Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

Nieuws en marktcommentaar

1.280 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
[verwijderd]
0
Die 10 k orders zijn typisch de orders van de marketmaker zoals die door Achmea is aangesteld.
Zo willen ze de liquiditeit garanderen voor hun retail klanten.
Per saldo verdient zo'n marketmaker er ook nog wat aan, als is dat niet het primaire doel.
[verwijderd]
1
Ik heb de koersen van de twee Achmea's over het afgelopen jaar eens vergeleken (rood is de 6% en blauw is de 8,375% met op 2/2/11 beide 100 gesteld; dus de verandering op de rechteras is in procenten, niet procentpunten). Valt eigenlijk geen peil op te trekken. Ik heb ze alletwee regelmatig in bezit gehad maar op dit moment alleen de 8,375%, daar heb ik nu het beste gevoel bij.
Bijlage:
The Third Way...
0
De TED spread blijft maar verder dalen, nu al 20% onder recente piek.

Weliswaar nog steeds zeer hoog niveau. Komt de zwaluw te vroeg terug of zien we daar toch de zomer naderen?

www.bloomberg.com/quote/!TEDSP:IND
The Third Way...
0
quote:

Perplex schreef op 2 februari 2012 18:45:

Ik heb de koersen van de twee Achmea's over het afgelopen jaar eens vergeleken (rood is de 6% en blauw is de 8,375% met op 2/2/11 beide 100 gesteld; dus de verandering op de rechteras is in procenten, niet procentpunten). Valt eigenlijk geen peil op te trekken. Ik heb ze alletwee regelmatig in bezit gehad maar op dit moment alleen de 8,375%, daar heb ik nu het beste gevoel bij.
Well done, AB'tje.

Op zich toch wel zeer sterke correlatie, behalve tijdens meest bullishe periode. Dat zal komen door het dempende effect v/d boven par notering v/d 8.375% vorige lente.

berendien
0
Het intrigeert me dat de koersen van bijna alle perpetuals (zowel banken als verzekeraars, zowel 'safe' als minder risicovol) dit jaar als een speer omhoog gaan, behalve ................ die van Achmea! En juist de 6% en de 8,375% waren de meest populaire perpetuals in het overzichtje dat LK-33 op 2 januari heeft gemaakt. Zitten wij fout of schat de markt de mededeling van Achmea van begin deze week te zwaar in? Ben benieuwd naar jullie mening.
The Third Way...
0
Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig, zullen de financiele instellingen zeggen. Hij heeft echter wel gelijk:

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Nederlandse Bank (DNB) verwacht dat de financiele sector in een nieuwe crisis beland, dit maal doordat de vastgoedsector de bedrijfstak zal destabiliseren.
Dat zegt Jan Sijbrand in zijn eerste interview als directeur toezicht bij DNB vrijdag in Het Financiele Dagblad. Sijbrand waarschuwt hierin voor problemen als gevolg van het structurele overaanbod aan kantoren en winkelpanden, terwijl de behoefte afneemt door 'het nieuwe werken' en internetwinkelen.

De belangen in vastgoed van Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen bedragen vele miljarden.

Sijbrand pleit in het interview voor de oprichting van een zogeheten 'bad bank', waar slechte vastgoedportefeuilles van financiele instellingen in worden gestald. Echter, hij zegt zelf niet te geloven dat de belastingbetaler bereid zal zijn de portemonnee te trekken om de constructie van kapitaal te voorzien.

De toezichthouder verklaart zich verder fel tegenstander van de door verschillende politici bepleite splitsing van banken in kleine nutsbanken en zakenbanken.

February 03, 2012 02:43 ET (07:43 GMT)
© 2012 Dow Jones & Company, Inc.

Telegraaf:
Sijbrand wil dat er zo snel mogelijk 'juiste' waarderingen komen voor het commerciële vastgoed. ,,Zolang er twijfels zijn over de waardering, is er geen vertrouwen in de markt en zullen financiers of beleggers zich niet melden voor financiering van banken. Daardoor zeuren de problemen onnodig lang door.''
[verwijderd]
0
Ach nee TTW, nieuwswaarde is 0.
De vorige 2 crises hebben ze bij de Ned. Bank niet aan zien komen en nu midden in de vastgoedcrisis doen ze ook een duit in het zakje. Pfffff....
sremmal1
0
Is een bevestiging van waarom ik niet snel in SNS gerelateerde leningen zou beleggen. Ik ben bang dat SNS het niet zelfstandig gaat redden als ze hun vastgoed op marktwaarde moeten waarderen.
Zit er dus niet in, ook niet short (als dat al zou kunnen). Geen persoonlijk belang dus, puur mijn mening.
Overigens zullen ook andere banken nog meer in problemen kunnen komen; zit qua banken voorlopig alleen in Friesland Bank en KBC perps (over risico gesproken...).
benito c.
1
De vraag van Berendien wie er nu gek is, de markt of wij, kan ik alleen maar wat filosofisch benaderen.
Ik beleg al vrij lang, ben al begonnen ergens in het midden van de middelbare school. Ik kan me de 70er jaren nog herinneren, het kabinet Den Uyl, de omslag in 1982, de krach van 87, de mini-krach van 89, de high-tech bubbel enz.
In die lange periode heb ik de grootst mogelijke overdrijvingen gezien, naar boven en naar beneden. Het is vaak voorgekomen, dat ik dacht dat ik gek was, omdat ik ergens een kans meende te zien, en niet kon geloven dat anderen die niet zagen. Toch bleek heel vaak, maar niet altijd, dat de markt het niet bij het juiste eind had. In ieder geval heeft dit alles me gesterkt in mijn overtuiging dat je er over het algemeen goed aan doet je eigen weg te kiezen, en je niet druk moet maken over een toevallige dagkoers of de mening van een analist. Aan de andere kant moet je wel degelijk kritisch ten opzichte van je eigen overtuiging blijven, je kunt tenslotte iets niet goed zien.
Bij de perps is vaak sprake van een incourante handel, er zijn weinigen die zich er mee bezig houden, de koersuitslagen zijn soms onlogisch groot, met name in perioden van paniek. Het doet me een beetje denken, hoewel het daar veel extremer is, aan de goud- en zilverexploratie-aandelen, die vaak per dag 10 of 30% fluctueren. In een kleine markt kan een gedwongen liquidatie forse uitslagen teweeg brengen.
Een ieder kan het beste zijn eigen lijn volgen, met de risico´s die bij hem of haar passen. En op de vraag wie er gek is, de markt of wij, ben ik dus geneigd te antwoorden: wij in ieder geval niet.
The Third Way...
0
quote:

berendien schreef op 2 februari 2012 21:26:

Het intrigeert me dat de koersen van bijna alle perpetuals (zowel banken als verzekeraars, zowel 'safe' als minder risicovol) dit jaar als een speer omhoog gaan, behalve ................ die van Achmea!
Hoewel ik niet alle perps dagelijks volg, herken ik dit niet helemaal. De 2 retailleningen van Achmea hebben toch een behoorlijk ritje gemaakt? Dat er wel wat minder fluctuaties zijn is logisch gezien het veel lagere risico (volgens de meeste forumleden). Een junkbond van SNS is daarentegen zeer afhankelijk van externe factoren en blaast derhalve mee met de wind v/d dag.

The Third Way...
0
quote:

free1 schreef op 3 februari 2012 09:48:

Ach nee TTW, nieuwswaarde is 0.
De vorige 2 crises hebben ze bij de Ned. Bank niet aan zien komen en nu midden in de vastgoedcrisis doen ze ook een duit in het zakje. Pfffff....
Ik zie het toch als een steeds luider klinkende waarschuwing richting bv. SNS. In vorige rapporten heeft DNB het ook al geschreven (zoals hier ook besproken), maar nu worden ze enerzijds wat zenuwachtiger en anderzijds wil Sijbrands zich natuurlijk ook bewijzen.

[verwijderd]
0
Kwam een artikel tegen van 13 januari over perpetuals. Niet onaardig. Geeft bijvoorbeeld wat overwegingen bij de ASR leningen en bij terugkoop of omruil in het algemeen.

www.telegraaf.nl/dft/goeroes/ronboer/...

Quote: "Dit geldt trouwens ook voor perpetuele (eeuwigdurende) leningen, die in algemene zin alleen op initiatief van de uitgevende instelling op de couponvervaldatum teruggekocht mogen worden. Zo’n aankondiging dient dan in de meeste gevallen wel tussen minimaal 30 dagen en maximaal 60 dagen gedaan te worden, dus een belegger weet ruim van te voren waar hij aan toe is. Zo zal de uitgevende instelling van een lening met een jaarlijkse coupon en een coupondatum van 30 maart uiterlijk 28 februari melding moeten maken van de terugkoop. Zo niet, dan loopt de lening weer een vol jaar door.

Dat beleggers dit zich niet altijd realiseren, blijkt uit het feit dat ik op een dag als vandaag een lening op het scherm zie staan waar beleggers een negatief rendement maken als de lening vervroegd wordt afgelost. Om welke lening het gaat, kan ik hier om strategische redenen niet vertellen. Wel kan ik verklappen dat het een perpetual is met een jaarlijkse calldatum."

Welke zou hij bedoeld hebben?
[verwijderd]
0
quote:

ben d'r klaar mee schreef op 5 februari 2012 16:16:

welke staat er boven pari?
Aanwijzing: De schrijver heet Ron Boer, en het heeft iets met een cashcow te maken.
[verwijderd]
0
:)

maar die hebben in 2009/2010 en 2011 toch ook niet gecalled, waarom zouden ze het nu wel doen?
[verwijderd]
0
Door aanpassingen in de financieringsstructuur en de concept fusieovereenkomst met Campina er onduidelijkheden over een eventuele aflossing van dit financieringsinstrument zouden kunnen ontstaan stond er in het persbericht uit 2008 toen deze voor het eerst voor aflossing in aanmerking kwam, en men het dus niet deed.

Ik ga er van uit dat ze dit jaar weer rustig verder slapen en hem niet aflossen,
maar voor de zekerheid heb ik hem boven de 104 toch maar weg gedaan.
[verwijderd]
0
wel een risico idd. maar of ze herfinanciering tegen lagere kosten voor hele size zouden kunnen doen is ook maar de vraag natuurlijk.
pukka
0
Campina perp.
Vind het nou niet zo schokkend. De koers staat boven pari niet omdat de vraag groot is maar omdat beleggers, zoals ik, jaren lang genoten hebben van de leuke rente en het evt nog jaren vol willen houden, gewoon niet willen verkopen. Dit voor een enkel procentje minder bij terugbetaling. Met overigens een zeer grote kans dat hij gewoon door rolt daar het geld voorlopig anders besteed wordt, gezien de huidige aankopen...
[verwijderd]
0
wel benieuwd trouwens naar de strategische redenen van ron. zou die short zitten?
Lk-33
0
quote:

ben d'r klaar mee schreef op 6 februari 2012 11:10:

wel benieuwd trouwens naar de strategische redenen van ron. zou die short zitten?
short gaan in een obligatie als Friesland Campina is verkopen, toch?
1.280 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront