Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Als ratten in de val!

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
tomnl
0
Ik ben van nature absoluut niet iemand die alles negatief inziet, geen doemdenker dus. Maar ik ben een realist, en de realiteit waar we ons op dit moment in bevinden is nu eenmaal niet met bloemetjes bestrooid. Ik wil graag mijn visie over de toekomst van de europese unie aan jullie voorleggen, graag zou ik willen weten of ik de enige ben die er zo over denkt.

Met 'we zitten als ratten in de val' bedoel ik te zeggen dat, zoals ik het zie, het niet uitmaakt welke kant we opgaan met het griekenland dilemma.

Als Griekenland uit de euro valt, zal het land compleet vervallen tot niets. De burgers zullen zich compleet genaaid voelen door ons, de rest van Europa, en er zal zelfs een goede voedingsbodem gecreeerd kunnen worden voor extremisme. De europese unie zal er verder ook geen klap mee opschieten, landen zullen nu wel 2x nadenken voordat ze de regels weer gaan breken, maar voor een aantal landen is het al te laat om nu nog het tij te keren.

Als Griekenland in de euro blijft, eurobonds wordenen gerealiseerd, we volgend jaar toch nog maar meer moeten bezuinigen, en misschien daarna nog wel meer, dan zal het nationalisme, zoals we dat nu al in de peilingen van de meeste euro landen op zien komen, de overhand gaan nemen. Dat is nou net het tegenovergestelde van 1 van de hoofdredenen van het beginnen van de euro. Dan zit volgend jaar dhr. Wilders, met zijn (in mijn ogen) zielige partij in het torentje.

Mijn conclusie is dan ook dat het helemaal niet erg is om in te moeten leveren voor 'het grotere goed' maar dat in dit geval, de halsstarrigheid, en koppige dommigheid zelfs, van de heren politici weleens tot iets veel ergers kan leiden.
handyman6
0
Hoi Tomnl...dat griekenland down the drain gaat geloof ik niet ,hoor als ze er uit gaan...eerder is het dan voorbij met potverteren en handje ophouden voor de rekening..moeten ze zelf weer de broek hoog houden met de drachme...ging ze altijd goed af ,dus halen ze hun schouders op en .....de € was gewoon veel te veel zakgeld ineens voor die boy's!
Jammer voor onze banken met hun griekse oblies:eigen schuld ,dikke bult..als het multi-bedrijfsleven niet mordicus tegen uitsluiting zou zijn geweest ,waren ze al weg..grH6
ffff
1
Tomni,

Je schrijft: De burgers zullen zich compleet genaaid voelen door ons.....

Dat lijkt mij wel wat ver gaan. De Grieken weten heus wel dat ZIJ de boel besodemieterd hebben en dat Europa hen gefinacierd heeft en zij nu niet kunnen terugbetalen.
Ik denk toch echt dat de gemiddelde Griek best kan begrijpen dat de gemiddelde Duitser en Nederlander er weinig voor voelt zijn land maar geld te blijven geven.

Hij moet de oorzaak bij zijn eigen vroegere regeringen zoeken en niet bij de Europeanen die zijn snelwegen financierden, waarvoor hij nu uit ballorigheid de tol niet meer wil betalen. Tolgelden die dus eigenlijk naar Europa terug behoorden te vloeien.

Peter
tomnl
0
Ja je hebt gelijk, ze zullen misschien geen wrok koesteren tegen ons als burgers, maar ik kan me goed voorstellen dat ze flink pissed off zijn dat de EU hun overheid niet heeft gecontroleerd, en ze niet op de vingers heeft getikt.
[verwijderd]
0
De euro als een rat in de val ?

Koersen gaan op en neer , en de usd word ietjes "sterker" tegen over de euro.
Het verhaaltje griekenland en andere landen gaat nog een staartje krijgen.
Mischien een goed idee om verlopig de euro om te wisselen in usd ? Procentueel valt er dan nog te verdienen, toch?

[verwijderd]
2
De gemiddelde Griek zal waarschijnlijk de plaatselijke versie van de Telegraaf lezen en het liefst naar de duidelijk oneliners van de plaatselijke Wilders luisteren, zij zullen wel zeggen wie de schuldige is.
Veel makkelijker immers om gewoon een ander het denkwerk te laten doen, hoef je jezelf niet in te spannen om een eigen mening te vormen. Komt volgens mij niet alleen in Griekenland voor.

Hoe deze crisis ook afloopt, de Grieken zullen een deel van de rekening betalen en de rest van de Euro-burgers (geen hamburgers) de rest. De kans is groot dat de Grieken daarna een tijdje minder populair zullen blijven in de rest van Europa, maar onze ( vakantie)centjes zullen we toch wel daar voor een deel blijven spenderen.

Zonder de crisis ook maar voor een deel te willen bagatelliseren, bij de Amerikaanse rommelhypotheken een paar jaar geleden ging het ook om onvoorstelbare hoeveelheden geld.
Door velen werd het einde van het financiële stelsel zoals wij het kennen voorspeld, we hebben het overleefd en niemand praat meer over de betreffende hypotheken. Over een paar jaar zullen we wel weer een nieuw globaal doomscenario hebben gevonden. Mijn voorspelling is de economische ineenstorting van China, maar er zij vast vele andere denkbaar.
New dawn
0
Muntunies werken niet, en samenvoeging van landen met verschillende politieke culturen ook niet.

De BRD, Nederland en andere landen hebben al te kennen gegeven dat zij eurobonds niet willen. Zij betalen dan immers meer rente. Zelf zijn ze ook niet bepaald schuldenvrij. Ook geeft het landen die het niet nauw nemen met het maken van schulden en begrotingstekorten nog meer speelruimte in die richting.

De euro was een economisch experiment dat nu is mislukt. De aanvankelijke voordelen waar bedrijven jaren voor hadden gelobbyed zoals factureren in dezelfde valuta en een grotere markt keert zich nu tegen hun. De krimp a.g.v. de bezuinigingen (ook die in het zuiden) veroorzaakt minder vraag in de noordelijke landen. Ook verliezen de burgers in het noorden voorzieningen en koopkracht hierdoor.

Leg de burger in Nederland maar eens uit dat bv de WAO tijdelijk zou worden of zou worden verlaagd tot bijstandsniveau omdat andere EU-lidstaten financieel geholpen moeten worden.

Het grotere geheel was een lege huls. Waarom zou je het in stand houden ?

Wil je toch dit vehikel in stand houden en je daar voor geld over hebt, klaag dan niet als bezuinigingen, minder pensioen, slecht renderende beleggingen, of ontslag je zelf treffen.

[verwijderd]
0
de gemiddelde Griek heeft weinig invloed/inspraak gehad in het grote geheel...net als Nederlanders, Fransen en Ieren invloed hebben gehad op invoering van de euro en de Europese grondwet.

Hoge politici zijn net als topbankiers zakkenvullers die de verleiding niet kunnen weerstaan omdat ze enorme bedragen in handen, danwel binnen handbereik krijgen. Die 2 groepen hebben het mogelijk gemaakt dat we staan waar we nu staan.

Best mogelijk dat Griekenland ad vooravond staat van een flinke omwenteling, waarbij ontevreden politici, bedrijven en burgers een kans krijgen om orde op zaken te stellen. Op langere termijn hoeft dat niet per definitie negatief te zijn...zij liggen er nu praktisch uit en kunnen aan zichzelf gaan werken, terwijl wij ons kunnen opmaken voor een volgende rondje ellende (Portugal, Frankrijk, Spanje, Ierland, Belgie....etc.etc.)

Voor de investeerders in het Griekenland met malafide top is het pijn nemen en trachten de gaten te dichten die het avontuur heeft veroorzaakt...en dan nog even met 26 armslagen, omdat we behalve Griekenland nog veel grotere zorgen kennen dan dat kleine dominosteentje dat mogelijk veel grotere gaat omtikken!

Hoe meer afvallers, des te berooider de 'sterksten' achterblijven (afschrijvingen, faillissementen). We noemen onszelf rijk, maar het is maar hoe je het bekijkt en berekent.
theo1
0
Dat Griekenland zonder euro totaal verpaupert, dat geloof ik niet. Ik denk dat het juist kansen biedt. Griekenland is geen grote exporteur, ze hebben dus niet heel veel voordeel meer van de euro nu die niet meer zorgt voor een kunstmatig lage rente. Je moet het dan wel in een totaalpakket doen, dus meteen ook de schulden saneren en omzetten naar drachme. Dan wordt Griekenland meteen een stuk goedkoper en dat is in ieder geval direct goed voor het toerisme. Je bent meteen ook een enorme kostenpost aan rentebetalingen kwijt en dat kan worden gebruikt om de economie te hervormen. Dit laatste vereist natuurlijk wel dat de kwaliteit van het politieke leiderschap verbetert, maar dat zal Griekenland hoe dan ook nodig hebben.
pardon
1
De banken in Frankrijk hebben grote aantallen oblies in Griekenland gekocht omdat er een hoge rente werd betaald,zij wilde dus veel geld verdienen dat mag.
Nu wil Frankrijk de grieken helpen, kost wat kost omdat anders de banken in Frankrijk omvallen.
Laat de grieken maar uit de euro zetten en de euro zal flink zakken,daar kunnen de andere eurolanden weer van profiteren met de uitvoer van goedkopere producten.
Obama wil dat de andere de grieken helpen want die ziet liever een hoge koers voor de euro,maar hij zorgt al jaren voor een lage koers van de dollar.
New dawn
0
Kennelijk vertrouwen spaarders het niet meer en verlengen deposito's niet langer. Er is erosie gaande. Willen ze het geld behouden zal de rente omhoog moeten. Waar gaat dit geld heen ?

www.bloomberg.com/news/2011-09-13/dep...
[verwijderd]
1
quote:

invoorentegenspoed schreef op 14 september 2011 16:27:

De gemiddelde Griek heeft weinig invloed/inspraak gehad in het grote geheel...net als Nederlanders, Fransen en Ieren invloed hebben gehad op invoering van de euro en de Europese grondwet.

Hoge politici zijn net als topbankiers zakkenvullers die de verleiding niet kunnen weerstaan omdat ze enorme bedragen in handen, danwel binnen handbereik krijgen. Die 2 groepen hebben het mogelijk gemaakt dat we staan waar we nu staan.

Helemaal juist ivet,

Deze draaiende parasitaire, misselijkmakende, arrogante en grijpgrage boefjes proberen nu op alle mogelijke manieren hun verkregen macht te handhaven.
Een mengeling van christelijke gelovige proberen ons nu met aan elkaar hangende leugens een reddingsplan door te duwen om er zelf weer beter van te worden.
Wat begin ik deze club te haten met hun politieke munt die ons allen door de strot is geduwd en waarmee door deze boefjes naar hartenlust konden manipuleren, creëren en vooral voor sinterklaas konden spelen voor goedgelovige burgers.
Ik kan er haast niet op wachten wanneer hun macht (de euro) wordt afgenomen en weer terugkeert naar het volk die dan hopelijk direct een gekozen zakenkabinet gaat installeren, inclusief een echte waardemunt.
Op de puinhopen die worden achtergelaten kunnen dan weer iets moois bouwen.
Ik ben de huidige boevenbende helemaal zat en steek de vlag uit als de euro valt.

[verwijderd]
0
quote:

fes schreef op 14 september 2011 18:18:

inclusief een echte waardemunt.

usd :-)
[verwijderd]
1
quote:

fes schreef op 14 september 2011 18:18:

[...]

Helemaal juist ivet,

Deze draaiende parasitaire, misselijkmakende, arrogante en grijpgrage boefjes proberen nu op alle mogelijke manieren hun verkregen macht te handhaven.
Een mengeling van christelijke gelovige proberen ons nu met aan elkaar hangende leugens een reddingsplan door te duwen om er zelf weer beter van te worden.
Wat begin ik deze club te haten met hun politieke munt die ons allen door de strot is geduwd en waarmee door deze boefjes naar hartenlust konden manipuleren, creëren en vooral voor sinterklaas konden spelen voor goedgelovige burgers.
Ik kan er haast niet op wachten wanneer hun macht (de euro) wordt afgenomen en weer terugkeert naar het volk die dan hopelijk direct een gekozen zakenkabinet gaat installeren, inclusief een echte waardemunt.
Op de puinhopen die worden achtergelaten kunnen dan weer iets moois bouwen.
Ik ben de huidige boevenbende helemaal zat en steek de vlag uit als de euro valt.

Goed zo, kameraad. Tijd voor de rode revolutie. Geef mij s.v.p. nog even de tijd om te emigreren voordat je begint
[verwijderd]
0
quote:

Yurie schreef op 14 september 2011 18:29:

[...]

Goed zo, kameraad. Tijd voor de rode revolutie. Geef mij s.v.p. nog even de tijd om te emigreren voordat je begint

Ga lekker ijsbeertjes vangen in Siberië.
[verwijderd]
0
quote:

fes schreef op 14 september 2011 19:31:

[...]

Ga lekker ijsbeertjes vangen in Siberië.
Geen reden om boos te worden, fes. Het was niet zo serieus bedoeld en voor een deel ben ik het wel met je eens. Maar het is een goede toespraak om de massa op te roepen tot verzet
[verwijderd]
0
Was niet boos....moest even aan een schaap denken.
Je hebt ook al 4 dagen een nieuw alias.
:-)
handyman6
0
quote:

fes schreef op 14 september 2011 18:18:

[...]

Helemaal juist ivet,

Deze draaiende parasitaire, misselijkmakende, arrogante en grijpgrage boefjes proberen nu op alle mogelijke manieren hun verkregen macht te handhaven.
Een mengeling van christelijke gelovige proberen ons nu met aan elkaar hangende leugens een reddingsplan door te duwen om er zelf weer beter van te worden.
Wat begin ik deze club te haten met hun politieke munt die ons allen door de strot is geduwd en waarmee door deze boefjes naar hartenlust konden manipuleren, creëren en vooral voor sinterklaas konden spelen voor goedgelovige burgers.
Ik kan er haast niet op wachten wanneer hun macht (de euro) wordt afgenomen en weer terugkeert naar het volk die dan hopelijk direct een gekozen zakenkabinet gaat installeren, inclusief een echte waardemunt.
Op de puinhopen die worden achtergelaten kunnen dan weer iets moois bouwen.
Ik ben de huidige boevenbende helemaal zat en steek de vlag uit als de euro valt.

Ab..hoor..helemaal waar!
[verwijderd]
0
quote:

handyman6 schreef op 19 september 2011 16:31:

[...]Ab..hoor..helemaal waar!
Dank je wel handyman voor de waardering.
Je bent de een van de weinige die het begrijpt.

Het krioelt hier van de volgzame schapen.
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
867,74  -6,28  -0,72%  16:49
 Germany40^ 17.877,40 -1,17%
 BEL 20 3.857,08 -0,69%
 Europe50^ 4.929,56 -1,21%
 US30^ 37.769,34 -1,52%
 Nasd100^ 17.230,67 -1,67%
 US500^ 4.997,46 -1,48%
 Japan225^ 37.365,14 -1,67%
 Gold spot 2.341,26 +1,09%
 EUR/USD 1,0714 +0,16%
 WTI 82,23 -0,81%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,16%
Flow Traders +3,02%
RENEWI +2,72%
Fugro +2,53%
B&S Group SA +2,32%

Dalers

ADYEN NV -16,09%
VIVORYON THER... -8,38%
Alfen N.V. -5,26%
WDP -5,24%
BAM -3,18%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront