Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Gadget-gekte

26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
1
Frank van Dongen - Gadget-gekte

"Apple verkoopt ouwe drollen. Crocs sucks, Océ is OK. En hallo Philips, tot ziens Royal Dutch..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
0
Ouwe drol of niet, Apple heeft gevoel voor stijl en klasse in de catagorie van het voorheen vermaarde B&O, maar dan op interfacegebied (als ik me nu goed uitdruk). Vandaag de dag draait het om GEMAK en UITSTRALING. Dat lukt Aplle met een oude drol. Erg knap en gevoel voor "wat de mens echt wil hebben".
[verwijderd]
0
Veel telefoons kunnen meer, maar hebben een bedieningsgemak van ronduit nul komma nul. En dan hoeveel het ook kan, het verkoopt niet!! Daarnaast is de uitstraling(interface) een lust voor het oog, want die wil ook wat. Als ik ooit een nieuwe telfoon wil (ik heb er over het algemeen helemaal niets mee) gaat mijn interesse ook uit naar een Iphone of soortgelijks (als dat er dan is)
[verwijderd]
0
Of je het nou leuk vind of niet; Apple zet nog steeds de toon en was de eerste met een heel gebruiksvriendelijke personal computer, de eerste met een prachtige mp3 speler en is nu waarschijnlijk weer de eerste met een bijzonder fraaie en, dat is vooral erg belangrijk voor Apple gebruikers, intuitief gebruiksvriendelijke i-phone. Zoals altijd zitten de concurenten nu al weer te broeden op het klonen van dit product, echter het wordt nooit een Apple. Dat zie je, dat hoor je, dat voel je.
PS. Ik ben zowel een Mac als PC gebruiker, maar als ik de keus zou hebben...
[verwijderd]
0
Het publiek is wildenthousiast met de nieuwe éénknops Apple gadget en het is ook nog eens wereldnieuws.
Dat zal de belangstelling voor het aandeel goed doen en de vraag ernaar opkrikken.

Groet.
[verwijderd]
0
hahaha, ik ben de tel kwijt. Is dit nu de 13e of 14e put affaire van Van Dongen?

Ditmaal een spread, dat wel, raken de centjes op?

En wat nog grappiger is, met al dat schoppen tegen een succes berooft Van D. zichzelf ook nog eens van over het algemeen de beste spullen die een gewone consument kan kopen. En daarmee bedoel ik de hardware maar vooral de besturing van de apparaten. Chips zijn maar chips, daar zit niet zo heel veel verschil tussen.

[verwijderd]
0
Een aandeel waar ik wel positief op ben, is Philips. Maar ik koop niet het aandeel, maar een lange call. Zo heb ik bij een eventuele correctie in de aandelenmarkt geen problemen omlaag.

Hmmm, volgens mij daalt de lange call procentueel harder dan het aandeel zelf bij een correctie. Ik begin me nu echt af te vragen of van Dongen weet waar hij het over heeft.
[verwijderd]
0
spulletjes waar een mens alleen maar armer van wordt (verdwijnen aan het eind of zelfs al aan het begin allemaal in de prullenbak)..zeker niet rijker...echte rijkdom haal je uit hele andere zaken
Bart Meerdink
0
Ik denk dat FvD beter af kan blijven van aandelen waar hij absoluut geen feeling voor heeft, zoals Apple (en Google). Het bedrijf weet steeds de trend te zetten, en reken maar dat /alle/ mobieltjes er door de iPhone straks anders uit gaan zien. Als blijkt dat een touch screen goed werkt dan wordt dat de norm. En daar lijkt het veel op.
Openkader
1
Les 1 voor de belegger:
Wordt nooit verliefd op het produkt waar je aandelen van bezit.
Andersom is nog gevaarlijker. Haat nooit een produkt waar je geen aandelen van bezit.
Cees laat dit een wijze les voor je zijn.

(merkwaardig dat sommige naievelingen je nog steeds als professional zien)
Hugo44
0
Wat een flauw artikel over Apple. Die paar iPhone-minpuntjes die worden genoemd zijn niet relevant, de pluspunten (die niet worden genoemd) des te meer. Maar waar het om gaat is dat dat dan wordt aangevoerd als reden voor een putspread. Dat is gewoon dom, en dat zullen we snel zien. De koers van Apple staat eind dit jaar boven de 200 dollar, wedden?
Hugo44
0
Volgens de eerste berichten zijn er vrijdag en zaterdag meer dan een half miljoen iPhones verkocht en ook op eBay zijn er al 2000 verkocht voor een gemiddelde prijs die hoger lag dan de aankoopprijs. De meeste AT&T stores en diverse Apple stores zijn tijdelijk uitverkocht. Ondanks enkele aansluit- en overstapproblemen (die je kunt verwachten bij telefoonmaatschappijen) kun je dus spreken van een sukses, temeer omdat de gebruikers laaiend enthousiast zijn. Natuurlijk hebben ze nog wel wensen, maar aangezien de iPhone een platform is en niet een produkt wat alleen kan wat in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing staat, kunnen we nog van alles verwachten in volgende versies en upgrades. Eind dit jaar komt de iPhone naar Europa. Het is niet zomaar een gadget, het is een supergadget die alle records zal wegvagen. Ik zit voorlopig vol in Apple.
[verwijderd]
0
Apple heeft een bedrijfsmodel gebaseerd op protectionisme dat kan nooit goed gaan met zoveel chineese hardware vendors, technologie dat steeds meer in economische zin een gemeengoed wordt [en dus verhoogd politiek risico]. e.g. standaarden die weer weg getrokken worden uit de commercieele sfeer. [frans parlement, europees wetgeving ?]

Digitale goederen zijn nu eenmaal gemakkelijk te na te maken en met een speler als china... In de software/hardware wereld is de definitie van kwaliteit niets meer dan de eisen die je stelt, dat betekent dat zo gauw het referentiekader van die eisen doorbroken wordt 't ook zo afgelopen is met de hype. 'T gaat dus om aanpassingsvermogen en dat betekent strategische allocatie van personeel eg. kennis-retentie etc. En daar is apple niet goed in... Ze zijn goed in maar 1 of 2 truken.

En zoals frank al zegt, hoef je 't voor de functionaliteit niet te doen.

[btw. meerdere spelers hebben 't al met touchscreens geprobeerd, zonder al te veel suc6]

Cheers.
josfk
0
Apple is gewoon een succesvolle Niche Player en kan niet tegen het geweld van Microsoft op. In het verleden hebben ze al de foute keuze gemaakt hardware en software alleen gebundeld te verkopen. Echt een product voor mensen die niet gewoon willen zijn.

Nieuw is de Ipod niet echt, ik heb al 2 jaar een Qtek met dezelfde functionaliteiten en Windows Mobile, Word Office etc. Dat touchscreen is echt fantastisch? als je even snel wil SMSn. Dat gaan de iPod gebruikers dan wel ervaren.

Denk dat er een grote kopersgroep is, emotie is iets anders als ratio, Apple wordt gezien als trendsetter dus de aandelen zullen wel stijgen.

Microsoft gaat verliezen van Google en dat zie je dus bij de koersontwikkeling.
[verwijderd]
0
Eigenaardig dat je Shell wegdoet. Olieprijs is hoog, waardering Shell is laag, technisch staat Shell prima... Wat is dan het criterium om het weg te doen?
dominee
0
Frank's redenaties worden met de column doller. Een put-spread opzetten tegen beter weten in, shell in de verkoop zonder technische of fundamentele gronden hiervoor te noemen, Crocs zijn ookal niet goed.., waar gaat dit over.

Heb je je staanplaatsvergunning op de Dam al geregeld, Frank? En koop alvast wat Citroenijs in, want dat kan hard gaan bij stijgende trends.

Gezegende verkopen toegewenst,
Ds
[verwijderd]
0
525000 stuksin 1 weekend verkopen en meneer smit vindt het allemaal maar niks.tsja.wat zal er van zijn lieveling tomtom overblijven als apple binnenkort daar ook gaat roeien?misschien
is het verstandiger om DAAR tzt een putspreadje op los te laten!
[verwijderd]
0
Zoals ik [onder] in mijn vorige reactie al schreef apple draagt wel degelijk een flink risico met zich mee.

'Universal, de grootste van de vier grote labels, wil zijn contract voor Apples iTunes-winkel niet verlengen'
tweakers.net/nieuws/48246/Universal-b...
[verwijderd]
0
Hier lees zelf eens dit artikel:
tweakers.net/redactieblogs/48236/Appl...

Even een random quote uit 't artikel:
zelfs de geluidskwaliteit bij het bellen schijnt al te wensen over te laten, zo valt hier en daar te lezen. Verder ontbreekt support voor flash en instant messaging, het ding ontbeert opnamemogelijkheden, eigen mp3'tjes kunnen niet als ringtone gebruikt worden en er zijn niet eens spelletjes ingebouwd. Cutting edge, me hoela.
joebeatt
0
Zolang de meerderheid van de bevolking uit randdebielen bestaat zal er wel een markt blijven voor dit soort technisch inferieure onzin. Je kunt er toch maar mooi rijk mee worden.

Nu is de iPhone wel heel erg knullig in elkaar gezet en zijn de bijbehorende contracten een vorm van struikroverij. Het lijkt me toch sterk dat de domme meute hier heel lang mee zal blijven weglopen. Wat er daarna met de koers van Apple gebeurt?
26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront