Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Omkeren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

308 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TimothyF 4 oktober 2011 10:19
    quote:

    pertan schreef op 4 oktober 2011 09:59:

    [...]
    Dat zou voor Duitsland zeer onaantrekkelijk zijn, de DM zou meteen fors kunnen stijgen en hun export handel heel duur maken.
    Dat zou je zeggen, maar het is de Chinezen ook gelukt de yuan goedkoop te houden. Die is nog steeds ondergewaardeerd.
  2. kolenboer 4 oktober 2011 10:22
    Ik lees even het stukje van Bas. Volgens hem is de beweging van de SENP onder de 1100 een overshoot. Klopt niks van.

    De beweging naar de 1370 was een FED MOONSHOT enkel en alleen door die 3000 miljard verse dollars.

    Exact hetzelfde als de beweging van uitbraak boven de 343 vorig jaar. Was gewoon een FED uitbraak, valser dan vals kon deze uitbraak niet zijn. Over en overduidelijk.

    Iedereen dacht: Die kolenboer is stapelgek met zijn FED uitbraak. Zullen ze nu niet meer denken.

    De FED koopt echt niks meer, anders zijn er geen aandelen meer over om te verhandelen.

    Zolang de FED niks koopt is er maar 1 richting: Omlaag! Wie wil er nu nog aandelen hebben? Dan moet je volgens mij wel nodig naar de psychiater.

    met af en toe een grote onzinstijging er tussendoor, als de FED weer 1% van alle beschikbare aandelen opkoopt.
  3. [verwijderd] 4 oktober 2011 10:22
    quote:

    fred optie schreef op 4 oktober 2011 09:44:

    Hoor net op RT dat Duitsland d marken aan het drukken is. En dat ze haast maken???
    Maar dat is toch al lang bekend, ik had dat vorige week al gepost. Maar hier heb je het nog een keertje
    Het origineel in Duits kun je lezen op Kopponline

    Geruchten in Duitsland over exit uit eurozone in oktober of november
    Software Updates bij Duitse banken laten nu al wisselkoers Euro/D-Mark zien


    In Duitsland gaan er geruchten rond dat er voorbereidingen worden getroffen om al in oktober of november plotseling de eurozone te verlaten en de D-Mark weer in te voeren. De autoriteiten zouden dit echter tot op het allerlaatste moment willen ontkennen, om zo een massale run op de banken te voorkomen en de bevolking van de ene op de andere dag voor een voldongen feit te stellen. Een valuta hervorming is in Duitsland al lang geen complottheorie meer, zeker niet nu steeds meer gerenommeerde specialisten en economen hier openlijk over speculeren.

    In heel Duitsland zeggen bankmedewerkers achter de schermen vreemde dingen te zien die erop wijzen dat er 'iets' staat te gebeuren. Handelaren in edelmetaal kunnen de vraag naar goud en zilver amper nog aan omdat steeds meer mensen de toekomstige waarde van hun euro's niet meer vertrouwen. Wereldwijd kopen Centrale Banken steeds meer goud op, zelfs in Europa, waar de Centrale Banken jarenlang tevergeefs geprobeerd hebben om door het verkopen van hun goudvoorraad de koers van het edelmetaal laag te houden. Kortom: zijn dit signalen dat de grote knal, de lang voorspelde 'grote crash', er nu echt snel aan zit te komen?

    Nieuwe jobstijdingen uit Griekenland, Italië en Frankrijk doen een groot Duits blad zich afvragen: 'Is ons geld verloren? Miljarden voor niets, Merkel in nood'. Maar nee, volgens de bankiers zijn er geen aanwijzingen dat er op korte termijn een radicale valuta hervorming is gepland. Toch vragen steeds meer klanten openlijk aan hun banken wanneer deze zal plaatsvinden, en wat er dan met hun spaargeld zal gebeuren. Velen willen een concrete termijn horen. Naar verluidt zou het al in een weekend in oktober of november zover kunnen zijn.

    Centrale Banken slaan massaal goud in
    Paniekzaaierij, of steekt het meer achter? Het is hoe dan ook een feit dat het bar slecht gaat met de economische machtsblokken Europa, Amerika en Japan. De eerste staatsbankroeten -denk aan Griekenland- lijken niet meer te vermijden. Kopen Centrale Banken over de hele wereld misschien om die reden massaal goud op? Rusland kocht in 2011 tot nu toe al 48 ton, Kazachstan 40 ton en Mexico 99 ton, en alleen al in juli kocht Thailand 19 ton en Zuid Korea 25 ton goud. China is al jaren bezig zijn goudreserves fors te vergroten. Dit alles kan onmogelijk toeval zijn.

    D-Mark op computerschermen Duitse banken
    Daarnaast merken Duitse bankmedewerkers allerlei schijnbaar toevallige eigenaardigheden op. Zo bleek na een software update de euro ineens vervangen te zijn door de D-Mark, en stond er op de computerschermen ook een nieuwe wisselkoers tussen de euro en de D-Mark te lezen. In het blad Focus schetste economie professor Dirk Meyer (Helmut Schmidt Universiteit Hamburg) een gedetailleerd scenario hoe de herinvoering van de D-Mark in zijn werk zou kunnen gaan. Hij gaat ervan uit dat de huidige eurobiljetten in Duitsland een speciaal D-Mark teken krijgen, totdat er nieuwe munten en nieuwe biljetten beschikbaar zijn.

    Streng geheim
    Natuurlijk zullen onze regeringen en Centrale Banken zo'n rigoureuze valuta hervorming tot de allerlaatste minuut blijven ontkennen, vooral omdat men paniek en een massale vlucht uit de euro (de D-Mark zal waarschijnlijk een veel hogere koers krijgen) wil voorkomen. Ook stellen de huidige politici om gezichtsverlies te voorkomen en daarmee de eigen carrière veilig te stellen alles in het werk om een uitweg te vinden en alsnog de eurozone te redden.

    Een exit uit de eurozone en de herinvoering van de D-Mark zal hoe dan ook streng geheim worden gehouden, en plotsklaps als voldongen feit aan de bevolking worden gepresenteerd. In 1948 gebeurde er iets vergelijkbaars. Ook toen gonsde het van de geruchten over een nieuwe Duitse munt. Ook toen werd de invoering hiervan tot op het laatste moment geheim gehouden.

    Valuta hervorming niet meer te vermijden
    Steeds meer mensen beginnen te beseffen dat het Europese Reddingsfonds keer op keer vergroot zal moeten worden met honderden miljarden euro's, die vooral afkomstig moeten zijn uit de 'veilige' landen Duitsland, Nederland, Finland en Oostenrijk. In Nederland zijn de mensen zoals gebruikelijk nog steeds voor het grootste deel apathisch en bewust onwetend, maar de Duitsers zijn minder naïef en voelen dat er een grote verandering op komst is omdat het zo niet langer kan. De staatsschulden lopen uit de hand, de goudprijs stijgt enorm en steeds meer landen krijgen hun staatsobligaties aan de straatstenen niet meer kwijt, behalve tegen een torenhoge rente.

    Een valuta hervorming brengt tal van gevaren met zich mee, maar is volgens veel economen niet meer te vermijden. Wanneer het écht zover is zult u van geen enkele official te horen krijgen, maar misschien gebeurt het al over drie of vier weken. Het kan echter ook nog drie of vier jaar duren. Het kan hoe dan ook geen kwaad om serieus met deze mogelijkheid rekening te gaan houden, en te bedenken wat u nu al zou kunnen doen om uw welvaart veilig te stellen. Want als u net als iedereen wacht tot de officiële aankondiging, is het te laat.


    (1) KOPP
  4. [verwijderd] 4 oktober 2011 10:23
    quote:

    TimothyF schreef op 4 oktober 2011 10:19:

    [...]

    Dat zou je zeggen, maar het is de Chinezen ook gelukt de yuan goedkoop te houden. Die is nog steeds ondergewaardeerd.
    Dankzij de gluiperige Chinezen met hun zwaar ondergewaardeerde Yuan zitten in het westen hele volksstammen achter de geraniums.
  5. [verwijderd] 4 oktober 2011 10:28
    quote:

    TimothyF schreef op 4 oktober 2011 10:19:

    [...]

    Dat zou je zeggen, maar het is de Chinezen ook gelukt de yuan goedkoop te houden. Die is nog steeds ondergewaardeerd.
    Dan moet Duitsland naar een centraal geleide economie en het "free market economy " democratie verlaten. Zie je dat echt gebeuren?
  6. [verwijderd] 4 oktober 2011 10:38
    Als Duitsland dit werkelijk door gaat zetten, moet NL hier ook al mee bezig zijn...die banden zijn heel nauw, ook al zou je dat niet verwachten!

    Ik zie het persoonlijk ook wel zitten om in een Noord-europese munt te stappen...of de CHF, maar nu die gecorreleerd is aan de Euro, ben ik daar ook niet meer zo gerust op.

    Ik heb nog altijd dezelfde tip...als je echt een goed bedrag cash hebt staan, koop daar dan vastgoed voor op mooie plekken..bouw je eigen portefeuille op en ga zelf verhuren!!!

    Als al het geld omvalt, heb je nog altijd je panden...en ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Oud geld zit nog altijd allemaal in vastgoed.
    Een website is niets meer dan lucht, waardeloos en nutteloos.
    Goud kun je niet eten en aandelen op papier zijn niks meer waard dan wc papier!

    Vastgoed was, is en zal altijd renderend blijven! Als er niets meer is, heb je nog altijd je panden...en zolang er mensen zijn, willen ze een warm en veilig dak boven hun hoofd...

    Huur kan je altijd innen, het zij in voedingsmiddelen, het zij in brandstoffen, het zij in de nieuwe valuta...Geloof alsjeblieft die banken niet, er klopt geen moer van wat ze allemaal rondblaten!!!

    En als je geen verstand van vastgoed hebt, ga dan op zoek naar collectors items, al ben ik daar geen voorstander van...want je vervult met een zeldzaam horloge of auto geen enkele levensbehoefte, en een dak boven je hoofd met een tuin waarin je voeding kunt telen is wel belangrijk!

  7. [verwijderd] 4 oktober 2011 10:39
    quote:

    Henk Snaph schreef op 4 oktober 2011 09:56:

    Gewooon zuid-europa uit de euro en het probleem is opgelost. Er staat toch in het verdrag van maastricht dat landen niet voor schulden andere landen borgen!!

    henks
    die lappen ze gewoon aan hun laars, alles word door de strot geduwd.
    griekenland had er volgens de regels nooit bij mogen komen maar ze deden het toch.en zie nu, en de burgers krijgen het op de schouders.

    ben het met je eens, gewoon eruit zetten al die gevaarlijke landen.
    dit is dweilen met de kraan vol open.
  8. [verwijderd] 4 oktober 2011 10:41
    quote:

    ding69 schreef op 4 oktober 2011 10:22:

    [...]

    ...

    Zo bleek na een software update de euro ineens vervangen te zijn door de D-Mark, en stond er op de computerschermen ook een nieuwe wisselkoers tussen de euro en de D-Mark te lezen.
    ...

    Streng geheim
    ...

    Sure, allemaal streng geheim maar SW-jongens hebben onder embargo alvast wel de wisselkoersen moeten programmeren etc. etc.

    En als de wisselkoers al te lezen was; doe die dan even vermelden hier a.u.b.

    P.S. We zijn ook nooit echt op de maan geland hoor, en het WTC is tot ontploffing gebracht door de CIA. Weten we allemaal toch?
  9. [verwijderd] 4 oktober 2011 10:46
    @Sims: Dank je voor je antwoord gisteren.

    Ik zou nog verder willen gaan: Griekenland is een testcase voor de USA. Ze willen zien wat er met hun zou gebeuren als ze in dezelfde situatie terechtkomen. Een soort try-out zullen we maar zeggen. We weten allemaal dat Griekenland op economisch gebied niet al te veel voorstelt in de wereld dus een prima test gebied.

    Ook toeval natuurlijk dat een van de USA (groot) banken het geld onder tafel naar Griekenland heeft gesluisd........

    We gaan ut zien.

    D.

    ps: TA -> op naar de 195 ergens in maart 2012.
  10. [verwijderd] 4 oktober 2011 10:49
    quote:

    pappapat schreef op 4 oktober 2011 10:38:

    Als Duitsland dit werkelijk door gaat zetten, moet NL hier ook al mee bezig zijn...die banden zijn heel nauw, ook al zou je dat niet verwachten!

    Ik zie het persoonlijk ook wel zitten om in een Noord-europese munt te stappen...of de CHF, maar nu die gecorreleerd is aan de Euro, ben ik daar ook niet meer zo gerust op.

    Ik heb nog altijd dezelfde tip...als je echt een goed bedrag cash hebt staan, koop daar dan vastgoed voor op mooie plekken..bouw je eigen portefeuille op en ga zelf verhuren!!!

    Als al het geld omvalt, heb je nog altijd je panden...en ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Oud geld zit nog altijd allemaal in vastgoed.
    Een website is niets meer dan lucht, waardeloos en nutteloos.
    Goud kun je niet eten en aandelen op papier zijn niks meer waard dan wc papier!

    Vastgoed was, is en zal altijd renderend blijven! Als er niets meer is, heb je nog altijd je panden...en zolang er mensen zijn, willen ze een warm en veilig dak boven hun hoofd...

    Huur kan je altijd innen, het zij in voedingsmiddelen, het zij in brandstoffen, het zij in de nieuwe valuta...Geloof alsjeblieft die banken niet, er klopt geen moer van wat ze allemaal rondblaten!!!

    En als je geen verstand van vastgoed hebt, ga dan op zoek naar collectors items, al ben ik daar geen voorstander van...want je vervult met een zeldzaam horloge of auto geen enkele levensbehoefte, en een dak boven je hoofd met een tuin waarin je voeding kunt telen is wel belangrijk!

    Probleem met vastgoed is dat als je het niet volledig zelf kan betalen dan hebt je banken weer nodig en die doen het daarover heel moeilijk met belachlijk voorwaarden.

  11. TimothyF 4 oktober 2011 10:51
    quote:

    pertan schreef op 4 oktober 2011 10:28:

    [...]
    Dan moet Duitsland naar een centraal geleide economie en het "free market economy " democratie verlaten. Zie je dat echt gebeuren?
    Alles is mogelijk. Maar neen, dat zie ik niet snel gebeuren.

    Hoe zit dat dan met landen diue besluiten hun currency te linken aan een 'peer', bijv HKD en USD? Of aan een mandje, zou dat geen oplossing kunnen zijn voor de export van die Duitsers.

    Overigens zag ik net geldwagens bij de Nederlansche Bank wegrijden, daar woon ik 200m vandaag, ik denk dat dit de eerste ladingen verse guldens zijn.
  12. forum rang 7 handyman6 4 oktober 2011 10:54
    quote:

    Rosser schreef op 4 oktober 2011 10:41:

    [...]

    Sure, allemaal streng geheim maar SW-jongens hebben onder embargo alvast wel de wisselkoersen moeten programmeren etc. etc.

    En als de wisselkoers al te lezen was; doe die dan even vermelden hier a.u.b.

    P.S. We zijn ook nooit echt op de maan geland hoor, en het WTC is tot ontploffing gebracht door de CIA. Weten we allemaal toch?
    Stanley Kubrick had met die film over de eerste maanlanding al aardig wat foute scenes er door laten glippen ,maar die volgende "landingsfilms" zitten vol bloopers..moet je maar es op U-tube kijken ..is te gek voor woorden!grH6
    ps..klopt ,Kolenboer :Q2 stijgingkjes en onder de 1110 gaat de S&P als mast omlaag.
  13. [verwijderd] 4 oktober 2011 11:06
    quote:

    handyman6 schreef op 4 oktober 2011 10:54:

    [...]Stanley Kubrick had met die film over de eerste maanlanding al aardig wat foute scenes er door laten glippen ,maar die volgende "landingsfilms" zitten vol bloopers..moet je maar es op U-tube kijken ..is te gek voor woorden!grH6
    ps..klopt ,Kolenboer :Q2 stijgingkjes en onder de 1110 gaat de S&P als mast omlaag.
    www.youtube.com/watch?v=mefEKqzq8cg

    mythbustersresults.com/nasa-moon-landing
308 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links