Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK-AEX 17-11 2009 : Map of the problematique…

204 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
[verwijderd]
2
Yearhigh bij ons is 327 dacht ik de slot stand van 19-10 in ieder geval. We zijn er niet ver vanaf. Wat houdt ons tegen.? we zijn een maand verder zonder echte narige economische tegenvallers.
De usual suspects zijn negatief, KdK-Roubini-Meredith-RJvdenAkker.
Dat is geen nieuws.

als je dieper kijkt zie je toch vreemde dingen.
Een lijstje ter verduidelijking.
zakkers
Tom Tom 45%
ING 21% emissie
Aegon 16%
SBM 10% emissie
BAM 6%
Wkl 5%
Akzo 4%
AF 4%
AM 4%

Stijgers
Reed 6%
DSM 6%
AH 4%
ASML 4%
TNT 3%

bijna gelijk
Boskalis min
Fugro min
KPN min
Randst min
Heinek plus
Philips plus
RDS plus
Unibail plus
Unileve plus
Wereld plus

11stijgers
13 zakkers


Met nam de finnen late het afweten. Toch zijn er ook 11 fondsen die gewoon hoger staan dan 19-10-09

Wat ik heel raar vind is Aegon.
Je kan zeggen dat komt door de cijfers of het komt door de terugbetaling van de 1 miljard Euro.

Maar als je ziet wanneer Aegon qua koers is gaan zakken dan is dat rond de 25-26-27 Oktober toen viel het van 5,80 terug naar 4,90 ( 16% ) lager.
Daarvan is nu pas 0,25 goedgemaakt.

Wat was het nieuws ?
De aflossing was al eerder bekend. De emmisie was al een maand eerder. De cijfers kwamen later en waren eigenlijk beter dan verwacht. Daarop duikelde de koers ook niet.

Nee de koers viel nadat ING bekend maakte dat die een emissie gingen doen en dat ze zich gingen opsplitsen. Die dagen 25-26-27 Oktober verloor ING 25% en Aegon 16% .. alleen ING heeft daarna wel weer een sterke rit omhoog gemaakt van 8,40 naar zeg maar 10.00 , dat is €1,60 erbij , waarbij Aegon amper 0,25€ weet te stijgen.

Very strange en dat kan best het verschil zijn
tussen 322 en 325 ..
Zelfs een beweeglijk fonds als Arcelor is maar 4% gezakt. Die laatste 2 punten zullen wel daarin zitten.
voda
1
quote:

dirk34 schreef:

En wat is jouw probleem hier?
Ga nou niet opeens als een "onschuldige" nieuwe poster reageren!!!
[verwijderd]
1
quote:

voda schreef:

[quote=TA-Phoenix]
[quote=Glorix]
Tja Peerke...net zoals je niet weet dat ik een vrouw ben...weet je ook niet op wat voor motivatie ik dingen doe :)

[/quote]

Interesseert me geen fluit Glorix of je een vrouw bent.
Rationeel zijn en sentiment is het subtiele verschil in latente gedragscode.

Mvg Peerke
[/quote]
Weer (helaas) dat "hautaine" gedrag... Need I say more?

Wat je wil Voda,
Leg mij nu eens eerst uit wat "hautaine" was in mijn posting .
Voda toch ! (maar je bent wel een eerlijk persoon, op de keper beschouwd)
Mvg Peerke

83M
1
[verwijderd]
1
Uiteraard vind ik het raar dat
Wolter Kluwer nu 5% lager staat dan op 19-10-09
terwijl Reed juist 6% is geplust.

Volgens mij vielen de vooruitzichten bij Reed somberder uit dan bij Wolters.
Ik lees dan ook lagere waarderingen van Reed
en geen lagere waarderingen van Wolters
door de heren analisten.

Maar dat die fondsen zo uit elkaar lopen
interesseert niemand hier denk ik..
grt
83M
1
quote:

op en top schreef:

Yearhigh bij ons is 327 dacht ik de slot stand van 19-10 in ieder geval. We zijn er niet ver vanaf. Wat houdt ons tegen.?
De AMX staat wel yearhigh
voda
1
Peerke, ieder persoon heeft zijn "eigen" inzicht, en eigen interpretatie.
Zullen het hierbij maar laten a.u.b.?

Groet,

Hans
bos taurus
2
Zo, dames en heren, even de strijdbijl aan de kapstok hangen.
Wie drinkt er eentje mee op de nieuwe top van de Dow? 10.437,34. Vrijdag naar de 10.500.

BT.
[verwijderd]
2
quote:

bos taurus schreef:

Zo, dames en heren, even de strijdbijl aan de kapstok hangen.
Wie drinkt er eentje mee op de nieuwe top van de Dow? 10.437,34. Vrijdag naar de 10.500.

BT.
Goed plan BT...:)
83M
2
quote:

voda schreef:

Sinterklaas is aanwezig... ^___^:-)
Ik zet mijn schoen niet meer!
Vorige keer was ie weg.. Aan 1 schoen heb je ook niks..

O nee, laat ik die andere dan zetten. Dan heeft de dief tenminste een paar ;)
voda
3
Even serieus weer:

VS VANDAAG: Wall Street sluit hoger


AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is dinsdag hoger gesloten, waarbij een lagere opening in de loop van de dag werd goedgemaakt door de hogere grondstofprijzen. Grondstofgerelateerde fondsen als Exxon Mobil (+0,7), Chevron (+0,4%) en Alcoa (+0,5%) gaven de markt in zijn geheel een steun in de rug.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,3% hoger op 10.437,42 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1% tot 1.110,32 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,3% won tot 2.203,78 punten.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de Amerikaanse producentenprijzen minder hard zijn gestegen in oktober dan verwacht. De producentenprijsindex (PPI) van de steeg in oktober met 0,3% ten opzichte van de voorgaande maand. Door Dow Jones geraadpleegde economen rekenden gemiddeld op een stijging van 0,6%. De kernindex, exclusief de prijsontwikkeling van voeding en energie, daalde in oktober met 0,6%. Hier was gerekend op een stijging met 0,1%.

Daarnaast meldde de Federal Reserve dat ook de industriele productie in oktober minder hard is gestegen dan verwacht. De productie nam weliswaar toe met 0,1% ten opzichte van een maand eerder, maar economen rekenden gemiddeld op een toename van 0,3%.

Tot slot meldde de National Association of Home Builders (NAHB) dat het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers in november onveranders is ten opzichte van een maand eerder, waarbij de index over oktober neerwaarts werd bijgesteld naar 17, van het eerder gemelde niveau van 18. Vooraf door Dow Jones geraadpleegde economen rekenden op een toename in november tot 19.

Ook waren er dinsdag derdekwartaalcijfers: Home Depot Inc. verhoogde dinsdag de winstverwachting voor 2009, ondanks een winstdaling van 8,9% tot $689 milioen in het derde kwartaal dat eindigde op 1 november 2009. De omzet daalde in het derde kwartaal met 8% naar $16,4 miljard. jaar.

Target Corp. heeft in het derde kwartaal van 2009 een hoger dan verwachte winst geboekt. De nettowinst van het retailbedrijf uit Minneapolis steeg in het afgelopen kwartaal met 18,4% tot $436 miljoen op een omzet van $14,8 miljard.

Daarnaast kon Ford Motor dinsdag rekenen op de aandacht van de beleggers nadat miljardair George Soros' investeringsvehicle Soros Fund Management als een zogenaamde 'vote of confidence' een extra belang ter waarde van $53 miljoen in het bedrijf rapporteerde.

De macro-economische agenda van de VS voor woensdag bevat om te beginnen de hypotheekaanvragen voor de week die eindigt op 14 november. Voor dit cijfer is geen prognose beschikbaar. De publicatie vindt plaats om 13.00 uur.

Om 14.30 uur komen de in aanbouw genomen huizen over oktober naar buiten. Die komen naar verwachting uit op 600.000 tegen 590.000 een maand eerder, een stijging met 1,7%. De bouwvergunningen komen over oktober naar verwachting uit op 580.000 tegen 575.000 in september.

Ook om 14.30 uur wordt de consumentenprijsindex over oktober gepubliceerd. De index loopt in de prognoses 0,2% op, een stijging die gelijk ligt aan die van een maand eerder. De kerninflatie bedraagt naar verwachting 0,1% tegen 0,2% in september. Dit is zonder de instabiele invloeden van energie- en voedselprijzen.

Om 16.00 uur schuift de Amerikaanse minister van financien Timothy Geithner aan voor een forum over de financieringsmogelijkheden van het kleinbedrijf. Dit vindt plaats in Washington.

Om 16.30 uur komen de wekelijkse voorraden olie, benzine en distillaten als stookolie en diesel naar buiten. Alleen voor benzine wordt een stijging verwacht.



Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com



[verwijderd]
0
quote:

voda schreef:

Peerke, ieder persoon heeft zijn "eigen" inzicht, en eigen interpretatie.
Zullen het hierbij maar laten a.u.b.?

Groet,

Hans
Alweer wat je wilt Voda !!! (niet meer doen dus)
Aan subjectieve uitlatingen heeft niemand wat .

Mvg Peerke

voda
0
Peerke, ik respecteer je echt als poster die wat heel wat toegevoegd heeft tot dit forum.
Laat het zo, en respecteer ieders waarde en uitingen.
Ga hier niet meer op in a.u.b.
Ik doe het in ieder geval niet meer.
voda
1
Wall Street doet er klein schepje bovenop
17 nov 2009, 22:20 uur

NEW YORK (AFN) - Beleggers op Wall Street deden er dinsdag nog een klein schepje bovenop nadat maandag de hoogste stand in dertien maanden werd bereikt. De indices stonden gedurende de handelsdag op vrijwel onveranderde standen. Het sentiment was licht negatief nadat discount retailer Target, de grootste keten na Wal-Mart, had gezegd het somber in te zien voor het vierde kwartaal, waarin de feestdagen vallen. Positieve commentaren over Microsoft keerden dat sentiment vlak voor sluiting beurs.

Het aandeel Target leverde 3 procent in. Doe-het-zelfketen Home Depot gaf aan dat de markten waarin het bedrijf actief is, nog steeds zwaar onder druk staan. Het bedrijf haalde in het derde kwartaal een 9 procent lagere omzet, maar verhoogde wel de winstverwachting voor het hele jaar. Evengoed leverde het fonds ruim 2 procent in en was daarmee de sterkste daler in de Dow.

De Dow-Jonesindex van de dertig hoofdfondsen sloot op een stand van 10.437,42 punten, een stijging van 0,3 procent ten opzichte van het slot van maandag. De breder samengestelde S&P 500-index kwam zo goed als niet van zijn plaats op een stand van 1110,32 punten, plus 0,1 procent. De Nasdaq werd geholpen door een hoger advies van Morgan Stanley over Microsoft. De schermenbeurs noteerde tegen het eind van de handel een stand van 2203,78 punten, een stijging van 0,3 procent.

Microsoft

Microsoft won 2 procent na het betere advies van Morgan Stanley en was daarmee de sterkste stijger in de Dow. De vraag naar Windows 7 zou aantrekken en Microsoft zou juist wel profiteren van het naderende kerstseizoen. Microsoft staat zowel in de Dow als de Nasdaq genoteerd.

Negatieve commentaren over de belangrijkste vakantieperiode zijn een slecht vooruitzicht gezien het feit dat de Amerikaanse economie voor twee derde afhankelijk is van de uitgaven van consumenten. Zowel Target als Home Depot was negatief over de nabije toekomst, alhoewel ze allebei betere cijfers dan verwacht naar buiten brachten. ,,De boodschap van Target geeft een wat negatief sentiment, niet alleen over Target zelf, maar over de hele retailsector'', vatte een handelaar samen. ,,Je zou denken dat er grote verliezen op de beurzen zouden zijn, maar er zit nog wat kracht in de technologiehoek en dat helpt als tegenwicht.''

De euro kostte tegen het eind van de handel op Wall Street 1,4870 dollar tegen 1,4835 dollar aan het slot van de handel in Europa.

[verwijderd]
1
quote:

83M schreef:

Roubini was ook een van de voorspellers van de kredietcrisis toch?
Hij heeft ook veel negatieve uitspraken gedaan vanaf maart. De markten hebben ook daar weinig waarde aan gehecht.
Klopt 83M. Ik geef ook alleen weer wat mijn reden is om te kijken naar dagputjes morgen. Persoonlijk hoop ik dan dat het morgen even daalt zodat de opties iets opleveren en dat het daarna weer lekker omhoog gaat. Van stijgende beurskoersen wordt ik veel vrolijker.

Maar nogmaals, morgen maar eens kijken wat te doen. Kan nog zoveel gebeuren totdat we morgen weer open gaan met de AEX.
[verwijderd]
0
quote:

op en top schreef:

Yearhigh bij ons is 327 dacht ik de slot stand van 19-10 in ieder geval. We zijn er niet ver vanaf. Wat houdt ons tegen.? we zijn een maand verder zonder echte narige economische tegenvallers.
De usual suspects zijn negatief, KdK-Roubini-Meredith-RJvdenAkker.
Dat is geen nieuws.

als je dieper kijkt zie je toch vreemde dingen.
Een lijstje ter verduidelijking.
zakkers
Tom Tom 45%
ING 21% emissie
Aegon 16%
SBM 10% emissie
BAM 6%
Wkl 5%
Akzo 4%
AF 4%
AM 4%

Stijgers
Reed 6%
DSM 6%
AH 4%
ASML 4%
TNT 3%

bijna gelijk
Boskalis min
Fugro min
KPN min
Randst min
Heinek plus
Philips plus
RDS plus
Unibail plus
Unileve plus
Wereld plus

11stijgers
13 zakkers


Met nam de finnen late het afweten. Toch zijn er ook 11 fondsen die gewoon hoger staan dan 19-10-09

Wat ik heel raar vind is Aegon.
Je kan zeggen dat komt door de cijfers of het komt door de terugbetaling van de 1 miljard Euro.

Maar als je ziet wanneer Aegon qua koers is gaan zakken dan is dat rond de 25-26-27 Oktober toen viel het van 5,80 terug naar 4,90 ( 16% ) lager.
Daarvan is nu pas 0,25 goedgemaakt.

Wat was het nieuws ?
De aflossing was al eerder bekend. De emmisie was al een maand eerder. De cijfers kwamen later en waren eigenlijk beter dan verwacht. Daarop duikelde de koers ook niet.

Nee de koers viel nadat ING bekend maakte dat die een emissie gingen doen en dat ze zich gingen opsplitsen. Die dagen 25-26-27 Oktober verloor ING 25% en Aegon 16% .. alleen ING heeft daarna wel weer een sterke rit omhoog gemaakt van 8,40 naar zeg maar 10.00 , dat is €1,60 erbij , waarbij Aegon amper 0,25€ weet te stijgen.

Very strange en dat kan best het verschil zijn
tussen 322 en 325 ..
Zelfs een beweeglijk fonds als Arcelor is maar 4% gezakt. Die laatste 2 punten zullen wel daarin zitten.

Kan de reden zijn dat Aegon nog niet is gestegen omdat men Aegon laag houd voor een eventuele overname?
204 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront