Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursjaar al bepaald?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Richard Abma

Richard Abma is werkzaam als asset manager bij OHV vermogensbeheer. Abma is financieel econoom en draagt de titel Chartered Market Technician (CMT). Zowel technisch als fundamenteel kan hij daardoor een scherp oordeel vellen over de financile markten. Richard heeft in het verleden meegewerkt aan het ontwikkelen ...

Meer over Richard Abma

Recente artikelen van Richard Abma

  1. okt '13 Groei industrie, groei! 1
  2. okt '13 Zwak fundament 5
  3. okt '13 Oost West Zuid Slecht 5

Reacties

34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 januari 2011 12:28
    ligt het nu aan mij of zit hier nou totaal geen logica in. Ik zie bij lage % in de 1e 5 dagen hoge jaarwinsten en visa versa. Jaren met een hoge % in januari, die dat jaar bijna geen winst hebben opgeleverd. Per jaar heel erg verschillend zoals ik het zie ???

    dan vraag ik mij ook nog af waarom er een vraagteken staat bij 2011, gezien we de 1e 5 dagen hebben gehad nu. Als het dan zo voorspelbaar is, kon de maker van deze barometer dan niet simpelweg het rendement voor dit jaar alvast voor ons invullen?
  2. gon111 12 januari 2011 13:35
    Als je tientallen trends onderzoekt, dan zal er altijd wel ergens een quasi correlatie te zien zijn. Die publiceer je dan, en naar de rest kijk je niet meer. Dit wil totaal niet zeggen dat je deze quasi correlatie domweg kunt toepassen voor de toekomst. Het is misschien beter om u eerst eens wat te verdiepen in stochastische wiskunde.....
  3. [verwijderd] 12 januari 2011 13:43
    Volledig eens met Vinno777. Dit is broddelwerk, ik verwacht dat een asset manager iets meer in zijn mars heeft.

    Vijf minuten inklopwerk en een X-Y grafiek met AEX gehele jaar vs AEX eerste vijf dagen geeft een mooie wolk waar met enige fantasie wel wat correlatie in te ontdekken is.

    Als je vervolgens AEX gehele jaar op AEX eerste vijf dagen deelt is het nog erger. Gemiddeld geeft dit een ratio van 14. Dat klinkt positief maar de standaard deviatie is 23. Met andere woorden: casino.

    Zullen we exercitie ook eens doen voor de laatste vijf dagen van het voorgaande jaar, of de middelste vijf dagen van het jaar voor het half jaar erna?
    Statistiek van de koude grond.
  4. [verwijderd] 12 januari 2011 14:14
    quote:

    BeursBulletin.nl schreef op 12 januari 2011 13:31:

    De AEX opende op 3 januari op 357,91 punten en sloot vrijdag 7 januari op 356,44 punten. Er lijkt mij dus sprake van een daling...conclusie de AEX zou op basis hiervan dus in 2011 moeten dalen...
    De opening van 3 januari is in vergelijking met de sluiting van het vorige jaar. Anders zouden we namelijk elk jaar op +0.00% openen wat niet het geval is... Sluiting van 31ste was op 354.57 wat dus wel op +0.53% komt.

    Het is leuk om te weten dat na 5 dagen in januari het jaar al helemaal open kaart is, maar dan moet nog wel die 5 dagen afgewacht worden. Zo zou 1994 dus een verliesjaar geweest zijn voor iedereen die de eerste vijf dagen afwacht. 2003 en 2004 zouden respectievelijk +1.01% en 1.41%. Niet echt een rendement om over naar huis te schrijven.

    Uiteraard kan je ook 31 december instappen en tot 5 januari aankijken, om daarna de beslissing te nemen om te blijven of uit te stappen.
  5. Boemba ~ de stem van de rede 12 januari 2011 14:24
    @vinno777: stel je niet zo aan. Deze meneer heeft iets uitgezocht, doe er mee wat je wil maar ga er niet over klagen. Je hoeft het niet te lezen....

    @Richard: hoe zit het dan met 1994? hogere jaarsluiting, maar wel verlies als je de eerste week afwachtte. (oranje?)
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links