Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nederland verliest triple A-status'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 april 2012 16:12
    Altijd leuk om bij een aantal de angst voor Links terug te zien. Het zal het korte termijn geheugen wel zijn, maar de afgelopen 35 jaar heeft Rechts (CDA, VVD) er heel wat meer regeringsjaren erop zitten dan Links (PvdA). En toch is ons financieringstekort altijd de schuld van Links. Dan zijn er maar 2 conclusies mogelijk:
    Ofwel het Linkse potverteren valt wel mee,
    Ofwel Rechts geeft ook structureel teveel geld uit, (maar weet betere smoezen te verzinnen.....)

    Even terug naar de triple A status. Ik denk dat Nederland op dit moment z'n status niet waard is, onze economie draait niet goed, we zitten in een kabinetscrisis, en wrsch. wordt het na verkiezingen weer bijna onmogelijk om een kabinet te vormen dat wel durft door te pakken (daarvoor is de populistische invloed zowel vanuit Rechts (PVV) als Links (SP) te groot).
    Voor zover er al politici zijn die in staat zijn om een werkelijke LANGERE TERMIJN VISIE neer te zetten, zie ik er geen een in staat om dat ook om te zetten in beleid.
    We zitten gevangen in een politiek van one-liners via twitter, en de waan (peiling) van de dag na afloop van Pauw & Witteman. We zitten in een mediacratie, en dat levert zeker niet de beste bestuurders op, omdat de betere politici meer nodig hebben dan een one-liner om hun beleid uiteen te zetten. Helaas is driekwart van het volk dan al door gezapt, en dus wordt de politicus dan allang afgekapt door scoringsgeile interviewers. We krijgen dus allemaal Rutte en Roemer kloontjes, veel lachen, inhoudelijk weinig zeggen, maar wel in beeld blijven.
    Al met al niet echt veel redenen om bij de kopgroep van kredietwaardigheid te blijven. Kredietwaardigheid heeft te maken met vertrouwen, en vertrouwen is iets wat je opbouwt, maar is zeker geen vanzelfsprekendheid. Mijn vertrouwen in het oplossend vermogen van de politiek is behoorlijk geslonken (zie het gestuntel in Europa rond de Eurocrisis), en daar hoort geen hoogste triple A status bij. De meeste Europese landen zijn die dus ook kwijt, en nu zijn wij terecht aan de beurt.
23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links