Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

Nieuws en marktcommentaar

1.280 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
pukka
0
Ik denk dat deze meneer zichzelf heel interessant vindt met zo'n opmerking. Misschien ontdekt ie ook nog dat op us-staatsleningen een neg. rendement gemaakt wordt...
[verwijderd]
0
Kom net even kijken naar de reacties op mijn post. Friesland Campina, had ik zelf moeten bedenken.
Die Ron Boer wordt wel gelezen, want na 13 januari is de koers nooit meer 104,50 geweest. Maar erg veel zakken doet ie ook niet.
Eens met Pukka, hij doet wel erg interessant met zo'n geheimzinnige opmerking, maar ik vond het toch wel leuk om te posten.
[verwijderd]
0
quote:

Perplex schreef op 1 februari 2012 18:58:

Ik weet niet of iemand hier Italiaanse bankobligaties heeft, maar er is verhoogde kans op terugkoop. Op Bloomberg een verhaal dat de Italiaanse Centrale Bank terugkoop makkelijker maakt:
.....
Twee italiaanse banken komen nu inderdaad met een terugkoop: Intesa and Banco Popolare:
www.group.intesasanpaolo.com/scriptIs...
www.bancopopolare.it/IR_ComunicatiSta...
[verwijderd]
0
quote:

Perplex schreef op 7 februari 2012 20:52:

Links ware afgekapt. Hier de goede:
www.group.intesasanpaolo.com/scriptIs...

www.bancopopolare.it/IR_ComunicatiSta...

Goede tips Perplex, deze had je aan kunnen zien komen na de terugkoop van Unicredit, jammer dat ik er niets mee gedaan heb.
Wel goed gezien van je, heb je er zelf nog op geanticipeerd ?
[verwijderd]
0
quote:

free1 schreef op 7 februari 2012 21:18:

[...]
Wel goed gezien van je, heb je er zelf nog op geanticipeerd ?
Nee, het was gewoon service aan de andere forumleden, zo'n gehaaide belegger ben ik ook niet. En ik zou bang zijn eventueel met Italiaans bankpapier te blijven zitten dat niet opgekocht wordt.
Bezit op dit moment sowieso geen obligaties van banken, behalve de 7% van BNG, dat is meer overheid dan bank. Waarschijnlijk mis ik daarmee wel mooie rally's maar ik heb nog steeds geen goed gevoel over de eurocrisis.
pukka
0
Klopt het dat de 7,875 lloyds banking group eur xs0406095637 in November dit jaar weer rente geeft? (Zover als ik kan zien zou er voor deze perp na 31/01/12 geen verbod op uitbetaling van EC meer zijn.)
gr.
[verwijderd]
0
Ik heb geen Lloyds stukken en volg hen niet zo, maar kom wel om de haverklap posts erover tegen op het TMF forum. Op 19 januari bespraken ze bijvoorbeeld een hele lijst T2 papier waarop Lloyds rente zou gaan hervatten.

boards.fool.co.uk/lloyds-to-pay-accum...

Die van jou staat er niet bij, maar wellicht kan je elders op TMF wat vinden. Of op de info-site www.investegate.co.uk
pukka
0
The Third Way...
0

AMSTERDAM (Dow Jones)--ASR Nederland heeft de verkoop van zijn projectontwikkelingstak stopgezet vanwege de moeilijke markt, die volgens de verzekeraar de komende twee jaar ongunstig blijft, schrijft het Financieele Dagblad dinsdag aansluitend op een publicatie van vastgoedblad Property.nl.

De mededeling is het zoveelste signaal dat de Nederlandse vastgoedmarkt op slot zit, schrijft de krant.

Behalve de projectontwikkeling, die ASR sinds 2010 probeerde te slijten, is de verzekeraar ook bezig een deel van zijn vastgoedportefeuille van EUR4 miljard af te stoten, schrijft het FD, omdat de toezichtregels voor beleggen in vastgoed ongunstiger worden voor verzekeraars.

February 14, 2012 04:11 ET (09:11 GMT)
© 2012 Dow Jones & Company, Inc.

[verwijderd]
0
RBS ruilt een reeks LT2 papier in verschillende valuta met 3-maands variabele rente plus opslag in voor hoogrentende notes (minstens 8.5% plus 5-jaars swap rente), tegen koersen van 75 to 87%. Zie

www.investegate.co.uk/Article.aspx?id...

De logica daarvan ontgaat me enigszins. Ze halen op korte termijn wel geld binnen maar betalen daarvoor minstens 5 jaar een hoge rente.
[verwijderd]
1
Vandaag in het FD een stuk over een beleggingsfonds dat zich richt op de achtergestelde leningen van verzekeraars. Quotes:

"Het waren ooit de saaiste stukken op de effectenbeurs, maar sinds de kredietcrisis stuiteren de koersen van deze stukken — een markt van € 85 mrd in Europa — op en neer.

Ze noteren nu vaak ver onder de 100%. (...) Maar de firma Twelve Capital ziet er juist brood in. Ze redeneert dat verzekeraars binnenkort bijna gedwongen zijn om de stukken terug te kopen, in verband met nieuwe toezichtregels, bekend onder de naam Solvency 2. Die schrijven voor dat de bestaande achtergestelde obligaties straks niet meer meetellen als buffer.

Twelve Capital richt zich juist op die oude stukken, in de verwachting dat verzekeraars die zullen terugkopen op 100%. Anders moeten verzekeraars tot in lengte van dagen een hoge rente betalen op een nutteloos geworden lening.

(...) is er natuurlijk geen garantie op terugkoop. Een verzekeraar die anoniem wil blijven, stelt dat sommige bedrijven de oude stukken bewust in de markt laten staan, omdat ze nog niet weten wat de exacte eisen zijn voor de nieuwe. Ze slaan aflosdata over.

Het aflossen kan natuurlijk alsnog gebeuren, maar of en wanneer is nooit zeker. Een bankier stelt dat juist die onzekerheid de lage koersen verklaart."

fd.nl/Print/krant/Pagina/Beleggen/700...
[verwijderd]
0
In dat verband vind ik dit nieuws geen goed teken:

"Nederlandse verzekeraars beleggen een steeds groter deel van hun obligatieportefeuille in Nederlandse staatsobligaties. Dat bleek vrijdag uit gegevens van De Nederlandsche Bank (DNB).

Volgens de centrale bank bestond eind vorig jaar 37 procent van het overheidspapier in handen van verzekeraars uit Nederlandse obligaties. Eind 2010 was dat 29 procent. In totaal waren de obligatiebeleggingen van de verzekeraars eind vorig jaar 174 miljard euro waard, daarvan bestond 112 miljard euro uit staatspapier.

Verzekeraars kochten vorig kwartaal voor 3 miljard euro Nederlands papier, in heel het jaar voor 9 miljard euro. Ook de aankoop van Duits schuldpapier kwam in de laatste 3 maanden van 2011 uit op bijna 3 miljard euro. Daartegenover stond een fors bedrag aan verkopen van Frans overheidspapier, onder meer door een dreigende verlaging van de AAA-rating van het land."

www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-160312-142/...

Dat is wel heel risicomijdend, daar valt toch er geen rendement mee te maken? Nu begint de lange rente ook nog te stijgen. Ik hoop dat de verzekeraars weer op hun schreden aan het terugkeren zijn.
[verwijderd]
0
Vandaag in het FD over al of niet callen van achtergestelde leningen. Quotes:

"(Nog altijd) is de markt in rep en roer, zo blijkt uit twee achtergestelde stukken van respectievelijk ING en Aegon die beide in juli een call-moment hebben. Voor de kredietcrisis zouden zulke stukken, met de aflossing in zicht, rond de 100% van de uitgifteprijs noteren. Dat is nu wel anders. Beide stukken hangen sterk af van geluiden die beide bedrijven uit Brussel ontvangen. Die van ING (...) noteert 91,5%. dat lijkt een koopje: nu instappen en over 3,5 maand 100% binnenharken.

Probleem is dat die aflossing allerminst zeker is. Want ING moet sinds de staatssteun toestemming vragen aan de Europese Commissie voor elke call. Vorig jaar gaf Brussel die toestemming niet. Dat betekent nogal een gok. Want het achtergestelde stuk stamt nog uit de tijd dat beleggers extreem weinig rente kregen: een lachwekkende opslag van 0,2 procentpunt boven op de driemaands Amerikaanse Libor. (...) Begin maart schoot de koers omhoog. Dat was toen ING een rechtszaak tegen de Europese Commissie won over de straf voor de staatssteun. Beleggers hopen kennelijk dat ING als gevolg daarvan de stukken toch mag aflossen.

Bij Aegon speelt de staatssteun geen rol meer — vorig jaar afgelost — maar ook hier noteert een achtergestelde lening met een call-datum van 21 juli erg laag: 81,5%.

Hier speelt iets anders. Verzekeraars moeten door veranderde wetgeving een nieuw type achtergestelde obligatie in de markt zetten. Maar hoe die er precies uit moet zien, dat weet nog niemand. Vandaar dat menig verzekeraar en ook Aegon de bestaande stukken nog even laat bungelen in de markt. Ze vinden het onzin om ze te 'callen' en te vervangen door nieuwe stukken die mogelijk over enkele jaren alweer verouderd zijn. Pas zodra 'Brussel' duidelijkheid schept, komen de aflossingen in zicht."

fd.nl/beleggen/boven-de-markt/462188-...
[verwijderd]
0
Maar waarom zou ING zulke goedkope eeuwigdurende (en flexibele) funding afkopen? Maakt toch niet uit of het wel of niet voor kernkapitaal telt?

Lijkt me dat dat een grotere rol speelt, ik denk dat er te snel vanuit wordt gegaan dat ze toch wel gecalled gaan worden. Als ze hoogrenderend zijn, begrijp ik dat nog wel vanuit enonomisch perspectief, maar drie maand US libor + 0,2%, waarom zou je die ooit callen, ongeacht hoe het voor de solvabiliteit telt? Inkopen beneden pari wel, maar callen a pari. Waarom?
pukka
0
Als je er vanuit kunt gaan dat er op de calldata afgelost wordt, stap je ook wat makkelijker in hun nieuwe emissies. Dit was normaal de gedachtegang echter (afgelopen) crisis heeft roet in het eten gegooid...
DaarIsDePoen
0
quote:

Greenspannetje schreef:

Uittreksel uit het artikel:
"The manager tipped French bank BNP Paribas, saying it remained well capitalised and profitable in spite of heavy exposure to Greek sovereign debt.

He expected to see the bank “generate and maintain” £5bn in capital for the next several years and that there was “regulatory incentive” to call bonds because they will not qualify for core capital requirements once Basel III comes into place at the beginning of 2013."
The Third Way...
0
Voor de daredevils onder ons, en daar zijn er heel wat van, vandaag is het jullie feest:

AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank en Friesland Bank gaan samen, meldt Friesland Bank in een persbericht maandag voorbeurs.
Friesland Bank zal een 100%-dochter worden van Rabobank Nederland, waarbij de integratie van klanten, medewerkers, vestigingen en activiteiten van Friesland Bank naar verwachting ongeveer twee jaar zal duren.
Friesland Bank stelt dat de aanleiding voor het samengaan de huidige economische crisis is, die ervoor zorgt dat de resultaten van de bank onder druk staan, en waardoor het op relatief korte termijn voldoen aan de Basel-3-regels onzeker is geworden.

(END) Dow Jones Newswires
April 02, 2012 02:43 ET (06:43 GMT)
© 2012 Dow Jones & Company, Inc.
1.280 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront