Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank maakt zich druk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Alexander Sassen van Elsloo 19 september 2011 11:40
    Sander040 als je geen goeroe of advies nodig hebt wat doe je dan op IEX, behalve afzeik comments te maken? Je comments zijn niet of nauwelijks onderbouwd, meeste al beledigend en totaal niet constuctief (leiden niet tot inhoudelijke discussie). Naar mijn mdening solliciteer je naar een permaban.
  2. N. Koerts 19 september 2011 11:59
    quote:

    Alexander Sassen van Elsloo schreef op 19 september 2011 11:40:

    Sander040 als je geen goeroe of advies nodig hebt wat doe je dan op IEX, behalve afzeik comments te maken? Je comments zijn niet of nauwelijks onderbouwd, meeste al beledigend en totaal niet constuctief (leiden niet tot inhoudelijke discussie). Naar mijn mdening solliciteer je naar een permaban.
    Volledig mee eens
  3. Wij Rosario 19 september 2011 12:30
    beste meneer Sassen van Elsloo,
    laat meneer Sander toch pruttelen, wij kunnen zelf wel besluiten wat we inhoudelijk goed of niet goed vinden.
    Het blijft vreemd dat Cees/Frank duidelijk in zijn grafieken laat zien dat alle indexen zuidwaarts gaan en toch het optimisme heeft om weer (misschien heel kort) lang te adviseren terwijl er structureel niets opgelost is en we er fundamenteel veel slechter voorstaan dan in begin 2008. Het kan natuurlijk zijn dat hij bedoelt dat er na de dip van vandaag en misschien ook wel morgen en overmorgen weer een aantal dagen met stijgingen te zien zullen zijn. Ik meen ook uit uw verhalen op te maken dat u voor aandelen adviseert kort te gaan en/of edelmetaal te kopen totdat het Euro probleem en de aankomende hypotheekcrisis in Nederland opgelost zijn, of niet?

  4. Alexander Sassen van Elsloo 19 september 2011 13:10
    @ Wij Rosario Ik heb het niet over de column van Cees (ik ben ook columnist maar ben ultra bearish en deel de (korte termijn) liefde voor financials niet). Sanders opmerking over goeroes en Roubini en al die andere comments van hem op IEX zijn gewoon irritant aan het worden. Jij komt ten minste met vragen, opmerkingen, aanwijzingen etc. Daar kunnen we allemaal wat mee. Het gaat er dus niet over of ik het er mee eens ben of niet, het gaat om inhoudelijke discussie die ontstaat. Met Sander040 valt die niet te voeren naar mijn mening...
  5. DirkDeNeu 19 september 2011 13:24
    ik vind die spread tussen Brent en West Texas Intermediate ook heel apart (beide zijn natuurlijk crude (ruwe) oliën). De vraag is natuurlijk is Brent duur of WTI goedkoop.

    Mijn inschatting is dat er in Europa veel efficiënter met energie wordt omgegaan en dat hierdoor er maar weinig kostenbesparingen worden gedaan ivm olie verbruik. In Noord Amerika is dit verschil veel aanzienlijker. Mocht deze thesis waar zijn dan moet er een moment komen dat importeren vanuit de USA goedkoper wordt dan het kopen op de Noordzee.
    Wellicht nuttig om short op Brent te gaan en long op WTI. Zelf ben ik er nog niet helemaal uit, en tot dat moment blijf ik liquide met hier n daar een gokje in de uitverkoop.
  6. Wij Rosario 19 september 2011 14:47
    [quote alias=DirkDeNeu id=5813458 date=201109191324]
    ik vind die spread tussen Brent en West Texas Intermediate ook heel apart (beide zijn natuurlijk crude (ruwe) oliën). De vraag is natuurlijk is Brent duur of WTI goedkoop.

    beste Dirk,
    de WTI is goedkoop vanwege allerlei transport en verwerkingsonevenwichtigheden in de VS. Hierdoor kunnen WTI producten die vrijkomen in Oklahoma onvoldoende over de rest van het land en de wereld verspreid worden. Hou de brent dus eerst maar aan als richtlijn. Of de prijs te hoog of te laag is, is moeilijk te zeggen. Als er binnenkort een Afrikaanse lente komt in Saudi dan zal de prijs naar boven schieten maar als het daar rustig blijft en de economie van de VS en Europa gaat verder achteruit dan zal de brent prijs ook verder dalen.
  7. De Struikrover 19 september 2011 20:34
    Hieronder een nog een stukje van bloomberg over de wti-brent spread

    Brent oil’s premium to West Texas Intermediate should narrow as access improves to inventories in Cushing, Oklahoma, the largest crude-trading and storage hub in the U.S., said analysts at Raymond James & Associates Inc.
    Pipelines expediting the movement of stockpiles from Cushing, the physical delivery point for New York Mercantile Exchange oil futures contracts, will be finished by 2013 and the Brent-WTI spread “should soon begin to shrink,” J. Marshall Adkins, Cory J. Garcia, Darren Horowitz and Pavel Molchanov of Raymond James said today in a research note.
    “With Cushing inventories falling and pipelines in the works, it seems obvious to us that the WTI-Brent price spread is poised to fall,” the analysts said.
    The U.S. Energy Department said Sept. 14 that Cushing inventories, including floating and fixed tanks, were 32.2 million barrels as of Sept. 9, a 10-month low. For the first time, the spread widened as Cushing inventories declined because of macroeconomic variables tied to the U.S. dollar, global stock markets and perceived oil demand in China, the analysts said.
    “Longer term, we remain fundamentally bullish,” the analysts said. “As the global economy rebounds over time, we project higher highs and lower lows for oil prices over the long run, though of course with continued volatility.”
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links