Aalberts « Terug naar discussie overzicht

cijfers

57 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

gerrit 69 schreef op 18 augustus 2011 17:40:

[...]

Voor Meermetminder.

Bovenstaande heb ik geschreven

Gerrit
Daar spreekt geen enkele loutering uit !
gerrit 69
0
quote:

meermetminder schreef op 18 augustus 2011 18:26:

[...]

Daar spreekt geen enkele loutering uit !
[Modbreak IEX] Gelieve op uw taalgebruik te letten.]

De Hr. Aalberts heeft zijn bedrijf van het begin af aan opgebouwd en uitgebreid.
Ik heb niet de illusie, dat meermetminder dezelfde prestaties kan laten zien.

Gerrit

largo33
0
quote:

gerrit 69 schreef op 18 augustus 2011 19:45:

[...]

[Modbreak IEX] Gelieve op uw taalgebruik te letten.]

De Hr. Aalberts heeft zijn bedrijf van het begin af aan opgebouwd en uitgebreid.
Ik heb niet de illusie, dat meermetminder dezelfde prestaties kan laten zien.

Gerrit

Gerrit het is een reactie op de koers vandaag. Ik ben blij dat ik gisteren het cijfer feestje heb kunnen meemaken. Ik ben van mening dat dhr Aalberts een top prestatie heeft geleverd door dit bedrijf op te bouwen. Het is te begrijpen dat mensen wat boos reageren omdat 6% (top 10 en een beetje procent) van gisteren en het verlies van vandaag wel de dag snel doen vergeten. Aan de andere kant, er zijn maar weinig fondsen die er zo goed af komen in de afgelopen 2 dagen.
[verwijderd]
0
quote:

largo33 schreef op 18 augustus 2011 19:51:

[...]Gerrit het is een reactie op de koers vandaag. Ik ben blij dat ik gisteren het cijfer feestje heb kunnen meemaken. Ik ben van mening dat dhr Aalberts een top prestatie heeft geleverd door dit bedrijf op te bouwen. Het is te begrijpen dat mensen wat boos reageren omdat 6% (top 10 en een beetje procent) van gisteren en het verlies van vandaag wel de dag snel doen vergeten. Aan de andere kant, er zijn maar weinig fondsen die er zo goed af komen in de afgelopen 2 dagen.
Aalberts is daarvoor al een tijdje aan het dalen geweest. Als je kijkt naar de cijfers was dat onterecht.
Aalberts zit niet in consumentenproducten en veel in processen voor voedingsmiddelen en voor olie verwerking. Verder grote spreiding in activiteiten en weinig overhead.

De koers zal vanzelf wel weer de echte (hogere) waarde gaan weerspiegelen.
pietje-2005
0
Zekersteweten!
Wel zuur voor velen van ons, dat het algemene sentiment niet meewerkt nu, om het wat zacht uit te drukken.
Alleen bij langdurige lage groei/krimp van de economie, en de nu nog bestaande schuldperikelen van wat landjes zal ook Aalberts het in de resultaten gaan zien.
Gewoon vasthouden, doe ik gewoon.
Succes
[verwijderd]
0
[verwijderd]
1
s.lin
0
26/10 13:12 Geen verrassingen verwacht bij trading up aalberts

Aalberts Industries gaat donderdag tijdens zijn kwalitatieve update niet voor verrassing zorgen, zo verwacht Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankier (TGB). De analist gaat ervan uit dat het Aalberts onder meer ingaat op de verwachtingen voor de korte termijn. Hij stelt dat de industriële onderneming een verbetering van de resultaten in de tweede helft van 2011 voorziet. “Aalberts gaat aangeven dat in 2011 de winstgroei doorzet, net als de organische groei, alleen wel in een minder hoog tempo”, aldus Muller. De analist van TGB meent dat de vraag in het derde kwartaal vanuit Europa [vanwege de onrust] is afgezwakt, terwijl deze in Amerika onveranderd bleef.

Vooruitzichten
Tijdens de publicatie van de cijfers over de eerste helft van dit jaar liet Aalberts weten voor geheel 2011 te rekenen op een verbetering van de omzet en winst per aandeel. Dit was conform een eerdere uitspraak dat de omzet en winst per aandeel voor amortisatie in 2011 gaat groeien op een ongeveer gelijk tempo als in 2010.

Resultaten eerst helft 2011
Aalberts Industries presteerde over de eerste helft van 2011 beter dan werd voorzien, zowel de omzet als de winst lieten een flinke stijging zien. Aalberts boekte een omzetstijging van 25 procent tot 973,8 miljoen euro. Industrial Services droeg 284,0 miljoen euro bij aan de omzet en Flow Control 689,8 miljoen euro. Beide onderdelen presteerden daarmee boven verwachting. De autonome omzetgroei van Aalberts bedroeg 12,8 procent. Het bedrijfsresultaat (EBITA) dikte met 34 procent aan van 81,1 naar 108,6 miljoen euro. De nettowinst voor amortisatie steeg van 51,3 naar 72,3 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

s.lin
0
Aalberts spreekt van goed KW3, herhaalt outlook 2011
Gepubliceerd: 08:36
Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Aalberts Industries nv (AALB.AE) heeft goed gepresteerd in het derde kwartaal dankzij onder meer een solide orderpositie en bevestigt de outlook voor heel 2011.

De industrieel toeleverancier herhaalt donderdag in een trading update de eerder afgegeven verwachting van een hogere omzet en winst per aandeel voor het hele jaar.

De goede resultaten zijn volgens de onderneming behalve het solide orderboek, ook het resultaat van een actieve marktbenadering met productlanceringen en de start van meerdere investeringsprojecten. Ook besteedde het bedrijf uit Langbroek veel aandacht aan efficiencyverbeteringen.

Voor onderdeel Industrial Service presteerden bijna alle markten in lijn met de eerste zes maanden, op uitzondering van de halfgeleidersmarkt, waar een vertraging in het derde kwartaal zichtbaar werd.

Voor de tweede divisie Flow Control bleef het beeld gemengd. Een van de markten die uitdagend bleef, was de markt voor nieuwbouw.

Het aandeel is woensdag gesloten op euro12,95.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
vdMandele
0
hierop mag best wel +2% bovenop de aex-stijging van vandaag volgen. Geen rare dingen, gewoon door zoals in Q1-2011 al aangegeven.
s.lin
0
Aalberts Industries spreekt van ‘goed derde kwartaal’ 2011
Tjabel Daling
donderdag 27 oktober 2011, 09:25

Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft naar eigen zeggen een goed derde kwartaal gerealiseerd.

Het beursgenoteerde concern met wereldwijd meer dan 12.000 werknemers handhaaft voor geheel 2011 de doelstelling van een stijging van de omzet en winst per aandeel.

Positieve markttrend zet zich door

In een zogeheten tussentijds handelsbericht maakte Aalberts donderdag bekend dat de markttrend van het eerste halfjaar bij de divisie Industrial Services in bijna alle markten werd voortgezet, met uitzondering van halfgeleidermarkt. In die markt was sprake van vertraging van de groei. De industriële divisie levert onder meer aan de auto-, vliegtuig-, medische en halfgeleiderindustrie.

De producent van onder meer leidingen, fittingen en afsluiters zag in het eerste halfjaar van 2011 de omzet met 25% groeien tot € 974 mln. De nettowinst nam met 41% toe tot € 72,3 mln.

In het derde kwartaal van 2011 ontwikkelden de activiteiten van Aalberts Industries zich goed, aldus het bedrijf, dat zegt over een ‘solide orderpositie’ te beschikken. Een actieve marktbenadering, de introductie van nieuwe producten en uitbreiding van de capaciteit van diverse fabrieken leverden eveneens een positieve bijdrage, alsmede efficiencyverbeteringen.

Profijt van automobielmarkt

Mede door uitbreidingsinvesteringen van verschillende klanten continueerde de automobielmarkt de goede trend, aldus Aalberts. Ook de precisiemachinebouw en de turbine-industrie ontwikkelden zich gunstig, terwijl de metalektro-, energie- en defensiemarkten een vergelijkbaar beeld met het eerste halfjaar lieten zien.

Industrial Services versterkte haar marktpositie in opper-vlaktebehandelingtechnologieën in Frankrijk, Duitsland en Oost-Europa als gevolg van een recente overname.

Flow Control

In de markten voor Flow Control, de divisie die onder meer onderdelen maakt voor verwarmings- en irrigatiesystemen, blijft sprake van een aanhoudend gemengd beeld. Gunstige ontwikkelingen waren er op het gebied van stadsverwarming, gas, bier & frisdranken, brandbeveiliging, energie-efficiënte systemen en in diverse industriële markten.

Ook de activiteiten met betrekking tot renovatie, onderhoud en commerciële gebouwen waren in lijn met het eerste halfjaar, maar de stagnatie in de nieuwbouwmarkt blijft het concern parten spelen. In Duitsland, Frankrijk, Oost-Europa en de Verenigde Staten blijven de prestaties goed, terwijl de markten in Zuid-Europa (Spanje, Portugal en Italië) moeilijk blijven.

Omzet in richting van € 2 mrd

Het bedrijf uit het Utrechtse dorp Langbroek ging in 2008 en 2009 nog zwaar gebukt onder de economische crisis, maar maakt sinds vorig jaar een sterk herstel door. Een vergroting van de omzet aan het eind van het jaar tot € 2 mrd ligt binnen handbereik. Prioriteit is sterkere groei in de Verenigde Staten, Oost-Europa en Azië. Op langere termijn wil het bedrijf ook groeien in Brazilië.

Nieuwe overnames

Eerder dit jaar stelde grootaandeelhouder Jan Aalberts ook weer nieuwe acquisities te willen plegen. Sinds 1987 nam het bedrijf circa 80 ondernemingen over, maar de afgelopen jaren deed de toeleverancier het rustig aan. Eerder dit jaar pleegde Aalberts met Lamers High Tech Systems (omzet € 90 mln) nog een relatief grote overname.

s.lin
0
MARKET TALK: Aalberts trading update volgens verwachting KBC
Gepubliceerd: 10:18
AMSTERDAM (Dow Jones)--De trading update van Aalberts (AALB.AE) was volgens de verwachting van analist Michael Roeg van KBC Securities. Aalberts bevestigde de trends in zijn eindmarkten en herhaalde de outlook voor heel 2011. Roeg handhaaft zijn buy-advies met een koersdoel van euro20,00. Omstreeks 10.15 uur noteert het aandeel 3,6% hoger op euro13,42, terwijl de Midkap met 2,6% stijgt. (LDF)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
MARKET TALK: Geen negatieve trends voor Aalberts in KW3 - ING
Gepubliceerd: 11:38
AMSTERDAM (Dow Jones)--Aalberts (AALB.AE) heeft in het derde kwartaal geen negatieve ontwikkelingen meegemaakt, maakt analist Tijs Hollestelle op uit de trading update van het concern. Het management herhaalde de outlook van een betere omzet en winst per aandeel op jaarbasis. Hollestelle rekent op een omzetstijging van 17% en een wpa stijging met 22% voor heel 2011. Hij heeft een buy-advies met een koersdoel van euro15,5, maar verwacht niet dat het aandeel kan ontsnappen aan de volatiliteit op de aandelenmarkten als gevolg van de zwakke economische omstandigheden. Omstreeks 11.35 uur noteert het aandeel 3,1% hoger op euro13,35, terwijl de Midkap met 2,3% stijgt. (LDF)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc
[verwijderd]
0
quote:

s.lin schreef:

MARKET TALK: Geen negatieve trends voor Aalberts in KW3 - ING
Jammer dat Aalberts dan niet zo een mooie stijging doet als bv ING!!! De K/W wordt zo wel erg positief!
largo33
0
De winst wordt mogelijk hoger dan de top winst van 2007, wat doet het aandeel beurs +3,5 Aalberts 2,0%. Ik had gehoopt dat vandaag de rebounce zou komen, maar op dit moment -1,4. Zo zie je maar Winst is niet het belangrijkste, exposure / marketing werkt nog veel beter,
goed bedrijf **

[Modbreak IEX] Gelieve op uw taalgebruik te letten.]
57 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:37
Koers 44,340
Verschil -0,100 (-0,23%)
Hoog 44,940
Laag 44,340
Volume 108.627
Volume gemiddeld 150.815
Volume gisteren 89.929

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront