Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Peter Paul de Vries - U bent gewaarschuwd

53 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
1
U bent gewaarschuwd

Peter Paul de Vries - 2 sep 05

"De Vries Robbé en Real Time Company zijn volgens de VEB een kwart miljard overgewaardeerd..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
atilladehun
2
Wanneer komt PP ook met een officiële waarschuwing in de kranten over Antonov, Prolion en niet te vergeten een fonds als Numico, want daar is de verhouding koers/intrinsiek wel helemaal zoek.

Oja, van k/w heeft PP ook nog niet gehoord. OhOhOh wat zou ik graag mijn lidmaatschap op de VEB willen opzeggen, ware het niet dat ik anders de vebbottomline kwijt ben...

Vraag me af voor wie PP opkomt, voor de aandeelhouder of voor zichzelf in een persoonlijke vete met Toth

In ieder geval is er geen aandeelhouder vandaag beter op geworden, en dat lijkt me toch tot de doelstellingen van de VEB te horen.
[verwijderd]
0
Het toont vooral aan dat aandelenkoersen vooral gemaakt worden door vraag en aanbod.
[verwijderd]
0
Ik denk dat PP de heer Toth niet zo mag. Het is trouwens supertoevallig dat zowel DVR als RTC geheel/deels in eigendom zijn van Toth. toch?
[verwijderd]
2
Analisten (en website's) moeten met "de nieuwen regels" uitkijken dat ze geen koersmanipulatie doen.

EN wat doet de AFM hier mee dan??

Nu is de VEB al langer bezig om alles af te keuren (ook op elke AVA)
Alles wat G.Toht gaat ondernemen om zwake bedrijven weer op de benen te helpen....

DVRG zakt meer dan 20% naar 0,86 en RTC 20% naar 0,08 nu heb je weer "veel beleggers" die in paniek weer verlies gaan nemen.

Groetjes DK

Beleggen is vooruitzien, of wil de VEB alle zwakken broeders dood hebben?
ffff
0
Beste Atilladehun,

De verhouding van koers/intrinsieke waarde Numico mag dan wel volledig zoek zijn, de groeivooruitzichten zijn erg florissant. De koopaanbeveling van Deutsche bank, begin deze week was eigenlijk helemaal daarop gebaseerd. En de analist op CNBC marketwatch had hetzelfde oordeel... Ik was wel wat verbaasd over de invloed van dat rapport van Deutsche bank op de koers. Maar dat zijn toch ook niet de eersten de besten.

Peter
atilladehun
1
Peter,

Natuurlijk is DVRG niet te vergelijken met NUM. Maar op een bepaald punt wel: winstgevendheid. Daar kijken al die zakenbanken bij Numico naar en daar kijkt de particulier bij DVRG naar. Alleen PP is zo stug door alleen naar het EV te wijzen. Volgens mij puur omdat hij Toth met niks anders kan "pakken".

EN je moet toch met me eens zijn dat dit soort uitlatingen "manipulatief" te noemen zijn, alsmede dat PP hiermee slechts verliezers creeert. En dat creeert weinig sympathie voor zijn vereniging
Pietpaaltjes77
3
De vries heeft gelijk met zijn waarschuwing.

De winstgevendheid van deze bedrijven is opvallend en het is de vraag in hoeverre deze winstgevendheid structureel is.

Ik kan met nog goed herinneren dat newconomy een winst van 6 miljoen wist te rapporteren op een omzet van 0,5 miljoen.

In het geval van participaties en vastgoed is de waarde redelijk makkelijk te manipuleren, vooral als je vriendjes hebt in deze wereld en wel voor jouw de taxatie wil uitvoeren.

De extreme overwaardering is zelfs bij een zeer goed management van de bv's niet makkelijk goed te praten. Terwijl gezien de korte tijd na de overname nog lang niet is aangetoond op toth zo'n super investeerder is.
[verwijderd]
6
Intrinsieke waarde:

"De waarde van het bezit minus de schulden van de onderneming, ofwel het eigen vermogen van de onderneming. Een andere benaming is boekwaarde of theoretische waarde. "

Volgens: www.cubi.nl/analyse/definitie/239_Int...

Deze waarde vertegenwoordigt een koers zonder goodwill, zonder amortisatie van schulden, zonder winstverwachtingen enz enz.
Nu vraag ik: Is er maar ook één koers van een aandeel te noemen die précies de Intrinsieke waarde vertegenwoordigd? Ik dacht het niet. In de koers zitten altijd wel zaken zoals BV winstverwachting, toekomstverwachting marktontwikkeling concurrentieontwikkeling, koers dollar, koers olie, stand rente enz. enz. verwerkt

De VEB houdt er BV geen rekening mee dat het bedrijf RCT koud 2 maanden geleden is doorgestart. Dat Toth ICT bedrijven aan het opkopen is om in RTC te plaatsen evenals onroerend goed. Dat Toth in Hongarije een vennootschap aan het opzetten is op gebied van ICT bedrijven (door de lage ICT kennisgraad aldaar is daar met de Nederlandse ICT know how veel geld te verdienen)

Wie is de VEB om op de stoel van een bedrijfsbestuurder te gaan zitten? In deze CEO Toth.
En wie is de VEB om te gaan bepalen wat een belegger wel of niet moet aankopen?

Bedankt Peter Paul de Vries. Je hebt de koers voor de bestaande RTC effectenbezitters weer even mooi een trap naar beneden gegeven. Op de advertenties van de VEB van 0.09/0.10 naar 0.08/0.09

Je zou bijna gaan denken dat men zelf lag wil instappen of zo.
Of ligt er een persoonlijke vete tussen Toth en Peter P. de Vries aan deze hetze ten grondslag.
Dit is al de 2e keer dat de VEB meent Toth over DVRG te moeten aanpakken! Was één keer waarschuwen en de koers drukken niet genoeg, Peter?
Klaarblijkelijk zijn er toen ook nog beleggers ingestapt. Dus ik weet niet wat de VEB nu nog wil bereiken hiermee.
De VEB (verenging van effectenbezitters) was er toch vóór de effectenbezitter en niet voor de aankomende!, Peter?!?

Denk ook eens even aan de bestaande aandeelhouders AUB!!

[verwijderd]
2
Goed zo VEB of V.E.B. zoals PP dat liever hoort.

Dat jullie PP zo vrij laten gaan in zijn persoonlijke gevoelens en frustraties.

Dit maakt hem voor de buitenwereld alleen maar extra zielig. Nu kan iedereen zien dat PP niet reeel is en er een persoonlijke vete van maakt

Misschien de boot gemist bij RTC, PP??
Of niet lekker geslapen??
of eng gedroomd over Toth???

V.E.B. neem PP eens onder handen.
Komt niet ten goede aan naam van de V.E.B.

Mijn beetje waardering voor PP die ik had is hiermee verloren gegaan.

EN de VEB komt ook niet meer serieus over!!

AFM: Nieuwe regels: PP doet aan koers manipulatie!!

[verwijderd]
0
quote:

atilladehun schreef:

EN je moet toch met me eens zijn dat dit soort uitlatingen "manipulatief" te noemen zijn, alsmede dat PP hiermee slechts verliezers creeert. En dat creeert weinig sympathie voor zijn vereniging
Zijn dit soort uitlatingen "manipulatief" van aard of dekt het meer de waarheid? Dat woord past niet, aangezien PPdV duidelijk heeft aangegeven <De VEB heeft de advertentie vooraf toegezonden aan de Autoriteit Financiële Markten.>, daarmee expliciet aangevend niet laakbaar / met instemming van de AFM te handelen.
Bovendien kan het geen verrassing zijn hoe PPdV over deze bedrijven denkt, hetgeen ik kan billijken. Een beetje: je bent een rund als je met vuurwerk stunt...
atilladehun
0
<De VEB heeft de advertentie vooraf toegezonden aan de Autoriteit Financiële Markten.>, daarmee expliciet aangevend niet laakbaar / met instemming van de AFM te handelen.

Is dat zo? Toezenden lijkt me wat anders dan goedkeuring verkrijgen. Zegt mij al genoeg dat ze het vantevoren naar de AFM opsturen. Ze weten blijkbaar dat ze op het randje werken
[verwijderd]
0
[verwijderd]
1
[verwijderd]
1
quote:

John Cleese schreef:

Kijk aan kijk aan.

<DE VRIES ROBBE DOET MELDING BIJ AFM KOERSMANIPULATIE VEB>

utoriteit Financiële Markten
T.a.v. mevrouw M. Kracht
Singel 542
1017 AZ Amsterdam

2 september 2005

Behandelaar C.J.P.M. van der Maarel

Onze ref. CM/2005216/RT Company NV

Inzake: Melding Opzettelijke koersmanipulatie door de heer P.P. de Vries van VEB

Melding handelen met voorkennis door VEB mbt RT Company.

Geachte mevrouw Kracht,



Namens de heer G. Tóth, wonende aan de Parkweg 2 te Vlaardingen, in zijn hoedanigheid als statutair directeur van de naamloze vennootschap De Vries Robbé Groep NV, gevestigd 3119 BA Schiedam aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan 57, verzoek ik U kennis te nemen van de opzettelijke koersmanipulatie door de heer P.P. de Vries, handelend voor zich, alsmede in zijn hoedanigheid als directeur van de Vereniging Effectenbezitters gevestigd te ’’s-Gravenhage.

Heden heeft de Vereniging Effecten Bezitters een advertentie/ c.q. berichten in minimaal twee landelijke kranten geplaatst in zake de waardering van de aandelen De Vries Robbé Groep NV em Real Time Company NV, alsmede heeft ,middels een e-mail alert en een publicatie op haar website opzettelijk onjuiste niet geverifieerde berichten naar buiten gebracht.

Eerder heeft de heeft de Vries in zijn rol op onoorbare wijze het crediteuren akkoord dat door de Real Time Company NV aan haar crediteuren getracht te frustreren, door zich bij monde van zijn raadsman Van den Herik & Verhulst advocaten te Rotterdam, op te werpen namens drie anonieme investeerders. Door de voormalige raad van Commissarissen zijn deze plannen van de heer P.P.F. de Vries als onzorgvuldig en te laat ingediend bestempeld. ( Een kopie van de brief is bijgevoegd)

Nadat de heer de Vries in zijn hoedanigheid als voorzitter van de VEB een aantal keren door een grot aantal aandeelhouders op vergaderingen werd weggehoond vanwege zijn apert onjuiste zienswijze van het VEB, getracht de heer de Vries al zijn persoonlijke frustraties op een zodanig manier uit te vechten, waarbij de huidige beleggers de dupe zijn.

Zoals eerder door U AFM aangegeven en gepubliceerd rust op journalisten en opinie bepalers een grote verantwoordelijkheid als het gaat om hetgeen men publiceert.

In april heeft de heer de Vries op uiterst tendentieuze wijze In het toonaangevende beleggermagazine Effect, uitgave van zaterdag 9 april 2005, uitgegeven door de Vereniging Effectenbezitters een tendentieus leugenachtig artikel geplaatst over de beursgenoteerde onderneming De Vries Robbé Groep NV te Schiedam. De kop van het artikel luidt: DVRG-aandeel hooguit 11,5 eurocent waard. In het artikel wordt het volledig onbekende begrip Fundamentele Waarde gehanteerd, hetgeen tot zeer grote verwarring in de markt heeft geleid en destijds in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de koersdaling van het aandeel van €1,60 tot circa € 1,00.

In de heden door het VEB naar buiten gebrachte advertenties heeft men geen gebruik gemaakt van de op 31 augustus jl. naar buiten gebrachte halfjaarcijfers, welke vooraf door de accountant gecontroleerd waren.

De in de advertentie van het VEB vermelde eigen vermogen per aandeel De Vries Robbe Groep NV bedroeg per 31 augustus 2005 per aandeel € 0,190 en niet zoals in de advertentie vermelde € 0,1425

Bij beide publicaties maakt de heer de Vries opzettelijk geen gebruik van de actuele door de vennootschap gepubliceerde informatie, hetgeen de tendentieuze manier van opereren van de heer de Vries nogmaals onderschrijft. De heer de Vries tracht willens en wetens de fair en ordently marktwerking te frustreren.

Daarnaast zijn de bezwaren gericht tegen de vermelding van een procentuele overwaardering, dit is een voor de markt onbekend begrip. In andere onafhankelijke publicaties wordt immer melding gemaakt van een kengetal dat wordt aangeduid als een markt/ boekwaarde.

De heer Tóth is van mening dat de uitlatingen van de heer de Vries opzettelijk misleidend zijn, om daarmee een koersmanipulatie en koersval te bewerkstelligen. De timing van deze actie lijkt mede bewust gekozen nadat gisteren bekend is geworden, dat Tóth een bod op Sarakreek in aandelen DVRG in overweging neemt. Deze stap van de Vries frustreert dit plan in belangrijke mate, door een eventuele waardedaling van het aandeel DVRG naar aanleiding van de betwiste uitlatingen.

Namens de heer Tóth verzoek ik u het handelen van de heer de Vries te onderzoeken en zo mogelijk over te gaan tot het nemen van passende maatregelen, alsmede het functioneren van de belangenvereniging kritisch tegen het licht te houden.

Evident is namelijk dat tal vaan aandeelhouders schade ondervinden van het door deze actie bewerkstelligde koersdaling, in de aandelen DVRG en Real Time Company, belangen die de VEB dient te dienen maar paradoxaal in dit geval volledig lijkt te negeren.

Tot het geven van een nadere toelichting is de heer Tóth immer bereid.

Erop vertrouwende U met bovenstaande tijdig en correct te hebben geïnformeerd, tekent,

Hoogachtend,

C.J.P.M. van der Maarel

bijlagen: kopie van het gepubliceerde artikel

kopie van de geplaatste advertentie

kopie van de voorstellen van de heer de Vries aan de bewindvoerder van RT Company NV.

www.dvrg.nl/menu/nieuws/pers/2005/p02...

Groetjes DK
YVES11
0
De bied Op o,08 heeft standgehouden,toth heeft er zelf baat bij een hogere koers voor rt.komende maanden zullen we hoger gaan.
[verwijderd]
0
www.dvrg.nl/files/050902koersmanipula...

De VEB zit lekker met 2 petten op.
Aan de ene kant Toth afzeiken en aan de andere kant zelf RTC over willen nemen!
Daar heb ik niets over gelezen in de stukken van PP de Vries of in de Effect!

"Our city will not negotiate with terrorists. Is there a city nearby that will?"
[verwijderd]
0
53 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,45  -0,57  -0,07%  09:13
 Germany40^ 18.026,10 -0,35%
 BEL 20 3.869,55 -0,37%
 Europe50^ 4.982,68 -0,14%
 US30^ 38.386,48 +0,09%
 Nasd100^ 17.315,62 -1,19%
 US500^ 5.040,19 -0,63%
 Japan225^ 37.670,14 -0,86%
 Gold spot 2.320,95 +0,21%
 EUR/USD 1,0712 +0,14%
 WTI 83,00 +0,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AMX -0,49%
AEX -0,14%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront