Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Peter Brands - Nieuw: De Vestingportefeuille

44 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
Nieuw: De Vestingportefeuille

Peter Brands - 3 sep, 15:00

"Actief handelen in aandelen en derivaten in een nieuwe model-portefeuille. Volg mijn dagboek..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
8
Ik ben ook maar een mens en ik zal er dus ook regelmatig naast zitten. Toch heeft het verleden bewezen dat ik voor mezelf en voor cliënten goede beleggingsrendementen kan maken. U krijgt van mij geen +60% maar ook geen –30%. Ik streef naar een degelijke, goed opgebouwde portefeuille die door de jaren heen een goed rendement moet geven.

Ik geef mijzelf op deze site helemaal bloot. Gewoon recht toe recht aan, eerlijk en integer.

---

De vraag die zich natuurlijk meteen opdringt. Wat is het gemiddelde netto rendement dat u voor uw klanten in 2008 en 2009 hebt behaald?
Twinkeling
0
Helaas Ben,

Zonder volledige NAW hoef je geen reactie te verwachten. Relevantie van een post wordt bepaald aan de traceerbaarheid van de poster ipv de inhoudelijke boodschap lees ik...
[verwijderd]
0
quote:

Witte Weduwe schreef:

Helaas Ben,

Zonder volledige NAW hoef je geen reactie te verwachten. Relevantie van een post wordt bepaald aan de traceerbaarheid van de poster ipv de inhoudelijke boodschap lees ik...
volledige NAW gegevens bekend bij zijn collega Jos Koets als er behoefte aan is.
marique
1
quote:

BJL schreef:

De vraag die zich natuurlijk meteen opdringt. Wat is het gemiddelde netto rendement dat u voor uw klanten in 2008 en 2009 hebt behaald?
Maar BJL toch. Resultaten ... enz.

Laten we gewoon maar afwachten wat de resultaten van deze model "Vesting-pf" gaan worden.

En ik ben vooral benieuwd naar de openheid en controleerbaarheid van de transacties en de ingenomen posities. Want daaraan ontbreekt het bij de meeste model-pf's.
Jean
0
quote:

BJL schreef:

De vraag die zich natuurlijk meteen opdringt. Wat is het gemiddelde netto rendement dat u voor uw klanten in 2008 en 2009 hebt behaald?
Beetje flauw maar hier zat hij in ieder geval goed mis. Maar goed, dat zaten bijna alle analisten.

www.beursgorilla.nl/peter-brands-inma...
tvmakelaar
0
@ Peter:

Ik vind het op zich een moedig initiatief. En interessant als die porto lekker oploopt.

Maar je bent ook vermogensbeheerder en zegt in een zin 2 zaken die niet stroken:
" De portefeuille is niet specifiek aan een risicoprofiel gebonden. Het is een portefeuille waar iedere belegger ideeën uit kan halen. "

Normaliter kan dat niet samen; eerste vragen aan een belegger gaan over het doel van de porto om risco te bepalen. Daarover mis ik inzicht in jouw stuk.

Hoe ga jij dat bij elkaar brengen in de portefeuille & het dagboek?

Mvg,
Harald
Sylvia 11
7
Of het zo moedig is, weet ik niet, Makelaar.

Ik ben ook maar een mens en ik zal er dus ook regelmatig naast zitten. Toch heeft het verleden bewezen dat ik voor mezelf en voor cliënten goede beleggingsrendementen kan maken, schrijft de heer Brands.

Dus u bent op zoek naar potentiele klanten?

Ik zal mij zelf ook meteen bloot geven, mijnheer Brands.
Door diverse collegae van u ben ik goud geld verloren en dan praat ik helaas niet over enkele tonnen, wat al heel veel geld is voor behoorlijk wat mensen.

Wat heeft u nu beter gedaan dan al die andere vermogensbeheerders?
Als dat namelijk zo zou zijn, zou u hier niet verschijnen onder het mom van een gezellig modelportefeuilletje maken, ook al is het met een virtueel miljoen euro.

Wekelijks word ik benaderd door vermogensbeheerders of ik alsjeblieft mijn portefeuille onder hun beheer wil geven.
En ik schaar uw bericht daar namelijk ook onder.

Ik wil duidelijk stellen dat ik u geenszins wil beledigen of kleineren, maar u weet net zo goed als ik, dat mensen uw modelportefeuille of die nu Vestings of Alles Gaat Verdampen gaat heten, gaan volgen.

Wat ik nu aan u vraag; wat heeft u nu voor meerwaarde als vermogensbeheerder dat het nodig is een virtuele beleggingsportefeuille aan te maken?

groet,
Sylvia C.
haas
2
Interessante gedachte:
- komt nwe klient binnen met 1 miljoen cash
- altijd lekker om zo te starten met vermogensbeheer
- geen inbreng óude port met oud zeer/nw geluk erin.
- beleggen in de kleine ruimte is minder easy

Ik wens u veel succes.

mijn naam is haas.
haas
0
Ik heb zojuist in IEX-beursspel 'n dummy port geopend.
Naam: LegerPortefeuille.
Kapitaal 1.000.000,-- Euro.

Ik zal daarin de komende 365 dagen aan-verkopen in doen. De spelregels die ik hanteer daarbij zijn:

Spelregels:
1.aan-/verkopen worden conform slotkoers op orderdatum tussen 18.00/22.00 en 8.00 uur ingebracht.
2.Orders zullen qua volume in overeenstemming zijn met de werkelijkheid.
3.Er zal uitsluitend in fondsen worden gehandeld,die in de IEX beursspel-module voorkomen.
4.De LegerPortefeuille wordt in het eerste weeknd van elk kwartaal opengesteld voor inzage.Ik zal deze weeknden steeds tijdig aankondigen.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef:

4.De LegerPortefeuille wordt in het eerste weeknd van elk kwartaal opengesteld voor inzage.Ik zal deze weeknden steeds tijdig aankondigen.
Uiteraard alleen voor mensen die hun naw gegevens achterlaten neem ik aan? ;-)
freemee
9
Publicitair doen ze het goed bij Inmaxxa. Het bedrijf timmert op allerlei manieren aan de weg. Via verschillende sites, probeert men onder een min of meer wetenschappelijke benadering hun filosofie uit te dragen. Een en al openheid. Totdat je naar de behaalde beleggingsresultaten zoekt (die volgens mij toch makkelijk genoeg via internet te publiceren zijn) dan lijkt de openheid verdwenen te zijn. Als je het bedrijf al wat langer volgt dan weet je dat ze in het verleden via al heel wat (verschillende) strategieën gehandeld hebben. De meeste strategieën bestaan nu niet meer (zou dat vanwege het grandioze succes zijn?). Het lijkt er niet op. Een van de heer Brands zijn persoonlijke strategieën was het Aex postion trading. Beloofde een rendement van zo’n 14% (nimmer gehaald, er viel op de beurs in de praktijk altijd wel weer iets tegen). De strategie zelf wordt nog wel op de Inmaxxa site genoemd, maar verder is er geen nadere detail informatie.
Een ander punt dat u wellicht aan het denken zou moeten zetten. Michael Ahrens was tot een redelijk recente datum een van de bestuursleden van Inmaxxa. Als u uw oor te luisteren legt, dan zult u ook kunnen horen dat hij echt niet vanwege de fantastisch resultaten bij Inmaxxa vertrokken is. Wellicht dat deze gedachte u dat ook aan het denken zet als u de komende tijd de vestingportefeuille op IEX gaat lezen en volgen. Leuke columns schrijven kunnen ze bij Inmaxxa meestal wel. Mooie resultaten behalen is iets anders.
Joris Driepinter
7
Ab BJL, Sylvia en Freemee.

Echte openheid is op z'n minst simpele rendementscijfers tonen. Als het afgelopen decennium iets bewezen heeft, dan is het wel hoe overbodig 90% van de vermogensbeheerders zijn (kan je beter zelf kosteloos je geld verdampen) dus heb een beetje begrip als IEX-lezers u met scepsis ontvangen. Dat beheerders leuke stukjes kunnen schrijven geloof ik nou wel. NAW kunt u van mij krijgen, op verzoek, in uw mail. Alhoewel ik het wel een beetje laf gelul vind om daar van te voren zo over van de toren te blazen terwijl er van uw kant zelfs niet eens rendementcijfers te vinden zijn (wat maakt NAW nou uit zolang iemand gewoon respectvol een vraag stelt?); dit is een internetforum - welkom in 2009. En nogmaals: bij "openheid" van een vermogensbeheerder rond zo'n reclamepraatje horen op z'n minst rendementscijfers. Anyway, die Modelportefeuille kunt u niet achterwege houden (alhoewel ik het gekloot rond de portefeuilles van Van Dongen en de plotselinge verdwijning van de in de min staande portefeuille van Potuijt niet vergeten ben IEX!) Aangezien u zonder "oud zeer" fris mag beginnen (ietwat onrealistisch) verwacht ik goede rendementen. En eigenlijk verwacht ik ook, dat u op z'n minst de vraag van BJL beantwoordt. Anders heeft u hier volgens mij niks te zoeken.
Succes en hartelijke groet, Jeroen
Sylvia 11
4
Ben verheugd, dat er meer mensen behoorlijk kritische kanttekeningen plaatsen betreffende de colomn van de heer Brands en zijn "beheer".
Bedankt en de bekende waarderingen.

Dit soort "gladde" praatjes in de volksmond zonder een enkel overlegd "bewijs", komen mij en met mij velen, maar al te bekend voor en het resultaat is hier nu langzamerhand wel bekend.

gr.
Sylvia

[verwijderd]
3
quote:

Joris Driepinter schreef:

Echte openheid is op z'n minst simpele rendementscijfers tonen.
Het zou de AFM sieren als ze dat eens verplicht zouden stellen voor vermogensbeheerders. Openheid en transparantie.

Nu weet ik wel dat rendementen uit het verleden niet alles zeggen, maar die blauwe ogen van de beheerder ook niet.
[verwijderd]
0
Welkom 'terug' Peter. Ik was je even kwijt, want ik volgde elke dag je dagboek op de site van Inmaxxa, maar opeens was je weg halverwege 2008. Niettemin hoop ik dat je weer veelvuldig index opties gaat schrijven als onderdeel van je totale strategie. Ik zal je porto nauwlettend volgen
[verwijderd]
0
44 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  0,00  0,00%  24 apr
 Germany40^ 18.064,80 -0,13%
 BEL 20 3.883,83 0,00%
 Europe50^ 4.987,90 -0,04%
 US30^ 38.389,48 +0,09%
 Nasd100^ 17.312,99 -1,20%
 US500^ 5.039,69 -0,64%
 Japan225^ 37.612,64 -1,02%
 Gold spot 2.321,40 +0,23%
 EUR/USD 1,0722 +0,23%
 WTI 82,93 +0,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront