Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Inflatiedaling in laatste fase

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 24
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

121 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 adritromp 1 juni 2023 08:17
    quote:

    Branco P schreef op 1 juni 2023 08:06:

    Inflatie gaat flink afnemen als gas- en olieprijs zo laag blijven als nu. Kwestie van tijd. Een maandje deflatie is zelfs niet uit te sluiten.
    Mits de overheid de belastingen niet verder verhoogt op benzine sigaretten drank etc. De lonen verder stijgen en de grondstofprijzen van suiker en dat soort dingen niet verder stijgen.
  2. forum rang 8 Branco P 1 juni 2023 08:22
    quote:

    adritromp schreef op 1 juni 2023 08:17:

    [...]

    Mits de overheid de belastingen niet verder verhoogt op benzine sigaretten drank etc. De lonen verder stijgen en de grondstofprijzen van suiker en dat soort dingen niet verder stijgen.
    Energie- en transportkosten werken overal in door. De prijs van suiker boeit niet, wel de vraag met hoeveel vertraging de kostenvoordelen worden doorgegeven aan de consument. Als ik naar de energiemaatschappijen kijk, proberen die nu zo lang mogelijk zo veel mogelijk extra marge te maken. Zou ik ook doen.
  3. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 1 juni 2023 08:23
    Om toch even de puntjes op de i te zetten. Het is geen hoofd-en-schouder formatie maar een hoofd-en-schouders formatie. Er zijn twee schouders. Een ter linkerzijde van het hoofd en een ter rechterzijde van het hoofd. Het hoofd-en-schouders patroon is vanzelfsprekend een vertaling van het Amerikaanse Head and Shoulders chart pattern, niet van het Head and Shoulder pattern; dat bestaat namelijk niet.

    Verder is het zonneklaar dat de commodity index in een lange termijn uptrend zit, geen downtrend. We zien een krachtige beweging omhoog vanaf de bodem in maart 2020 en een top halverwege 2022. We corrigeren nu wat zijwaarts op die sterke uptrend en moeten verwachten dat deze op enig moment verder omhoog zal bewegen. Dat gezegd hebbend kunnen de koersen best wat langer zijwaarts tot omlaag bewegen, maar de belangrijke trend is duidelijk up. Trends zien we op verschillende time frames in de technische analyse.
  4. forum rang 7 PietKeizer 1 juni 2023 08:52
    Dacht begrepen te hebben dat t beeld gemengd is, dus energie minder duur maar bepaalde levensmiddelen, horeca en nog zo wat verdere prijsstijgingen. En dat er in huishoudens een bezuinigingstrend is. Impact op dagelijks leven v mensen lijkt me belangrijker dan impact op beurzen
  5. forum rang 5 Zonnestraal 1 juni 2023 09:06
    quote:

    handyman6 schreef op 1 juni 2023 08:57:

    Ned Industrie krimpt al 9 maand op rij.Nu weer van 44,9 naar 44,2. Maar de AEX blijft gewoon liggen.
    Er ligt een PUT onder de indices?
    Ik denk dat gewoon heel veel mensen short zitten en hierdoor de indexen niet mogen dalen. Alle indexen behalve de DAX horen zeker 15% lager te staan.
  6. forum rang 6 Newg77 1 juni 2023 09:08
    quote:

    zonnestraal schreef op 1 juni 2023 08:38:

    Waar sloeg de daling van gisteren dan op? Inflatie in Nederland is toch weer opgelopen? en ik verwacht zelf nog wel flink wat faillisementen. Je kan niet zeggen dat het overal heel erg goed gaat.
    kapitaalvlucht naar obligaties
    geen paniek
    www.investing.com/rates-bonds/u.s.-10...
    kruipt heel snel weer omhoog
  7. forum rang 7 PietKeizer 1 juni 2023 09:37
    quote:

    zonnestraal schreef op 1 juni 2023 09:23:

    Akkoord schuldenplafond is dat weer de trigger om te stijgen? er zijn toch verder geen cijfers om hoger op te gaan? Amerika is zowat failliet maar na 2 jaar wordt er wel bezuinigd. Wat een zieke wereld zeg en ondertussen wordt Jan Modaal leeggeroofd met een hoge inflatie.
    ja, erg, hè
121 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links