Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Werkende armen' kunnen moeilijk rondkomen

131 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
5
quote:

Ali Jas schreef:

Fijne empathische huisarts ben je Peter petje af hoor....ga vooral zo door..
Wat een domme opmerking.
Degenen die de meeste empathie verwachten, zijn tevens degenen die niet zelf hun zelf gecreeerde problemen oplossen maar hulp van anderen verwachten.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
Een huisarts moet vooral GEEEN empathie tonen. Daar zijn anderen voor.

Een huisarts hoort zakelijk om te gaan met zijn patienten.
Een teveel aan empathie kan zelfs verbetering in de situatie in de weg staan heb ik in mijn eigen omgeving gemerkt.

d' Aandelen '
2
Hermione,
Empathie = meevoelen, inleven en je in de ander kunnen verplaatsen.
Lijken me uitstekende eigenschappen van een gemiddelde huisarts en geven de patient het idee dat de huisarts je begrijpt en zijn behandeling daar op aan kan passen.
Ik heb in mijn leven heel wat cursussen gedaan waarbij mij werd geleerd om mij in te leven in de wensen van de klant en met en klein beetje psychologie kon je ze alles verkopen waarbij de klant toch een goed gevoel had over zijn aankopen.
Tussen GEEN empathie en te veel empathie zit de gulden tussenweg.
Empathie en toch zakelijk zijn is een eigenschap die uitstekend is te combineren.
Wanneer je merkt dat mensen zich geheel verliezen in hun eigen gevoelswereld of ziektebeeld is het verstandig je wat zakelijker op te stellen.
'd Aandelen
ffff
1
Daan,

We hebben heel duidelijk twee totaal verschillende ervaringen. Ik zit al bijna 40 jaar in de dagelijkse praktijk en die leert mij al tientallen jaren dat er wél ontzettend gemakkelijk thuisgebleven wordt. Empathie klinkt allemaal mooi, maar het woord: lui, lamlendig, gemakszuchtig.... dat soort woorden kom je tegenwoordig nooit meer tegen en vroeger, 40 jaar geleden deden we dat wel! En nu kun je daar dus eindeloos over discussiëren, maar dat helpt verder niet veel. Ik lees jou posting(altijd) met aandacht, maar mijn DAGELIJKSE ervaring is een totaal andere. Er wordt wél gemakkelijk thuisgebleven.

Nog een paar opmerkingen: Aan Kontsnor geef ik een duidelijke verwijzing naar veel te hoge ziekteverzuimcijfers in dezelfde beroepsgroepen maar bij verschillende werkgevers. En het enige dat hij kan melden is dat die verwijzing niet goed is. Tja, dan houdt het op: Als een officiële instantie die die cijfers voor België moet registreren zelf al tot die conclusie komt en je vindt dat "nonsens" dan kun je evenzogoed niet discussiëren. Overigens van kontsnor had ik echt niet anders verwacht, want ik heb zo'n vermoeden...

De mening van AliJas is ook zo'n typische: Ken ik uiteraard ook al jaren uit de praktijk en heb ik zo ervaren in die discussie over goed- of afkeuren van dienstplichtige mensen. Men verwacht werkelijk dat de huisarts meedoet met het gefingeerde klachtenpatroon van de patiënt om zo op een gemakkelijke manier van het opvangsysteem gebruik te kunnen maken...dus eigenlijk misbruik maken.
Een hele klassiek, zeer vaak voorkomende opmerking is dan: "Ik blijf nooit thuis hoor dokter, nooit! maar vandaag en morgen zou ik toch....." Terwijl er medisch niks aan de hand is, maar men vindt gewoon dat men er zo nu en dan recht op heeft!!!
Dat Ali Jas er geen seconde bij stil staat , dat dan zo'n arts eigenlijk medeplichtig is aan misbruik komt niet in hem op. Laat staan dat het niet zijn werk is om zijn patiënten ten dienste te zijn om maar "briefjes uit schrijven".
Heel ander voorbeeldje: Ik heb NU al TWEE verzoeken gehad van twee " patiënten" om hen ziekte te schrijven voor de Belgische verkiezingen. Als je nagaat dat die verkiezingen over een maand zijn en dat ik maar 1 van de 15.000 huisartsen ben, kun je nagaan hoe gigantisch ook al weer op dit gebied gefraudeerd wordt. En zo'n Alijas vindt dan maar dat je "gewoon een sympathieke moet zijn een gewoon een briefje schrijven"
Maar het is waar: Carré zijn, zoals ze dat hier in België noemen, is lastiger, onsympathieker, dan maar meedoen. En toch krijgen ze ...géén briefje, althans van mij en zoeken ze maar een briefje bij een ander.
[verwijderd]
0
Een politieagent moet ook niet te diep op zaken ingaan, dan slaapt ie niet meer...
d' Aandelen '
0
Peter,
Ik kan me heel goed voorstellen dat jij in jouw praktijk hele andere ervaringen opdoet dan ik in mijn werkomgeving. Misschien is er ook wel een verschil tussen België en Nederland. Misschien maakt de regio waar ik woon ook wel een heel verschil, het arbeid ethos is hier hoog, mijn ervaring in mijn direkte omgeving is echt dat mensen zich niet zo snel ziek melden bang als ze zijn op verliezen van hun baan. Sterker nog, ik heb collega's die ondanks behoorlijke medische klachten zo veel mogelijk blijven doorwerken en vaak in hun eigen werk of dan in ieder geval aangepast werk.
Maar vergeef me ik heb me niet zo in ziektecijfers verdiept in Nederland.
Eén vraag die ik je altijd al heb willen stellen, waar haal je toch de tijd vandaan om naast je dokterspraktijk zo enorm veel energie en tijd te steken in research in de wereldmarkten, het lezen en beantwoorden van al die postings en daarnaast zal je ook een enorme hoeveelheid vakliteratuur moeten doornemen op bij te blijven.

Te besteden inkomen, ziekte, misbruik van sociale middelen, subsidies op huur, zorg, kinderen en zo vele andere zaken zijn vaak een bron voor eindeloze discussies waar voor veel van de standpunten wat te zeggen is en andere standpunten vaak worden ingenomen door mensen die zich niet in de materie wensen te verdiepen en zich beperken tot eenzijdig commentaar leveren.

Wat het beleggen aangaat werd ik vanmorgen verrast door de voor mij niet verwachte opleving van de AEX en andere beurzen. Verkocht rond 10 uur mij Aegon en ING met kleine winst en verwachtte eigenlijk eenzelfde patroon dan de vorige handelsdagen mede ook door alle berichtgeving, beleggen blijft toch steeds weer verrassen.
groet
Daan
[verwijderd]
3
Als je een uitkereing trekt, en nog geld over hebt voor tabak en een auto, laat staan vliegvakanties, was de uitkering blijkbaar te hoog gesteld, en dient navenant met terugwerkende kracht te worden bijgesteld.

Ik werk me de ziekte, maar ben ik 4 jaar nooit ziek thuis gebleven. Ben ook werkloos geweest in een lastige periode (tot precies 4 jaar geleden), en heb zo min mogelijk UWV geld geind. Alleen als ik het geld echt nodig had. Het zou je verbazen hoe goedkoop je kunt leven, als je moet. Nou ja, ik hoefde niet, wilde gewoon zo min mogelijk parasiteren. Ben diep in de schulden gegaan, die zelf met mijn gevonden baan afgelost, en kan een ieder recht in de ogen kijken als ik zag dat ik geen cent meer van de sociale zekerheid geprofiteerd dan absoluut nodig. Sterker nog, ik heb minder geind dan ik gemiddeld in 1 jaar aan belasting afdraag.

Overigens, ik heb geen auto, rook niet, en houd weinig over elke maand. En ik zit boven die 1750 netto, met 13e maand. Ga wel veel op vakantie, waar ik dan in van die rokende uitkeringstrekker tegen kom in 5-sterren all inclusives :-)
ffff
0
Daan,

Kwestie van interesse, "werk" voor een hoog percentage beslist niet als "werk" zien en te ervaren , maar meer als interessante bezigheid, bijna een hobby. En verder tijdsindeling, planning.
Verdeeld over twee blokken van pakweg een 6 tot 7 uur praktijk en vier uur vermogensbeheer is dat ...al jaren.. voor mij...goed te doen. Maar je moet BEIDEN natuurlijk graag doen en dan ook nog gezegend zijn met een hele goede gezondheid. Ik ben in 63 jaar nog nooit ( !!!) echt ziek geweest, nog nooit een specialist geraadpleegd of ook maar één dag in het ziekenhuis.... En dan is dat goed te doen.

Groet Peter
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef:

nog nooit ( !!!) echt ziek geweest, nog nooit een specialist geraadpleegd of ook maar één dag in het ziekenhuis.... En dan is dat goed te doen.

Groet Peter
Eigenlijk met een diep "tragische" achtergrond .(m.i.)

Uitdagingen zijn er voor onderzoekende geesten en dan beland je (zonder het te willen) in situaties die jij blijkbaar nog nooit hebt meegemaakt .

Probeer er maar eens over na te denken .
Mvg Peerke

ffff
0
Peerke,

Eigenlijk vind ik die wazige, nevelige oprispingen van jou "diep tragisch". Je zou er bijna uit concluderen dat ik maar iets moet eten dat bedorven is of mijzelf moet verbranden om ook eens "te ervaren" . Een jaartje geleden attendeerde ik jou daar al op, dat je altijd zo zweverig praat. Totdat ik afgelopen week in de KK iemand las...die jou ook altijd zo mistig vond.

Dan toch maar liever 60 jaar kerngezond dan altijd zo zweverig wauwelen.

Peter
voda
0
@ Peter, ben het eigenlijk wel met je eens.
Peerke is er niet beter op geworden.
Goed, gewoon ook mijn mening.
[verwijderd]
0
Al met al een "fantastisch" draadje, je vraagt je af, hoe kan een mens zoveel bijeen fantaseren.

[verwijderd]
0
quote:

voda schreef:

@ Peter, ben het eigenlijk wel met je eens.
Peerke is er niet beter op geworden.
Goed, gewoon ook mijn mening.
Jij bent er ook niet beter op geworden. Gewoon mijn mening.
voda
0
quote:

kees100 schreef:

[quote=voda]
@ Peter, ben het eigenlijk wel met je eens.
Peerke is er niet beter op geworden.
Goed, gewoon ook mijn mening.
[/quote]

Jij bent er ook niet beter op geworden. Gewoon mijn mening.
Natuurlijk, ook jij mag gewoon je mening uiten. No hard feelings hoor.
d' Aandelen '
1
Peter,
Een mens zijn lust is een mens zijn leven zeggen we hier. En wanneer het "werk" iedere dag een nieuwe uitdaging is en je ervaart het werken als een interessante bezigheid dan wordt het ook bijna een soort hobby en houd je genoeg energie over om er nog iets naast te doen.
Buiten de uitstekende gezondheid heb ik dan met je gemeen dat het werken voor mij iedere dag weer een uitdaging was, je ontmoette interessante mensen en een uurtje meer maakte mij nooit zoveel uit en ik had als magazijnchef best wel veel vrijheid om de zaken naar eigen goeddunken te regelen.
De laatste jaren kampte ik een beetje met mijn gezondheid en ons bedrijf werd groter en groter en heel veel zaken werden steeds meer centraal geregeld en daardoor kwamen er ook steeds meer regeltjes hoe het werk diende te worden uitgevoerd en daar moest ik goed aan wennen maar ik had mij voorgenomen om mij daar niet druk over te maken en dat is aardig gelukt.
Vanaf 20 mei ben ik mijn opgespaarde vakantiedagen aan het opmaken en per 1 september ga ik dan met vroegpensioen.
Daarom heb ik nu wat meer tijd voor één van mijn hobby's , beleggen en het lezen van allerlei postings en het schrijven op de IEX fora.

De laatste jaren heb ik ervaring opgedaan met het kopen en schrijven van opties op aandelen met wisselend succes en mijn nieuwe interesse werd hier op het KK forum gewekt voor index opties en daar ga ik me eerst goed in verdiepen voor ik daarmee begin.

Groet
Daan

[verwijderd]
0
quote:

klabanus schreef:

Al met al een "fantastisch" draadje, je vraagt je af, hoe kan een mens zoveel bijeen fantaseren.

Spraakmakend wat een bijdrage

alles wat aandacht krijgt gaat leven

voda
0
Tja, in de USA pakken ze dat "probleem" anders aan, armoe? Dan gewoon op staatskosten de cel in!

Levenslang voor stelen van paar sokken
DAYTON BEACH - Levenslang is de straf die een Amerikaan gekregen heeft voor het stelen van een paar sokken in een supermarkt. Dean Rockmore werd door een winkeldetectieve op heterdaad betrapt toen hij in een Wal-Mart een poging deed om een paar sokken te verstoppen in zijn broek.

Rockmore trachtte te ontsnappen maar een bediende zette de achtervolging in waarop de dief hem bedreigde met een pistool. De man uit Daytona Beach, Florida was net twee maanden vrij toen hij de diefstal pleegde.

Hij werd schuldig bevonden aan het plegen van een gewapende diefstal en de rechter tilde zwaar aan de feiten omdat hij de misdaad zo kort na zijn vrijlating pleegde. Rockmore had al een indrukwekkend strafblad en voor de rechter was de maat vol.

27/05/10 09u43

www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/de...

Blokkendoos
1
Hallo allemaal,

wilde toch even reageren... ivm die zogenaamde 1750 euro per maand.

Ik, alleenstaande werkende (opleiding WO, Wajonger), werk 20 uur per week.
Met loon en gedeeltelijke Wajong-uitkering = netto inkomen ongeveer 1500 euro per maand

Koophuis in een goede Utrechtse wijk.
Normale verzekeringen.
Verder geen rare fratsen of dure hobby's (steltenlopen in de Andes o.i.d.).

Prima mee rond te komen!

Beursboertje
1
Mag ik ook even meedoen?

Van 1700 euro is gemakkelijk te leven als je de tering naar de nering zet. Mijn moeder is 87 jaar en heeft alleen AOW. Ik heb jarenlang haar reiskosten betaald of haar gereden, in de waan dat ze amper rond kon komen en natuurlijk omdat ik dat graag voor haar deed. De laatste jaren ging ze geld geven. Ik wilde dat niet maar ze legde het in het handschoenenkastje of op haar nachtkastje als ze een week geweest was. Hoe kon zo'n mensje geld overhouden van een AOW-tje, dacht ik.
Dit voorjaar vroeg ze haar vijf kinderen langs te komen, we kregen de man 4000 euro in een envelopje en de boodschap dat de rest na haar overlijden eerlijk verdeeld moest worden. De begrafenis was al geregeld, volledig betaald. Ze is beresterk, superscherp en kan nog tijden mee, het was voor de zekerheid..

Op mijn vraag hoe ze dat geld kon sparen was het antwoord simpel: ze was blij met wat ze had en hoefde andermans meerdere voorspoed niet. Blijheid zit niet in gouden ringen, een cruise of een dure auto.

Ik ben haar zoon en heb haar genen. Toch heb ik wel een nieuwe auto, een mooie boot en had een mooi huis (verkocht). Morgen krijg ik een nieuwe Iphone met internet om overal de beurs te kunnen volgen.

En toch: met inwonende studerende zoon maak ik geen 1750 euro per maand meer op. Als 57-jarige heb ik geleerd met weinig rond te komen, vier kinderen ten spijt. De luxe die ik me veroorloof is van de laatste jaren en of het me gelukkiger maakt... het is comfortabel, meer niet.

Ons eerste bootje was 6,5 meter. We gingen er met zijn zessen in op vakantie. Het was geen luxe, het bootje gaf ons een leuke vrijetijdsbesteding en spaarde hopen geld uit omdat we geen verre reizen maakten. Heerlijke tijden waren dat. En als we andere, grotere, boten van binnen zagen waren we blij voor die lui. Bij hen dronken we binnen, bij ons op de wal. Maar het was even gezellig.

Blij zijn met wat je hebt en een ander het zijne gunnen. Dat kan dus gemakkelijk van 1750 euro als het goed in je hoofd zit. Lukt dat niet dan pas je je aan.

Het klinkt misschien hard: in mijn ogen heeft het grootste deel van de klagers hun situatie aan zichzelf te danken. Je blindstaren op de luxe van een ander is zelfdestructie. Natuurlijk de echte pechvogels daargelaten. Daar ken ik er ook zat van en die zal ik nooit laten stikken.
Beursboertje
2
Wat betreft de bijdrage van fff. Ik kan me volledig in zijn verhaal vinden waar het gaat over fake-ziektemeldingen. Het is zelfs zo dat het als storend wordt ervaren als de baas belt, een dag nadat iemand zich ziek gemeld heeft. Men heeft immers recht om ziek te zijn?

Tuurlijk hebben we dat recht niet. Het is helemaal geen recht. Als je ziek wordt heb je pech en je mag je handen dichtknijpen dat je doorbetaald wordt. Daar hoort dankbaarheid bij.

Een (ex)zwager van 55 jaar heeft zijn leven nog niet gewerkt, ik geloof een paar maanden in zijn jeugd. Meneer vindt dat ie recht op allerlei toeslagen heeft. En ook dattie zes weken per jaar door de bergen van Zwitserland mag kuieren. Recht? Me hoela. Nu loopt ie, gedwongen door verscherpte regels, in een ziekenhuis voorkomende klusjes te doen. Eigenlijk maar niets, vindt deze meneer, het kost veel te veel vrije tijd. Hij heeft een minimum inkomen maar kan wel feestjes geven en heeft enorm veel last van zijn schouders als het mooi weer is. De tijd dat hij niets hoefde te doen wanwege zijn geestelijke gesteldheid (een verschrikkelijke afkeer tegen opgedragen werk) is voorbij. Als dit soort slampampers eerder aangepakt waren geworden waren de potten niet zo leeg geweest. Schei uit, uren kan ik over zijn idioterie schrijven. Zo zijn er zat.

Ik heb het ook hier natuurlijk niet over de echte pechvogels.
[verwijderd]
0
quote:

Blokkendoos schreef:

Hallo allemaal,

wilde toch even reageren... ivm die zogenaamde 1750 euro per maand.

Ik, alleenstaande werkende (opleiding WO, Wajonger), werk 20 uur per week.
Met loon en gedeeltelijke Wajong-uitkering = netto inkomen ongeveer 1500 euro per maand

Koophuis in een goede Utrechtse wijk.
Normale verzekeringen.
Verder geen rare fratsen of dure hobby's (steltenlopen in de Andes o.i.d.).

Prima mee rond te komen!

Goed zo Blokkendoos kijk dit is een mooi praktijkvoorbeeld vd realiteit velen denken dat het aantal WAO ers zo hoog ligt maar dat komt omdat iedereen met wat voor percentage dan ook meegerekent wordt in de cijfers heel velen werken gewoon fulltime of gedeeltelijk.

Een aanbeveling ook voor je eerlijkheid toch een risico hier.
(sommige "huisartsen" zouden kunnen opmerken dat 20 uur te weinig is en "aanstellerij" maar ik vind het knap van je)
131 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront