Sopheon « Terug naar discussie overzicht

Beyond Recession

19 Posts
Arie de Beuker
10
Oktober 2009 www.ictregie.nl/publicaties/pl%20rece...

blz 11:

Case Philips Healthcare over Image Guided Intervention & Therapy Nieuwe medische technologieën kunnen helpen de zorg betaalbaar en behapbaar te houden. Image Guided Intervention & Therapy is een goed voorbeeld. De methode komt erop neer, dat de gebruikelijke manier van opereren (zeg maar: snijden) plaats maakt door minimaal invasief ingrijpen. Daarbij worden kleine instrumentjes via een klein sneetje ingebracht. Om die instrumentjes te kunnen sturen worden voortdurend scans gemaakt; de behandelend arts weet zo ‘realtime’ waar hij/zij met zijn instrumenten zit en heeft perfecte controle. Het resultaat: behandelingen verlopen sneller, goedkoper en zijn minder ingrijpend voor de patiënt. Een baanbrekend Innovatieproject (IGIT4Health) op het gebied van Guided Intervention & Therapy is aangemerkt als High Tech Topprojecten in het nationale crisisbestrijdingsprogramma. Door de subsidie van 20 mln euro die hiermee verbonden is kan dit project ondanks de recessie toch doorgaan. In het project werken achttien organisaties samen: de bedrijven Philips, Nucletron, Task 24, Frencken, ICT , NTS, PS Tech, Sioux, Sopheon, Technolution, Verum, Medis en Prodrive; de kennisinstituten TNO en NKI en de academische medische centra van Leiden, Utrecht en Rotterdam. IGIT4Health is een 100% Nederlands innovatieproject. De deelnemers in het consortium hebben de overtuiging dat ze hiermee het verschil kunnen maken. Dat blijkt ook: ook zelf investeren ze er fors in. De totale omvang van het project bedraagt 53 miljoen euro. Van het project worden mooie resultaten verwacht in de zin van verbeterde gezondheidszorg en tevens uitdagende en goed betaalde banen voor Nederlandse kenniswerkers die bijdragen aan een gezonde handelsbalans.

gr
Arie de Beuker
Arie de Beuker
0
Bertus S
0
quote:

sportmaster schreef:

Nog een linkje met dezelfde info (in het Engels)

www.htsp.nl/en_main/News/Latest/Subsi...
Dit is internationaal gezien altijd interessant.

Bertus S
sniper22
0
Sopheon is in deze alleen een toeleverancier. Hoeveel geld Sopheon als subsidie kan verwachten is uiteraard de vraag maar elke euro is meegenomen.

Zeer waarschijnlijk is de subsidie van 20 miljoen voor de 18 bedrijven nog niet verstrekt danwel dat nog niet duidelijk is wie wat krijgt omdat Sopheon hierover nog niets heeft gemeld. Feit is dat Sopheon wel meedoet en dat is al belangrijk genoeg!

Het door Philips Healthcare geïnitieerde innovatieproject IGIT4Health is aangemerkt als High Tech Topprojecten in het nationale crisisbestrijdingsprogramma. Voor deze baanbrekende innovatie op het gebied van Image Guided Intervention & Therapy komt nu een subsidie van 20 mln euro beschikbaar. In het project participeert ook het platformlid Nucletron en daarnaast nog tien toeleveranciers (Frencken, ICT , NTS, PS Tech, Sioux, Sopheon, Technolution, Verum, Medis en Provide) en vijf kenniscentra (TNO,NKI, en de academische medische centra van Leiden, Utrecht en Rotterdam).
Image Guided Intervention & Therapy is een goed voorbeeld van nieuwe medische technologie die helpt om de zorg betaalbaar en behapbaar te houden. De methode komt erop neer, dat de gebruikelijke manier van opereren (zeg maar: snijden) plaats maakt door minimaal invasief ingrijpen. Daarbij worden kleine instrumentjes via een klein sneetje ingebracht. Om die instrumentjes te kunnen sturen worden voortdurend scans gemaakt; de behandelend arts weet zo ‘realtime' waar hij/zij met zijn instrumenten zit en heeft perfecte controle. Het resultaat: behandelingen verlopen sneller, goedkoper en zijn minder ingrijpend voor patiënt. De deelnemers in het consortium hebben de overtuiging dat ze hiermee het verschil kunnen maken. Dat blijkt ook: ook zelf investeren ze er fors in. De totale omvang van het project bedraagt 53 miljoen euro. Van het project worden mooie resultaten verwacht in de zin van verbeterde gezondheidszorg en tevens uitdagende en goed betaalde banen voor Nederlandse kenniswerkers die bijdragen aan een gezonde handelsbalans.
[verwijderd]
0
Zou het helpen dat het bij Intel al goed gaat ?
AMSTERDAM (Dow Jones)--Intel Corp. heeft in het vierde kwartaal de winst sterk zien toenemen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.
De chipfabrikant rapporteerde donderdag na het slot van Wall Street een winst van $2,3 miljard in het vierde kwartaal, of $0,40 per aandeel, tegenover $234 miljoen of $0,04 per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op een winst van $0,30 per aandeel.
De omzet kwam in het vierde kwartaal uit op $10,6 miljard, tegenover $8,2 miljard een jaar eerder. Hier werd een omzet van $10,2 miljard verwacht.
Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
January 14, 2010 16:32 ET (21:32 GMT)
© 2010 Dow Jones & Company, Inc.

AAND INTEL CORP
US4581401001
[verwijderd]
0
Ik denk het niet, of hooguit heel erg in de verte, maar het kan dan evengoed contraproductief zijn.
[verwijderd]
4
quote:

Geheim agent 007 schreef:

Ik denk het niet, of hooguit heel erg in de verte, maar het kan dan evengoed contraproductief zijn.
Ik kan blindelings sowieso 1 persoon noemen die contra-productief is. Iemand met een Geheime missie, aangeduid met een cijfercombinatie.

Gr, The Toughest
[verwijderd]
4
quote:

The Toughest schreef:

[quote=Geheim agent 007]
Ik denk het niet, of hooguit heel erg in de verte, maar het kan dan evengoed contraproductief zijn.
[/quote]

Ik kan blindelings sowieso 1 persoon noemen die contra-productief is. Iemand met een Geheime missie, aangeduid met een cijfercombinatie.

Gr, The Toughest
Ik denk ook wel eens dat sommige mensen gewoon uit irritatie weigeren het mij eens zijn en liever foute en rozegekleurde denkbeelden er op na houden dan helder te denken en te konkluderen en het met mij eens te zijn. Aan de andere kant denk ik ook weer dat de irritatie aan de persoon vooral voortkomt uit de inhoud van de boodschap. Wie niet voor mogelijk wil houden dat Sopheon een op zijn zachtst gezegd niet zo'n verstandige investering is moet zijn blinde vlekken wel zorgvuldig koesteren. Al dan niet met gebruik making van verbaal geweld. Ik kan me er niet (meer) boos over maken, maar vind het wel een interessant fenomeen!
[verwijderd]
0
Jij bent mijn type Harry.
Recht voor ze raap,kinkt simpel maar daar heb je mensenkennis voor nodig.
Het figuur waar wij het over hebben,daar heeft iex meer last van als van ons.
Aliassen
Met Aandacht > regelmatig modbreak
Giro 456 > regelmatig
Marijke van Oranje> regelmatig
Geheim agent 007 > regelmatig
Dit figuur zorgt voor overuren voor de moderator,door zijn slimme genuanseerde achterbakse opmerkingen,met 1 doel mensen locken.
Ik heb al 10 keer gevraagd wat zijn doel hier is,maar geen antwoordt.
Zelf stelt hij regelmatig die vraag,tja
Grf Nina F
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX]: Gelieve niet over elkaar te discussiëren, maar over hetgeen wat jullie hier samenbrengt: Beleggen. Wij sluiten de thread als er weer overmatig over elkaar gediscussieerd wordt.]
vreemdvermogen
1


ADEFMISHet project EDAFMIS wil betere 'medical intervention support systems' ontwikkelen voor de operatiekamer. Concreet gaat het daarbij om systemen die de patiënt monitoren tijdens de operatie en systemen die de opererende arts het leven eenvoudiger maken.

Dr. Frank van der Linden van Philips Health Care licht toe: "In de hightech omgeving van de operatiekamer is heel veel apparatuur aanwezig om de biometrische functies van de patiënt te controleren. Denk bijvoorbeeld aan systemen om de bloeddruk te meten, de narcose in de gaten te houden of het toedienen van medicijnen te manager. Deze systemen opereren vaak los van elkaar en moeten dus ook afzonderlijk in de gaten gehouden worden. Dat vraagt veel personele inzet. Als we nu al die systemen in één systeem kunnen integreren, wordt het monitoren veel makkelijker. Er is minder personeel nodig en het monitoren kan zelfs buiten de OK plaatsvinden." Dat laatste heeft een extra voordeel: artsen of verpleegkundigen die met meerdere operaties tegelijk bezig zijn, hoeven zich niet steeds te steriliseren als ze op een OK de status willen checken.

Maar er is meer mogelijk. Van der Linden: "We kunnen verder gaan in het begeleiden van de arts tijdens een operatie door nieuwe apparatuur te ontwikkelen en die te integreren in het medical intervention support system. Denk bijvoorbeeld aan apparatuur die de arts gebruikt om door de longen te navigeren als hij een tumor wil opsporen. Met betere navigatieapparatuur en software die in staat is om de juiste informatie uit beelden te halen, kunnen we zo'n ingreep efficiënter en minder belastend voor de patiënt maken. Als we bovendien de protocollen automatiseren, weet de arts exact op welk moment hij een bepaalde handeling moet verrichten. Dat reduceert het risico op fouten."

EDAFMIS is een internationaal project. Noorse en Turkse partners beoordelen de user interface concepten. In Nederland werkt Philips aan navigatiesoftware en beeldvormende systemen, voert het VUmc applicatietesten uit, is Sopheon verantwoordelijk voor het automatiseren van de protocollen en Zorggemak en CeTIM verbinden deze protocollen met elektronische patiëntendossiers. Het project loopt drie jaar.
Arie de Beuker
0
Zomaar een gedacht: Philps heeft een paar jaar geleden aangegeven dat healthcare een speerpunt moet worden. Hebben ze misschien Vision Strategist als basis om een groeipad te bewerkstelligen?
Natuurlijk is het dan zo dat Sopheon best mee zou kunnen gaan denken in de ontwikkeling van een patientengericht dossier, hetzij landelijk hetzij lokaal in bijv 3 ziekenhuizen (in Utrecht en Rotterdam gebruiken al 2 ziekenhuizen wat van Sopheon).
Duidelijk is wel dat Sopheon kansen aangaat waar grote marges te behalen zijn, alleen het wordt wel tijd dat ze het eens gaan waarmaken.

gr
Arie de Beuker
[verwijderd]
1
Strengthen Compliance with Evidence-Based Healthcare Requirements

Doctors, nurses and other medical practitioners are challenged to optimize the accuracy and speed with which they are able to make critical decisions on patient conditions. In an effort to provide support, hospitals and clinics are increasingly turning to software-based systems for the management of both medical and non-medical processes, including the implementation of procedures and guidelines that directly impact life-or-death clinical prognoses.

Sopheon's Accolade® for healthcare protocol management software provides medical practitioners with real-time access to the latest treatment guidelines and protocols at the point of care. By centralizing this information and automating its delivery, the software enables healthcare institutions to comply with the demanding requirements of evidence-based medicine and achieve high standards of consistency and quality in dispensing patient treatment.

With Accolade for healthcare protocol management software, you can:

Strengthen the entire process of clinical guidelines management and reuse
Efficiently inform medical staff of current treatment
guidelines and procedures
Ensure protocol adherence and regulatory compliance
Provide for consistent, quality patient care

Nico
[verwijderd]
3
quote:

Geheim agent 007 schreef:

[quote=The Toughest]
[quote=Geheim agent 007]
Ik denk het niet, of hooguit heel erg in de verte, maar het kan dan evengoed contraproductief zijn.
[/quote]

Ik kan blindelings sowieso 1 persoon noemen die contra-productief is. Iemand met een Geheime missie, aangeduid met een cijfercombinatie.

Gr, The Toughest
[/quote]

Ik denk ook wel eens dat sommige mensen gewoon uit irritatie weigeren het mij eens zijn en liever foute en rozegekleurde denkbeelden er op na houden dan helder te denken en te konkluderen en het met mij eens te zijn. Aan de andere kant denk ik ook weer dat de irritatie aan de persoon vooral voortkomt uit de inhoud van de boodschap. Wie niet voor mogelijk wil houden dat Sopheon een op zijn zachtst gezegd niet zo'n verstandige investering is moet zijn blinde vlekken wel zorgvuldig koesteren. Al dan niet met gebruik making van verbaal geweld. Ik kan me er niet (meer) boos over maken, maar vind het wel een interessant fenomeen!
Beste 007,

Komt het nou niet in U op dat Uw beweringen tav Sopheon op dit moment uitsluitend gebaseerd zijn
op inderdaad weinig positief behaalde bedrijfsresutaten uit het verleden! Komt het nou ook niet in U op dat Uw beweringen m.i.v. 2010
bescheidener en zeker met minder stelligheid uit
Uw toetsenbord moeten rollen!

Ter overdenking!
Tijden veranderen, ook voor Sopheon! Bedenk wel geheim agent, als Sopheon binnenkort mogelijk met verrassingen komt en het echte speurwerk op het forum getuigt ervan, dan krijgt U links en rechts ongetwijfeld flink om de oren en dat moet voor U een minder interessant fenomeen zijn.

nog een goede zondag
feeling.
smith&jones
0
Het gaat nu toch al jaaaaren snel verbeteren bij Sopheon.

Er is geen enkel teken dat er een doorbraak is gerealiseerd op het gebied van rendement en/of volume, dus waarop baseer je je verwachtingen?
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.384,03 +0,20%
 EUR/USD 1,0634 -0,09%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront