Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Hoe katten en heksen hun prooi verschalken

1.981 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 96 97 98 99 100 » | Laatste
[verwijderd]
6
OBR en ffff,
ik heb jullie allebei een aanbeveling gegeven, omdat
jullie de moeite doen om met argumenten de sterke en de zwakke kanten van onze strategie bloot te leggen. Ik spreek hier overigens alleen maar voor mezelf, niet voor Hermione.
Ouwe heeft gelijk, vanuit de koersen van vrijdag gerekend sta ik nu met de pas aangekochte AKZ, FUR, Boskalis, Infineon en Aperam onder water.
Stel nu inderdaad, dat de koersen, vooral door de vreselijke toestand in Japan, nog verder gaan dalen.
Dan zal ik in de komende tijd alleen maar voorzichtig bijkopen en niets verkopen. Daar zijn mijn zakken nog wel diep genoeg voor, want ik heb ook heel wat verkocht de laatste tijd en ik houd altijd voldoende cash aan om bij lagere koersen bij te kunnen kopen.
Zelfs wanneer het met nog eens 10 % of zelfs 20 %naar beneden gaat beschouw ik dat als koopkansen, want ik geloof er niet in dat wij weer onder de 300 komen met de AEX. Daarna begint in mijn optiek in elk geval weer een rebound, en dan sla ik mijn slag.
Ik heb de winst niet op korte termijn nodig, sowieso al niet vanwege het uitstekende rendement dat ik in de afgelopen twee jaar heb gemaakt.
Maar er zijn nog twee bijkomende argumenten waarom ik aan mijn werkwijze vasthoud:
Ik heb welbewust in de laatste maanden alleen maar op grotere schaal aandelen terug- of bijgekocht met een goed dividendrendement. AKZ, BK en FUR komen in april/mei met aardige uitkeringen mijn kant op. Alles wat ik straks nog goedkoper bijkoop telt daarbij mee.
Ten tweede is het zo dat daytraders en mensen die het van indexopties moeten hebben hun geld écht kwijt zijn als ze verkeerd gokken. Ik niet. Ik houd degelijke aandelen over, met alle voordelen op korte en lange termijn die ffff noemt. Deze aandelen dalen niet omdat het kwetsbare bedrijven zijn, maar omdat de beurzen in het algemeen dalen. Die komen er wel weer, daar maak ik mij geen zorgen over. Helemaal als Japan straks weer opgebouwd moet worden.
Een doemdenker zal ik nooit worden, maar zelfs in het ergste crash-scenario houd ik nog wat schaapjes op het droge, daar heb ik wel voor gezorgd.
Mijn korte-termijn handelsporto loopt inderdaad risico, maar zonder dat risico was er ook geen snelle winst. Mijn LT porto, waar ik hier nooit over schrijf, zit meer in de hoek die ffff noemt.

Voor de rest houd ik het op de argumenten van ffff:
Geduld is een schone zaak. Ik kan wachten, en ik ben ervan overtuigd dat mijn geld, verspreid over een aantal goede bedrijven en andere assets, daar veiliger is dan op welke bank dan ook.
Waar ik huiverig voor ben zijn banken en vooral verzekeraars, die krijgen namelijk straks de grootste klappen te verwerken. Die moeten onder meer de nieuwe auto's betalen die bij de rampen de laatste tijd vernield zijn. Dat betekent o.m. dat ik straks, als het nog verder zakt, voor mijn LT-porto zeer zeker Daimler, Volkswagen en BMW ga bijkopen.
E.e.a. neemt niet weg, dat ik erg meeleef met wat er onder ander in Japan gebeurd is. Ik heb zelf ooit een aardbeving in Italië meegemaakt en weet hoe het is als om je heen de muren staan te schudden. Ik lag in mijn hotelbed en kreeg handenvol kalk van het oude stucwerk plafond op m'n kop totdat ik doorhad wat er gebeurde en onder het bed kroop, want de deur wilde niet meer open omdat het kozijn scheef was gaan staan. Angstige momenten, maar het liep gelukkig allemaal goed af. Voor mij was achteraf nog het meest vervelende dat ik door de aardbeving het ontbijt gemist had. Voor vele Japanners zal het helaas niet zo goed aflopen. Als ik de beelden zie wordt ik haast misselijk. Dat is nog heel wat anders dan een beetje onder water staan aan de beurs.

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--

[verwijderd]
0
Peter,

Kijk die Der Alte Börse-rot heeft weldegelijk een puntje hoor.Diegene die dezelfde strategie deden bij KPN staan nog ver in de min.Dat red of trek je echt niet meer bij (verlies) door een calletje te schrijven.Of door te rollen naar 2088 :-)

Daarom schreef hier vrijdag hoe ik het deed met gekochte puts 2,50 lager er onder.Hermi schreef terug KISS.Kijk dan rest me verder om in stilte af te druipen.

Fijn weekend,

P.Nussknacker
[verwijderd]
0
quote:

katzenkop schreef op 12 maart 2011 20:05:

Voor vele Japanners zal het helaas niet zo goed aflopen. Als ik de beelden zie wordt ik haast misselijk. Dat is nog heel wat anders dan een beetje onder water staan aan de beurs.

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--

Dit zo op te schrijven siert je wederom katje !!

Heb zelf ook regematig aardbevingen meegemaakt in Taiwan.

Eng hoor als alles zo op en neer schudde.

Fijn weekend
[verwijderd]
1
quote:

katzenkop schreef op 12 maart 2011 20:05:

Als ik de beelden zie wordt ik haast misselijk. Dat is nog heel wat anders dan een beetje onder water staan aan de beurs.
Moet natuurlijk zijn: "word" ik.
Foei, Kat!
Jij ook een fijn weekend, Nussknacker.

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--

Heb net het nieuws gezien. Ik hoop maar van harte, dat de reactor het houdt, anders komt er nog meer ellende. Liever Harrisburg dan Tschernobyl.

[verwijderd]
0
quote:

katzenkop schreef op 12 maart 2011 20:49:

[...]

Moet natuurlijk zijn: "word" ik.
Foei, Kat!
Jij ook een fijn weekend, Nussknacker.

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--

Heb net het nieuws gezien. Ik hoop maar van harte, dat de reactor het houdt, anders komt er nog meer ellende. Liever Harrisburg dan Tschernobyl.

Geeft niet katje.

Merci,hoop op morgen een goed motor weertje :-)

Ja is vreselijk nu in Japan al dat menselijke en materiële leed.Inderdaad is in dat geval Harrisburg het minst erge.Rusland had land genoeg braak liggen om 100.000 mensen 1.500 km verderop te kunnen herplaatsen.

Groet Nussknacker.

ps; Ben op zoek naar leuke alias naam :) Weer jij er nog eentje waarmee ik serieus voor de dag kan komen.
[verwijderd]
1
quote:

Nussknacker schreef:

Merci,hoop op morgen een goed motor weertje :-)
Groet Nussknacker.
ps; Ben op zoek naar leuke alias naam :) Weer jij er nog eentje waarmee ik serieus voor de dag kan komen.
Je beweegt je graag iets buiten law and order, toch?
Wat dacht je van Butch Cassidy, Sundance Kid of
Hell's Angel? Verder nog: William (Billy) The Kid (nee, te doorzichtig!), Outlaw, Hang-me-high of Bandito?
Zolang je je maar niet "kattenmepper" noemt!

Tegen de tijd dat de stoomboot uit Spanje aankomt kun je je wel weer heilig verklaren.

:-)

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--

[verwijderd]
0
Ja soms wel katje,maar dat is meer de jonge bandiet in me ;-) laat me niet censeren, censureren oftewel de les lezen.

Oh ja en ik kom op voor onrecht.

Hang-me-high is ook leuk.DAT zou de moderator dolgraag met me willen doen...lol.

Haha ja ja de Sint komt echt weer terug hoor :)Wist niet dat je me herkende?

Aangezien ik ook van Westerns hou zoals deze.

www.youtube.com/watch?v=XP9cfQx2OZY&a...

Lijkt me deze de beste keuze "The Outlaw"

Dank je wel voor je hulp.
asmo26
1
Ik ben het wel met Katzenkop eens. Als particuliere belegger kun je gewoon geen winst maken op een beurs die naar beneden gaat. Daarvoor hebben de institutionele beleggers te diepe zakken en automatische handelssystemen. Als particulier kun je wel korte puts kopen maar daar zitten ook risico's aan.

Als je echte zekerheid wilt dan moet je in de dividend aandelen zitten.

Als je wat geld over hebt dan kun je daar wel mee 'spelen' voor een extra centje.
Brievenbus
2
quote:

ouwebeursrot schreef op 12 maart 2011 18:04:

[...]
Jullie strategie is een gevaarlijke. Long only, en als er veel 'gehit' wordt maar het 'runnen' niet lukt, dan maar op de plank leggen.
Zeg Ouwe?
Je moest beter weten!
Long only kan natuurlijk wel degelijk.
Je weet dat ik echt al heel wat jaartjes meedraai, en, als je een beetje opgelet hebt weet je ook dat dat niet zonder succes was/ is.
Ik zit al heel lang met behoorlijke belangen in de beurs, uitsluitend long.
Heb fortuinen verdiend, en verloren, en verdiend, en verloren, en verdiend.
Was bij de afgelopen decennia bij iedere crash of zeperd wel betrokken, heb bepaalde beleggingen af moeten schrijven, maar, ik denk dat je wel 's gemerkt heb dat er ook enorme positieve klappers gemaakt werden/ worden.
Dat compenseert een hoop.

Va banque long, of met anale controle drift alles afgezekerd long/short zijn gewoon keuzes.
Zelfs uitsluitend short is een keuze, hoewel dat volgens mij geen keuze is, maar simpelweg door het karakter bepaald! :-)

Zolang je naast stalen ballen maar tijd hebt, diepe zakken en een goed primair inkomen (naast de beurs) kan je je heel, heel veel veroorloven.

Mijn primaire inkomen (bedrijf) ben ik aan het afbouwen, en daarom beleg ik tegenwoordig wat rustiger, hoewel de toenemende huuropbrengsten eigenlijk nog steeds wel een risicovollere beursbenadering zouden toestaan.
Laten we het er maar op houden dat ik het rijtje "fortuin verdiend, verloren, verdiend, verloren, verdiend" graag met "verdiend" af wil sluiten...:-)

Maar er is echt NIETS mis met de strategie van de dames, als je tijd, inkomen, geduld, rust en reserves hebt zullen normaliter de winners meer opbrengen dan de zeperds kosten.
Heb je 1 van de benodigde voorwaarden niet in huis, dan moet je er uiteraard niet aan beginnen.........
ffff
1
Van zo'n posting, van zo'n beleggersleven kan ik best genieten.
Uiteindelijk telt na al die tientallen jaren...het eindresultaat. Ik noem het altijd: De plussen en de minnen.....en wat is dan het eindresultaat.
BB noemt het zo mooi:
verdiend, verloren, verdiend, verloren, verdiend" graag met "verdiend" af wil sluiten...:-)

En iederen moet het maar doen op de manier waarop hij/zij zich goed voelt. Zie deze postings dan ook als verhalen/getuigenissen hoe beleggers met totaal andere instelling op die beurzen bezig zijn.

Peter

Simi,

Zelfs na heel diep nadenken snap ik niets van je posting.....

[verwijderd]
0
quote:

simi500 schreef op 13 maart 2011 12:42:

Als de kat van huis is dansen de muizen.
Ik begrijp hem wel Simi, klasse HUMOR, helaas voor sommigen.
ffff
0
Tja, FH, wat daar nu zo " klasse" aan is... In plaats van een zinvolle bijdrage te leveren in deze mooie draad, alleen maar constateren dat Kat van haar zondag geniet en dat er "muizen" zijn die met goede postings komen. Ik vind het eerder een wat denigrerende opmerking richting posters, weinig subtiel en in ieder geval totaal niets bijdragend aan deze draad.... Neen, die "klasse" is ver zoek.
[verwijderd]
1
De dames met hun strategie hebben 1 belangrijke voorwaarde in hun systeem die zo'n strategie mogelijk maakt. Dat is dat ze in goede fondsen zitten.

B&H kan winst opleveren, maar ook vaak eindigen in een soort je dood kopen , zeker als het kleinere fondsen betreft.

Peter zal zelf uit zijn port. ook kunnen bevestigen dat hij zijn grootste zeperds opliep door in zwakke, niet betrouwbare fondsen te hebben geinvesteerd.

Ik heb ook weleens iets verloren aan aandelen(ahum)
in 90% vd gevallen omdat er met het bedrijf iets mis was.
Niet omdat de beurs gezakt was dat kan je uitzitten.

Soms denk ik dat ik het weet (ahum) en dan doe ik een soortgelijk iets als de dames. Vorig jaar had ik slechts 1 foute trade, een AEX TL op 320
die door de stoploss ging. Zo'n Turbo trade lijkt ernstig op een belegging in een fout fonds. Stoploss geraakt is game over.

Zou je langer blijven leven dan was ook die trade goed geweest.
2011 is weer een ander jaar, in mijn optiek voorspelbaarder.

In 2009 kwam de omslag
In 2010 de twijfel, gaan we wel of niet uit de recessie komen.
In 2011 is die twijfel er niet, wel zullen we alle problemen aansnijden
dus druk op de koersen houden, maar als we de recessie achter ons hebben kunnen laten zullen die andere problemen toch kattepis, blijken.

Recessie mode wordt gezien als 80% beurskoersen
We zijn uit die mode, stel de aex op 500 (gevoel) dan is 400 heel normaal zelfs aan de lage kant. Als inflatie nu het grootste spook is, dan zullen aandelen toch ook wel aan inflatie onderhevig zijn?

grt
ONN
0
quote:

Brievenbus schreef op 13 maart 2011 12:11:

Zeg Ouwe?
Je moest beter weten!
Long only kan natuurlijk wel degelijk.
Zeg BB ?
Ik moet beter weten ? LOL
Als jij nou eerst goed leest begrijp je misschien wat ik bedoel. Wat dat betreft heeft ffff het beter begrepen.
En natuurlijk kan Long Only, sterker nog; Dat moet ! Dat zijn namelijk beleggers. Anders zou die naam je eigenlijk onwaardig zijn nietwaar ? :-)

Dus lees de alinea waar je mij uit citeert nog eens goed door en dan praten we verder.

@Kat: het feit dat je er een LT porto op na houdt maakt de boel eigenlijk alleen maar nog lastiger IMHO. (er even van uitgaande dat je in dezelfde fondsen zit). Je schrijft dat je korte termijn handelsporto risico loopt. Maar dat geldt toch net zo goed voor je lange termijn porto ? Wat een luxe problemen toch allemaal ;-)
[verwijderd]
0
Ouwe, ik geef brievenbus ook gelijk vanuit zijn optiek. Wat jij schrijft is ook wat mij betreft duidelijk genoeg. Overigens geef ik jou gelijk als het inhoudelijk om jouw statement gaat, maar dat doet er niet toe.

BB spreekt je aan op jouw inhoud, en doet dat juist. Ik zou ook niet weten waarom hij jou verkeerd begrijpt.

Als jouw statement onduidelijkheid schept dan heb je nu de kans om die onduidelijkheid weg te nemen, watbedoelludan precies?

Ik zie in de manier hermione handelt vooral kenmerken van iemand die zijn neus nog kennelijk niet hard genoeg gestoten heeft, kenmerken ook van iemand die kennelijk nog niet zo heel lang handelt. Naar mijn mening namelijk kun je op deze manier niet structureel voor rendement zorgen. Normaal gesproken kom je daar na een aantal van jaren achter, Hermione dus niet of wist gaande de tijd op een of andere manier toch de dans te ontspringen.

Vooral het eenmalig afwijken van de strategie(in de vorm van het kopen van een indexoptie) doet overkomen alsof het onderwerp pas recent begonnen is op de beurs. Juist de overschatting is een gevaarlijke eigenschap en juist dat impliceert het afwijken van een gewenste strategie.
ONN
0
Vlok, als je het niet erg vindt laat ik toch liever eerst BB reageren. Eerlijk gezegd vind ik het duidelijk genoeg waar ik heen wil. Zie ook de verwijzing naar ffff (zijn eerste zin) en de reactie naar Kat.

Maar nu weer off.

[verwijderd]
0
quote:

Vlokkenfeest schreef op 13 maart 2011 17:51:

Ik zie in de manier hermione handelt vooral kenmerken van iemand die zijn neus nog kennelijk niet hard genoeg gestoten heeft,
Jij ziet iets wat een ander niet ziet en waarover jij als moderator gewoon je snater moet leren te houden!! Snappie ?

Houdoe en tot ziens.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 13 maart 2011 15:49:

Tja, FH, wat daar nu zo " klasse" aan is... In plaats van een zinvolle bijdrage te leveren in deze mooie draad, alleen maar constateren dat Kat van haar zondag geniet en dat er "muizen" zijn die met goede postings komen. Ik vind het eerder een wat denigrerende opmerking richting posters, weinig subtiel en in ieder geval totaal niets bijdragend aan deze draad.... Neen, die "klasse" is ver zoek.
Ik koop nooit katten in een zak.
1.981 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 96 97 98 99 100 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.316,96 -0,22%
 EUR/USD 1,0697 -0,05%
 WTI 82,90 -0,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront