Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Verkoop onderdeel BioFocus

2 Posts
[verwijderd]
4
www.galapagos.be/press/2008/32%27.pdf

Persbericht 5 november 2008
Galapagos verkoopt San Diego vestiging aan ChemVentures
Mechelen, België; 5 november 2008 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat zij de BioFocus DPI vestiging in San Diego heeft verkocht aan het Australische bedrijf ChemVentures Pty Ltd. Financiële gegevens over de transactie worden niet openbaar gemaakt.
De vestiging in San Diego telt 40 medewerkers die zich bezig houden met medicinale chemie en productie van molecuulcollecties voor farma- en biotech-bedrijven. ChemVentures is van plan om het personeel in San Diego te behouden. Over 2008 was de bijdrage van San Diego aan de jaaromzet van Galapagos ongeveer €3,7 miljoen. Galapagos handhaaft haar verwachting voor een jaaromzet van €75-80 miljoen met een eindejaars kaspositie van €25 miljoen.
De San Diego-vestiging maakt sinds de acquisitie van Discovery Partners International in juli 2006 deel uit van BioFocus DPI. In de afgelopen 18 maanden heeft Galapagos wereldwijd het aantal service-locaties van BioFocus DPI geconsolideerd, met als doel om BioFocus DPI als geheel kosten-effectief te maken. Dit programma heeft geresulteerd in het sluiten van de vestigingen in zowel Londen (via de verkoop van databases voor geneesmiddelenonderzoek aan EMBL), Heidelberg (via integratie met de vestiging in Basel) als Cambridge (integratie met de hoofdvestiging in Saffron Walden, Engeland). Het afstoten van de vestiging in San Diego zal bijdragen aan de winstgevendheid van BioFocus DPI.
Met de transactie van vandaag is de integratie van alle BioFocus DPI activiteiten wereldwijd nu een feit. BioFocus DPI heeft nu vestigingen in Engeland (voor medicinale chemie, biologie en molecuulcollecties), de Verenigde Staten (compound management), Zwitserland (molecuulcollecties en screening) en in Leiden (targe discovery en assay onwikkeling).
“De beslissing om San Diego te verkopen volgt na een grondige operationele analyse van BioFocus DPI. Hieruit is gekomen dat we uitstekend in staat om al onze klanten te bedienen met medicinale chemie en molecuulcollecties vanuit onze vestiging in Engeland. Door het afstoten van San Diego worden de overheadkosten lager en verhogen we onze efficiëntie. Als direct resultaat hiervan zullen we onze marges zien verbeteren,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. “Deze verkoop laat bovendien zien dat we ons concentreren op het optimaliseren van onze service-business.”
De BioFocus DPI Compound Management vestiging in South San Francisco valt niet onder de transactie en zal met de volledige personeelsbezetting verdergaan. Deze vestiging heeft haar activiteiten aanzienlijk uitgebreid door grote contracten te tekenen met de NIH, EPA, Allergan en Sepracor.
Burrill LLC (San Francisco) adviseerde Galapagos bij deze transactie.
Over Galapagos en BioFocus DPI
Galapagos (Euronext Amsterdam, GLPGA; Euronext Brussel, GLPG; OTC: GLPYY) is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op innovatief geneesmiddelenonderzoek. Het heeft preklinische onderzoeksprogramma’s in bot- en gewrichtsziekten en bot metastase. BioFocus DPI is een wereldwijd opererend bedrijf dat services aanbiedt afkomstig van Galapagos, BioFocus,
t
t
Discovery Partners International, Inpharmatica en Sareum. BioFocus DPI levert de farma en biotech-industrie een breed scala aan producten en diensten op het gebied van target-tot-kandidaat medicijn. Dit omvat zowel identificatie en validatie van nieuwe targes, als screening en drug discovery, tot en met het afleveren van een preklinisch kandidaat medicijn. Daarnaast levert BioFocus DPI adenovirale reagentia voor de snelle identificatie en validatie van nieuwe targets, collecties van chemische moleculen voor drug discovery alsmede informatica en ADMET producten om chemische moleculen te selecteren. Galapagos heeft 450 medewerkers in zes landen, met haar hoofdkantoor in Mechelen, België. Meer informatie over Galapagos en BioFocus DPI is te vinden op www.glpg.com en www.biofocusdpi.com.
Over ChemVentures
ChemVentures gebruikt haar ervaring in medicinale- en computational chemie bij het ontwikkelen en optimaliseren van pre-klinische kandidaat medicijnen. Door het gebruik van de nieuwste technologie in combinatie met innovatieve wetenschappelijke ontwikkelingen, is ChemVentures in staat om een constante stroom van onderzoeksprodukten en diensten aan biotech- , farma- en life science bedrijven aan te bieden. ChemVentures vormt partnerships met haar klanten om het vinden van nieuwe kandidaat medicijnen voor klinische studies zowel te versnellen als te verbeteren.
[verwijderd]
0
Galapagos completes acquisition of drug discovery service
operations of Discovery Partners International
Mechelen, Belgium; 6 July 2006 - Galapagos NV (Euronext & LSE: GLPG), an integrated drug discovery company, announced today closure on the acquisition of all the drug discovery operations of Discovery Partners International (DPI) for €4.25 million in cash. With this, the acquired assets of DPI have now become an integral part of Galapagos’ service division BioFocus DPI.

Galapagos acquired the operational activities of DPI as part of its strategy to become a worldwide leader in drug discovery services, ranging from target discovery to the delivery of candidate drugs. The acquired operations include DPI’s drug discovery services sites San Diego and South San Francisco (USA), Basel (Switzerland) and Heidelberg (Germany) as well as DPI's Japanese sales office in Tokyo. These operations strengthen and broaden the BioFocus product offering and global presence, propelling the new BioFocus DPI group to a Top 5 position worldwide in the drug discovery market. The acquisition also provides Galapagos with additional capacity to deliver on its broad drug discovery and development alliance in osteoarthritis with GlaxoSmithKline, announced in June 2006. Based on this acquisition, Galapagos has increased its revenue guidance for 2006 from €25-30 million to €33-38 million.

www.glpg.com/press/2006/15.htm
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:36
Koers 27,700
Verschil -0,440 (-1,56%)
Hoog 27,960
Laag 27,620
Volume 82.849
Volume gemiddeld 80.065
Volume gisteren 89.376

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront