Getronics « Terug naar discussie overzicht

End of Story..!!!.

110 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
[verwijderd]
3
Opmerkelijke berichtgeving door BettenBeursmedia. Het veel geciteerde beursmedia bedrijf brengt het volgende bericht naar buiten:

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - KPN doet het openbare bod op Getronics gestand. Dat hebben de beide partijen maandag bekendgemaakt in een persbericht. Gedurende de aanmeldingstermijn, die eindigde op 12 oktober 2007, zijn 73.069.263 aandelen aangemeld ofwel 89,5% van het totale aantal aandelen.

Rekenen kunnen ze daar ook al niet, er zijn slechts 59,6% (= 73,0/122,56) aandelen aangemeld. Samen met de 29,9% die KPN (= 36,6 miljoen stukken) reeds in bezit heeft komt KPN uit op een totaal belang van 89,5%.

Opvallend dat een gerenommeerd bedrijf als Betten zo misleidend communiceert, terwijl KPN wel degelijk klip en klaar aangeeft hoe de vork in de steel zit.

KPN schrijft hier zelf over:

Gedurende de aanmeldingstermijn, die eindigde op 12 oktober 2007 15:00 uur Amsterdamse tijd, zijn 73.069.263 Aandelen, 10.698 2008 Obligaties, 2.973 2010 Obligaties en 1.901 2014 Obligaties aangemeld voor aanvaarding onder de Biedingen. De Aandelen die zijn aangemeld voor aanvaarding onder Bod I plus de 36.650.694 Aandelen gehouden door KPN, vertegenwoordigen 89,5% van het totaal aantal Aandelen.

KPN komt dus nog 12,8 miljoen stukken te kort om de notering van Getronics onmiddellijk op te heffen. Indien deze stukken niet voor 5 november worden aangemeld heeft KPN nog een optie om over te gaan tot een zogenaamde juridische fusie. KPN heeft dan wel minimaal 95% van de uitstaande aandelen nodig om de zittende aandeelhouders uit te roken. Om tot een juridische fusie over te gaan heeft KPN nog 6,7 miljoen stukken nodig.

Krijgen ze deze stukken niet dan kan KPN overgaan tot het verkopen van belangrijke assets van Getronics aan KPN. Men kan bijvoorbeeld Getonics Pink onderhands aan KPN ICT Services verkopen. Men kan ook besluiten om over te gaan tot een emissie om op die manier het belang van de zittenblijvers te verkleinen tot minder dan 5%.
Kortom KPN heeft voldoende mogelijkheden om Getronics volledig in te lijven en op korte termijn van de beurs af te halen. En al deze mogelijkheden zijn bij wet geregeld!!! Begrijpt men nu eindelijk waar de oorsprong van de “Dutch-disease” ligt. (Dutch-disease is de onderwaardering van Nederlandse aandelen t.o.v. branche genoten in het buitenland.)

Het is niet waarschijnlijk dat KPN met een hoger bod komt voor de zitten blijvers. Hooguit kan de beurs koers nog iets oplopen als KPN mocht besluiten om alsnog via de beurs aandelen Getronics te kopen.

Voor de Getronics die-hards resteert niets anders dan de verlengde aanmeldingsperiode af te wachten, om te zien of de koers nog enigszins oploopt. Zonder problemen aanmelden kan nog tot 5 november.

Overigens tot slot nog een Tip van Jesse: Probeer beleggingsbeslissingen uitsluitend te nemen op grond van zakelijke overwegingen en niet op basis van emoties**. Puur zakelijk gezien gaat KPN er met de hoofd prijs vandoor, men koopt voor een habbekrats de zeer winstgevende markleider in Nederland, bovendien koopt men een fortuin aan compensabele verliezen.
Kortom met de acquisitie van Getronics wordt KPN zelf weer een interessante overname kandidaat. Na de integratie van Getronics sluit KPN naadloos aan bij een bedrijf als BT, kwestie van geduld hebben. Kan Quickkie ook weer door mijmeren over de volbloed KPN.

Groeten,

Jesse Livermore

**PS Men kan op dit forum iedere dag lezen waartoe emoties kunnen leiden, lees alleen maar de frustraties van onze nerd Kloris05 er maar op na.



[verwijderd]
1
Jesse,

Voor een opheffing van de notering is slechts 95% van de aandelen nodig via het bod. KPN heeft dus aan 5,5% extra (=6,7 miljoen aandelen) genoeg om aan de 95% te komen en de procedure voor opheffing van de notering en verplichte verkoop aan KPN door de resterende aandeelhouders in gang te zetten. Dit is idd geen onmiddellijke opheffing van de notering, maar 95% en de rest gedwongen is ook prima vanuit het standpunt van KPN gezien vermoed ik.

Ik deel overigens je mening omtrent het toekomstig lot van KPN: persoonlijk verwacht ik dat er maar 3 grote spelers in Europa over zullen zijn over 10 jaar: BT, Telefonica en Deutsche Telekom.

mvg, E.
ps. dat GTN een van de meest winstgevende bedrijven is denk ik een grapje van je.
[verwijderd]
0
quote:

Jesse Livermore schreef:

Om tot een juridische fusie over te gaan heeft KPN nog 6,7 miljoen stukken nodig.
?!
[verwijderd]
0
Ok. Die had ik effe gemist. Tijd om te gaan slapen.
Overigens: heb ik het goed dat aandelen die NIET via het bod worden verkocht aan KPN gewoon aan verkoopprovisie onderhevig zijn? Indien ik gelijk heb is daarmee gelijk die paar centen winst weer opgesoupeerd...

E.
gerrit 69
0
Beste DoDD666

Jouw verhaal klopt.
Voor aangemelde aandelen, krijgt men netto 6,25 euro per aandeel zonder provisiekosten.
Worden ze alsnog los verhandeld, bijvoorbeeld
op 6,27 euro, dan gaat er nog provisiekosten af.
Dan schiet je er inderdaad niet zoveel mee op.

Groet van Gerrit
[verwijderd]
0

**PS Men kan op dit forum iedere dag lezen waartoe emoties kunnen leiden, lees alleen maar de frustraties van onze nerd Kloris05 er maar op na.

Kijk, dat vind ik nou jammer. Mijn moeder zaliger zou zeggen "Dat heeft zo'n jonge toch niet nodig". Typisch een geval van niet tegen verlies kunnen. JIJ HEBT VERLOREN, GTN HEEFT VERLOREN, DE GTN BELEGGERS HEBBEN VERLOREN, IK HEB VERLOREN. Kortom, bijna iedereen heeft verloren behalve Klaas cs. En dat zou je inderdaad frustrerend kunnen noemen.
NewKidInTown
0
Zie voor het vervolg het Tele-2 Versatel scenario.

Stap 1: razendsnel lokaal zetten, omzet daalt tot dramatisch dieptepunt.
Stap 2: KPN biedt op dit moment alleen op 6,25
Stap 3: KPN verlaagt langzamerhand de biedprijs als ze voldoende stukken binnen hebben.
Stap 4: KPN neemt onderdelen over van het GTN-gedeelte net zolang tot er een vrijwel lege huls overblijft
Koers GTN zakt langzamerhand weg.
Belangstelling voor het GTN-forum zakt heel snel weg, over een week zit hier bijna niemand meer, over een maand is het NUL.

Uitroken noemen ze dat.

Zie Versatel fora uit het verleden.
[verwijderd]
0
Hoi Jesse! Long time no see.

Goede analyse. Ben het eens met je kritiek op Betten. Het was mij ook al opgevallen. Dit is inderdaad misleidend. De dubieuze formulering is waarschijnlijk ingegeven door de begeleidende zakenbanken, die voor kerst hun bonus willen hebben. Daar mag de FMA wel eens naar kijken vind ik.

Ben het niet eens met je stelling dat KPN Getronics voor een habbekrats inlijft. Maar dat ik geen hoge pet op had en heb van Getronics en Klaas dat wist je al.

Ik vraag me af, wat doe jij?
Heb je je aandelen GTN aangemeld?
Zo niet, ga je het dan doen?
Zo ja, wat ga je van de opbrengst kopen? KPN?

Ook heb ik nog een advies voor de GTN zittenblijvers:
Meld niet aan tot een dag voor de deadline. Wie weet wat er nog gebeurt. Zoals Jesse al zei, de koers kan inderdaad weer oplopen. Da´s mijn ervaring met Univar. En Getronics is nog onvoorspelbaarder.

Op 20 September, aan het begin van de na-aanmeldings periode meldde ik m´n Univarretjes aan. Dat was stom: Gisteren liep de koers uit tot dik €2 boven het bod. Waarschijnlijk TA-idioten, die niet in de gaten hadden dat het verhaal al uit is (Ulysis heeft al 97% van de stukken in bezit). Maar ik baalde natuurlijk dat ik ze al aangemeld had. Aangemelde aandelen kun je namelijk niet verkopen. (En m´n e-mail naar Binck "kunnen jullie aub de aanmelding annuleren", hielp ook niet). Blijkbaar is niet niet de eerste keer dat de koers oploopt terwijl het "onder bod" is. Zie draadje in de koffiekamer.

Een andere reden om niet te vroeg aan te melden is dus de liquiditeit.

Disclaimer: Zwiebertje heeft meerdere geschreven call opties uitstaan, en is gebaat bij een uit of afstel van de GTN-overname.
[verwijderd]
0
matico
0
quote:

Zwiebertje schreef:

Ook heb ik nog een advies voor de GTN zittenblijvers:
Meld niet aan tot een dag voor de deadline. Wie weet wat er nog gebeurt. Zoals Jesse al zei, de koers kan inderdaad weer oplopen. Da´s mijn ervaring met Univar. En Getronics is nog onvoorspelbaarder.
Mee eens ....
GTN is, tot net voor de sluitng van de na-aanmelding, een click fonds geworden.
Die 6,25 zonder kosten staat.

-Gaat het aandeel alsnog in de plus, dan is het mooi meegenomen.

-Zakt het aandeel weg, dan is aanmelden de te gebruiken optie.

Door eerder dan net voor de sluiting aan te melden verleis je de controle over je belegging, dus daar schiet je niks mee op.

Voor de duidelijkheid: Ik heb mijn stuljes GTN nog en vaar voorlopig de bovenstaande koers .....

GruBen,
Matico

Ps; Jammer dan GTN van de beurs gaat .... Ik zal het aandeel missen ..... snik ...
[verwijderd]
1
Even ter attentie:

De dag voor de deadline is een zondag. Dus aanmelden op 2 november of 5 november (voor 15:00 uur).
Zo nu wel weer melig genoeg geweest.

Laters, E.
[verwijderd]
0
Oh enne, trek wel die twee cent renteverlies per aandeel af als je (uitgaande van 4% rente) nog een kleine maand vasthoudt en niet via het bod verkoopt...
Maw de koers moet 2 of 5 november tenminste 6,25 + verkoopprovisie zijn om interessant te zijn om buiten het bod om te verhandelen. Of er dan nog veel vraag zal zijn buiten het bod om is echter zeer twijfelachtig...

E.
matico
0
Gewoon ff kijken of 'het GTN aandeel z'n reputatie nog 1 keer waar wil maken .......

Het blijft tenslotte een raar aandeel .......

GruBen,
Matico
gerrit 69
9
Beste forumleden.

Bedankbrief.

Ik bedank het bestuur van Getronics voor hun slechte informatie, verkeerde informatie en helemaal geen informatie, zoals bijvoorbeeld wie de Amerikaanse partij was, die in juni interesse had voor Getronics.

Ik bedank alle grootaandeelhouders, die onder één
hoedje het spel hebben meegespeeld, om de overname door KPN mogelijk te maken.

Ik bedank alle bange kleine aandeelhouders, die braaf hun aandelen aangemeld hebben, omdat zij
dachten, dat zij toch geen vuist konden maken.

Ik bedank het VEB, omdat zij geen duidelijk standpunt in durfde te nemen, wat zeker een ruggesteun zou zijn geweest voor alle beleggers.
Een vereniging met veel geschreeuw, maar weinig wol.

Ik bedank het gehele flop management van Getronics,
die het bedrijf verkwanseld heeft en nu door de zijdeur de aftocht blaast, met in hun achterzak een flinke vertrekbonus.

De kleine aandeelhouders likken hun wonden, want zij zijn overgebleven als de grote verliezers.

Getronics had een beter management verdiend.

Met vriendelijke groet van Gerrit
fiddler1
0
AB'tje voor Gerrit. Je vat het goed samen.
Ben blij dat ik niet heb aangemeld, maar heb ze vandaag toch maar verkocht, heb ik er toch nog een paar extra roteuri's uit weten te slepen. Al met al een zielig aandeel geweest met door de jaren heen vette winsten maar ook hele grote verliezen. En het laatste jaar veel spelletjes, waar je als particulier belgger niet de vingers achter krijgt.
Hagemeijer was een leuke compensatie afgelopen weken. En hoe nu verder, heb zelf vandaag Heijmans en Vedior gekocht. Zaten allebei in een flinke dip. Verstandig??? de toekomst zal het leren en ongetwijfeld zie ik een aantal forumleden wel weer ergens terug met hun commentaren.

groet

fiddler
[verwijderd]
0
Dan resteert er volgens jouw berekening nog 6,7 mln minus 40k; dat gaat lekker. Trouwens vandaag is de 6,28 al op de borden gezien. KPN krijgt Getronics niet van mij onder de 10 euro. Laten ze maar met uitroken/uitkopen beginnen, het begin is er al met die 6,28. Je gezeur over 2 cent kosten getuigt slechts van een kruideniersmentaliteit die nergens over gaat.

quote:

DoDD666 schreef:

GTN voorlopig weer flatlining op 6,25. Omzet een dikke 40K stukjes.
[verwijderd]
0
Quickkie,

Kijk eens naar de eindstand op het bordje?
Vandaag 1,4 miljoen stuks over de toonbank.
(Gisteren 800K).

Ga er maar rustig vanuit dat alles is opgekocht door KPN:

15/10 6,7 miljoen - 800 K = nog 5,9 miljoen aandelen te gaan.
16/10 5,9 miljoen - 1,4 miljoen = nog 4,5 miljoen aandelen te gaan.

In dit tempo zit KPN voor a.s. vrijdag aan de 95% en dan is het gebeurd met de koopman.

E.
[verwijderd]
0
Oh ja en dan nog wat: aandelen die in de tweede ronde worden aangemeld kunnen niet meer worden teruggetrokken. (Zie PB Gestanddoening).
Kortom: wat wordt aangemeld is zeker binnen voor KPN (hoe dan ook).

mvg, E.
KPN haalt GTN voor 6,25 't stuk van de beurs. Read my lips.
110 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.739,40 -0,55%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.915,70 -0,42%
 US30^ 37.967,93 -0,12%
 Nasd100^ 17.137,65 -2,34%
 US500^ 4.985,71 -1,26%
 Japan225^ 37.265,98 -1,94%
 Gold spot 2.393,29 +0,59%
 EUR/USD 1,0654 +0,10%
 WTI 82,47 +0,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront