Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bankiers moeten eed gaan afleggen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 april 2012 16:10
    "Ze moeten tijdens een officiële ceremonie beloven dat ze hun functie integer en zorgvuldig zullen uitoefenen, de klant centraal zullen stellen en het vertrouwen in de sector zullen bevorderen."

    Dit is toch te gek voor woorden !! Dat moet ik ook allemaal op mijn werk, maar dan zonder eed. En als ik dat niet doe, dan kan ik simpelweg vertrekken, eventueel op staande voet.
  2. hoeky 14 april 2012 17:28

    Ja hoor!!!

    Nou, nu kunnen we allemaal rustig slapen, want iedereen heeft belooft zijn best te doen.
    Dit geloof je toch niet! Krijgen ze allemaal ook nog een speciale ring om ons te beschermen tegen duistere krachten.

    Normen en waarden creëer je volgens mij niet door even een registertje in het leven te roepen....
  3. [verwijderd] 14 april 2012 20:55
    Dat is het punt Muppet Waldorf; als jij zo doet dan vlieg je de laan uit; maar in het bankmilieu schijn je een goede te zijn als je zo doet.
    Gebleken is dat die lui niet in staat zijn het milieu van binnenuit te reinigen!
    Dat zie je maar weer aan die ratten in Amerika: ondanks mindere prestaties geven zij zichzelf grotere bonussen (geld van hun klanten dus en belastingbetalers)..... daar komt die strontgeur vandaan; niet van degene die dit kwalijke handelen zat zijn en maatregelen willen treffen.

    Dit is niet gek te woorden: de huidige gang van zaken is te gek voor woorden.
  4. [verwijderd] 14 april 2012 21:27
    Sobath, normale mensen vliegen de laan uit.
    Zogenaamde topmensen en politici houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd, kijk maar eens naar hoeveel Wellink heeft verprutst en met enkele malen balkenende en zelfs veel meer dan bijvoorbeeld Obama krijgt, verdiend zeker niet, maar gewoon krijgt.

    Dit vreselijke voorbeeld geeft ook een heel slecht signaal naar de normale mensen, U en ik.

    Zoals de Pluk Van de Arbeider partij nu weer nog meer inkomsten belasting wil gaan heffen en nog meer vermogens belasting vanaf al 120.000. Dus iedereen die hard werkt en netjes wat opzij zet wordt weer genaaid door die partij.
    Maar het probleem is dat het normale volk iets opzij moet zetten want als die ontslagen wordt dan is er ineens zo goed als niets meer en die politice en topmensen hebben allemaal goude handdrukken, oprotregelingen van miljoenen, de achterlijke wachtgeldregeling voor alleen de goden der politici die er geen zak van bakken etc etc, niet gek dat die mensen dit makkelijk kunnen hebben.

    Als je in Nederland hard werkt en netjes wat op zij zet wordt je genaaid, nog zo'n heerlijk signaal, iedereen moet maar alles op alles gaan zetten of handje ophouden zoals steeds meer mensen doen en zeker als links aan de macht is en ook nog eens met een generaal pardon het hele buitenland stemrecht wil geven zodat zij de grootste blijven want met normaal sociaal beleid heeft het helemaal niets te maken want dat zogenaamde sociale beleid zorgt er voor dat niets meer betaalbaar is omdat alles overbelast moet worden om graaiers en goudzoekers allemaal een uitkering, bijstand, woning, opleiding en als het aan de PVDA ligt illegalen met opleiding ook nog eens een stage plek te geven.
    Illegaliteit bestaat volgens links helemaal niet, kom maar naar hier en als je links stemt krijg je alles gratis, rechts betaald wel.

    Goed bezig, maar de strijd is al verloren, gezien een meerderheid in Nederland al een voordeel heeft bij niets doen en normen er waarden niet meer bestaan, respect moet je eisen, werken is voor losers.

    Het is wachten tot de situatie explodeerd of implodeerd, wat het ook zal zijn, mooi wordt het niet.

    Ben zelf ook al naar net over de grens aan het kijken voor over een paar jaar voor als links het weer voor het zeggen krijgt en inderdaad de werkenden en die wat hebben nog meer genaaid worden, het probleem is namelijk dat het hier allemaal veel te vroeg in gaat, vanaf 52k inkomen al in het hoogste tarief en vanaf 21k al in de vermogens belasting, wil links ook nog eens de inkomsten belasting nog een keer verhogen en vanaf 120k nog een keer extra gaan belasten, achterlijk.

    Als we niet eens europees gelijk kunnen trekken dan zijn we ons zelf alleen maar financieel aan het stenigen en alle andere landen waar de werkenden niet uitgemolken worden en de belastingen juist te laag liggen kunnen we dan ook nog eens bijspringen.

    Trek Europa maar gelijk dan komen we er vanzelf achter dat het probleem in Nederland zit in de vele potjes voor mensen die werkeloos zijn maar zo niet genoemd worden maar wel kunnen werken, werkeloosheidspercentage in Nederland ligt ook dik boven de 8% en niet die net 5% die genoemd wordt, de rest zit onterecht in allerlei potjes die de steeds kleiner wordende groep werkenden moet ophoesten.
    En verder zit het probleem hem aan de uitgaven kant en dat Nederland met veel te veel internationale zaken wil meedoen en voorop lopen wat peperduur is.
    Nederland is asociaal sociaal geworden zodat ouderen bij het vuil worden gezet, het land overlopen wordt door kanslozen en dat de mensen die wel wat kunnen en willen dit in het buitenland gaan doen.

    Iedereen ziet het gebeuren maar helaas groeit de groep die profiteerd alleen maar en de groep die iets kan en het goed voor heeft met Nederland en wil werken wordt steeds kleiner.

    Het wordt tijd dat Nederland weer gaat kiezen voor kansen voor iedereen maar dan moet je er wel wat voor doen en als je er niets voor doet dan heb je ook niets, dat zal genoeg motiverend werken dat die mensen vanzelf wat gaan doen, dat zie je in het buitenland ook.
    En de mensen die dan nog steeds voor niets doen kiezen zal eerst relatief groot zijn maar steeds kleiner worden want dat zijn dan de losers en niet de werkenden.

  5. forum rang 7 ffff 15 april 2012 13:21
    Onnozelheid ten top. Ongelooflijk dat politici die zulke grote verantwoordelijkheden hebben, nog in zulke stompzinnige oplossingen denken. Alsof een eed ook maar iets zal gaan uitmaken.

    Tenslotte opmerkelijk: Bij De Telegraaf meer dan 500 reacties. Hier slechts 8 reacties. D'r is toch een zeker verloop bij IEX....

    Peter
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links