Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK-Kerstdraadje (24-12-2011) Kerstdromen...

121 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
[verwijderd]
22
In een koud donker bos aan de rand van de Eurozone zat een eekhoorn onder een grote oude spar. De spar was zo te zien niet gezond: er waren nogal wat kale takken, en waar vroeger dikke groene naalden tot een dicht dak in elkaar gegroeid waren kon je nu door de dorre twijgen de grijze hemel zien. De sneeuw viel dan ook tot onder aan de stam en de eekhoorn bibberde van de kou en blies af en toe in zijn pootjes om zijn tere vingers een beetje warm te houden. Er stonden tranen in zijn ogen. "Wat is er toch gebeurt?" snikte hij, "hier heb ik toch in de herfst een hele vracht beukennootjes begraven, en nu zijn ze weg."
"Die heeft een kraai weggehaald." klonk een stemmetje van boven uit de spar. De eekhoorn keek omhoog en zag daar het winterkoninkje zitten, dat op één beentje op een tak stond, het andere been opgetrokken tot onder zijn buik. "Heb je het ook zo koud?" vroeg de eekhoorn. "Wat dacht je" zei het winterkoninkje, "waarom ik hier afwisselend op één been sta?". De eekhoorn knikte begrijpend en weer rolde er een traan over zijn wangen. "Ik had een heel nest vol spinnen bewaard in een berk, in een grote heksenbezem, maar die zijn ook weg" zei het winterkoninkje. "Het lijkt wel alsof ze ons willen uithongeren deze winter".
Er kwam een knarsend geluid uit de hoogte en er streek een uil aan de voet van de sparreboom neer. De uil schudde de sneeuw uit zijn veren en knikte even naar de eekhoorn. "Waarom gaan wij niet wat dichter bij elkaar zitten?" vroeg de uil. "Samen hebben wij het een beetje warmer, toch?" Het winterkoninkje fladderde naar beneden en kroop tegen de eekhoorn aan. "Een vacht is toch wat warmer dan veren" zei het vogeltje, "kom op, leg je pluimstaart eens een beetje over mij heen."
De uil schraapte zijn keel en keek naar het tweetal onder de oude spar. "Een vliegende uil ziet en hoort wel eens wat", zei de uil. "Ik weet wel waarom het zo slecht met ons gaat deze winter". "Dat wil ik dan ook wel eens weten" zei een stem van achter de stam. Het was een hertje dat half in het donker gestaan had en nu een stap naar voren deed. "Welkom, hert", zei de uil, "kom er maar bij. Je geeft ook nog wat warmte af denk ik zo."

De uil keek nog eens goed in het rond en begon te vertellen.
"Aan de overkant van de grote plas in het Westen woont een diersoort dat wij hier niet zo goed kennen. Die hebben een tijdje geleden hun oog op ons bos hier laten vallen. Omdat ze niet gewoon kunnen oversteken hebben ze eerst maar eens een drietal kraaien hier naar toe gestuurd. Die cirkelen dagelijks op grote hoogte in het rond en roepen ongeluk en verderf over ons af. Ze slepen elke dag zwarte wolken naar ons toe om ons zoveel zonlicht als mogelijk te ontnemen. Af en toe duiken ze ook omlaag en pakken ze ons onze voorraden af. En er zijn daarginds ook hele scharen sprinkhanen met korte broeken die er op gewed hebben dat wij deze winter allemaal ten onder gaan."
Er klonk wat geschuifel achter in de bosjes. Uit het donker dook een vos op, met sneeuwklonten aan zijn voeten. "Wat hoor ik nu toch?" riep de vos. "Die ellendige kraaien! Die hebben ook de laatste muizen weggejaagd. Maar ik weet hoe ze heten: Bitch, Muddy en Spuug & Plas."
"Jij bent een slimme vos," zei de uil. "Weet je dan ook dat ze elke dag weer terugvliegen naar hun nest in de Muurstraat en daar verslag uitbrengen over wat ze hier voor onheil aangericht hebben? En dat ze er alleen maar op wachten dat wij hier van de kou en de honger omkomen, zodat ze ons bos kunnen overnemen? "Nou," zei de vos, "wij moeten er maar iets op verzinnen. Zo kan het niet langer."
De dieren dachten lang na. Toen zei de eekhoorn: "Misschien weet ik er wel iets op. Wij moeten iets verzinnen wat ze heel lekker vinden, en daar moeten wij vergif in stoppen. Dat nemen ze dan mee naar de overkant, en als het zijn werk doet zijn ze daar meteen uit de gratie."
Het hertje rilde een beetje. Niet van de kou, maar van de gedachte aan het vergif. "Kijk", zei de uil, "daar hoef je geen gewetensbezwaren over te hebben. Wat dacht je waarom er zo weinig dieren meer in dit bos zijn? Die hebben de kraaien op hun geweten. Die hebben al jaren geleden vergif hier gestrooid. De wolf, de beer, de haas - allemaal zijn ze gesneuveld".
"Meen je dat echt?", vroeg de vos. "Maar waar halen wij dan het vergif vandaan?"
"Hier staat nog ergens een struik met een paar giftige bessen", zei de eekhoorn."Als wij die nu in notendoppen verstoppen, dan hebben ze het pas door als het te laat is." "Maar zijn die paar bessen dan wel genoeg? "vroeg het winterkoninkje. "Daar weet ik wel iets op", zei de uil. "Er zitten hier in het bos ook trollen. Die kunnen zich zo snel vermenigvuldigen dat je het nauwelijks bij kunt houden. Dan kunnen ze dat ook vast wel met een handvol nepnootjes doen".
Nog voordat de dieren hem konden roepen verscheen er een trol ter plaatse. Hij leek wel uit de grond te komen en zag er uit als een mol met een petje op. "Maak maar één nootje klaar met een giftige bes er in", zei de trol, "dan zorg ik er wel voor dat het duizenden worden".
Zo gezegd, zo gedaan. De eekhoorn haalde voorzichtig een bes op en stopte die in een lege notendop. Binnen de kortste keren had de trol er een hele bult van gemaakt. "Hoe doe je dat eigenlijk?" vroeg de vos nieuwsgierig. "Dat is het geheim van de smit", antwoordde de trol, "maar ik kan je wel verklappen dat ik dat met een proxy server doe. Je bent vast te dom om het mij na te doen."
De dieren zagen met toenemende verbazing hoe de bult noten steeds groter werd. "En nu wegwezen", zei de uil, "en mondje dicht".

De dieren doken weg achter de struiken en de trol verdween weer in de grond. Alleen de uil verstopte zich achter de stam om te zien of het inderdaad werkte. En jawel, na korte tijd kwam de eerste kraai er aanvliegen.
"Moet je eens zien hoeveel noten ze hier nog hebben" riep Muddy, en meteen kwamen ook Bitch en Spuug kijken. "Die noten mogen hier niet blijven", zei Bitch, "anders geloven onze opdrachtgevers ons niet meer als wij zeggen dat de dieren hier in het bos allemaal vergiftigd en uitgehongerd zijn". Spuug vloog weg om hulp te halen.
Binnen de kortste keren kwam Spuug terug met duizenden kraaien. Of die ook uit een proxy server kwamen vermeldt de historie niet, maar ze deden precies wat de bosbewoners verwacht hadden. Ze pakten alle noten die ze maar konden dragen en maakten zich op voor de terugvlucht naar huis, naar de Muurstraat aan de andere kant van de plas.
[verwijderd]
19
Vervolg:

Een jaar later - het was bijna kerst - kwamen de dieren weer bij elkaar aan de voet van de oude spar. Ze hadden geen kraai meer gezien sinds de denkwaardige kerstavond in het koude bos. De spar had weer nieuwe naalden gekregen en het was ook niet meer zo koud.

"Het heeft inderdaad gewerkt" zei de uil, die een heel stuk beter in de veren zat dan het jaar ervoor. "Dat was een koekje van eigen deeg!" zei de vos. En het hertje zei: "Zouden ze zich nu echt verslikt hebben daar in die giftige noten?"
"Wat kan het ons schelen", zei het wilde zwijn, dat ook weer terug was in het dierenbos. "Maar ik zag op mijn reis naar het zuiden ook dat er hele zwermen vraatzuchtige eksters aan de zuidelijke plas zitten. Zullen wij daar maar hetzelfde trucje mee uithalen als ze deze kant op komen?" "Wel als ze korte broekjes aan hebben", knorde de vos.
"Hoe heette eigenlijk het gif dat in die noten zat? "vroeg de uil. "Die bes kwam van de hebzuchtstruik", zei de eekhoorn. "Het mooie daarvan is dat, als je één keer begonnen bent met eten, je niet meer op kunt houden. Het schijnt een soort verslaving te zijn die je eerst blind maakt en je tenslotte de das om doet." De uil knikte instemmend en keek naar boven. Er was geen kraai meer te zien. "Tja", zei de uil,"het is toch jammer dat zoiets alleen in dromen gebeurt. Die eensgezinde samenwerking vooral. En ook dat iedereen zich koest hield, toen de kraaien de noten zagen liggen. Vaak zie je dat er dan toch iemand zijn snavel niet kan houden."

Vlakbij de stam van de oude sparreboom bewoog ineens de grond. "Kijk", riep de uil, "daar heb je de trol ook weer!" De dieren keken allemaal naar de plek waar langzaam een soort molshoop verscheen. "Zou die nog steeds hetzelfde petje op hebben?" vroeg de vos zich af. Maar niemand gaf antwoord. Wat er te voorschijn kwam was geen petje en geen mol. Het was een Chinees.

"Jongens, wat heb ik lang moeten graven!" zei de Chinees en schudde de aarde van zich af. "Jullie begrijpen toch wel dat jullie bos van ons is? Of dachten jullie soms dat een trol met een proxy server jullie gered heeft?" De dieren staarden met glazige ogen naar het kleine gele mannetje. "Was jij die trol dan?" vroeg de eekhoorn, die een beetje bleek om zijn neus werd.
"Natuurlijk wel", zei de Chinees. "Wij zijn de kampioenen als het om vermenigvuldigen gaat, dat hadden jullie toch kunnen weten? En die hebberige figuren aan de andere kant van de plas hebben wij ook al in de zak. Maar het meeste blijft zoals het was, wees maar niet bang. Jullie zullen alleen een beetje harder moeten werken. Pensioen met 67? Nee, 70 komt eerst! En al die sociale onzin met 36 uur per week werken, ouderschapsverlof, ziekteverlof, studieverlof, geld helemaal zonder werken, daar doen wij ook niet aan. Wij krijgen jullie wel weer in het gareel. Groei willen we zien, en een beetje vlot ook. Begin maar vast het bos op te ruimen. En denk vooral niet dat jullie bonussen krijgen!"....

En toen.... werd de kat wakker....krabde zich achter de oren en dacht: had ik maar niet zoveel moeten drinken gisteravond.
Prettige kerstdagen allemaal: herten, vossen, uilen, eekhoorns, winterkoninkjes, wilde zwijnen, kraaien, eksters, ezels, sprinkhanen en trollen. En honden, katten, beren, stieren, muizen en ratten natuurlijk ook.

;-Þ

|\ ...../|
( * o *)
-=(~) =--
[verwijderd]
3
Ik zet net de computer aan en het eerste wat ik zie is dit fantastisch geschreven verhaal. Mooie paralel met de schuldencrisis en erg grappig.
[verwijderd]
3
Ook fijn dat het in 2 delen geschreven is zodat ik een dubbele pluim kan uitdelen.
willlem2
4
Chapeau!

(Mag ik even op jouw posting meeliften om alle kk-collega's langs deze weg een prettig Kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar toe te wensen?)

Mijn dank!
ramptoerist
6
Nou, na 4 regels was ik het al kwijt ;)

Werkelijk geen idee waar het over gaat, maar goed, dat zal vast aan mij liggen.
Ik ga effe op facebook m'n aandelen checken.
[verwijderd]
9
quote:

Deodorant schreef op 23 december 2011 23:34:

Nou, na 4 regels was ik het al kwijt ;)

Werkelijk geen idee waar het over gaat, maar goed, dat zal vast aan mij liggen.
Ik ga effe op facebook m'n aandelen checken.
Die 4 regels gaan jouw geestelijke vermogens waarschijnlijk te boven. Zie je niet dat je een vreselijk mispunt bent!
ramptoerist
8
Ja, allemaal leuk en aardig, maar dit soort Sesamstraat/Fabeltjeskrant/dierenpoes verhaaltjes van 3 A4 tjes, ik vind het best. Maar doe mij effe gewoon wat beursinfo aub , dat gedoe over wie hier wat voor dierenpakje aantrekt, dat geloof ik wel.
Of moet ik daarvoor op een ander forum zijn ?
[verwijderd]
2
[Modbreak IEX]: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
nobahamas
2
Een prachtig verhaal katje.
All animals are equal, but some.......
Maar één ding in je verhaal klopt niet: Ik zie nog regelmatig beren op mijn weg!
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX]: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
mvliex 1
0
Ik vind de opening een goed verhaal maar blijkbaar niet indereen, hoe verrassend....... Toch ben ik wel benieuwd naar de reactie van de opener omdat ik mij niet kan voorstellen dat hij, hoe graag hij/zij ook wil worden gewaardeerd, van mening zal zijn, zoals durfinvest in minder fraaie woorden betoogd, dat de opening door iedereen verplicht goed/leuk/aardig moet worden gevonden. Of moet dit wel en mag iemand niet eerlijk zeggen dat 'ie er niets aan vindt?
ramptoerist
0
kun je het anders even compact samenvatten ? ( geen grap ) .
Slaat dit op Q1 2012 oid ? Of op wat er maandag gaat komen ? Is dit een ( wat lang ) parabel ? gaat het over bezoekers ? Wat is het eigenlijk.

Is het een verhaal van een poes ( die kan typen ) met een hangover/kater ? Normaal zet je namelijk de moraal van het verhaal samengevat in je laatste alinea. Althans, dat is wel een regel bij een lang verhaal.
[verwijderd]
1
quote:

Deodorant schreef op 23 december 2011 23:44:

Ja, allemaal leuk en aardig, maar dit soort Sesamstraat/Fabeltjeskrant/dierenpoes verhaaltjes van 3 A4 tjes, ik vind het best. Maar doe mij effe gewoon wat beursinfo aub , dat gedoe over wie hier wat voor dierenpakje aantrekt, dat geloof ik wel.
Of moet ik daarvoor op een ander forum zijn ?

je hebt het nog lang vol gehouden met 4 regels, ik was het al kwijt na deze zin en meteen gestopt met lezen"In een koud donker bos aan de rand van de Eurozone zat een eekhoorn"

fijne feestdagen allen :)
Brievenbus
2
AMX Mid Cap 438,79 460,18 21,39 4,87%
AEX Index 294,03 307,79 13,76 4,68%
Next 150 1.195,30 1.248,99 53,69 4,49%
CAC40 2.972,30 3.102,09 129,79 4,37%
Euronext 100 560,77 583,35 22,58 4,03%
Euro Stoxx 50 [D] 2.202,72 2.290,37 87,65 3,98%
S&P 500 Index 1.219,66 1.265,33 45,67 3,74%
Dow Jones Indus. Avg. 11.866,39 12.294,00 427,61 3,60%
AScX Small Cap 363,39 374,83 11,44 3,15%
Xetra Dax [D] 5.701,78 5.878,93 177,15 3,11%
BEL 20 2.003,57 2.054,45 50,88 2,54%
Nasdaq Composite 2.555,33 2.618,64 63,31 2,48%
Hang Seng Index 18.285,39 18.629,17 343,78 1,88%
Nikkei 225 8.401,72 8.395,16 -6,56 -0,08%
121 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,56  -10,51  -1,19%  09:32
 Germany40^ 17.770,50 -1,42%
 BEL 20 3.802,46 -1,33%
 Europe50^ 4.914,11 -1,41%
 US30^ 37.681,78 -0,04%
 Nasd100^ 17.692,18 -0,01%
 US500^ 5.055,49 -0,11%
 Japan225^ 38.408,62 -0,75%
 Gold spot 2.371,31 -0,50%
 EUR/USD 1,0616 -0,09%
 WTI 85,15 +0,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +4,06%
B&S Group SA +3,52%
Alfen N.V. +0,42%
AZERION +0,12%
AMG Critical ... 0,00%

Dalers

SBM Offshore -5,32%
ArcelorMittal -4,70%
Aperam -4,68%
BESI -3,23%
ALLFUNDS GROUP -2,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront