Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bijstandsontvangers laks bij zoeken baan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 augustus 2012 09:29
    quote:

    zzzaai schreef op 17 augustus 2012 14:40:

    Nederlanders zijn miss te duur maar dat komt denk ik omdat levensonderhoud hier ook duur is

    Huren zijn hoog
    Voedsel is duur

    Goed voorbeeld dat een Irakees werk vind, maar uit wat voor situatie komt deze persoon, voor hem is 1800 Euro een vermogen
    Totdat hij er achter komt dat de huur 800 Euro is

    Is onderdeel van niet correcte inflatie van NL
    Die huisjesmelkers die hem een woning verhuren hebben toch allang genoeg geld
    Onzin. Nederland is niet duur, je moet alleen niet te lui zijn om vergelijkend warenonderzoek te doen. De betreffende Irakees eet altijd bananen en hij biedt altijd een sigaret en een banaan aan als ik hem spreek. Niet de A-merk bananen van de AH die veel te duur zijn, maar een banaan van een Turks buurtwinkeltje die ze voor een kwart van de prijs verkopen. Ja, ze zijn wat dagen oud, maar daardoor juist perfect van smaak.

    Aan die mentaliteit ontbreekt het de Nederlanders, derhalve kiezen werkgevers natuurlijkerwijs voor mensen uit kansrijke donorlanden. De 100.000 nieuwe werklozen, zijn niet voor niets bijna allemaal autochtonen.
  2. [verwijderd] 19 augustus 2012 09:35
    quote:

    Da Freeze schreef op 17 augustus 2012 14:46:

    @promoneymaker
    Vacatures zijn er genoeg, het probleem is dat Nederlanders te duur zijn. Volg eens een dag een groep Polen of Bulgaren en u zult het zelf aanschouwen.

    Ik sprak laatst een man die gevlucht is uit Irak, is ingenieur en werkte daar voor een energiecentrale. Wat een vakman, ging hier aan de slag als electromonteur en is blij met de 1800 bruto die hij verdient. Kijk, dat is de mentaliteit die we nodig hebben. Gelet op het wervingsbeleid heeft de EU dat tenminste begrepen.


    Ja, in dit voorbeeld krijgt deze man het salaris van zijn leven. Tot hij ziet dat er ingenieurs om hem heen lopen die een dikker huis, een dikkere auto en een dikkere tv hebben. Dan is de salaristevredenheid snel verdwenen.

    Ik denk dat 99% van de salarissen prima voldoen als de huizenprijzen weer fors omlaag gaan. Tegenwoordig maakt de hypotheek toch al snel 50% uit van je salaris, waar dat 10 jaar geleden nog 30% was.
    Nee hoor, tegen die tijd komen de ingenieurs uit India en Bangladesh, daarna uit Vietnam en daarna is er wel weer een ander land dat nog goedkoper is.

    Goed voorbeeld van de huizenprijzen trouwens, de meest recente data wijst op een versnelde afkoeling van de markt met significante prijsdalingen als gevolg. Mensen uit kansrijke donorlanden huren trouwens meestal, de meest decadente autochtonen hebben op de top gekocht, dan zie je alweer waar de smart money zit.
22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links