Crucell « Terug naar discussie overzicht

Crucell op de lange termijn

25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
bilbo3
40
Veel, heel veel is op dit forum geschreven over de potentie van Crucell. Het bij vele favoriete Dagobert Duck Scenario leidt tot een koers van € 2.000. Maar ING houdt het nog steeds op een waarde van € 14. Wat is nu waar?

Allereerst wil ik een vergelijking maken met het meest succesvolle biotechbedrijf op dit moment:
Genentech met een marktkapitalisatie van circa 75 miljard euro. Mocht Crucell dit huzarenstukje ooit nadoen dan leidt dit tot een koers per aandeel van circa € 1.000. Op dit moment zijn er bijna 60 miljoen aandelen uitgegeven maar door optieplannen en kleine emissies zal dit allicht stijgen naar bijv. 75 miljoen. Bij grote overnames zal dit verder toenemen, maar zal ook de winstpotentie meegroeien.
Genentech haalt een winst ruim 1 miljard euro, bij een omzet van 5,5 miljard. Belangrijke blockbusters zijn Herceptin en Avastin, waar een brutowinst van meer dan 50% op wordt gehaald. Crucell heeft geen blockbusters in de eigen pijplijn, maar 5% licentierechten op 10 blockbusters van anderen kan in principe net zoveel opleveren. De koerswinst verhouding van Genentech is bijna 75, extreem hoog, maar bij een groeiend biotechbedrijf moet 40 mogelijk zijn.

Wat kunnen onder aanname van louter positieve ontwikkelingen, de grote inkomstenbronnen worden voor Crucell, binnen een termijn van 10 jaar als de piek op de meeste markten is bereikt.

Sanofi/griep, een markt van 2 miljard, 40% marktaandeel en een royaltie van 10%, leidt tot een winstmarge van 80 miljoen. Daarnaast de markt in Japan voor eigen rekening, een markt van 400 miljoen, 25% marktaandeel en een royaltie van 40%, leidt tot een winstmarge van 40 miljoen. Samen een jaarlijkse brutowinst van 120 miljoen, na aftrek van vpb 90 miljoen en bij een KW van 40 een marktkapitalisatie van 3,6 miljard.

West-nijl, een markt van 400 miljoen, 25% marktaandeel en een royaltie van 40%, leidt tot een winstmarge van 40 miljoen. Na aftrek van vpb 30 miljoen en bij een KW van 40 een marktkapitalisatie van 1,2 miljard.

Ebola, een markt van 100 miljoen, 50% marktaandeel en een royaltie van 40%, leidt tot een winstmarge van 20 miljoen Na aftrek van vpb 15 miljoen en bij een KW van 40 een marktkapitalisatie van 0,6 miljard.

GSK/malaria, als de deal met GSK doorgan/succesvol wordt een markt van 1,2 miljard, 25% marktaandeel en een royaltie van 10%, leidt tot een winstmarge van 30 miljoen. Na aftrek van vpb 22.5 miljoen en bij een KW van 40 een marktkapitalisatie van 0,9 miljard.

HIV/Merck een markt van 1,1 miljard, 20% marktaandeel en een royaltie van 5,5%, leidt tot een winstmarge van 12 miljoen. Na aftrek van vpb 9 miljoen en bij een KW van 40 een marktkapitalisatie van 0,4 miljard.

Daarnaast worden een aantal overige perC6-vaccins en producten ontwikkeld door derden, stel de marktkapitalisatie hiervan eens op 1,3 miljard en we zitten op een totaal aan marktkapitalisatie van 8 miljard.

Dan de samenwerking met DSM op het gebied van PerC6. De markt wordt over 15 jaar geschat op 200 miljard dollar oftewel ruim 160 miljard euro. DSM en Crucell willen naar een marktaandeel van 25%. De royalties belopen tussen de 2 en 9%, maar bij een royaltie voor Crucell van 2%, bedraagt de brutowinst 800 miljoen euro Na aftrek van vpb 600 miljoen en bij een KW van 40 een marktkapitalisatie van 24 miljard.

Verder de bloedfactoren, in Q2 2006 wordt hier een belangrijke deal verwacht. De markt voor blood en EPO bedraagt momenteel ruim 10 miljard. 10% marktaandeel en een royaltie van 10%, leidt tot een winstmarge van 100 miljoen. Na aftrek van vpb 75 miljoen en bij een KW van 40 een marktkapitalisatie van 3 miljard.

Star is de joker van Crucell, het kan uiteindelijk veel opleveren, maar erg belangrijk is het doorgaan van de deal met Genentech. Los van stevige aanbetalingen zal het grote geld toch uit de royalties moeten komen. De markt voor proteïnen etc. zal over 15 jaar 160 miljard euro bedragen. Wijma noemt een marktaandeel van 2% en een royaltie van 6%. Dit zou kunnen leiden tot een winstmarge van 192 miljoen. Na aftrek van vpb 144 miljoen en bij een KW van 40 een marktkapitalisatie van 6 miljard. Crucell geeft zelf aan dat de potentie van Star groter kan zijn dan van PerC6 dus hier kan nog veel meer inzitten. Bijvoorbeeld het doorgaan van de deal met Genentech, zou kunnen leiden tot een miljardenomzet, waarvan Crucell haar royaltie-aandeel krijgt.

Verder zijn er nog de produkten die Berna inbrengt, naar mijn mening minder spectaculair dan die van Crucell. De toegevoegde waarde zit grotendeels in de produktie- en verkoopfaciliteiten. Van de ander kant hebben de produkten waarde en bij een omzet van 200 miljoen euro, die over enkele jaren mogelijk moet zijn, lijkt een marktkapitalisatie van 1 miljard niet onredelijk.

Kortom als ik alles bij elkaar tel, kom ik een mogelijke marktkapitalisatie op een termijn van zeg een 10 jaar van 42 miljard. Op grond hiervan is dus een koers in 2016 van 500 euro mogelijk. Hierbij dient bedacht te worden dat alle lopende projecten op een erg positieve manier zijn benaderd en niet mogen tegenvallen. Aan de andere kant zit er rek in de waardering van Star en zullen zich nieuwe ontwikkelingen voordoen die een positief effect op de waarde zullen hebben.
Verder moge duidelijk zijn dat sommige projecten binnen twee jaar al tot opbrengsten kunnen leiden, maar dat voor sommige projecten nog een lange adem nodig is

Verder wil ik de lezers meegeven dat bovenstaande slechts een vingeroefening is om enig idee van de waarde van de diverse projecten in te kunnen schatten, waaruit een ieder zijn eigen conclusies moet trekken. Deze conclusies en aanbevelingen hoor ik echter graag op dit draadje.

Groeten en veel leesplezier.

Jan
[verwijderd]
0
Heel mooi stukje en dus aanbevolen!!!

Bewijst maar weer mijn overtuiging dat de DSM deal totaal nog niet in de koers van crucell is opgenomen en dat t.o.v. mega-potentieel. Plus voor mij zijn er veel minder risico's en veel meer kansen op een succesvol partnerschap met DSM dan de potentiele Ebola, malaria en west-nile producten. Perc6 is gewoon een zekerheidje en dit zekerheidje met laag risicoprofiel is totaal niet in de koers verwerkt.

Er zijn een aantal grote partijen de laatste tijd mooi aan het inslaan dankzij de Berna deal dat de koers vlak blijft. Het zou mij ook niet verbazen gezien de lage omzetten in zwitserland dat ze met name in zwitserland aardig hebben opgekocht voor 1 januari.

Het wordt tijd voor een inhaalspurtje, maar heb ook geduld. Koerswinst nu is prettiger maar ook goed als die pas in 2007 komt (een jaartje nog maar voor de introductie van Sanofi griepvaccin obv perc6).

J@pie
[verwijderd]
0
Mooi en doordacht stuk, aanbevolend dus.

Er is nog een aantal aanvullende opmerkingen te maken;
- Crucell is een R&D berdrijf dat blijvend innoveert. Ik mag aannemen dat er nieuwe ontwikkelingen aan de orde zullen komen die op zich inkomsten gaan genereren. Recent bijvoorbeeld een nieuw en snel systeem om het antigene karakter van influenze in beeld te brengen.
- De effectiviteit van antilichaam gebruik bij veelal ernstige ziekten lijkt veelbelovend. Op deze markt is Crucell zich aan het ontwikkelen. Naar mijn idee een van de meest potente markten voor de nabije toekomst.

Ik schrijf dit onder het genoegen van Route 66 van Manhatten Transfer. Dit geeft iets aan over mijn leeftijd. Ik hoop dat er nog een leuk antilichaampje in de maak is voor prostaatproblemen, deze mag ik statistisch binnen 20 jaar verwachten. Voorwaarts dus Crucell!!

Soldaat (nog in actieve dienst).
am1993
0
Jan (bilbo3), mooi stuk.
Goed doordacht, lijkt mij.
Eerlijk gezegd spreekt deze opzet me ook net iets meer aan dan het DDS - scenario. Realistischer denk ik.
Een koers van € 500 over 10 jaar betekent toch nog, dat de houders van aandelen Crucell dan 25 x rijker zijn dan nu en het enige wat ze hoeven te doen is zich gedurende die tijd nog eens omdraaien in bed en lekker doorslapen. Crucell doet de rest.

Over 10 jaar ben ik de 65 al gepasseerd, dus die verwachting van Soldaat over een antibody voor prostaatproblemen onderschrijf ik volledig.

Zeker met een levensverwachting die richting 100-120 gaat, gaan we langer werken en meer sparen om onze lichamelijke aanpassingen te kunnen betalen.
Tegen de tijd dat ik 120 ben verwacht ik voor circa 1/3 uit plastic, keramiek of metaal te bestaan. En hoe betaal ik dat dan allemaal?
Juist. Uit mijn Crucell-belegging.
Over LT - visie gesproken:))
Prettig weekend allemaal.
AM1993

[verwijderd]
2
quote:

am1993 schreef:

......Over 10 jaar ben ik de 65 al gepasseerd, dus die verwachting van Soldaat over een antibody voor prostaatproblemen onderschrijf ik volledig.

Zeker met een levensverwachting die richting 100-120 gaat, gaan we langer werken en meer sparen om onze lichamelijke aanpassingen te kunnen betalen.
Tegen de tijd dat ik 120 ben verwacht ik voor circa 1/3 uit plastic, keramiek of metaal te bestaan......

Waarde AM en soldaat. Mee eens dat Crucell wat antibody's voor de man op leeftijd moet bedenken. Maar als je tegen de 100 gaat lopen, hoop ik ook dat ze een antibody tegen Alzheimer hebben, anders heb je een goed werkend lichaamsdeel, maar je weet dan echt niet meer, wat je daar nou mee zou moeten doen.

Psycho
psycho, het is zondag, gedraag je!
Opstapelen
0
quote:

psycho-pharma schreef:

[quote=am1993]

......Over 10 jaar ben ik de 65 al gepasseerd, dus die verwachting van Soldaat over een antibody voor prostaatproblemen onderschrijf ik volledig.

Zeker met een levensverwachting die richting 100-120 gaat, gaan we langer werken en meer sparen om onze lichamelijke aanpassingen te kunnen betalen.
Tegen de tijd dat ik 120 ben verwacht ik voor circa 1/3 uit plastic, keramiek of metaal te bestaan......

[/quote]

Waarde AM en soldaat. Mee eens dat Crucell wat antibody's voor de man op leeftijd moet bedenken. Maar als je tegen de 100 gaat lopen, hoop ik ook dat ze een antibody tegen Alzheimer hebben, anders heb je een goed werkend lichaamsdeel, maar je weet dan echt niet meer, wat je daar nou mee zou moeten doen.

Psycho
psycho, het is zondag, gedraag je!
Hahahaha
En laten ze dan Parkinson ook meenemen, anders heb je een goed werkend,al dan niet van plastic, orgaan. Alleen kun je hem door overmatig geschud niet meer op de juiste aanvalspositie manuvreren,
Erik
Opstapelen
0
[verwijderd]
0
quote:

psycho-pharma schreef:

[quote=am1993]

......Over 10 jaar ben ik de 65 al gepasseerd, dus die verwachting van Soldaat over een antibody voor prostaatproblemen onderschrijf ik volledig.

Zeker met een levensverwachting die richting 100-120 gaat, gaan we langer werken en meer sparen om onze lichamelijke aanpassingen te kunnen betalen.
Tegen de tijd dat ik 120 ben verwacht ik voor circa 1/3 uit plastic, keramiek of metaal te bestaan......

[/quote]

Waarde AM en soldaat. Mee eens dat Crucell wat antibody's voor de man op leeftijd moet bedenken. Maar als je tegen de 100 gaat lopen, hoop ik ook dat ze een antibody tegen Alzheimer hebben, anders heb je een goed werkend lichaamsdeel, maar je weet dan echt niet meer, wat je daar nou mee zou moeten doen.

Psycho
psycho, het is zondag, gedraag je!
Op die leeftijd zijn er maar weinigen over die het je bij herhaling willen uitleggen.
Oh... zondag, wat een fraaie dag voor reflectie en zie wat er van komt!

[verwijderd]
0
Even serieus.

Epo geeft t.z.t. geen royalty van zeg 10%.
Producttie gaat over 5 tot 7 jaar gewoon in eigen beheer en levert een winstmarge van minstens 40% á 50%.
Marktkapitalisatie derhalve ruim boven 10 miljard voor dit product alleen.

Wellicht moet de k/w-verhouding in 2016 wat naar beneden worden aangepast omdat veel op de markt is en het einde van de beschermde status (octrooien en patenten)gaat naderen. Zie hiervoor de k/w van de grote pharma's, die niet verder komen dan circa 15.

[verwijderd]
0
EPO gaat een knaller worden. Als je het in PER.C6 produceerd kun je het nl. niet meer herkennen in dopingtesten.......

Ik ben er overigens niet helemaal zeker van of dat een goede zaak is.

Stefan
[verwijderd]
0
quote:

Nx4nX schreef:

Pantani woonde naast de fabriek en zijn vader was apotheker.
JA en hoe verging het pantani.........
bilbo3
0
quote:

oudje schreef:

Even serieus.

Epo geeft t.z.t. geen royalty van zeg 10%.
Producttie gaat over 5 tot 7 jaar gewoon in eigen beheer en levert een winstmarge van minstens 40% á 50%.
Marktkapitalisatie derhalve ruim boven 10 miljard voor dit product alleen.

Wellicht moet de k/w-verhouding in 2016 wat naar beneden worden aangepast omdat veel op de markt is en het einde van de beschermde status (octrooien en patenten)gaat naderen. Zie hiervoor de k/w van de grote pharma's, die niet verder komen dan circa 15.


Bedankt voor je reactie, ik heb uit dit forum en andere bronnen veel informatie verzameld, maar van bijv. EPO was mij inderdaad niet duidelijk wat de eventuele marge zou kunnen zijn. als dit in eigen beheer kan met een marge van 40-50% is dat natuurlijk helemaal fantastisch.
Dit maakt het nieuws dat voor Q2 2006 is aangekondigd nog veel belangrijker.

Jan
mcking
0
goedemiddag

lees vrijwel iedere dag de kwaliteits rekenwerkjes.
Ik zit er in voor de lange termijn en die verdubbeling van koers gaat ook echt wel komen maar...
Wat nu als iemand gewoon crucell even van de beurs plukt voor een 25% premie op de laatste koers ?
Is dit doemdenken of bestaat er een kans ?
Hebben ze beschermingsconstructies ?
Begrijp me niet verkeerd, die 25% is leuk maar dan wel over een koers van 100 ipv de huidige 20 euro.

lees het graag,dank alvast
[verwijderd]
1

Zet dit ook even in een nieuw draadje.

Mooi overzicht.
Goed rekenwerk Bilbo 3
Goed dat een ander ook eens een poging waagt.

Voor mij wel een erg somber scenario.
Misschien wel wat realistischer.

Jammer dat mijn DDS nu aan diggelen ligt.:-(

€ 500 in 2016 ipv € 1268 in 2010

Is wel een flinke domper op mijn plannen.

Jouw verhaal Bilbo3 stelt mij in de gelegenheid weer eens flink
uit te pakken. :-)

Misschien voor velen een hoop oude koek in nieuwe verpakking maar wel goed
om nog eens te lezen, lijkt mij.

Ik geef vooralsnog de hoop op beter scenario niet op.
Misschien dat ik mijn plannen een jaar of twee op moet schuiven.

Ik begeef me op een pad dat ver buiten mijn vakgebied ligt,
zo je in mijn geval al van een vak kan spreken.
Ben rayonmanager en verkoop bouwmachines.

Nu weet u ook een beetje met wie u van doen heeft.

Na veel te hebben gelezen en veel te hebben geluisterd heb
ik misschien toch wat interpretatiefoutjes gemaakt.

Hierbij doe ik dan ook weer een beroep op de deskundigheid van dit
bijzondere forum.

Komt ie.

PER.C6 is een menselijke Cel met unieke eigenschappen.
Zij is het meest veelzijdig.
Bijzonder geschikt voor het ontwikkelen en produceren van
eiwitten en vaccins.
De glucosilatie speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling
van eiwitten en gentherapieproducten.
Omdat op deze cel, in veel gevallen, ontwikkeld kan worden
met goede suikergroepen, is de kans op complicaties en bijwerkingen
aanzienlijk kleiner en de kans van slagen aanzienlijk groter.

Naar het zich nu laat aanzien is de ontwikkelingstijd korter,
6 tot 8 jaar.
Dat was 10 tot 12 jaar.
Mogelijk dat de ontwikkelingstijd
in toekomst verder teruggedrongen kan worden.

Op PER.C6 kunnen tot 11x meer therapeutische eiwitten en
3 tot 5 x meer antistoffen worden geproduceerd dan op de huidige
platforms van CHO en NS/zero.
Beiden zijn dierlijke cellen met dierlijke glucosilering.

Het eea heeft tot gevolg dat op het platform van PER.C6
Met minder mensen
Minder equipement
Minder kostbare fabrieken
Minder onderhoud
Minder energie verbruik
Minder afvalstoffen
Milieuvriendelijker
Veel meer en
goedkoper geproduceerd kan worden.

Veel goedkoper betekent waarschijnlijk in veel gevallen
mogelijk >75% goedkoper met zeer hoge marges tot wel 80%
(Kruimer De Telegraaf jan. 2005)

Eén en ander heeft tot gevolg dat de vele honderden producten
die in de preklinische fase bleven steken omdat ze te duur waren
voor productie of/en complicaties vertoonden, op het platform
van PER.C6 mogelijk wel vercommercialiseerd
kunnen worden.

Crucell praat over een nichemarkt, en over medicijnen op maat gemaakt.
Dat betekent zoveel als dat zij in de toekomst zelfs voor kleine groepen
patiënten medicijnen kunnen ontwikkelen die zij tegen betaalbare prijzen
kan aanbieden.

Daarnaast zal Crucell het produceren van blockbusters als
EPO en bloedstollingmiddelen niet uit de weg gaan.

Door nu de technologieën en de faciliteiten van Berna met die van
Crucell te integreren worden de mogelijkheden nog interessanter.

Daarom ook dat Crucell stelt in de B.AVA
Uit de post “Waar is Crucell nu helemaal mee bezig 3”

4)Crucell
Zal zich meer gaan toeleggen op het ontwikkelen, produceren en
vermarkten van monoklonale antistoffen.
Middelen als Avastin en Herceptin van Genentech bijvoorbeeld zijn effectief in de behandeling van moeilijke soorten kanker maar verschrikkelijk duur.
Met haar PER.C6 technologie en gebruikmaking van de Bernafaciliteiten denkt Crucell een betere slag te kunnen slaan in een markt die snel groeit naar 100 miljoen.

Doordat PER.C6 nu kan worden opgeschaald tot 20.000 liter kunnen nu ook, in ongekend korte tijd, ongekend grote hoeveelheden goedkope, veilige en effectieve vaccins met minder kans op bijwerkingen geproduceerd worden, tegen ongekende marges.

Als nu het voorgaande een beetje klopt en daar ziet het wel naar uit:
welke overheid, verzekeringsinstantie, patiënt zal zich permitteren nee te zeggen tegen een medicijn met PER.C6 inside.

PER.C6 inside is eigenlijk geen goede slogan
Zij geeft niet de juiste voorstelling van zaken weer.
Het product wordt ontdaan van alles wat met PER.C6 te maken heeft
Het pure eiwit, antigen, of virus blijft over.
It ‘ll be
“PER.C6 based”.

So let it be:
“PER.C6 Based”.
Voor u als belegger en voor u als consument/patiënt.

Sanofi en GenVec, worden waarschijnlijk in 2008/9 de eerste
uithangborden voor Crucell.
Vanaf dan zal het grote publiek zich gaan verdiepen in wat
Crucell in petto heeft.

Er zullen daarna vele uithangborden volgen met grote namen,
als o.m. Merck, GlaxoSmithKline, AME Eli/ lily, Chiron , Roche en Wyeth.

En op hun verpakking staat:

………………………………..“PER.C6 based”

Zij zullen mede de weg vrijmaken voor een snellere
introductie van Crucells producten.

Alles hangt natuurlijk af van, of het bovenvermelde waargemaakt
kan worden en omgezet kan worden in keiharde munten of de meer
waardevollere papieren..

Er zijn nog geen PER.C6 producten op markt en Crucell maakt nog
steeds meer op dan dat er binnenkomt.

Maar ja wat moet je anders met die 200 miljoen op de plank.

Het bovenstaande zegt nog niet alles over wat de koers zal doen in 2016.

Het is wel een hele mooie basis voor o.i. een hele mooie toekomst.
Hoe mooi?
"Met de jaren worden wij wijzer".

En dan heb ik het hier hoofdzakelijk alleen nog over PER,C6 gehad.

Ik was al bezig met het DDS 2014.
Hierin pak ik het voor mijn doen, voorzichtig aan.

Ik weet nog niet waar ik op uit kom.
Waarschijnlijk wel wat hoger dan jij.:-)

Het mijne zal toch wel weer tè zijn maar ik zal trachten het
een en ander zo goed mogelijk te onderbouwen.

Ff w88 nog. Kost nogal wat tijd.

M.vr gr.

Louis
Goed op weg naar het DDS
Denkt ie.
bilbo3
0
quote:

Alex-j79ux schreef:

Voor mij wel een erg somber scenario.
Misschien wel wat realistischer.

Jammer dat mijn DDS nu aan diggelen ligt.:-(

€ 500 in 2016 ipv € 1268 in 2010

Is wel een flinke domper op mijn plannen.

Ik geef vooralsnog de hoop op beter scenario niet op.
Misschien dat ik mijn plannen een jaar of twee op moet schuiven.

Ik was al bezig met het DDS 2014.
Hierin pak ik het voor mijn doen, voorzichtig aan.

Ik weet nog niet waar ik op uit kom.
Waarschijnlijk wel wat hoger dan jij.:-)

Het mijne zal toch wel weer tè zijn maar ik zal trachten het
een en ander zo goed mogelijk te onderbouwen.

Ff w88 nog. Kost nogal wat tijd.

M.vr gr.

Louis
Goed op weg naar het DDS
Denkt ie.

Louis,

bedankt voor jouw reactie, Mijn rekenexercitie was uiteraard niet bedoeld om jouw DDS-scenario onderuit te halen. Ik had de afgelopen periode gegevens verzameld van de belangrijkste projecten van Crucell en deze in een spreadsheet verwerkt. Gewoon om een idee te krijgen van de mogelijke waarde van die projecten. En of je nu op 500 euro of 1.268 euro uitkomt is voor mij niet zo interessant. Het ging mij puur om een inschatting van de mogelijkheden van Crucell en haar technologieen en produkten. Ik vond de uitkomsten zo interessant dat ik ze in een post voor iedereen heb samengevat. Als gevolg waarvan anderen er ook wat aan hebbben en mij kunnen wijzen op onvolledige of onjuiste interpretaties, zie bijv het EPO-verhaal, dat blijkbaar nog veel rooskleuriger kan zijn dan ik dacht.
Wat voor mijzelf wel een eye-opener was, was de mogelijke waarde van de samenwerking met DSM. De berichtgeving daaromtrent wordt absoluut niet door de analisten en beleggers op waarde geschat. Mocht STAR een zelfde of beter perspectief krijgen, dan gaat het richting jouw DDS-scenario, alleen verwacht ik wel een langere periode.

Groeten

Jan.

PS ik geef je een aanbeveling op je eigen draadje.
[verwijderd]
0
Hallo Jan
Wil je me dan nooit meer zo laten schrikken.

Nachtmerries heb je me bezorgd.

Weet je wel wat je de fans van het DDS hebt aangedaan.

Nee hoor, ik waardeer dat je, je bevindingen met ons hebt willen delen.
Er komen in zo’n draadje altijd wel wat zinnige dingen naar boven.
Waardeer je bijdrage aan dit forum.

Aanbeveling 28 was van mij.

Vr.gr.
Louis

[verwijderd]
0
Hi Louis en Jan..........

Is leuk een sparring partner te hebben in mogelijke scenario's .
Ik heb van jullie beide bijdragen genoten en hoop dat zich dat tot zeer grote hoogte mag gaan ontwikkelen.
We hebben op het forum onze TA mensen die hun zeer gewaardeerde bijdrage leveren en hun nek uitsteken en jullie gaan meer uit van de FA van Crucell.

Misschien toch (in de herhaling ) een ideetje om apart draadje TA en FA te gaan opzetten.
We hebben al een paar vaste draadjes en geeft de lezers meer helderheid op het forum.

RT , Vogelgriep.... zijn al vaste begrippen geworden....

Ik stel voor draadjes..... ff voor de gedachte.....

Hotnieuws.......... echt vers van de pers m.b.t. Crucell
PB ........ ja....... nog deze week een HOT item
Concurentie.........

Zo zijn er nog wel een paar te bedenken.

Is maar ideetje

dank jullie wel voor je bijdrage

Ian

[verwijderd]
0
Beste Jan,
Ik heb je lijstje in Excel overgebracht. Nu kan ik bij komende wijzigingen zelf nieuwe prognoses maken.
Ik kom echter na het invullen van formules niet tot dezelfde resultaten als jij.
Graag toelichting over het volgende:

Voorbeeld:
quote:

bilbo3 schreef:

Sanofi/griep,
Samen een jaarlijkse brutowinst van 120 miljoen, na aftrek van vpb 90 miljoen en bij een KW van 40 een marktkapitalisatie van 3,6 miljard.
Jan
Nettowinst= 120-90=30 miljoen
K/W 40, dus koers op basis van griep 30 milj. maal k/w40 gedeeld door aantal aandelen 75 milj = 16
Marktkapitalisatie =aantal aandelen maal koers, dus:
75 miljoen maal 16 = 1.200 miljoen (1,2 miljard).
Jouw berekening komt uit op 3,6 miljard. Dat is drie maal zoveel.
Dus, hoe kom je aan dat bedrag?

Groet, Bidul
Enthousiast Crucell believer

P.S.
Jij trekt telkens 75% af van de bruto winstmarge voor VPB. Waarop baseer je die formule?

25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.760,40 -1,48%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 -1,15%
 US30^ 37.794,75 +0,25%
 Nasd100^ 17.710,67 +0,10%
 US500^ 5.048,74 -0,24%
 Japan225^ 38.426,12 -0,70%
 Gold spot 2.388,84 +0,24%
 EUR/USD 1,0621 -0,04%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront