Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

AEX KK 06-08-2010: De bal is rond

677 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
SAHR-0310
17
Vanaf vandaag gaat het miljoenenbal weer van start. Vanaf vandaag gaan de ballen weer rollen. Ik heb het hier niet over de miljoenen en de ballen van de wekelijkse lotto maar over de start van het nieuwe Eredivisieseizoen. En hier zijn nog veel meer miljoenen mee gemoeid dan dat met het wekelijkse lottospelletje te winnen is. Ja, het meest geliefde spelletje van Nederland is inmiddels allang geen spelletje meer maar big business. De laatste paar jaar groeide bij dit spelletje de bomen ook tot in de hemel. De mondiale crisis heeft echter ook hier toegeslagen. Deze week maakte de KNVB voor het eerst openbaar welke clubs ‘gewoon’ gezond zijn, welke zich in de risicogroep bevinden en welke clubs door met name gemeenschapsgeld nog in leven worden gehouden. De ‘uitslag’ kreeg meer aandacht van de media dan de openbaar gemaakte uitkomsten van de bankenstresstest. Hoewel de uitslag en gedachte hierachter goed vergelijkbaar is met de mondiale banken is het op z’n minst vreemd te noemen dat onze media de prioriteit zo scheef weer te leggen.

De indeling van de clubs in categorieën als ‘gezond’, ‘gevarenzone’ en ‘onder curatele’ is het eerste bewijs dat aangeeft dat het voetbal allang geen eerlijke sport meer is. Hoe kun je als club gezonde bedrijfsvoering nastreven en daarnaast concurreren met clubs die meer uitgeven dan ze zich eigenlijk kunnen permitteren? Valt er nog wel te concurreren wanneer je als club een bedrijfsvoering hebt die zich houdt aan (maatschappelijk) voorgeschreven regels terwijl je concurrent overeind wordt gehouden met gemeenschapsgeld wanneer dit door wanbeleid of het nemen van teveel risico’s bittere noodzaak is geworden? Nee, natuurlijk is dat geen eerlijke concurrentie. We zouden dus eigenlijk moeten spreken van competitievervalsing. En dan heb ik het alleen nog maar over de concurrentie binnen de Nederlandse competitie. Het wordt nog vreemder wanneer je bedenkt dat het hoogste Europese voetbalpodium wordt bezet door clubs met torenhoge schulden. Het zijn deze clubs die het voor het zeggen hebben. Ondanks deze oneerlijke strijd en concurrentie blijven we het een machtig mooi spel vinden. De bal is immers rond en kleine, eerlijke, gezonde clubs zorgen zo af en toe nog wel eens voor een verrassing door te winnen van clubs ‘met financiële steun’. De bal is immers rond….

Nu hoor ik al enkele getergde voetbalhaters bevestigend ja-knikken en tegelijk afvragen wat dit überhaupt met beleggen te maken heeft. Naast het feit dat voetbal big business is geworden en daardoor onderdeel is geworden van onze kapitalistische economie zou je in dit verhaal ook de voetbalclubs kunnen vervangen door banken/financiële instellingen…….steeds vaker zie ik advertenties / vergelijkingsonderzoeken waarin financiële instellingen die overeind zijn gehouden met gemeenschapsgeld (staatssteun) stunten met acties op het gebied van bijvoorbeeld (hypotheek-)rentes. De financiële instellingen die een gezonde huishouding nastreven en in het verleden minder risico’s hebben genomen, waardoor ze zonder staatsteun de crisis tot nu toe zijn doorgekomen, worden hierdoor letterlijk buitenspel gezet. En net als bij het voetbal kun je niet scoren als je buitenspel staat. En zonder te scoren kun je niet winnen.

Voor de liefhebbers van het voetbal volgt hier de agenda van dit weekend:
www.vi.nl/Competities/Eredivisie.htm?...

Voor de liefhebbers van het beleggen volgt hier de agenda van morgen:
www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...

Voordat het voetbal vanavond losbarst wens ik iedereen vandaag veel succes! Het zal weer een strijd worden tussen de beren en de stieren. Dat de beste, of liever gezegd, de eerlijkste mag winnen.
[verwijderd]
0
Off topic: lekker dat het eredivisieseizoen weer begint.

Verder fors herstel van Unilever te verwachten. Ik vreet me kapot aan magnums.
d' Aandelen '
0
SAHR-0310

Een AB-tje van mij voor het openen van de nieuwe Dagdraad.

Ik ben blij wanneer het weer een beetje beter gaat de de volumes weer toenemen want op deze beurs is geen peil te trekken.
Verwacht iedereen dat we omhoog gaan, TA goed en DJI is sloot woensdag op 10680 gaan we evenzo goed weer omlaag.
Het zal een kwestie van geduld worden.

'd Aandelen
voda
0
Jeroenio
0
Was voor het Nederlandse competitievoetbal een zeer succesvolle week, weet dat we nog niks hebben maar drie clubs een stap dichter bij Europees voetbal waar de centjes te verdienen zijn, is toch goed nieuws. Of het ook een goede beursweek gaat worden zal grotendeels van de Amerikaanse werkloosheidcijfers van morgen afhangen. Momenteel geen korte termijn posities wel een aantal voor de lange termijn. Iedereen succes morgen en uiteraard een AB´tje.

Mvgr

Jeroen
[verwijderd]
0
ik heb ook niks met voetbal, maar toch weer een leuk stukje, dus sahr weer een AB
SAHR-0310
0
Goedemorgen! Wat verwachten we vandaag? En dan bedoel ik natuurlijk de beurs. Voordat er antwoorden als 2-1 gegeven worden als inkoppertje. Het woord dat overigens ook als voetbalterm door het leven gaat.
[verwijderd]
0
Agenda:

CBS - Omzet en productie industrie - 09:30
--------
CBS - Persagenda - 14:00
Bureau of Labor Statistics, US Department of Labor - Gemiddelde werkweek - 14:30
Bureau of Labor Statistics, US Department of Labor - Verdiensten per uur - 14:30
Bureau of Labor Statistics, US Department of Labor - Werkenden ex agr. sector - 14:30
Bureau of Labor Statistics, US Department of Labor - Werkloosheidspercentage - 14:30
---------
Federal Reserve - Consumentenkrediet - 21:00
[verwijderd]
1
En daar zijn we weer!..:-)

vr 06 aug 2010, 08:03
Twingly logoTwingly blog zoeken
Jouw blog hier

'AEX opent licht hoger'

AMSTERDAM (AFN) - De AEX zal vrijdagochtend 1 tot 2 punten hoger openen, voorspelt handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. ,,Wall Street sloot de dag af met een minimaal verlies, veel kleiner dan waar het mee opende. De futures wijzen alweer op hogere openingskoersen. In Europa zakte de AEX donderdag dieper dan de rest, vooral door de onterechte sterke koersdaling van Unilever.''

,,Deze vrijdag is de belangrijkste dag van de maand en die staat helemaal in het teken van de arbeidsmarktcijfers uit de Verenigde Staten'', aldus Koenders. ,,Beleggers kijken vooral naar de 'private payrolls' voor het bedrijfsleven. Als die maar een klein beetje beter zijn dan verwacht dan schieten de koersen omhoog. En omgekeerd.''

De AEX-index sloot donderdagmiddag 0,8 procent lager op 336,57 punten. De MidKap-index daalde 0,7 procent tot 537,86 punten. De FTSE-index in Londen leverde 0,4 procent in, terwijl de belangrijkste indices in Frankfurt en Parijs een fractie hoger sloten.

Dow-Jonesindex

De Dow-Jonesindex sloot donderdagavond 0,1 procent lager op 10.674,98 punten. De S&P 500-index leverde eveneens 0,1 procent in en noteerde 1125,81 punten. De Nasdaq zakte 0,5 procent tot 2293,06 punten.

De Japanse Nikkei-index stond vrijdagochtend kort voor het slot op een verlies van 0,3 procent.

VastNed

Vrijdag krijgen beleggers in Nederland de bedrijfscijfers van onder meer vastgoedinvesteerder VastNed, bodemonderzoeker Fugro en automatiseerder Logica gepresenteerd. Elders in Europa maken onder meer de verzekeraar Allianz en de banken Dexia en Royal Bank of Scotland hun tussenresultaten bekend.

De euro koste vrijdagochtend 1,3180 dollar. Donderdag aan het slot van de Europese beurshandel was de euro 1,3150 dollar waard.
[verwijderd]
0
Herhaling: Gann Trader TA Analyse

4 aug: Voor deze week zijn de cyclische korte termijn krachten omhoog gericht (top preferent 4/6 augsutus). Maar het is uiterst riskant om hierop te anticiperen met longposities gezien de gevarenzone (3 aug. – 23 augustus, zie hierboven uitleg). Oranje lichten beginnen sinds eind vorige week ook te knipperen in momentum analyses waarin negatieve divergenties waarneembaar zijn die waarschuwen voor een naderende trendomkeer
Het is voor ons onduidelijk welke richting de beurzen zullen bewegen de komende week. We neigen naar enige stijging (max. AEX 346, SPX 1145) gezien de korte termijn opwaart-se cyclische krachten maar patroon-technisch kunnen de markten al een top hebben bereikt (vorige week afgegeven minimale koersdoelen zijn al bereikt AEX 340, SPX 1115). We moeten dus alert zijn op de plotselinge start van een verkoopgolf. Ons advies is alle nog openstaande longposities begin deze week te sluiten en beginnen met het fasegewijs opbouwen van shortposities
[verwijderd]
0
Voor de Ta liefhebbers:

De beurs heeft ook vandaag weer de ambitie getoond om door de top van 27 juni jongstleden rond 340,6 te komen. De index heeft die waarde echter wel bereikt, maar niet doorbroken. Uiteindelijk kwam er een daling van 0,8% op de borden te staan en een rode candle in deze daggrafiek. Het blijft onzeker of we erin zullen slagen om door 340,6 te breken en naar de weerstand rond 342 of 343,3 te gaan, want het blijkt bepaald geen sinecure om boven 340,6 te geraken. We zullen moeten afwachten of het morgen wellicht wel lukt, iets dat afhankelijk zal zijn van de Amerikaanse arbeidsmarktcijfers die om 14.30u zullen worden gepubliceerd--------
-----------

Vanmiddag voorzag ik de uurgrafiek van Fibonacci lijnen over de stijging 327,3 - 341, want ik wilde nadat de index er wederom niet in was geslaagd om door 340,6 te breken weten waar de mogelijke steunniveaus te vinden waren. Dit leverde de grenzen 335,8, 334,2 en 332,6 op, achtereenvolgens het 38,2%, 50% en 61,8% niveau. De daling van vanmiddag is gestopt rond het 38,2% niveau, waarmee de mogelijkheid voor een vervolg naar boven is geschapen. Daar moet ik morgen dus eerst naar kijken.

Zouden we onder het laagste punt van vandaag 335,7 komen dan gaan we naar 335,1. Op dat niveau werd gisteren een bodem gemaakt, wat wil zeggen dat we er rekening mee moeten houden dat er wederom steun gevonden wordt. Pas onder 335,1 wordt het 50% niveau rond 334,2 het volgende richtpunt en pas onder 334,2 het 61,8% niveau rond 332,6. Zo ligt de volgorde
------

Ad Nooten slot 5 augustus 2010 17.30 uur
[verwijderd]
0
FRANKFURT (MarketWatch) -- Consumer goods giant Unilever NV was downgraded Friday to hold from buy at ING after the firm reported second-quarter results. "In the current tough environment with increasing input cost pressures, competitive end markets and a continued... Full Story
SAHR-0310
0
Ik verwacht vandaag een echte Paulus-/Paultadag. Zij zullen dus vandaag ongetwijfeld ijverig veel posten...

@Paulus; hoop niet dat je veel last hebt van de branden in Rusland. Beelden die ik heb gezien, zien er verschrikkelijk uit.
[verwijderd]
1
quote:

SAHR-0310 schreef:

Ik verwacht vandaag een echte Paulus-/Paultadag. Zij zullen dus vandaag ongetwijfeld ijverig veel posten...

@Paulus; hoop niet dat je veel last hebt van de branden in Rusland. Beelden die ik heb gezien, zien er verschrikkelijk uit.
Het is niet best in Rusland. In Moskou is het moeilijk ademhalen door de hitte en de smog. Dit weekeinde worden er temperaturen ruim boven de 40 graden verwacht. En zo is het al sinds begin juni. Alles is zo dor en droog als de pest met als gevolg dat de verarmde Nederlanders straks 10 euro voor een gesneden brood moeten betalen, 8 euro voor een pilsje en o ja, een tientje voor een chocoladeletter. Dat is pas inflatie!..:-)

En dan moeten de bezuinigingen en lastenverzwaringen nog beginnen....
[verwijderd]
0
Goedemorgen, ik zie dat het een licht hogere opening wordt, weer lekker premieslurpen tot een uur of half2/2uur.
[verwijderd]
0
RBS returns to profit as impairments shrink

LONDON (MarketWatch) -- Royal Bank of Scotland said Friday that it swung to a second-quarter net profit of 257 million pounds ($407.9 million), from a loss of 140 million pounds a year earlier as bad debt charges fell sharply. The bank said impairment losses in the... Full Story----------------------------------------------
[verwijderd]
1
Is toch heerlijk al dat gratis ECB-geld in combinatie met een kerstboom aan risico-opslagen die je bij je alles accepterende slachtoffer..eh..klanten neer kunt leggen??
Is echt fantastisch als je zo makkelijk je zakken kunt vullen?

# Banken hebben vorig jaar flink verdiend op hypotheken. Banken zagen hun verdiensten in 2009 met 50% stijgen tot euro 24 mrd, zo blijkt uit een nadere analyse van de cijfers van CBS. (FD
[verwijderd]
0
Dexia's second-quarter net profit falls 12.4%

(1:51 AM ET) FRANKFURT (MarketWatch) -- Banking group Dexia /quotes/comstock/24s!e:dexb (BE:DEXB 3.97, 0.00, 0.00%) said Friday its second-quarter net profit fell 12.4% to 248 million euros ($327 million) from €283 million in the same period a year ago. Analysts expected net profit of €223 million. Gross operating profit dropped 35% to €497 million. Dexia's Tier 1 ratio stands at 12.2% and the core Tier 1 ratio at 11.3%. "During the quarter, further progress was made on the execution of the divestment plan and the deleverage of non-core assets remained a high priority for the group, reinforcing the commitment given to the European Commission to dispose of some assets," Dexia said in a statement.
677 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  0,00  0,00%  17 apr
 Germany40^ 17.837,70 +0,38%
 BEL 20 3.794,57 0,00%
 Europe50^ 4.937,14 +0,47%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.378,42 +0,74%
 EUR/USD 1,0685 +0,13%
 WTI 82,28 +0,09%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront