ongeveer 900 miljoen euro.

Een sterke start van het jaar

In een reactie op deze kwartaalupdate spraken analisten van Kepler Cheuvreux, die een koopadvies voor het aandeel hanteren, met een koersdoel van 215,00 euro, van een sterke start van het jaar voor D'Ieteren. Volgens de bank was het vooral belangrijk dat de nieuwe acquisities, PHE en TVH, goed presteerden, ondanks de cyberaanval op TVH.

Kepler merkte op dat Belron goed blijft presteren, met een omzet die iets hoger lag dan verwacht en een bijdrage van alle regio's. "D'Ieteren Automotive heeft ook een sterk herstel gekend, met verkopen die eveneens de verwachtingen overtreffen," voegt Kepler eraan toe, en benadrukte dat D'Ieteren goed gepositioneerd is om een solide tweede kwartaal af te leveren.

"Alle segmenten, met uitzondering van Moleskine, verwachten een solide jaar".

Kepler Cheuvreux kwam ook terug op de bezorgdheid die de overname deze week van Autoglass Clinic en Touring Glass door de Zweedse groep Cary opriep, die zij "onterecht" vindt, aangezien deze bedrijven relatief klein en onrendabel blijven.

En omdat de ontwikkeling van PHE "een aangename verrassing was, met zijn uitbreiding in de EU", verhoogde Kepler de omzetprognoses voor de dochteronderneming.

"Een uitstekende start van het jaar", vatte Kepler samen.

Degroof Petercam, die nog optimistischer is over het aandeel met een koersdoel van 230,00 euro, sprak van "een zeer robuuste commerciële prestatie".

"Dit is duidelijk een uitstekende start van het jaar voor D'Ieteren, want de groep heeft een zeer sterke omzetgroei kunnen melden in alle kernactiviteiten, met uitzondering van TVH natuurlijk".

Volgens Degroof zijn de goede prestaties van Belron, ondanks een moeilijk economisch klimaat, en de effectieve start van het Fit-for-Growth-programma gunstig voor de marges dit jaar.

Degroof Petercam zegt positief verrast te zijn door de hoge waardering van Belron bij een recente transactie, zelfs gecorrigeerd voorde dividenduitkering die werd ontvangen.

"De waarderingskloof blijft duidelijk van kracht en biedt ruimte voor verbetering [...] bijvoorbeeld bij een beursgang van Belron."

"Met Carlos Brito, de ex-CEO van AB InBev, aan het roer bij Belron is het duidelijk dat dit één van de opties is. We verwachten geen beursgang in 2023, maar rond het vierde kwartaal zou daar meer nieuws over kunnen komen, wat D'Ieteren een 'boost' zou geven."

Hoe zit het met de beursgang van Belron?

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van D'Ieteren op donderdag zei Francis Deprez, CEO van D'Ieteren Group, dat een beursgang van Belron "niet op de agenda staat".

"Op een dag zullen de private equity fondsen uit Belron willen stappen. We zullen dan de opties onderzoeken, maar het hoeft niet noodzakelijk via de beurs te gaan." Deze uitspraken zouden de koersdaling van 1 procent op vrijdag kunnen verklaren.
SuperDuper
1
quote:

HKG 2008 schreef op 26 mei 2023 11:44:

Ik begin langzaam maar zeker alle "positieve analyses" en "koopadviezen" serieus beu te krijgen... Gisteren even een groene dag en we gaan wéér naar beneden.
Dit kan je toch niet menen. Met zo een mentaliteit zou ik zeggen: blijf weg van de aandelenmarkt en zet je geld op een spaarboekje...

D'Ieteren is een aandeel om op lange termijn te investeren. Voor mij het beste aandeel van Bel20. Ook al worden die adviezen altijd wat te hoog ingeschat.
Matsversch
0
Al het nieuws en cijfers erover zijn toch vrij goed. De analyses zijn mss wat anders. Maar ik denk dat dit bedrijf hoge toppen zal scheren de komende jaren. Goeie spreiding
Rode Duivel
1
Misschien houden vele partijen hun kruid droog tot na de ex-div datum, volgende week om bij te kopen.
Maar de houding van D'Ieteren om via Belron schulden aan te gaan om dividendverplichtingen na te komen en de zwakker dan verwachte cashflow bij andere ondernemingen heeft toch wat wind uit de zeilen gehaald.
D'Ieteren wil zijn cashberg liever vrijhouden om bijkomende investeringen (overnames?) te doen dan het te gebruiken om aandeelhouders uit te betalen. Dit in tijden dat intrestlasten hoog zijn is toch een aparte strategie.
HKG2008
0
Huppekee, daar gaan we wéér naar beneden... Er is wel constant geleuter over "D'Ieteren is een aandeel voor de lange termijn", sinds 6 maanden geleden toch bijna 10% naar beneden. Ik had ondertussen met mijn geld ergens anders winst kunnen maken.
Rode Duivel
1
Dreigende renteverhogingen drukken de beurzen in het algemeen. Fundamenteel is er met D'Ieteren geen enkel probleem, dus nog steeds een goede belegging op lange termijn.
Matsversch
0
Denk ik ook, heel men portfeuille krijgt weer rake klappen laatste tijd.
Al een geluk veel winst gehaald uit nvidia maar nu ik dat verkocht hebt staat er niet veel groen meer bij mij
Ldb286
2
Al die analisten die ik de laatste maanden positief heb horen toeteren over dit aandeel kunnen toch niet allemaal mis zitten?

Geduld maar, hele beurs is slappe hap op dit moment
Nakennis
0
Sinds Niels Koers met zijn tengels aan D'ieteren heeft gezeten (figuurlijk dan door een positieve analyse) is het aandeel uiteraard alleen maar gedaald. Een beeld wat we bij hem vrijwel altijd zien. Of het nu D'ieteren betreft, een CM.Com, een JEt of een Signify en zo kan ik recent nog een hele waslijst noemen.

Stop er aub per direct mee Niels: je hebt 0.0 kaas van gegeten helaas. Jammer dat je jezelf wel nog steeds serieus neemt!
Ldb286
0
Beste profeet,

Je klinkt wel wat gefrustreerd. Aandelen kunnen tijdelijk even dalen op het sentiment. In geval van dit fonds is er nog geen 10% af na analyse en koopadvies dus waar hebben we het over…
Nakennis
0
quote:

Ldb286 schreef op 24 juni 2023 00:06:

Beste profeet,

Je klinkt wel wat gefrustreerd. Aandelen kunnen tijdelijk even dalen op het sentiment. In geval van dit fonds is er nog geen 10% af na analyse en koopadvies dus waar hebben we het over…
Geenszins gefrustreerd hoor:-). Enkel de droge constatering dat het aandeel vrijwel elke dag is gedaald sinds Niels Koerts met zijn tengels aan het aandeel heeft gezeten (lees er een positief artikel over heeft geschreven). Met sentiment heeft het overigens weinig te maken want de beurs is slechts enkele procenten sindsdien gedaald en dit aandeel al TIEN procent sinds hij er zich mee bemoeide.

En dat is helaas zeer vaak het geval. Als hij positief is ga ik vaak contrair aangezien de daling in veel gevallen niet tijdelijk is maar een geval van compleet de plank misslaan. Ofwel : de jongen presteert het zeer regelmatig om flagrant mis te zitten Een echte broodprofeet. Een prestatie op zich uiteraard :-)

In dit geval denk ik overigens wel dat 'D'ieteren zal herstellen na de koersdreun van de laatste weken.
Nakennis
2
www.tijd.be/markten-live/analyse/de-b...

SERGE MAMPAEY
23 juni 2023 17:41
Analisten kiezen voor groeibedrijven met een sterke balans als Belgische beursfavorieten voor de tweede jaarhelft. 'D'Ieteren heeft een cashmachine in handen.'

Zoals altijd voor de zomervakantie polste De Tijd bij de Belgische analistenteams naar hun favoriete binnen- en buitenlandse aandelen voor de tweede jaarhelft. 15 huizen stuurden hun ‘chouchous’ door, waaruit we een top tien distilleerden. Bij een ex aequo lieten we de volgorde of de reservelijst van sommigen meespelen.

De rondvraag levert 27 aandelen op de Brusselse beurs op. Toch is er veel consensus, vooral over de hoogst gerangschikte bedrijven in de lijst. Het gaat om ondernemingen die wereldwijd uitblinken in hun niches, en groei combineren met een ijzersterke balans.

1. D'Ieteren
Het goud gaat naar D’Ieteren
DIE
-0,25%
. De familiale holding uit Brussel haalt zeven nominaties. De koers blijft dit jaar achter, met een neergang van 10 procent, ondanks puike resultaten. In het eerste halfjaar steeg de winst een derde. Het dividend is in vijf jaar verdrievoudigd.

Alleen al het belang in Belron is goed voor 160 euro per aandeel D’Ieteren. De rest van de portefeuille krijg je er gratis bij.

‘D’Ieteren is een van de meest aantrekkelijk geprijsde verhalen in het Belgische holdinglandschap’, trapt Van Lanschot af. ‘Met een belang van 50 procent in Belron, de wereldleider in het herstel en de vervanging van voertuigbeglazing, heeft D’Ieteren een cashmachine in handen.'

'Belron (bij ons bekend van Carglass, red.) genereert hoge winstmarges. De groeiende vrije kasstromen vloeien grotendeels terug naar D’Ieteren in de vorm van een dividend. Daardoor kan D’Ieteren een oorlogskas opbouwen die het kan inzetten als zich opportuniteiten voordoen. Alleen al het belang in Belron is goed voor 160 euro per aandeel D’Ieteren. De rest van de portefeuille krijg je er gratis bij.’

BNP Paribas Fortis wijst erop dat die andere participaties ook groeimotoren zijn. ‘D’Ieteren Auto, dat de merken van de Volkswagen-groep in België verdeelt, voorspelt een winstgroei van 25 procent dit jaar dankzij hogere verkoopcijfers. Ook de verdeler van onderdelen voor heftrucks TVH Parts en de Europese leider in de distributie van auto-onderdelen PHE Parts doen het heel goed. Na een sterke jaarstart heeft het management de winstvooruitzichten voor het hele jaar verhoogd. De groep zit mooi op schema om de ambitieuze doelstellingen voor 2025 (een brutobedrijfswinst van 1 miljard euro, red.) te realiseren. De balans is bovendien erg sterk. De korting van meer dan 30 procent is onterecht.’

ABN AMRO benadrukt dat D’Ieteren op meerderheidsbelangen mikt. ‘Daardoor kan het management op veel langere termijn denken, en effectief invloed uitoefenen om zo toegevoegde waarde te creëren voor de aandeelhouders.’

LEES MEER
D'Ieteren-CEO Francis Deprez: 'We zijn niet getrouwd met de autosector'

Ook bij buitenlandse beleggers is D’Ieteren geen onbekende meer. De Britse holding AVI Global Trust
AGT.UK die investeert in andere ondergewaardeerde holdings, maakte vorige maand bekend dat D’Ieteren in haar top tien van grootste participaties zit.
Nakennis
1

als je ziet hoeveel analisten positief zijn over d'ieteren dan blijft het vreemd dat ze afgelopen weken zo hard gedaald zijn
DrkBlg
0
Andere van top 10 :

2. Melexis
3. Barco
4. Ackermans & van Haaren
5. UCB/ Tubize
6. Aedifica
7. Solvay
8. AB InBev
9. Ageas
10. Kinepolis
Rode Duivel
1
quote:

Beursprofeet schreef op 27 juni 2023 17:01:

als je ziet hoeveel analisten positief zijn over d'ieteren dan blijft het vreemd dat ze afgelopen weken zo hard gedaald zijn
D'Ieteren geeft maar 2 keer per jaar een financiële update. De laatste update had het over wat overroepen bezorgdheid ivm de vrije kasstroom van de verschillende onderdelen binnen D'Ieteren.
Ik verwacht daarom dat het aandeel terug naar boven kan als de update van september hierin duidelijkheid schept.
Tot dan blijft dit aandeel zeer aantrekkelijk geprijsd om op te bouwen/in te stappen.
Nakennis
0

Onderstaand artikel is van 5 juni. Sindsdien is aandeel nog verder gezakt. Vandaag weer herhaling van het koopadvies met koersdoel 225

De huidige waardering van D'Ieteren is volgens KBC Securities te laag
KBC Securities verhoogde afgelopen vrijdag zijn koersdoel voor D’Ieteren met 20 euro naar 225 euro. De bank heeft uiteraard een koopadvies voor de holding, die de laatste sessie afsloot op 166,50 euro. Een koers die KBCS als "onredelijk laag" beschouwt.

Het advies van KBC Securities gaf een boost aan de beurskoers van het moederbedrijf van Belron waarvan de koers stagneert na een fantastische rally in 2021, zoals het in rapport van de bank omschreven wordt.

"Een onterechte evolutie", aldus KBC Securities, dat onderstreept dat de groep blijft outperformen en daarmee op koers ligt om haar doelstellingen voor 2025 te overtreffen.

Analisten voegen eraan toe dat de huidige waardering van de aandelenkoers “onzinnig laag is” en dat D'Ieteren de komende jaren waarschijnlijk een sterke instroom van dividenden zal ontvangen van Belron (moedermaatschappij van Carglass).

Die instroom zou genoeg moeten zijn om de netto kaspositie te verhogen van 632 miljoen euro in 2022 naar 1,7 miljard euro in 2025.

D'Ieteren krijgt zodoende de beschikking over een zeer grote oorlogskas en bovendien ook nog eens voldoende manoeuvreerruimte voor een programma voor het terugkopen van aandelen.

KBC Securities heeft dan ook voldoende vertrouwen in het aandeel om zijn koersdoel met 10% te verhogen tot 225 euro, waardoor dit aandeel uit de Bel20 over een potentieel van 35% kan beschikken.

Belangrijk om te weten is dat D'Ieteren noteert dinsdag ex-dividend noteert. Het betaalt een coupon uit van 3 euro. Wat neerkomt op een stijging van 45%. De door Factset opgestelde consensus verwacht voor het lopende boekjaar een coupon van 4 euro, ofwel een dividendrendement van circa 2,4%.

Meer in het algemeen moet worden opgemerkt dat KBC Securities zijn koersdoel verhoogde na zorgvuldige bestudering van de kwartaalupdate die D'Ieteren eind mei publiceerde. Voor het eerste kwartaal werd een omzet gerapporteerd van 3,83 miljard euro of een stijging van 20,3 procent op vergelijkbare basis. Tevens bevestigde het management zijn verwachtingen voor het hele jaar.

Het management gaat uit van een bedrijfswinst van ongeveer 900 miljoen euro, een bedrag dat in lijn ligt met de consensus van de analisten.
161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 206,000
Verschil +2,600 (+1,28%)
Hoog 207,600
Laag 204,000
Volume 42.650
Volume gemiddeld 41.928
Volume gisteren 24.280

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront