Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wie helpt ons van Nijpels af?

207 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
[verwijderd]
0
Het leek wel een caroussel: na 10 jaar politiek recht op een zetel bij een financial+ bijpassend geld.
Eerlijk is eerlijk: Heer Bolkestein deed hier niet aan mee ...
haas
1
de heer Bolkestein was niet beschikbaar voor functies op dit "lage "nivo.

Bolkenstein heeft zich genesteld in de Top
van de Pyramide: Raad van Commisarissen van DeNederlanscheBank.
[verwijderd]
0
Excuses, ik zie het nu ook, ik vond het al zo raar, deze belezen man kan meer ...

Oh god, nu dit weer:"maas in wet kost schatkist 16 mrd"(TT107)
Particulieren zijn in Nederland zijn al tijdenlang TE zwaar belast..

*Een staatsgreep eind volgende week!
Leone
0
quote:

Hendrikus schreef:

Ik mag hopen dat er niet een dag komt dat gewone mensen een bank gaan besturen. Valt namelijk niet mee om met veel geld om te gaan. Zie Wouter klungelen.
Je zit wel Wouter Bos zwart te maken, maar ons financiele systeem, vooral door haar instabiliteit, eist wel kortdadig optreden. Bovendien als je nooit een bank laat omvallen dan gaan bankiers te veel risico nemen(Lender of Last Resort). Wouter Bos is tenminste d.m.v. een democratisch proces aan de macht gekomen. Bankiers krijgen veel privileges en heel veel macht van de overheid. En wat doen die banken ermee? Ik zou eerder pleiten voor een ander financieel systeem waar banken veel minder macht krijgen.
Beate
0
quote:

Ice1 schreef:

Van Nijpels alleen af schiet niet op. In dit land is door iedereen op allerlei terrein van alles geprobeerd en alles werkelijk alles is falikant mis gegaan. Hoogste tijd voor de finale oplossing, het opblazen van de dijken. Laat het laatste spektakel maar beginnen, al het andere is volkomen nutteloos.
Kunnen we niet beter de VVD in Nederland achterlaten?

Groetjes,
Beate
Beperktedijkbewaking
0
Enkele dagen geleden verscheen nr.13 van het 'ABP-magazine'. Daarin 'toevallig' een interview met Nijpels, over (echt waar): zijn nevenfuncties, zijn pensioenkennis, en vriendespolitiek.
Zie: www.abp.nl/abp/abp/over_abp/abp_magaz...

Hij zag 1 à 2 weken geleden kennelijk de bui al hangen... Lees zelf maar na. Enkele antwoorden zijn te pikant om nu al niet te noemen:
Verstand van pensioenen? Kort samengevat: "Ja, ik was lang geleden VVD-woordvoerder daarover, en had later nog enkele functies ohgv arbeidsbemiddeling".
Heeft u naast uw andere functies en hobby's wel tijd voor het ABP? "Ja hoor, mijn hobby is namelijk vergaderen".
Verstand van beleggen? "Hoeft niet, ik bestuur alleen. Een voetbalvoorzitter hoeft toch ook niet te scoren?" (Beetje ongelukkig voorbeeld in deze dagen, zeker voor iemand die al eerder dan wij wist of kon weten hoe de DSB-vlag er voorstond!

In dit verband: wederom 'toevallig' heeft E.N. net gisteren een open brief geschreven over zijn DSB-periode (zie dezelfde ABP website, ga naar home).
Hij ziet meerdere buien hangen kennelijk, en is al aardig pro-actief bezig. Anderen werken zich tot op het laatst uit de naad, waar dan ook, maar sommigen bereiden steeds op tijd hun veilige aftocht voor...
[verwijderd]
1
Nog een politicus die er tussenuit knijpt.

Vermeend moest toezien op risico's Afab
AMERSFOORT (AFN) - Willem Vermeend, oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, was bij Afab als commissaris verantwoordelijk voor het risicobeleid bij de financieel dienstverlener. Dat blijkt uit het jaarverslag van Afab over 2007.
Vermeend blijkt door Afab-eigenaar Maasbert Schouten in april 2006 aangetrokken te zijn als commissaris van het bedrijf. In het jaarverslag van Afab staat dat hij voorzitter was van de zogenoemde audit commissie. Dat komt erop neer dat hij moest controleren of het bestuur zich hield aan voorschriften rondom bedrijfsrisico's en controlesystemen hierop. In het jaarverslag staat dat Vermeend voor zijn werkzaamheden zowel in 2006 als in 2007 een vergoeding kreeg van 13.000 euro.

Naar nu blijkt is Vermeend vorige week plotseling afgetreden als commissaris. Afab is in zwaar weer gekomen. De onderneming zegt dat dit komt door de ophef over vaak onnodig verstrekte financiële producten. Eigenaar Maasbert Schouten is op een zijspoor gezet en het dagelijks bestuur is in andere handen gekomen. Discussie rondom de zogenoemde koopsompolissen dreef eerder DSB Bank naar een faillissement.

Nog geen toelichting

Vermeend is bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht, auteur van onder meer het boek De Kredietcrisis en internetondernemer. Onlangs richtte hij met zakenman Henk Keilman de website stopdecrisis.nl op. Daarop kunnen mensen oplossingen aandragen om een einde te maken aan de economische crisis.

Vermeend heeft zelf nog geen toelichting gegeven op zijn vertrek bij Afab.

pcrs7
0
@hander
als je van Nijpels zijn invloed op jouw leven afwilt, moet je anarchist worden. Er zijn echter mensen die via Nijpels invloed op jouw leven proberen te krijgen. Als jij nu jouw politicus laat varen om die mensen te dwingen te doen wat jij wilt, dan laten zij misschien jouw met rust.
Daarvoor heb je geen recht van klagen, de mensen die hem steunen, doen hetzelfde als jij.
haas
0
quote:

haas schreef:

quote:
Naast zijn hoofdfuncties als
voorzitter van de ONRI en
bestuursvoorzitter van het ABP

heeft .....Nijpels... TIENTALLEN... nevenfuncties, .....

waaronder voorzitter SENA (Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten), ......
commissaris bij de DSB-bank (tot 29 september 2009), ..........
voorzitter Stichting Ronald McDonald Kinderfonds, .........
voorzitter Raad van Toezicht van het Kadaster, voorzitter Milieu Centraal, ..........
voorzitter Raad van Toezicht Reclassering Nederland, .........
voorzitter Raad van Toezicht TROS en .........................

voorzitter Stichting Garantiefonds Gerechtsdeurwaarders.[1]
Het wordt tijd dat na 15 jaren van Hosanna ,er weer paal én Perk wordt gesteld aan de grote verzamling HOOFD-functie én NEVEN=functies !

tijd voor het parlement. Wakker worden !

haas
0
Onderstaand bericht zou ook slechte hypo verkopers kunnen bevatten...

quote:

schreef:

Geschorste artsen behandelen toch AMSTERDAM - Van de dertig artsen en psychologen die een beroepsverbod hebben gekregen, werken er minstens acht nog steeds in Nederland met patiënten.

haas
0
Tsja,lijkt wle de - 70 jaren.........de tijd van managers.Of ze ook wisten wat hun ondergeschikten deden was niet van belang.

Toen de ABN en de AMRO ging fuseren vroeg 'n verslaggever ,van, ik dacht FD, aan Nelissen:

FD:
wat wordt uw belangrijkste taak de komende jaren ?

Nelissen:
Zorgen dat er 'n goede opvolger voor mij komt uit onze bank !
haas
2
ABP moet een deel van bestuurders wegsturen`

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad (7-10-2009)

Pensioenfonds ABP en zijn vermogensdochter APG moeten een deel van hun bestuurders wegsturen. Vanwege (voormalige) nevenfuncties zijn zij niet de aangewezen personen om het vertrouwen in het pensioenfonds te herwinnen.

Dat laat de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP) in een open brief weten aan het ABP-bestuur. Van de 12.000 betalende leden van de bond is 80% aangesloten bij het fonds. `We hopen dat de politiek ingrijpt in de bestuurlijke structuur bij ABP. Van het ABP-bestuur zelf verwachten we weinig meer`, aldus NBP-voorzitter Kees de Lang

...........Ook bij het ABP daalde de dekkingsgraad fors, ................van 140% naar 83% in februari dit jaar. ........................De inflatiecompensatie heeft het fonds inmiddels bevroren.

ABP zegt alle klachten van individuele deelnemers en organisaties serieus te nemen. `Daarmee proberen we onze service en klanttevredenheid verder te verbeteren. Want we hebben een groot gezamenlijk belang en dat is het behoud van het collectieve pensioenstelsel.`

........De aanstelling van voormalig politicus Ed Nijpels als voorzitter van het pensioenfonds draagt volgens De Lange ook niet bij aan het terugwinnen van het vertrouwen......................
haas
1
met de grootte van de organisatie van ABP moet het m.i. mogelijkzijn dat er iemand intern de bestuursfunctie kan doen ?

die kent de organisatie en het vakgebied.

En dat benoemen van al die politieke figuren in maatschapelijke/semi overheidsorganisaties moet maar wat minder.Teveel functies !

Tip : mss kan Nijpels de vacature van Vreeman tijdelijk waarnemen ?

De gemeente Tilburg denkt nl maar liefst één jaar nodig te heben voor vervanging !

Zeker bank voor 'n nwe bezem die gaat schoonmaken ?
Beate
3
Inderdaad, Nijpels moet daar weg bij ABP. De top van zo'n belangrijk bedrijf mag niet bestaan uit mensen die een spoor van ellende achter zich laten (oa. Econcern, DSB bank, waarbij de rol van Nijpels op zijn minst twijfelachtig was). Ook heeft Nijpels geen verstand van beleggingen. Het risico is daarmee te groot.
Interim burgemeester van Tilburg lijkt me zo gek nog niet. Goed voor ABP, goed voor Nijpels en in Tilburg kan het toch al niet slechter. Het is ook maar interim.

Groetjes,
Beate
HJ deTuinman
1
quote:

beate schreef:

Inderdaad, Nijpels moet daar weg bij ABP. De top van zo'n belangrijk bedrijf mag niet bestaan uit mensen die een spoor van ellende achter zich laten (oa. Econcern, DSB bank, waarbij de rol van Nijpels op zijn minst twijfelachtig was). Ook heeft Nijpels geen verstand van beleggingen. Het risico is daarmee te groot.
Interim burgemeester van Tilburg lijkt me zo gek nog niet. Goed voor ABP, goed voor Nijpels en in Tilburg kan het toch al niet slechter. Het is ook maar interim.

Groetjes,
Beate
Beate,
Ik vind jouw visie c.q. kruistocht t.a.v. dit soort personen bewonderenswaardig!
Ik vind Nijpels ook ongeschikt om leiding te geven aan het ABP; datzelfde ABP heeft ook een wanprestatie geleverd, kijkend naar de enorme daling in korte tijd van hun dekkingsgraad!
En de rekening komt weer op het bordje van JmdP in de vorm van niet-indexeren, hogere premies, etc.

Ex-politici worden alleen binnengehaald op basis van de connecties met de politiek.. Naar bewezen kwaliteiten wordt veel te weinig gekeken!

Daar moet nu voor ééns en altijd paal en perk aan gesteld worden; dit soort functies zijn alleen voorbehouden aan diegenen, die aantoonbaar hun sporen verdiend hebben en terzake deskundig zijn!
Ex-politici vallen daar doorgaans niet onder; het wordt dus tijd voor een afrekening met het "Old Boys Network"!!

Ik hoop in het geval DSB dus nog steeds op een parlementaire enquete, waarbij dit soort figuren onder ede (en op straffe van valse getuigenis) gehoord kunnen worden!

De onderste steen moet bovenkomen; ik verwacht dat er dan toch een aantal VVD/CDA-koppen (o.a. Wellink) zullen gaan rollen!

Groet HJ.
Beperktedijkbewaking
1
Het is nu te laat voor een echt inhoudelijk commentaar. Nog last van de wintertijd ook...
Maar het moge duidelijk zijn dat ik het met de verreweg de meeste posts hierboven eens ben.
Om alle genoemde redenen.

Mijn bezwaar is vooral dat network van lieden die nooit de echte pijn voelen, daar ook geen echte verantwoording voor nemen, elkaar dekken en herbenoemen, maar niet van de 'mensen' zijn. Noch sociaal, noch cultureel en al helemaal niet economisch. Zij weten niet wat het is om bv. abonnementen op zeggen omdat je onvoldoende inkomen hebt. Enzovoorts.
En dat neem ik Xander den Uyl (ja, de zoon van..., en in ons poldermodel mede-verantwoordelijk voor het ABP) persoonlijk kwalijk.
Maar nog meer Nijpels, die kameleon...

Beperktedijkbewaking
0
Het blijft me bezig houden...
Keek nog even een link van 'Basnas' eerder in deze draad na (waarvoor dank), en wat lees ik?

"Bij zijn benoeming als opperhoofd van ABP per 1 augustus liet Ed Nijpels al weten dat hij al zijn nevenfuncties zou neerleggen. Voortvarend als hij is, stopte de statige VVD’er inderdaad per direct met al zijn bijbaantjes, behalve zijn comissariaat bij DSB Bank. Daar zou hij pas vertrekken als er een opvolger zou zijn. Maar, wat een toeval, precies in deze vanuit PR-oogpunt wat minder gunstige week voor DSB besloot Nijpels om per 1 oktober op te stappen. Let wel, zonder dat er een opvolger was gevonden...."

Juist. Mede daarom startte ik dus deze draad.

NB.
Ook de PvdA is overstag, bij de verhoging van de AOW-leeftijd. Ik ben te oud om er nog last van te hebben. Laat de jongeren maar te hoop lopen.
Maar er is een tot nu toe in de publieke discussie teveel genegeerd neveneffect: ook de pensioenen gaan op den duur pas twee jaar later in!

Wat een mazzel voor die fondsen en voor werkgevers! In één klap de beurscrisis en het inzakken van de LT-dekkingsgraad te boven!

Wat zit die Nijpels weer goed! Op tijd het zinkende DSB-schip verlaten, en aangemonsterd op de zilvervloot.

Handige jongens, die 'OLD BOYS'.
Beperktedijkbewaking
0
Las het net in het nieuws:

"HEERLEN (AFN) - Ed Nijpels zal aftreden als voorzitter van het ambtenarenpensioenfonds ABP, als onderzoek naar het failliete DSB feiten aan het licht mochten brengen die zijn functioneren bij het ABP belemmeren. Nijpels, die commissaris was bij DSB, ziet dat onderzoek overigens met vertrouwen tegemoet, schrijft hij in een open brief.
Nijpels ging op 1 augustus als voorzitter aan de slag, nadat Elco Brinkman per 1 april van dit jaar de voorzittershamer neerlegde.
De Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP) drong al voor de DSB-affaire aan op het vertrek van Nijpels, omdat hij te weinig verstand van pensioenen zou hebben en door zijn vele andere functies te weinig tijd zou hebben voor het voorzitterschap."

Volgens mij is het oud nieuws, maar goed. Men wordt wakker.
Overigens ben ik niet van de NBP, ik schreef hier geheel op eigen initiatief en vanuit eigen ervaringen...
hap
0
quote:

HandeR schreef:

Las het net in het nieuws:

"HEERLEN (AFN) - Ed Nijpels zal aftreden als voorzitter van het ambtenarenpensioenfonds ABP, als onderzoek naar het failliete DSB feiten aan het licht mochten brengen die zijn functioneren bij het ABP belemmeren. Nijpels, die commissaris was bij DSB, ziet dat onderzoek overigens met vertrouwen tegemoet, schrijft hij in een open brief.
Nijpels ging op 1 augustus als voorzitter aan de slag, nadat Elco Brinkman per 1 april van dit jaar de voorzittershamer neerlegde.
De Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen (NBP) drong al voor de DSB-affaire aan op het vertrek van Nijpels, omdat hij te weinig verstand van pensioenen zou hebben en door zijn vele andere functies te weinig tijd zou hebben voor het voorzitterschap."

Volgens mij is het oud nieuws, maar goed. Men wordt wakker.
Overigens ben ik niet van de NBP, ik schreef hier geheel op eigen initiatief en vanuit eigen ervaringen...
Hij zal zelf toch het beste weten of hij iets fout heeft gedaan.
Het klinkt nou net alsof hij alleen maar aftreedt als die fouten boven water komen, maar blijft zitten als hij erin slaagt ze 'onder de pet' te houden.

Overigens maakt het niet uit of hij zelf fouten gemaakt heeft. Als commissaris is hij medeverantwoordelijk voor dit debacle. Door dit falen heeft hij laten zien dat hij ongeschikt is als bestuurder.
Nijpels moet meteen aftreden bij het ABP en ook geen nieuwe bestuurlijke functies meer aanvaarden.
207 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront