Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK DD 13-3-2012 dagopening of dag opening?

162 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
[verwijderd]
28
Op 7 september 2008 (zo lang geleden alweer) nam Illuminati, de “vader van de dagopening” afscheid , waarbij hij diverse redenen aangaf en de hoop uitsprak dat iemand (of wellicht meerdere “iemanden”) deze taak zou overnemen. Sindsdien heb ik hier nog vele dagopeningen mogen lezen, sommige met bewondering, vele glimlachend en vrijwel altijd met interesse. Hier namen noemen van de schrijvers heeft geen zin, die tijd is voorbij en ze weten zelf wel dat zij het respect van de lezers hebben verworven. Hoe die traditie precies is ontstaan, weet ik eerlijk gezegd niet, mijn lidmaatschap hier is daarvoor van te recente datum. Overigens geldt voor meer tradities dat de oorsprong niet bekend is bij degenen die bereid zijn een en ander voort te zetten.

De dagopening is eigenlijk nooit een leidraad geweest voor de discussie gedurende de rest van de dag, wellicht dat hoogstens de eerste tien posts daarna nog betrekking hebben op het onderwerp dat hierin wordt besproken. Daarna is het weer business as usual, de actuele gang van zaken op de diverse markten en andere actuele zaken vragen weer om aandacht en dat is immers ook het doel van een dagdraad. Voor diverse doorlopende en vaak principiële zaken worden andere fora aangemaakt , waar geïnteresseerden, desnoods tot in den treure, hun standpunten kunnen toelichten, verfijnen of wellicht gewoon wijzigen. De dagopening is, naar mijn mening, dan ook niet zozeer bedoeld om een discussie te starten over een actueel beurs gerelateerd onderwerp, maar gewoon om de lezer te interesseren of te amuseren met een schrijfsel van iemand die daartoe bereid is de moeite te nemen. Vaak van wat meer algemene aard, maar altijd met raakvlakken met hetgeen particuliere beleggers (dan wel forumleden) bezig houdt. Niemand hoeft zich verplicht te voelen het te lezen of er zelfs op te reageren en de schrijver bemoeit zich vaak ook niet verder met de discussie over de waan van de dag die vervolgens ontstaat. De schrijver probeert slechts zijn steentje bij te dragen aan een traditie van vele jaren, die voor niemand enige ergernis hoeft op te leveren.

Toch is er recentelijk weer de nodige strijd ontstaan over de opening, veel vroegere schrijvers hebben om hen moverende redenen, besloten niet langer bijdragen te leveren en de spoeling is daardoor wel erg dun geworden. Tevens is er een groep naar voren getreden, die om niet geheel duidelijke redenen, een opening met meer tekst dan een paar regels als een gruwel ziet, volstrekt onnodig en niet terzake doende. Gewoon die enkele regels tekst met een juiste kopregel voor de datum en “vooruit met de geit”, de dagelijkse show kan beginnen. De opening dient plaats te vinden door de dagelijkse gebruikers en voor “schrijvers, die hun ego willen strelen” is er geen ruimte en die hebben geen enkele toegevoegde waarde. Wie ”lappen” tekst wil lezen, gaat maar elders op zoek en traditie is iets uit het verleden. Eigenlijk zijn er al niet zo veel langere bijdragen meer als opening, dus dat “probleem” is ook nauwelijks groot te noemen. Waarom trouwens een extreem korte tekst de voorkeur geniet boven een lange tekst wordt niet geheel duidelijk gemaakt, niemand leest de eerstgenoemde en niemand hoeft de andere te lezen. En de reden waarom een volstrekt onschuldige traditie zou dienen te verdwijnen, wordt ook zelden nader toegelicht.

De laatste tijd zijn er openingen verschenen, die zich vrijwel beperkten tot “dit is de dagdraad” of het hoogtepunt van vandaag “dit is niet de dagdraad”. Heeft een opening enige invloed op de bijdragen die daarna worden geplaatst, waarschijnlijk niet en wellicht is de heel beperkte interesse voor dit forum vandaag toeval geweest, in combinatie met een “verval” dat al enige tijd plaatsvindt. Behalve een gebrek aan posters voor de opening lijken ook steeds minder leden te willen bijdragen aan de dagelijkse discussie. In hoeverre het verdwijnen van de opening dan wel de hele dagdraad tot een verarming van de fora op IEX zal leiden, moet een ieder maar voor zichzelf besluiten en eventueel daar naar handelen. Misschien zijn er toch nog voldoende “iemanden” die de traditie van Illuminati willen voorzetten en is er voldoende tolerantie bij de overige “gebruikers” om dit toe te laten en daarna zien we wel weer verder.

Agenda

Bank of Japan (JP) - Vergadering monetair beleid
Chevron Corp - Betaalbaarstelling dividend (Amsterdam)
International Business Machines Corporation - Betaalbaarstelling dividend
Koninklijke Brill NV - Jaarresultaat 2011
Nieuwe Steen Investments NV - Jaarverslag 2011
Reed Elsevier NV - Jaarverslag 2011
VOLKSWAGEN AG - Jaarlijkse persconferentie
VOLKSWAGEN AG - Jaarresultaat 2011
11:00 Europese Unie - Betalingsbalans per trimester - Q4/2011 - 1e release
19:00 Verenigde Staten - Overheidsschuld Verenigde
[verwijderd]
3
En ook nog eens de spijker op de kop. Ook een AB.
Maar het zal wel niet lang duren of er komt weer "iets" zijn poot optillen.
[verwijderd]
0
Niet Onbelangrijke Agenda:

Di 13 mrt volgens Adje Nooten:

09.30u NL handelsbalans januari +4,3 miljard
11.00u D ZEW-index economisch sentiment 5,4 11,2
11.00u EU ZEW-index economisch sentiment -8,1 3,8
13.30u VS detailhandelsverkopen februari +0,4% +1%
13.30u VS detailhandelsverkopen exclusief auto's februari +0,7% +0,7%

14.30u VS opening aandelenmarkten (VS heeft al zomertijd)

15.00u VS bedrijfsvoorraden januari +0,4% +0,6%
19.15u VS rentebesluit monetaire vergadering FOMC 0,25% 0,25%

12/03 21:45 TST Aexvoorspelling 13/03 : 324-330

Groeten en Sterkte.
d' Aandelen '
6
Realist,

In ieder geval een mooi stuk om de dagdraad mee te beginnen en wanneer je het niet lezen wil dan lees je toch gewoon niet.
De inhoud blijft in de regel inderdaad maar zo'n 10-15 postings houdbaar maar dat wil niet zeggen dat het niet gewaardeerd wordt dat iemand, jij in dit geval, de moeite neemt om een aardig verhaal op "papier"te zetten.

Zelf bezoek ik de Koffiekamer met een paar onderbrekingen sinds 2000 en moet toegeven dat het er niet gezelliger op geworden is.
Ik reageer er praktisch nooit op maar erger me wel eens aan de zure aanvallen op de persoon, wie dat dan ook is.

Je probeert zoveel mogelijk informatie op te doen over het beleggen en dat valt de laatste tijd op de KK niet mee, heel veel one liners en afkortingen en voor de toevallige bezoeker vaak vage mededelingen maken je ook niet wijzer.
Leuk is die disclaimer, ik roeptoeter maar wat, die zegt het tenminste eerlijk maar ik krijg wel eens de indruk dat veel mensen maar wat roeptoeteren en er niet op uit zijn jou wijzer te maken, dat is op andere fora wel anders. Bekijk de postings onder de columns van Bas Heiijnk maar vanaf 27 februari en verder.

Maar goed een ieder mag zijn eigen mening hebben en maakt zelf wel uit met wie hij wel of niet in discussie gaat.
Dan zijn er ook nog een paar die aardig wat te makken schijnen te hebben, maar die behoren beslist niet tot de categorie Oude Rijken zoals Jort Kelder die placht te noemen, waar de arrogantie van af druipt en die zich bijzonder neerbuigend uitlaten over de kleine beleggertjes die volgens hen een paar centen zakgeld te beleggen hebben of meer van dat soort denigrerende opmerkingen.

De bekende namen die ik hier vroeger tegen kwam vind ik nu op andere fora terug waar de omgangsvormen in ieder geval vaak op een hoger niveau liggen dan hier in de KK.

Uiteraard de echte goedwillenden niet te na gesproken.

[verwijderd]
0
De dagdraadopening probeer ik altijd te lezen. Ik zou het een groot gemis vinden als deze traditie zou verdwijnen, ook al is het lastig aan te geven wat nu werkelijk de waarde ervan voor mij is.
[verwijderd]
0
quote:

Bard123 schreef op 13 maart 2012 00:25:

De dagdraadopening probeer ik altijd te lezen. Ik zou het een groot gemis vinden als deze traditie zou verdwijnen, ook al is het lastig aan te geven wat nu werkelijk de waarde ervan voor mij is.
Gewoon een rustpuntje en om de poster beter te leren kennen.
Of moet overal en app voor zijn; ik persoonlijk wordt daar ziek van....
ONN
0
Gaan we vandaag de 330 testen ? Alle bulls in the house ? :)

(waar word je ziek van Svartalfa ?)
ONN
0
quote:

'd Aandelen schreef op 12 maart 2012 23:56:

en die zich bijzonder neerbuigend uitlaten over de kleine beleggertjes die volgens hen een paar centen zakgeld te beleggen hebben
en dat vervolgens in putjes stoppen en zo hun eigen toekomst op het spel zetten. Die bedoel je ? :)

Ik dacht dat Brievenbus altijd een geintje maakte en eigenlijk denk ik dat nog steeds.

;-)
[verwijderd]
0
quote:

ONN schreef op 13 maart 2012 07:50:

[...]
Ik dacht dat Brievenbus altijd een geintje maakte en eigenlijk denk ik dat nog steeds.

;-)
Of ie wel of geen geintje maakt weet ik niet maar ik kan wel altijd om zijn schrijfsels lachen!
[verwijderd]
0
quote:

Deodorant schreef op 13 maart 2012 08:35:

Kan ik al short ?
Eerst naar 330!
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
vinden jullie het ook niet raar dat bink bank website heel sloom is als je order in wilt leggen.. de laadtijd duurt zo lno dat het me elke keer 40 - 50 Euro scheelt door verandering van de koers.. baal hier echt enorm van !
d' Aandelen '
1
quote:

ONN schreef op 13 maart 2012 07:50:

[...]
en dat vervolgens in putjes stoppen en zo hun eigen toekomst op het spel zetten. Die bedoel je ? :)

Ik dacht dat Brievenbus altijd een geintje maakte en eigenlijk denk ik dat nog steeds.

;-)
ONN, laat ik het maar een beetje algemeen houden, ik houd er niet zo van om op de man te spelen.
Ik heb in mijn leven veel te maken gehad met die Nieuwe Rijken maar ook met die Oude Rijken en sprak een beetje over mijn opgedane ervaringen met beide categorien.
Doe maar normaal, uiteindelijk verdwijnen we allemaal tussen zes plankjes.
[verwijderd]
0
Expiratie Maart 2012 Perikelen, zal hoger uitvallen wellicht?

Dow inmiddels 13K+

AeNiKs Hervorragend Nach 335+ ?

Groeten en Sterkte.

162 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,31  -5,05  -0,58%  15:40
 Germany40^ 17.729,00 -0,61%
 BEL 20 3.823,77 -0,07%
 Europe50^ 4.921,75 -0,30%
 US30^ 37.825,52 -0,49%
 Nasd100^ 17.290,06 -1,47%
 US500^ 5.006,70 -0,84%
 Japan225^ 37.523,47 -1,26%
 Gold spot 2.384,72 +0,22%
 EUR/USD 1,0670 +0,25%
 WTI 82,20 +0,15%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +2,80%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Heineken +1,77%
Pharming +1,73%
Vopak +1,52%

Dalers

VIVORYON THER... -3,62%
ADYEN NV -2,95%
Fugro -2,89%
AMG Critical ... -2,78%
FASTNED -2,71%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront