Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het H-woord is gevallen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jos Koets 10 december 2011 17:23
    quote:

    Paulus29 schreef op 10 december 2011 17:10:

    Ga ook huren en van de moddervette subsidiepotten genieten.
    Als iedereen gaat huren hebben we een nieuw probleem in Nederland. Ten eerste dat de koopwoningen niet verkocht worden. En ten tweede dat er te weinig huurwoningen zijn. Op het ogenblik is globaal 55% koop en 45% huur. Dus een "run" op de huurmarkt betekent dringen voor een woning.

    Gr. Jos
    NB: Betreffende je andere reactie, ik ben dus zo'n sukkel. Maar mij zal je niet horen klagen. Ik ben heel erg tevreden met mijn koopwoning en de omgeving.
  2. Jos Koets 10 december 2011 17:28
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 10 december 2011 17:23:

    [Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]

    Ik ben wakker. Misschien dat je tijd vrij wilt maken om je situatie eens te bespreken met mij. Ik ben bereikbaar onder mailadres jjkoets@chello.nl. Het is zomaar een vrijblijvend en kosteloos voorstel van mij.

    Misschien tot horens.
    Gr. Jos
  3. kwast-c 10 december 2011 18:54
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 10 december 2011 17:23:

    [Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
    Je moet een beetje op je woordkeus letten!
    Ook al schrijf je het hier met een "t"aan het eind een ieder weet dat je hier aan het vloeken bent!Houdt je fatsoen een beetje hier!
  4. [verwijderd] 10 december 2011 23:03
    De huidige koopwoning eigenaren zullen ze vermoedelijk wel een beetje proberen te ontzien .Teminste ?

    Bbrrr nog maar 18 kortje jaartjes voor de eerste koopwoning eigenaren om nog wat aan afbetaling te gaan doen . Zal wel heel moeilijk worden voor de vele burgers die alsmaar hun besteedbare inkomen achteruit zien gaan .
  5. Jos Koets 10 december 2011 23:27
    quote:

    Ivanrybkin schreef op 10 december 2011 22:36:

    Goh,
    Ik had begrepen dat het afschaffen van de vrijstelling KEW zou betekenen dat renteinkomsten over het kapitaal in box 1 belast zouden worden conform box 1.

    Als er een aanpassing komt en mensen hun box 1 polis laten uitkeren binnen 15 jaar dan is deze ook vrijgesteld. Een overheveling naar box 3 is dan beter maar gaat wel geld kosten.
  6. mjmj 11 december 2011 00:08
    Als er een hoger percentage van de WOZ gaat gelden denk je niet dat er meer mensen zullen gaan klagen over dhoogte van hun WOZ? Ik heb nu drie keer geprotesteerd en alle drie keer is er iets toegewezen. De manier waarop de WOZ wordt vastgesteld is m.i. voor een deel erg willekeurig en lijkt me geen goede basis voor jouw plan.
    m
  7. [verwijderd] 11 december 2011 09:45
    Er gaat de komende tijd veel veranderen op dit gebied en dat zal ook wel moeten. Kijk alleen maar naar de banken, alleen deze week al: SNS stopt met hypotheken voor het intermediair, BNP-paribas volledig hier in NL! En allemaal maar door één reden: Funding! Geen geld meer om hypothekente verstrekken.. Het Rabo proefballontje van afgelopen zomer komt met bovengenoemde maatregelen angstvallig dichterbij, alleen nog maar annuiteiten- of lineaire hypotheken....
  8. [verwijderd] 11 december 2011 11:38
    Beste Jos,
    Het idee is niet slecht ofschoon niets doen mij ook het meeste aanspreekt.Het is wel zo dat de WOZ waardes ook dalen, zodat de aftrek toch al wordt vermindert. Ook zou dit dan voor alle hypotheken gelden en dat treft dan ook degenen met een hypotheek onder de 350.000 euro waardoor je aan de grootste gemene deler komt en ook de starters treft. Dat heeft weer nadelige effecten op de huizenmarkt.
    Mijns inziens is gefhaseerd invoeren van vermindering van aftrek voor hypotheken boven 350.000 euro eventueel gecompenseerd door belastingen
    de beste keuze.
    Gr.
  9. Jos Koets 11 december 2011 11:38
    quote:

    mjmj schreef op 11 december 2011 00:08:

    Als er een hoger percentage van de WOZ gaat gelden denk je niet dat er meer mensen zullen gaan klagen over dhoogte van hun WOZ? Ik heb nu drie keer geprotesteerd en alle drie keer is er iets toegewezen. De manier waarop de WOZ wordt vastgesteld is m.i. voor een deel erg willekeurig en lijkt me geen goede basis voor jouw plan.
    m
    Ik heb jaren terug al voorgesteld de WOZ gelijk te stellen aan het bedrag van de Eigenwoningschuld. Iedereen kan dan zelf zijn eigen WOZ bepalen.

  10. sebpb 11 december 2011 12:05
    Linksom of rechtsom (niet politiek gezien) iedereen moet het er over eens zijn dat de situatie onhoudbaar en ook wel een beetje belachelijk is.
    De rente over een huis van meer als 500.000 voor 52% aftrekken heeft niets te maken met het helpen van mensen eenwoning te kopen.
    Een plafond is niet meer dan reëel, alleen wat is het plafond. 500.000? 400.000 of 350.000.
    Ik denk dat iedereen wel met een dergelijk plafond kan leven het gevaar is alleen onze zéér onbetrouwbare overheid.
    De ondernemers onder ons kennen de WAZ regeling van een paar jaar terug nog wel, je reinste diefstal van de bovenste plank! Of wat te denken van het kwartje van Kok
    De verleiding om dadelijk bij elk begrotingstekort het plafond maar te verlagen ligt natuurlijk op de loer en zal elke 4 jaar veranderen om waarschijnlijk over 20 jaar op 100.000 of 0 uit te komen.
  11. Bergen 11 december 2011 13:34
    quote:

    Paulus29 schreef op 10 december 2011 17:10:

    Ga ook huren en van de moddervette subsidiepotten genieten.
    Welke moddervette subsidiepotten? Voor de huursubsidie geldt een maximum huurprijs en een maximum inkomen, waarboven je niets krijgt. Bij de HRA is er geen maximum: hoe duurder het huis en hoe hoger het inkomen, des te hoger de koopsubsidie!
    Over 'moddervet' gesproken: de HRA kost de schatkist 12 miljard per jaar(!), d.i. 48 miljard in 4 jaar; zet dat maar eens af tegen de 18 miljard die dit kabinet wil bezuinigen in 4 jaar. Zelfs zonder economische crisis is deze situatie volstrekt belachelijk. Maar de heer Koets, en al die anderen, willen het liefst niets veranderen. Nee, zal wel niet, verslaafd als ze zijn aan deze subsidie. Is het niet de VVD, die ons al vele jaren aanspreekt op de eigen verantwoordelijkheid vd burger, die niet afhankelijk moet zijn van subsidies en uitkeringen e.d.? Welnu, hier is uw kans!
  12. forum rang 6 gpjf 11 december 2011 15:16
    ik weet niet of men naar Buitenhof heeft gekeken vandaag maar De Jager ziet niet zoveel winst in de hervorming van de hypotheek rente. Natuurlijk is er wel wat te halen maar het is vooral voor bepaalde groeperingen een hot item om het iedere keer weer opnieuw aan de orde te stellen.Uiteindelijk sluit ik niet uit dat er marginaal een bijsturing komt maar men zal veschrikkelijk bang zijn voor de electorale gevolgen en dan kom je uiteindelijk uit op wat De Jager dus zei ; "het levert niet zoveel op!!)
  13. xblue 11 december 2011 15:37
    HRA aanpakken kan alleen wanneer het gehele woningprobleem op de schop wordt genomen, dus forfait-,overdracht-, WOZ en huur subsidies anders is de ramp niet te overzien. De prijs stijgingen zijn bovenal te wijten aan de alsmaar oplopende grondprijzen. Vergelijk de bouwprijzen in Belgie en Duitsland en kom tot de conclusie dat materiaal en bouwkosten van de huizen zonder grond overeenkomen met Nederland.Mijn huis compleet geimporteerd uit Belgie is 2k duurder door alleen de grond dankzij onze op winst beluste gemeentes.
  14. Bergen 11 december 2011 16:28
    Eens met gpjf. De taak van politici is om verstandige besluiten te nemen, maar dat doen ze niet, zie ook het europese gepruts mbt de aanpak vd schuldencrisis. Men laat liever wantoestanden willens en wetens voortbestaan omdat maatregelen electoraal even niet zo goed uitkomen. Het enige waar Rutte c.s. mee bezig zijn is te zien hoe ze hun 'besluiten' aan het kiezersvolk kunnen verkopen, zodat het lijkt dat ze hun best hebben gedaan.
  15. [verwijderd] 11 december 2011 16:52
    Even een vraag in relatie met deze HRA.
    Het is toch momenteel zo dat rente van een vandaag (even aangenomen dat de notaris zondagsdienst draait) afgesloten hypotheek slechts gedurende 30 jaar aftrekbaar blijft?
    Maar hoe zit dat nu met hypotheken die daarvóór zijn afgesloten?
    Ik heb er twee, respectievelijk uit 1984 en ruim 10 jaar later.
    Val ik daarmee nu ook onder die max 30 jaar regeling?
33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links