TomTom « Terug naar discussie overzicht

kort verslag AVA Tomtom

77 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
17
Vandaag ben ik samen met Harry naar de AVA geweest, Harry kan hier niet posten, dus doe ik het maar. Harry heeft na afloop nog even onder vier ogen met HG gesproken, of hij hier verder nog iets over los wil laten is niet aan mij.

Om Ilko meteen naar zijn luie stoel te sturen:

Vanmorgen 9:15 stond ik voor het Muziektheater te wachten op Harry. Het Muzietheater ligt tegenover het Tomtom gebouw waardoor HG rustig op zijn fiets arriveerde met zijn aktentas achterop gebonden, hij keek niet verdwaasd om zich heen of er iemand was die het op hem voorzien had.

Iedereen werd keurig ontvangen met koffie,orange en een versnapering.

10:00 uur begon ve AVA waar Goddijn zijn afgesloten jaar toe heeft gelicht. Dat ze o.a. erin in gslaagd zijn om hun winst op peil te houden terwijl de omzet PND's afnam. Met andere woorden, we halen onze doelstelling! Dat hij geprobeerd heeft om in zijn persbericht daarop toe te spitsen.

Daarop ben ik naar de microfoon gegaan en heb gezegd dat hij daar niet in geslaagd was en de desatreuze gevolgen daarvan heeft de particuliere belegger zwaar getroffen. Dat ik op hem persoonlijk geen kritiek had, dat ik wist dat hij en de pers geen prettige verstandhouding hadden, maar dat ik het enthousiasme voor zijn bedrijf bij hem miste. Het enthousiasme over hun producten waar we als Hollander trots op waren en voor velen een reden was om erin te stappen. Dat veel beleggers met een kater zitten die ook veelal in de problemen zitten door de negativiteit rond dit aandeel.

Verder dat er te weinig en incomplete persberichten via de Binck naar buiten komen, dat particuliere beleggers veel uit de media moeten vernemen en opzoeken.Wanneer het bedrijf niet genoeg meedeelt de belegger hen vergeet. Dat ik vaak Dhr. Piekaar mail en vraag om duidelijkheid en daar vaak geen antwoord op krijg. Ze hebben mij beloofd dat ze mijn punten zeer serieus nemen en eraan zullen werken. Na afloop kwamen er ook twee man van TT naar mij toe, gaven mij hun kaartje met het verzoek hen te mailen.

Verder heb ik gevraagd wat de functie van het PR bureau was en of zij ervoor gezorgd hadden dat de bladzijde grote advertentie gisteren achterop de Telegraaf stond. Negaieve reklame is ook reklame, als ze maar over je spreken. Er werd achter de tafel een beetje om gelachen, maar HG zei dat dit van hem afkwam. Verder werd er door middel van elektronische kastjes gestemd over de agenda, natuurlijk was er voor alle punten een grote meerderheid omdat het grootste stemrecht nu eenmaal bij Goddijn ligt. De afgevaardigde van de VEB was er ook en die zei dat dat bij de meeste bedrijven zo was, neem bijv: Heineken.

Ook hij heeft kritische vragen gesteld en nog een particulier.

Iedereen van jullie kan de notulen ophalen op de site van TT.om de te besproken agendapunten door te lezen.

Wat mij wel van het hart moet, zoveel post over teleurgestelde aandeelhouders zonder inhoud, maar ik heb niemand gezien die zijn mond open deed. Doe je dat wel, wil ik niet zeggen dat je iets kunt veranderen, maar dan heb je het wel op de plaats geuit waar het hoort en misschien nog enig effect kan hebben. Verder zal ik jullie op de hoogte houden over het verloop met het contact met de mensen van TT.

groet en prettig weekend,
Tini

[verwijderd]
0
Nog even dit: Over de rechtszaak waar we niets meer van horen om aan te geven dat er aan de communicatie veel schort: Die is door N- drive afgeblazen en in de minne geschikt. Ik vroeg hem in wiens voordeel, dat was in het voordeel van TT.

Tini
[verwijderd]
1
Op een vraag hoe HG tegenover een overname stond zei hij:

We willen het liefst verder op eigen kracht op de ingeslagen weg, maar zullen altijd de beste beslissing nemen voor het bedrijf en de aandeelhouder.

Voorheen zei hij: We sluiten samenwerkingen niet uit, maar als zelfstandig bedrijf verder.

Ligt toch een nuance van verschil in.

Droom maar lekker verder.
groet,
Tini
voda
0
TomTom ava keurt agendapunten goed


AMSTERDAM (Dow Jones)--TomTom nv (TOM2.AE) heeft tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering goedkeuring gekregen voor alle agendapunten, maakt het bedrijf vrijdag bekend.

Onder andere de herbenoeming van Doug Dunn en Rob van den Bergh tot leden van de raad van commissarissen werd goedgekeurd.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com

[verwijderd]
0
Bedankt Tini wordt zeer gewaardeerd dat je daar ook voor ons hebt gezeten.
Jammer dat geen van mijn vragen gesteld zijn. Wellicht dat ik die eens kan mailen.
Weinig spannends dus.... Ook niets in de rondvraag...?

p.s. reageerde hij nog op de slechte verstandhouding met de pers?
[verwijderd]
0
Joris,
al je vragen zijn gesteld, maar niet door mij.
Door een andere particulier en door de VEB.
Overal is antwoord opgekomen en de notulist zal daar ongetwijfeld nauwkeurig in geweest zijn. De aandeelhouders hebben ook drie weken de tijd om op de notulen te reageren.

groet,
Tini
[verwijderd]
0
baal er toch wel een beetje van dat ik niet gegaan ben :( maar ja 't ging niet.

interessante zin "maar zullen altijd de beste beslissing nemen voor het bedrijf en de aandeelhouder."
Het licht een beetje aan welke horizon de aandeelhouder heeft. Maar je zou zeggen dat een overname de beste beslissing is voor de aandeelhouder!
[verwijderd]
0
Ik had het zo druk op mijn werk dat ik niet kon. Ook had ik een aanbod van Tini om met haar mee te gaan te laat gezien. Ik ben het met je eens dat als je er niet bent om je mond open te trekken, dat je dan ook niet moet klagen. Ik was daarom ook heel graag gekomen. Had me sowieso interessant geleken.

De belangrijkste vraag heeft tini denk ik wel gesteld. Namelijk de vraag om wat meer, frequenter positieve info of wat meer inhoudelijke info. Ik denk dat iemand van IR (dhr Piekaar) bijvoorbeeld ook best het IEX forum mag volgen (misschien doet ie dat ook) om zo te zien waar wij wellicht aannames doen die niet kloppen.

We doen bijvoorbeeld aannames over de mobielmarkt, maar weten niet exact wat tt daar nou van plan is. Ook komt er vaak nieuws over andere bedrijven (bijvoorbeeld Google, Nokia of Apple) die met diensten komen die direct als 'enorm bedreigend' voor tomtom worden gezien. Ik zou graag willen dat tomtom in dat soort gevallen ook reageert en aangeeft hoe bedreigend het nou wel of niet is. Zodat ze af en toe de kou uit de lucht kunnen halen.

Mijn vraag aan jou Tini: hebben ze nou concreet toegezegd om meer te doen aan positieve pers? En is het echt zo dat media en Goddijn elkaar niet zo goed liggen? Ik heb toch wel eens wat interviews met hem gezien. Dus volgens mij zijn de relaties toch niet zo slecht? Het is alleen zo dat slecht nieuws gewoon veel meer wordt opgepikt. Ik heb hier al eens gezegd dat de sfeer in Nederland en Nederlandse medialandschap nogal negatief is. Zo kom je natuurlijk nooit uit een crisis.
Marktman
0
[verwijderd]
0
[quote=Rooney1]
Tini, ook namens mij heel erg bedankt voor je aanwezigheid en het stellen van onze vragen.
Geen smoes maar kon echt niet en waardeer het ten zeerste dat je voor ons bent opgekomen.

Van mij krijg je een lintje,klasse
jan6307
0
ab van deze kant.

we wachten de komende weken mooi af, in ieder geval weer een groen slot TT
[verwijderd]
1
10:00 uur begon ve AVA waar Goddijn zijn afgesloten jaar toe heeft gelicht. Dat ze o.a. erin in gslaagd zijn om hun winst op peil te houden terwijl de omzet PND's afnam. Met andere woorden, we halen onze doelstelling! Dat hij geprobeerd heeft om in zijn persbericht daarop toe te spitsen....

heb je ook gevraagd...was je doelstelling van 60 euro naar 6 euro te gaan...
[verwijderd]
1
Beste Ilko,
Ik wil je wel antwoord geven. Goddijn heeft het aandeel zelf niet op 60 euro ingebracht, het was de hype die het deed stijgen tot ongekende hoogte. Waarschijnlijk ligt hieraan ook zijn huidige voorzichtigheid ten grondslag.

Navigatie was een nieuw fenomeen, het aandeel steeg als een ster, maar was het duidelijk niet waard, gelijk als zoveel aandelen in die tijd. Belegde je niet, telde je niet mee in die periode. Het is nu een normaal bedriijf met een CEO die zeker voor de buitenwereld geen spender is, maar een zeer normale man. Je ziet hem ook nooit op feestjes, neem bij voorbeeld de man van Princess die het heerlijk vindt om op de voorgrond te treden.
HG is meer het Donner type, hij lijkt mij betrouwbaar met hart voor zijn zaak.

Bedenk wel, hij heeft er ook niets aan zijn bedrijf naar de ... te helpen.
Ik denk dat als je het hebt over een vechter, dat hij het is. Hij beschikt alleen niet over een innemend carma waarmee hij de media en andere om zijn vinger kan winden, gelukkig heeft hij wel verstand van navigatie.

Wanneer je zoveel frustratie hebt over een aandeel kun je het beter weg doen, je verlies nemen en niet meer omkijken. Stap in AKZO of Aalberts, de VEB had het over ASML, daar is het een feestje zoals de top over het bedrijf in een AVA praat, je betaald wat meer, maar dan heb je ook wat.

Ilko, als je niet verkoopt om wat voor reden danook, heb vertrouwen en neem de tijd, dan komt het allemaal goed. Of je moet van nature een pessimist zijn, dan is er overal wel wat.

Een fijne koninginnedag en ik hoop voor een ieder op een betere handelsweek.

groet,
Tini

[verwijderd]
0
Hahaha, je zou maar met Donner vergeleken worden. Laat Harold het maar niet horen.

Ik heb naar de conference call van Q1 geluisterd, een uur lang, op tomtom.com (klik investor relations). Ik moet wel zeggen dat Harold daarin direct begon over een omzetwaarschuwing. Daarmee was direct de toon gezet. Was dat nou nodig?? Of was het een soort 'stealing thunder' strategie? Pas toen de analisten gingen vragen over automotive, en het horloge, kwam het positieve geluid naar boven.

Qua karakter lijkt ie misschien wel een beetje op mij. Een beetje serieus (denken sommigen). Wat ze misschien voortaan moeten doen is Corinne naast hem zetten, die hem af en toe een por geeft, of aan het lachen maakt. Er is helemaal geen reden voor om alleen de zware dingen aan te kondigen, het mag wel wat vrolijker en losser allemaal. Die analisten zijn ook maar mensen, en ook gevoelig voor wat voor sfeer een directie / directeur uitstraalt. Indirect denk je toch: als iemand niet vrolijk is, dan zal het daar wel niet zo goed gaan.

Die Marina Wyatt lijkt me trouwens een pittige, en ze wist op heel veel vragen een direct antwoord. Eigenlijk merk je dat als het over strategie gaat, dan Goddijn praat, maar gaat het over de operatie en praktische zaken, dan lijkt Wyatt wel het best op de hoogte.

PS
Tini is zowat de moeder van het forum aan het worden ;-) Een bemoedigend, begrijpend en tegelijk terechtwijzend woordje. ;-)
[verwijderd]
0
Qwertyu schreef:Tini is zowat de moeder van het forum aan het worden ;-) Een bemoedigend, begrijpend en tegelijk terechtwijzend woordje. ;-)
Qua leeftijd denk ik inderdaad dat ik hier niet de jongste ben>

Harold Goddijn vergelijken met Donner.
Misschien niet als persoon, maar wel de instelling.
Hoeveel gewone jongens werken er niet bij grote bedrijven en krijgen een auto met chauffeur? Heel wat en die meten zich meteen een houding aan waar je je niet prettig meer bij voelt.Hun persoonlijk vermogen zal op lange na niet kunnen tippen aan dat van HG.

Die na afloop van de vergadering weer rustig op zijn fiets stapte met een ferme wind richting het Tomtom gebouw, sorry maar dat is klasse.

groet,
Tini

Dan zie ik liever
[verwijderd]
0
quote:

Misschien schreef op 30 april 2011 20:10:

Qwertyu schreef:Tini is zowat de moeder van het forum aan het worden ;-) Een bemoedigend, begrijpend en tegelijk terechtwijzend woordje. ;-)
Qua leeftijd denk ik inderdaad dat ik hier niet de jongste ben>

Harold Goddijn vergelijken met Donner.
Misschien niet als persoon, maar wel de instelling.
Hoeveel gewone jongens werken er niet bij grote bedrijven en krijgen een auto met chauffeur? Heel wat en die meten zich meteen een houding aan waar je je niet prettig meer bij voelt.Hun persoonlijk vermogen zal op lange na niet kunnen tippen aan dat van HG.

Die na afloop van de vergadering weer rustig op zijn fiets stapte met een ferme wind richting het Tomtom gebouw, sorry maar dat is klasse.

groet,
Tini

Dan zie ik liever
hahaha..ben je ingehuurd door hem..zie ja al voor je..koers is gekelderd..aandeelhouders hebben veel verlies opgelopen ..en hij komt met een dikke mercedes...hij is niet dom hoor...maar wij trappen er gewoon in..
77 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 307.306
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront