Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Boron bouwt belang in Accell af

3 Posts
voda
0
Boron bouwt belang in Accell af
Gepubliceerd op 6 mei 2011 om 09:51 | Views: 187

AMSTERDAM (AFN) - Boron Investments heeft zijn belang van 5,19 procent in fietsenproducent Accell Group van de hand gedaan. Dat bleek vrijdag uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De meldingsplicht van Boron ontstond op 4 mei. De laatste melding van de investeerder met betrekking tot Accell dateerde van 1 november 2006.
[verwijderd]
0
Een beetje vreemd: op mei 4 was er bijna geen volume in de aandelen Accell, ook dezelfde gebeurte met recente verkoop van heer Kruisinga, maar volgens me moeten ook de OTC trades aan de Euronext aangemeld worden tog?, maar ik zie geen zo'n grote volumes in de aandelen Accell dit jaar, daarom denk ik mischien sommige OCT trades noet aangelemd worden.............
voda
0
quote:

smallcap schreef op 6 mei 2011 21:39:

Een beetje vreemd: op mei 4 was er bijna geen volume in de aandelen Accell, ook dezelfde gebeurte met recente verkoop van heer Kruisinga, maar volgens me moeten ook de OTC trades aan de Euronext aangemeld worden tog?, maar ik zie geen zo'n grote volumes in de aandelen Accell dit jaar, daarom denk ik mischien sommige OCT trades noet aangelemd worden.............
Nog een verboden vrucht, een toegift...

Fentener verdient fors aan verkoop belang Accell
6 mei 2011, 12:35 uur | FD.nl
Door: Jeroen Molenaar
Boron Investments, het investeringsvehikel van John Fentener van Vlissingen, heeft haar 5%- belang in Accell verkocht. Zijn oorspronkelijke inleg heeft Fentener van Vlissingen vermoedelijk ruimschoots verdubbeld.

Dat blijkt uit berekeningen van het FD, op basis van jaarverslagen van Accell en handelsregisters van de Autoritiet Financiële Markten.

Bij Boron was vrijdag niemand bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder van Accell zei desgevraagd de melding van de verkoop van het belang bij de AFM te hebben gezien, maar niet te weten aan wie het is verkocht.

Jan Zeeman

In augustus 2005 deed Boron voor de eerste maal melding van een belang in de producent van Sparta en Batavus fietsen.

Volgens het jaarverslag 2005 zou Boron een substantieel belang onderhands hebben aangekocht van Smoorenburg, de investeringsmaatschappij van textielondernemer Jan Zeeman die vanaf die periode verder ging onder de naam Navitas.

Volgens de registers van de AFM zou het om een belang gaan van iets meer dan 5%. Afgaande op de 9 miljoen aandelen Accell, die in 2005 uitstonden, komt dat neer op 450.000 aandelen.

Lichte schommeling

In de afgelopen zes jaar kan het aandelenbezit van Boron in Accell licht hebben geschommeld. Het uitstaande aandelenkapitaal van Accell ligt momenteel rond de 10 miljoen en de meest recente melding van Boron lag nog steeds in de buurt van de 5%. Derhalve zal Boron, volgens de melding van vrijdag, zo'n 500.000 stukken van de hand hebben gedaan.

Gezien de huidige koers van ongeveer €40 zou dat neerkomen op een totale opbrengst van €20 mln. Het investeringsbedrijf van Fentener van Vlissingen zou zo´n 450.000 aandelen Accell hebben gekocht in 2005, tegen een koers van rond de €20, ofwel voor een totale som van € 9 mln.

Elektrische fiets

In aanmerking genomen dat Boron op enigerlei wijze zo'n 50.000 stukken Accell aan haar investering heeft toegevoegd in de afgelopen zes jaar en daar wellicht kosten voor heeft moeten maken, zou een rendement van €11 mln wellicht een te hoge schatting zijn.

Blijft overeind dat ook met een miljoen euro minder, de investering zeker de moeite waard is gebleken. Even ter vergelijking: van het rendement op zijn Accell belegging kan John Fentener van Vlissingen bijna 4.000 elektrische Sparta-fietsen kopen.

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront