Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Stop er maar mee.

27 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 18 maart 2012 16:41:

Jojo,

Toch een compliment voor je postings in deze draad. Ik reageer er eventjes op omdat ik gemerkt heb dat je de laatste maanden ontzetten druk bent met al die oplichterijen, fraudes, bedrog, diefstal. In hoeveel draadjes hier in de KK mak je je er al niet ( TERECHT) druk over.

Maar het verbaast mij soms dat als ik erop wijs dat er zoveel gefraudeerd wordt , ook in heel wat draadjes, dat jij dan stelt dat dat allemaal wel meevalt en dat om maar eens een voorbeeld te noemen een BTW verhoging , volgens mij, ALTIJD leidt tot nog iets meer fraude, je daar dan vierkant tegen ingaat. Nu mag dat uiteraard best, want het is hier een discussieforum. Maar het verbaast mij toch regelmatig omdat precies jij al die fraudes iedere keer hier post.

Hoe "onnozel" de opmerking van Martijn ( de Duck master) hierboven ook klinkt. Theoretisch heeft hij natuurlijk 100 procent gelijk: Hoe minder de BTW hoe minder er gefraudeerd gaat worden, want des te minder aantrekkelijk.

Wat mij betreft, Jojo, ik heb in mijn draadje fiscale optimalisatie heel veel mechanismen aangegeven hoe men te werk kan gaan. Als de Overheden nu eerst eens durfden te beslissen achterpoorten te sluiten en vooral vrijwel alle subsidies afschaffen.

Tenslotte Joj: Het hoort eigenlijk thuis in draadje fiscale optimalisatie: In België staan de media bol van....Overhevelen van je geld van België naar Nederland of Frankrijk om de 0,25 procent beursbelasting te ontlopen. Stel Je bent trader en doet vijfhonderd trades per jaar van pakweg 10.000 Euro. Dan scheelt je dat 500 maal 25 Euro oftewel 12.500 Euro per jaar...... Ik ken traders
die weliswaar wat minder vaak traden, maar met veel grotere bedragen. Je hoeft er alleen maar je geld voor over te zetten van Bdelgië naar Nederland...

Peter
Dat verhaal van Duck master is ook heel onnozel en niets meer dan een aanname, nergens in de wereld zul je daar enig bewijs voor vinden, wel is het logischerwijs lucratiever om met 19% producten te frauderen dan met 6% producten.

Ik neem aan hoe laag de BTW ook is de fraude zal blijven en zonder aanpak blijven vermeerderen.

En ja die Belgen die weglopen ze zullen die €12.500 besparen, maar dan wel ten kostte van die Belgen die dat niet doen, regering zal daar op reageren om weer andere belastingen in te voeren of te verhogen en uiteindelijk betaal je toch.

Leuk vindt ik ook een van mijn kinderen komt regelmatig in Antwerpen en constateert hetzelfde wat mij altijd opviel, een trieste stad met een uiterst armoedige inrichting van plaveisel en straat meubilair, daar zie je het resultaat van een gemeenschap die niet in zichzelf wil investeren.

Enne... Peter elke belastingcent die gestolen wordt mag jij en ik ophoesten.
d' Aandelen '
2
Emile Roemer MP,

BTW fraude moet natuurlijk aangepakt worden, iedere euro belasting die wordt verduisterd moet inderdaad door ons allen weer worden opgebracht.

Dat er mensen zijn in de bijstand die sjoemelen met hun uitkering en er zwart wat bijverdienen is inherent aan de uitkering die voor veel uitkeringstrekkers te weinig is om van te leven en net te veel om dood te gaan, het is niet goed maar toch enigszins begrijpelijk dat mensen naar middelen zoeken om net iets meer te hebben om van te leven en op zich heb ik daar persoonlijk geen moeite mee, sterker nog de overheid zou moeten toestaan dat zij naast hun minimale bedrag aan uitkering, mits netjes opgegeven, een paar honderd euro mogen bij verdienen.

Ik ben het met Peter eens dat de hoge belastingen, daaronder BTW en niet te vergeten torenhoge accijnzen op rookwaar en drank de weg opent naar fraude en belasting, BTW en accijns ontduiking.

De Overheid is niet alleen besturend orgaan maar tevens werkgever van ruim een miljoen ambtenaren. Werkgevers uit het bedrijfsleven besparen wanneer het wat minder gaat op personeelskosten, allerlei personeelsvoorzieningen en niet te vergeten bonussen, eindejaars uitkeringen en andere zaken.

Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat in deze tijd waarin aan iedereen wordt gevraagd de broekriem aan te halen, veel mensen worden gekort op hun uitkering, geestelijk en lichamelijk gehandicapten nog minder gaan krijgen dan ze al kregen, de bijdrage op het eigen risico Zorgverzekering wordt verhoogd van 170 naar 220 euro, allerlei andere belastingen omhoog gaan, er schijnbaar plannen zijn om op de meest basale levensbehoeften de BTW te verhogen van 6- naar 19 %, de Overheid als werkgever nog steeds uitstekende wachtgeld regelingen blijft betalen, de eindejaars uitkeringen aan ambtenaren blijft betalen ( was 5,5 % in 2011 en wordt 6 % in 2012), gouden handdrukken blijft betalen ( met altijd de smoes dat er juridisch niets aan te doen is) en dat terwijl deze zaken als eerste verdwijnen bij het bedrijfsleven.

Emile Roemer MP, ik vermoed dat jijzelf ook bij de Overheid werkzaam bent met een vast en goed inkomen en je misschien niet kunt voorstellen hoe het is om na een werkzaam leven het bedrijf te zien failliet gaan waar je misschien je hele leven al gewerkt hebt en in die tijd alles betaalt hebt wat je moest betalen en na een vrij korte tijd in de WW al snel in de bijstand terecht komt, dat is wrang, heel wrang kan ik je vertellen, diverse kennissen van mij is dat overkomen.
Ambtenaren lijken soms te vergeten dat hun inkomen door bedrijfsleven en burger betaald wordt en dat die geen keuze hebben om te kiezen voor de “ goederen en diensten ” die de Overheid hun aanbiedt als enige aanbieder.
Die Overheid zou uit solidariteit met alle burgers die gedwongen moeten bezuinigen als eerste de eindejaars uitkering per 2012 moeten stoppen, scheelt 3 miljard euro en in dat licht valt die bijstandsfraude van 56 miljoen euro geheel in het niet.
Bij het bedrijfsleven was dat een goede gewoonte om een uitkering te geven wanneer het bedrijf ook dankzij jouw inspanning veel geld verdiend had, meestal was dat geen recht.

Het gaat er beslist niet om dat ik ambtenaren wat misgun maar ik vind het ten ene male totaal onverkoopbaar om iedereen te dwingen tot bezuinigen en dat soort extra's gewoon door te blijven betalen alsof bezuinigen alleen maar voor de “ gewone “ burgers geldt.

[verwijderd]
0
‘Peter la S. krijgt 1,4 miljoen van OM voor verklaring liquidatieproces’

Peter la S., de kroongetuige in het liquidatieproces Passage, ontvangt voor zijn verklaringen 1,4 miljoen euro van het Openbaar Ministerie.

www.nrc.nl/nieuws/2012/03/18/peter-la...
[verwijderd]
0
Was Cortina, een heel sjiek skioord. Camera's erbij geweldig, hoop dat het niet alleen bij buhne blijft. Als het Monti lukt om fraude en vriendjespolitiek in te perken heeft hij een geweldige job gedaan. Draadje over BTW-fraude heeft mij wel aan het denken gezet. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar als opsporen, berechten en terugvorderen van de BTW fraude zoveel geld scheelt, is er nog niks verloren. De crisis is dan een zegen eindelijk eens de focus op waar het mis gaat, het innen van belasting. Ergens ook wel logisch want buiten europa zijn er geen belastingtarieven >50%.

de bos

de bos
kck
0
quote:

de bos schreef op 18 maart 2012 21:14:

Ergens ook wel logisch want buiten europa zijn er geen belastingtarieven >50%.

de bos
Is dat zo?
Lees net in een stuk vd IHT dat rond 1935 de hoogste schaal in de US >80% was.Het artikel gaat diepgaand in op de effecten van belastingverlagingen(bv onder Kennedy en Reagan)en verhogingen(oa Clinton)op de economie en de staatsschuld.
De conclusie was dat de marges erg smal zijn(zie ome Joop),in die zin dat het allemaal weinig zoden aan de dijk zet.
Wel staat vast dat hoge belastingen weinig uitnodigen tot meer werken en fraude in de hand werken.

kck

Monti mag goed op weg zijn,maar jij weet ook dat nepotisme en corruptie bijna ingebakken zijn in Italia(viva).
Robin Good
0
quote:

'd Aandelen schreef op 18 maart 2012 20:18:

Het gaat er beslist niet om dat ik ambtenaren wat misgun maar ik vind het ten ene male totaal onverkoopbaar om iedereen te dwingen tot bezuinigen en dat soort extra's gewoon door te blijven betalen alsof bezuinigen alleen maar voor de “ gewone “ burgers geldt.

Goed bezig, AB.
Wat je zegt, inkomensverschillen OK, maar alles binnen de grenzen van redelijkheid.
Probleem is dat we nog steeds geen graaipolitie hebben.
27 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.388,10 +0,37%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront