Apple « Terug naar discussie overzicht

Apple forum geopend

305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
voda
0
Originele iPhone uit 2007 geveild voor 63 duizend dollar
Updated 9 min geleden
21 min geleden
in BUITENLAND

SAN FRANCISCO - Mensen met oude telefoons: opgelet! Die van jou kan mogelijk veel waard zijn. In het geval van de Amerikaanse Karen Green tenminste, die haar ongeopende en ongebruikte iPhone uit 2007 liet veilen. Het leverde haar uiteindelijk meer dan 63 duizend dollar (bijna 60 duizend euro) op, zo melden Amerikaanse media.

Steve Jobs introduceert de originele iPhone in 2007. ANP

In 2007 kreeg Green een kakelverse iPhone van haar vrienden toen ze begon aan een nieuwe baan, maar vanwege haar toenmalige provider heeft ze deze nooit gebruikt en doodleuk in de kast gelegd. Al die jaren heeft de telefoon in het doosje gezeten, met het plastic er nog omheen.

Toen ze doorkreeg dat er online oude iPhones werden verkocht voor duizenden dollars, besloot ze het toestel te laten veilen. Uiteindelijk ging de telefoon onder de hamer voor 63.356,40 dollar. Op de site van LGC Auctions werd het toestel aangeprezen als een „zeer gewilde, in de fabriek verzegelde, eerste generatie originele Apple iPhone uit 2007”. Green gaat het geld investeren in haar eigen tattoo-studio, zo liet ze weten aan Business Insider.

De originele iPhone werd in 2007 gelanceerd en veroorzaakte een revolutie in telefoonland. Het eerste toestel had maar 8 gb opslag en ging meer dan 6,1 miljoen keer over de toonbank. Tegenwoordig verkoopt Apple honderden miljoenen iPhones en zitten we al op nummer 14.

www.telegraaf.nl/nieuws/644740671/ori...
voda
0
Brussel stuurt brief aan Apple

Zogeheten statement of objections.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft een zogeheten statement of objections gestuurd aan Apple. Dit maakte de Commissie dinsdagmiddag bekend.

In dit document zet de EC de zorgen over de regels in de App Store van Apple voor aanbieders van streaming muziek uiteen.

De Commissie is bezorgd dat Apple misbruik maakt van zijn dominante positie, onder meer door zijn eigen betaalsysteem op te dringen aan aanbieders van muziekapps. Ook beperkt Apple de ruimte voor ontwikkelaars om gebruikers op goedkopere alternatieven te wijzen.

Daarmee overtreedt Apple volgens de Commissie artikel 102 van de TFEU.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: Goldman Sachs plakt koopadvies op Apple

Markt teveel gefocust op tegenwind.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs is gestart met het volgen van Apple met een koopadvies en een koersdoel van 199 dollar. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de Amerikaanse bank.

Volgens Goldman focussen beleggers te veel op de vertraging van de omzetgroei bij de producten van Apple.

De markt zou meer aandacht moeten besteden aan de groei van de terugkerende inkomsten uit diensten, door Goldman "Apple-as-a-Service" genoemd.

De tegenwind die Apple momenteel ervaart, zorgt bovendien voor een aantrekkelijke waardering van het aandeel, aldus Goldman. Apple wordt momenteel verhandeld tegen 24 keer de winst over de komende 12 maanden. Tussen 2020 en 2022 was dit 27 keer en op de koerspiek van vorig jaar was dit zelfs 32 keer.

Diensten zullen de komende vijf jaar goed zijn voor het grootste deel van de brutowinstgroei van Apple, schatten de analisten van Goldman, waarbij ze opmerken dat er "ruime mogelijkheden voor [meer] marktaandeel" zijn. App store- en contentabonnementen, waaronder Apple TV en Apple Music, zullen op korte termijn de grootste bijdrage leveren, denkt de zakenbank.

Het aandeel Apple noteert maandag kort na de openingsbel 2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
0
Aandeelhouders Apple wijzen voorstellen van conservatieve groepen af
10/03/2023 | 18:49

Aandeelhouders van Apple Inc hebben vrijdag twee voorstellen voor aandeelhouders verworpen die waren ingediend door conservatieve Amerikaanse groeperingen die het beleid van de iPhone-maker inzake inclusie en diversiteit en zijn banden met China onder de loep wilden nemen.

De aandeelhouders keurden ook de beloningspakketten van het bedrijf goed. De goedkeuring komt nadat het bedrijf de beloning van Chief Executive Officer Tim Cook had verlaagd en meer afhankelijk had gemaakt van de aandelenprestaties.
[verwijderd]
0
15 maart 2023

Apple-leverancier Foxconn waarschuwt voor de vraag naar consumentenelektronica naarmate de winst in het vierde kwartaal daalt
(Voegt commentaar van voorzitter over vooruitzichten en andere details toe)

Door Yimou Lee en Sarah Wu

TAIPEI, 15 maart (Reuters) - Apple Inc-leverancier Foxconn <2317.TW> zei woensdag dat het verwachtte De vraag naar slimme consumentenelektronica zou dit jaar licht afnemen, aangezien de nettowinst in het vierde kwartaal met 10% daalde ten opzichte van een jaar eerder, in lijn met de schattingen van analisten.

's Werelds grootste fabrikant van contractelektronica, die meer dan de helft van zijn omzet haalt uit consumentenelektronica, voorspelt dit jaar een aanzienlijke groei op andere gebieden, zoals computers, cloud en netwerken en componentproducten.

Over het algemeen zouden de inkomsten voor het eerste kwartaal en het volledige jaar gelijk moeten zijn, aldus het Taiwanese bedrijf.

"We hebben een relatief conservatieve kijk op de slimme consumentenelektronica en denken dat ze licht kunnen dalen", zei Foxconn-voorzitter Liu Young-way tijdens een winstoproep, wijzend op factoren zoals de hoge basis van vorig jaar, evenals de inflatie en de vertragende wereldeconomie.

Foxconn haalde in november de krantenkoppen toen stoepranden om COVID-19 onder controle te krijgen duizenden arbeiders ertoe aanzetten om zijn enorme fabriek in de Chinese stad Zhengzhou, ook 's werelds grootste iPhone-fabriek, te verlaten. Dit verstoorde de productie in de aanloop naar Kerstmis en de nieuwjaarsvakantie in januari.

De nettowinst voor het kwartaal oktober-december daalde tot T$ 40 miljard ($ 1,31 miljard) van T$ 44,4 miljard in dezelfde periode vorig jaar, aldus het bedrijf. Dat was in lijn met een gemiddelde voorspelling van T$ 39,98 miljard winst door 13 analisten, volgens Refinitiv.

In het vierde kwartaal was de omzet voor zijn belangrijkste divisie consumentenelektronica gelijk aan die van een jaar geleden, zei het bedrijf in een verklaring, zonder verder uit te weiden.

Het bedrijf zei eerder dat de productie weer normaal is in Zhengzhou, waar de meeste premiummodellen van Apple worden geproduceerd, waaronder de iPhone 14 Pro.

Apple voorspelde vorige maand dat de omzet voor het tweede kwartaal op rij zou dalen, maar dat de iPhone-verkoop waarschijnlijk zou verbeteren aangezien de productie in China weer normaal was geworden na de COVID-gerelateerde sluitingen.
[verwijderd]
0
01 apr 2023

Apple wins appeal against UK's decision to investigate its mobile browser

LONDON: Apple Inc won its appeal against the decision by Britain's antitrust regulator to launch an investigation into its mobile browser and cloud gaming services, the Competition Appeal Tribunal (CAT) ruled on Friday (March 31).

Regulator the Competition and Market Authority (CMA) opened a full investigation in November into the dominance of Apple and Alphabet Inc's Google in mobile browsers, and the possibility of the iPhone maker restricting the cloud gaming market through its app store.

Apple argued that the CMA had "no power" to launch such a probe because it did so too late.

Its lawyer Timothy Otty earlier this month said that the market investigation should have been opened last June, at the same time the CMA published a report on mobile ecosystems, which found the two tech giants had an "effective duopoly".

The CAT endorsed Apple's argument, saying that in declining to take action at that time only in the expectation of receiving further powers, it might well be said that the CMA "erred in law".

The CMA said it was disappointed with the ruling.

"Today's judgement has found there are material constraints on the CMA's general ability to refer markets for in-depth investigations," it said in a statement.

"This risks substantially undermining the CMA's ability to efficiently and effectively investigate and intervene in markets where competition is not working well.

"Given the importance of today's judgment," it added, "we will be considering our options including seeking permission to appeal."

Apple in a statement issued after the ruling said it believed in "vibrant and competitive markets where innovation can flourish."

"We are pleased with the Competition Appeal Tribunal's decision and will continue working to deliver support for developers and a safe and secure experience for users," the company said.

www.theedgemarkets.com/node/661739
voda
0
’Sterkste krimp in de sector’
Apple ziet computerverkoop met 40 procent inzakken
Door WILLEMIJN VAN BENTHEM

Updated Gisteren, 20:19
Gisteren, 16:32
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - De verkoop van Applecomputers nam in het eerste kwartaal met 40% af, zo laten berekeningen van marktonderzoeker IDC zien. Dat zijn zo’n 4,1 miljoen computers minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Apple laat hiermee de sterkste krimp in de sector zien, al kampen ook andere computerfabrikanten met overtollige voorraden en een dalende vraag.

De Apple store in Amsterdam. ANP/HH

Volgens techexpert Danny Mekic zijn er verschillende oorzaken voor de flinke daling. „We zitten in lastige jaren. Natuurlijk hebben we de corona net achter de rug, waardoor hele productielijnen een tijdlang stil kwamen te liggen. Maar daarnaast is er sprake van een grondstoffentekort, een sterke inflatie én geopolitieke spanningen.” Ook vertelt Mekic dat Apple een kwart van de productie heeft verplaatst van China naar India. „En op dit moment kan Apple door al deze genoemde redenen minder produceren dan het bedrijf zou willen.”

Minder ontwikkelingen
Hij ziet ook dat er minder nieuwe producten op de markt komen. „Normaal maken bedrijven veel meer en veel snellere en opvallendere ontwikkelingen, maar op het moment gaat die snelheid onderuit.” Dat de ontwikkelingen een minder grote vlucht nemen, ligt ook aan het grote grondstoffentekort waardoor toeleveringen uit de hele keten stokken, tot en met de eindproducent: Apple. En door de wereldwijde inflatie, vult Mekic zijn eigen rijtje aan, wordt alles duurder. „Dus ook de computers van Apple. En ook die hogere prijzen zorgen ervoor dat er minder computers verkocht worden.”

BEKIJK OOK:
Chipverkoop zakt fors in bij grootste chipmaker ter wereld

Gloednieuwe thuis
Overigens zag Mekic in de afgelopen jaren juist een enorme verkoopplus. „Er was een enorme groei in de verkoop van computers, doordat mensen tijdens de pandemie veel meer thuis werkten en bedrijven extra schermen en laptops nodig hadden.” En ja, meent Mekic, die laptops hebben de mensen allemaal net. „En je hebt nou eenmaal niet elk jaar een nieuwe laptop nodig.” Als laatste grote oorzaak van de dalende verkoopcijfers, noemt Mekic het consumentenvertrouwen. „Consumenten bereiden zich voor op economisch onrustigere tijden. Prijzen gaan omhoog, er zijn minder ontwikkelingen.”

Al deze factoren samen, zorgen daarom voor een dalende groei, volgens deze techexpert. „Maar daar zit ook een positieve kant aan: doordat er minder wordt verkocht, zal het grondstoffentekort afnemen en de prijzen dadelijk ook weer dalen. En er komt weer ruimte voor innovaties. Minder vraag zorgt voor minder schaarste.” Bij Mekic is het glas duidelijk altijd halfvol.

Voorraden over
Overigens verwacht het onderzoeksbureau IDC dat de pc-makers „zelfs met zware kortingen” nog tot halverwege dit jaar met grote voorraden blijven zitten. Voor de hele sector lag de krimp op 29%, berekende IDC. Het marktaandeel van Apple bedroeg zo’n 7%, wat relatief klein is. Bovenaan staat Lenovo, met 12,7 miljoen verkochte computers, goed voor ruim 22% van de markt. Maar ook dit bedrijf zag de verkoop teruglopen, met meer dan 30%.

„De pauze in de groei en de vraag geeft de toeleveringsketen wat ruimte om veranderingen door te voeren”, stelt IDC. Tegen 2024 zal de markt mogelijk weer aantrekken, met name als de economie verbetert. IDC denkt dat veel consumenten en bedrijven dan weer op zoek zullen gaan naar een vervanging voor hun huidige pc’s.

www.telegraaf.nl/financieel/482322249...
voda
0
Apple biedt spaarrente van meer dan vier procent

Per direct voor Amerikanen.

(ABM FN-Dow Jones) Apple biedt Amerikaanse spaarders in samenwerking met zakenbank Goldman Sachs per direct een spaarrente aan van 4,15 procent. Dit maakte de iPhone-producent maandagavond bekend, nadat deze dienst al in oktober werd aangekondigd.

De hoge inflatie heeft bij traditionele banken nog slechts beperkt geleid tot hoge rentevergoedingen, terwijl onder meer de hypotheekrentes wel scherp zijn gestegen.

Analisten speculeren al jaren over de mogelijkheden voor de grote Amerikaanse techbedrijven om financiële diensten te verlenen. De extreem winstgevende en daardoor goed gekapitaliseerde techbedrijven beschikken door hun softwarediensten over een schat aan informatie over het financiële gedrag van klanten.

De spaaroptie voor Amerikanen loopt via de Apple Card-rekening die klanten kunnen activeren in combinatie met Apple Pay in hun Wallet-app op de iPhone.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Apple verkoopt meer iPhones

Door ABM Financial News op donderdag 4 mei 2023
Views: 2.236

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft het afgelopen kwartaal onverwacht meer iPhones verkocht. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de techreus.

De nettowinst kwam in het tweede kwartaal van het lopende boekjaar uit op 24,2 miljard dollar, op jaarbasis een lichte daling. Per aandeel kwam de winst uit op 1,52 dollar, waar analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 1,43 dollar.

De omzet kwam uit op 94,8 miljard dollar, tegenover 97,3 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Hier rekenden analisten op 92,9 miljard dollar.

Meer dan de helft van de omzet kwam uit de verkoop van iPhones, die de markt vooraf inschatte op 48,7 miljard dollar in het tweede kwartaal en die in werkelijkheid uitkwam op 51,3 miljard dollar. Dat was een jaar eerder 50,6 miljard dollar.

De verkoop van iPads daalde in het eerste kwartaal van 7,6 miljard naar 6,7 miljard dollar, wat in lijn was met de analistenverwachting.

De opbrengsten uit Mac-computers kwamen uit op 7,2 miljard dollar, van 10,4 miljard dollar een jaar geleden en onder verwachting van 7,8 miljard dollar.

Bij wearables, home en accessoires bleven de opbrengsten stabiel op circa 8,8 miljard dollar, wat beter was dan de 8,4 miljard dollar die werd verwacht. De omzet uit diensten verbeterde licht, van 19,8 miljard naar 20,9 miljard dollar. Hier rekende de markt op 21 miljard dollar.

Apple maakte donderdag ook bekend dat het zijn aandeleninkoopprogramma met 90 miljard dollar gaat verhogen, terwijl het kwartaaldividend met 4 procent stijgt naar 0,24 dollar per aandeel.

In de nabeurshandel steeg het aandeel Apple donderdag een half procent.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Apple spendeert in vijf jaar tijd vijftig procent meer aan Europese leveranciers
Door CHRIS BROESDER

33 min geleden
in FINANCIEEL

Apple heeft aangekondigd dat de uitgaven aan Europese leveranciers sinds 2018 met meer dan 50% zijn gestegen. In de afgelopen vijf jaar kwam het neer op een totaal van €85 miljard en maar liefst €20 miljard alleen al in 2022. Apple deelt vrijwel nooit cijfers en het is dan ook voor het eerst dat de techgigant dit soort cijfers deelt.

Apple koopt onder meer Europese sensoren in. EIGEN FOTO

De investeringen gaan volgens Apple naar meer dan 4000 Europese leveranciers en ondersteunen technologie die te vinden is in elk product dat Apple maakt. Als voorbeelden worden sensoren in de Apple Watch, lasers in de iPhone en microcontrollers in de Mac genoemd.

Volgens de Amerikaanse techreus dragen de investeringen bij aan de groene transitie van de Europese industrie, omdat Apple in 2030 CO2-neutraal wil zijn in zijn gehele toeleveringsketen. Om dat te halen, stelt Apple eisen aan zijn leveranciers.

De combinatie van de genoemde Europese investeringen en de ontwikkeling van iOS-apps zorgt volgens Apple direct en indirect voor meer dan 2,6 miljoen banen in Europa. „De bijdrage van Europa aan Apple-producten is nog nooit zo groot geweest”, zei Cathy Kearney, Apples vicepresident van Europese Activiteiten, tijdens de presentatie. „De nauwe samenwerking met Europese leveranciers heeft bijgedragen aan baanbrekende technologie.”

BEKIJK OOK:
Apple verrast met stabiele omzet van iPhones

Groot en klein
Apple-leveranciers in Europa variëren van kleine familiebedrijven tot grote multinationals. Sommigen werken volgens de iPhone-maker al meer dan dertig jaar samen met Apple. Maar de investeringen bieden niet alleen kansen voor bestaande leveranciers. Volgens Apple gaan ze nog altijd met steeds meer opkomende Europese bedrijven in zee, die innovatieve technologie ontwikkelen.

Een van de Nederlandse leveranciers die Apple noemt is DSM Engineering Materials. Het in Emmen gevestigde bedrijf produceert in Nederland, Taiwan en China materialen die gebruikt worden in veel Apple-producten, waaronder stekkers en kabels. Het bedrijf zet in op 100% hernieuwbare energie en past daarmee goed bij de doelen van Apple. Dat moet bereikt worden door middel van een combinatie van inkoopovereenkomsten voor hernieuwbare elektriciteit en onder meer een co-investering in het Nederlandse Windpark Krammer. Samen zullen de projectpartners meer dan 350 miljoen kilowattuur schone energie per jaar verbruiken.

Een andere belangrijke leverancier van Apple is het familiebedrijf Trumpf, dat gevestigd is in het Duitse Ditzingen. Daar worden zogeheten nabijheidssensors voor iPhones gemaakt. Dit laseronderdeel zorgt ervoor dat het scherm van de smartphone uit gaat wanneer er iets dichtbij komt. Zo gaat het uit wanneer je het toestel aan je oor houdt om te bellen, maar ook in je broekzak of handtas hebt, waardoor het toestel langer meegaat op een acculading.

BEKIJK OOK:
Hardhandige Apple-robot reduceert je iPhone tot onderdelen

www.telegraaf.nl/financieel/200390837...
voda
0
Broadcom sluit deal met Apple

Voor levering componenten.

(ABM FN-Dow Jones) Broadcom heeft twee contracten afgesloten met Apple. Dit meldde Broadcom dinsdag in een document ingediend bij de Securities and Exchange Commission.

Het gaat om meerjarig overeenkomsten, aldus Broadcom. Apple meldde dat het om een "miljardendeal" gaat.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Broadcom componenten voor 5G-radiofrequentie en verbindingen gaan leveren, aldus Apple. De 5G-componenten zullen worden gefabriceerd in verschillende productiecentra in de VS, waaronder in Fort Collins in Colorado.

Broadcom gaf dinsdag aan voldoende productiecapaciteit en middelen te reserveren voor Apple.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Apple App Store genereerde $1,1 biljoen inkomsten in 2022
Door CHRIS BROESDER

Gisteren, 20:29
in FINANCIEEL

Volgens een studie van Analysis Group heeft Apples appwinkel de App Store in 2022 $1,1 biljoen opbrengsten gebracht aan ontwikkelaars. In 2021 was dat $868 miljard. Meer dan 90% van die opbrengsten zou volgens Apple rechtstreeks naar ontwikkelaars gaan, zonder commissie voor Apple. De iOS-app-economie zou verder meer dan 4,8 miljoen banen mogelijk maken in de VS en Europa.

Aan de vooravond van Apples Worldwide Developers Conference, dat volgende week plaatsvindt, heeft Apple in een korte presentatie de bevindingen van onderzoekers van het onafhankelijke Analysis Group gepresenteerd. Volgens hen verdienden App Store-ontwikkelaars vorig jaar $910 miljard aan de verkoop van goederen en diensten, $109 miljard uit in-app-advertenties en $104 miljard voor digitale goederen en diensten. De groei van het App Store-ecosysteem wordt momenteel voornamelijk aangedreven door sectoren als reizen, taxidiensten, advertentie-uitgaven in sociale media en retail-apps.

Volgens de studie waren juist de kleinere ontwikkelaars opmerkelijk succesvol in de App Store met een omzetgroei van 71% tussen 2020 en 2022. Sinds 2019 zou de facturering en verkoop van Amerikaanse ontwikkelaars met meer dan 80% gestegen zijn, terwijl in Europa zelfs een groei van 116% werd waargenomen.

De App Store bestaat dit jaar vijftien jaar en bevat inmiddels bijna 1,8 miljoen verschillende apps.

www.telegraaf.nl/financieel/131398516...
voda
0
Beursblik: focus Apple mogelijk op AI tijdens ontwikkelaarsconferentie

Worldwide Developers Conference start maandag.

(ABM FN-Dow Jones) Eén van de producten die Apple maandag mogelijk onthult tijdens zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference is een headset waarmee gebruikers virtual reality en digitale apps over de echte wereld heen kunnen ervaren.

Het zou het eerste echte nieuwe product van Apple zijn in bijna tien jaar. Verder onthult Apple vermoedelijk ook nieuwe software voor de iPhone en andere apparaten.

Analisten van Wedbush verwachten dat de techgigant ook iets gaat zeggen over kunstmatige intelligentie. Terwijl elk ander groot techbedrijf zijn eigen AI-strategie al heeft aangekondigd, met Microsoft op kop, heeft Apple nog niets van zich laten horen.

Wedbush denkt dat Apple ernaar streeft om zijn eigen AI-oplossing te integreren in zijn ecosysteem.

Het aandeel Apple noteert maandag op ruim 184 dollar, een nieuw intraday record.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Update2: Apple introduceert Vision Pro-headset

Door ABM Financial News op maandag 5 juni 2023
Views: 5.122

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft maandag bij de aftrap van zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference een nieuwe, grotere versie van zijn MacBook Air laptop gepresenteerd en de overstap van het bedrijf naar aangepaste chips in zijn pc's voltooid. Ook kwam het bedrijf met de Vision Pro virtual reality headset, het eerste echt nieuwe product in tien jaar.

De 15-inch MacBook Air, met een vanafprijs van 1.299 dollar, is voorzien van de op maat gemaakte M2-chip van Apple. Deze computer is volgens het bedrijf sneller dan de snelste MacBook Air op basis van de processor van Intel. Verder gaat de batterij 18 uur mee.

De 15-inch versie is per direct te bestellen en vanaf volgende week verkrijgbaar. Apple biedt ook 13,3-inch en 13,6-inch MacBook Airs aan.

Apple verlaagt verder de prijs van de gewone MacBook Air, met de oudere M1-chip, naar 999 dollar, terwijl de oudere M2 MacBook Air voor 1.099 dollar wordt verkocht.

Het bedrijf introduceerde maandag ook nieuwe Mac Studio en Mac Pro high-end computers met aangepaste chips. De Mac Studio heeft een vanafprijs van 1.999 dollar en de Mac Pro een vanafprijs van 6.999 dollar.

Apple kwam verder met software-updates voor de iPhone. Apple's iOS 17 heeft een aantal updates om de communicatiefuncties in de telefoon-app, FaceTime en berichten van het bedrijf te verbeteren.

In de telefoon app geeft Apple gebruikers de mogelijkheid om gepersonaliseerde afbeeldingen van de beller te tonen op de telefoon van de andere gebruiker. Apple zal ook beginnen met het transcriberen van voicemails met kunstmatige intelligentie (AI) op het apparaat. In de FaceTime app kunnen gebruikers videoberichten achterlaten. En in de berichten-app stelt Apple gebruikers in staat om in te checken of er iemand thuis is.

Apple introduceert ook een nieuwe manier om informatie uit te wisselen met andere iPhone-gebruikers, genaamd "NameDrop". Gebruikers kunnen telefoons dicht bij elkaar houden en contacten, foto's of bestanden delen.

Apple zei maandag dat het nieuwe kunstmatige intelligentietechnieken zou toepassen op zijn toetsenborden om de autocorrectie te verbeteren

Onthulling virtual reality headset

Apple onthulde maandag ook de Vision Pro-headset, iets waar de markt naar uitkeek. Met dit apparaat kunnen gebruikers virtual reality en digitale apps over de echte wereld heen ervaren, aldus Apple.

Chief Executive Tim Cook zei dat de Vision Pro de potentie heeft om "ruimtelijk computergebruik" naar gebruikers te brengen door middel van augmented reality. Het is "een nieuw soort computer die de werkelijkheid vergroot door de echte wereld naadloos te laten overlopen in de digitale wereld", aldus Cook.

De Vision Pro moet 3.499 dollar gaan kosten en verschijnt in 2024, aldus Apple. Het bedrijf werkt daarin samen met Unity Software. Dat aandeel steeg maandag 21 procent na de onthulling. Apple daalde richting het slot een procent na eerder op de dag nog een intraday recordniveau te hebben aangetikt van 184 dollar.

Update2: om extra informatie over de headset toe te voegen en koersontwikkeling.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News
voda
0
Met vingergebaren navigeer je door schermen heen
Apple-bril vermengt realiteit met virtuele wereld: zitten we wel op zo’n gadget te wachten?
Door CHRIS BROESDER

Updated Gisteren, 20:57
Gisteren, 20:55
in FINANCIEEL

Bijna alles wat Apple aanraakt verandert in goud. Toch zijn de meningen verdeeld over Apples keuze om een zogeheten mixed reality-bril uit te brengen, terwijl de verkoopcijfers van soortgelijke producten niet best zijn. Ook binnen de eigen gelederen. Toch denken veel experts na de presentatie van maandag: als één fabrikant dit kan laten slagen, is het Apple.

Mixed reality, ofwel gemengde werkelijkheid, doet een schepje bovenop augmented reality. Waar die technologie een laag projecteert op de werkelijkheid, vermengt de realiteit zich bij mixed reality met de virtuele. De Vision Pro-bril van Apple kan dat, maar je kunt het luikje naar de werkelijkheid ook dicht doen, waarmee het een virtual reality-bril wordt.

Waar Meta, het moederbedrijf van Facebook, je de digitale wereld in wil trekken, wil Apple het venster naar de werkelijkheid dus meer geopend laten. Dat is technisch ingewikkelder, waardoor de Vision Pro maar liefst twaalf camera’s aan de binnen- en buitenkant heeft, naast een heel scala aan sensoren. De bril is niet doorzichtig, dus je ziet de werkelijkheid via camera’s op twee schermen: één voor elk oog. Op die werkelijkheid kunnen bijvoorbeeld drie virtuele schermen geprojecteerd worden, zodat je op die manier kunt werken terwijl je de fysieke ruimte ook kunt zien.

BEKIJK OOK:
Lanceert Apple vanavond eindelijk écht nieuw product? Dit kan je verwachten

Content
In het verlengde daarvan is het straks mogelijk om content te kijken met de bril op, zonder dat je jezelf geheel afsluit van degene naast je op de bank. Je kunt de ander desgewenst zien en je ogen worden live aan de buitenkant van de bril op een scherm getoond, zodat het lijkt alsof de brildrager je aankijkt. Als de ander ook zo’n bril op heeft, kun je samen een filmpje kijken, terwijl je elkaar gewoon ziet zitten. In theorie zou je dus geen televisie of ander fysiek scherm meer in huis te hoeven hebben.

Jezelf afsluiten van de realiteit is de reden die vaak genoemd wordt waarom vr-brillen geen hit zijn. Mensen willen misschien wel even uit de werkelijkheid weg, maar niet uren lang het contact met de realiteit verliezen. En hoewel Apples Vision Pro zeker niet de eerste mixed reality-bril is, is de bril op veel gebieden volgens de weinige mensen die hem al op mochten hebben veruit de beste die ze kennen.

BEKIJK OOK:
Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

Navigatie
De navigatie in de gemengde realiteit werkt met via de ogen, handen en stem. Uiteraard kun je Apples virtuele assistent Siri erbij roepen. Maar de camera’s aan de buitenkant houden je ledematen nauwlettend in de gaten. Met vingergebaren navigeer je door schermen heen en klik je ergens op. Maar het bijzonderste zou de eye tracking zijn. Zeer precies en zonder vertraging kun je iets selecteren met je ogen. Doordat de schermpjes met hun 4k-resolutie superscherp zijn, zou de bril makkelijker langer te dragen zijn, al zou het prachtig afgewerkte apparaat wel erg zwaar zijn voor een dergelijke bril.

Maar de demo’s die Apple op de ontwikkelaarsconferentie Worldwide Developers Conference (WWDC) 2023 heeft laten zien, ontberen nog een belangrijk aspect: gebruiksscenario’s voor de massa. Want los van het feit dat maar weinig mensen zich een mixed reality-bril van 3500 dollar kunnen of willen veroorloven, lieten de demo’s op WWDC weinig nieuws zien.

Lange termijn
„Ik zie het ook meer als iets van de lange termijn”, zegt techexpert Danny Mekic. „Apple liet denk ik bewust niet het achterste van zijn tong zien op WWDC. Maar het is spannende technologie. Dit kan ófwel weer verdwijnen na een tijdje, óf het wordt volkomen normaal dat mensen zo’n ding dragen. Maar het gaat nog even duren voor we mensen met een Apple-bril in de trein zien zitten. Ik verwacht eerst nog heel veel software- en hardware updates van het apparaat zelf, de prijs moet nog flink zakken én misschien wel het belangrijkste: ontwikkelaars moeten ermee aan de slag om interessante toepassingen te vinden.”

Dit zou volgens kenners de reden zijn dat de bril op de ontwikkelaarsconferentie getoond is, terwijl hij pas begin volgend jaar uitkomt. „Apple wil een nieuw platform bouwen, net als bij de iPhone en de Apple Watch, en dat kost tijd. Maar geen andere fabrikant heeft zo’n krachtige schare ontwikkelaars achter zich. Apple is geen Google, dat zelf juist veel ontwikkelt”, aldus Mekic.

Gissen
Het blijft volgens de techondernemer dan ook gissen naar baanbrekende toepassingen, maar hij heeft wel ideeën. „Ik kijk altijd naar aangevraagde patenten voor een nieuwe technologie. Bij de Vision Pro is de koppeling met de hersenen bijvoorbeeld vastgelegd, dus dat is een ontwikkelrichting die Apple overweegt. Wanneer je hersenactiviteit in de mix komt, kun je de content daarop aanpassen. Als je moeite hebt met slapen kan dat van toegevoegde waarde zijn. Ook in bedrijfsleven of onderwijs kan het interessant worden. Zo zou de manier waarop informatie gepresenteerd wordt aangepast kunnen worden op hoeveel focus je op dat moment hebt.”

„We gaan het zien. Maar ik denk dat het slim van Apple is om niet meteen hoog van de toren te blazen met een enorm futuristische presentatie. Dat hebben andere fabrikanten wel gedaan en na te hoge verwachtingen volgt doorgaans teleurstelling.”

www.telegraaf.nl/financieel/430473249...
Bijlage:
voda
0
Beursblik: UBS haalt Apple van de kooplijst

Koersdoel wel omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het aandeel Apple van de kooplijst gehaald, vanwege zwakke iPhone-verkopen, terwijl ook de omzetgroei uit diensten afneemt.

UBS ziet zwakte in de ontwikkelde markten en cijfers laten zien dat de groei vermoedelijk ook onder druk blijft. Voor de tweede helft van 2023 voorziet de bank dat de iPhone-verkopen minstens met 1 tot 2 procent zullen dalen, terwijl de omzet uit de verkoop van Mac's met 3 tot 5 procent afneemt.

Het koersdoel ging dinsdag wel van 180 naar 190 dollar, maar dit laat te weinig ruimte om het koopadvies te handhaven. "Het aandeel Apple biedt momenteel geen aantrekkelijk risicorendementsprofiel", aldus analisten van UBS.

Daarbij handelt het aandeel Apple boven zijn historische gemiddelden, terwijl ook de premie ten opzichte van de S&P 500 op het hoogste niveau in 10 jaar staat. Een premie is volgens UBS wel gerechtvaardigd, maar een verdere koersstijging vanaf hier is onwaarschijnlijk, gezien de tegenwind die Apple ervaart.

Het aandeel Apple sloot maandag op 183,79 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
yanmik
0
quote:

Matsversch schreef op 7 juni 2023 08:19:

Ik voel een leuk aankoopmoment aankomen door die bril komende tijden :p
Een beetje laat.
Heb ze gekocht 6 maanden geleden aan 137.
Al leuke winst maar ga nog houden tot +200
305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 22:00
Koers 169,020
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 56.182
Volume gemiddeld 61.629.103
Volume gisteren 68.149.377

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront