Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Interesse in Spaanse obligaties neemt toe'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 oktober 2012 13:10
    Vraag: waarom wordt de banken het recht gegund om met door hen van Mario verkregen gratis geld voor risico van de Europese belastingbetaler Spanje "te helpen er weer bovenop te komen"? Waarom geeft Mario het geprinte geld niet direct aan het Spaanse volk dat dan zelf tegen rente van hun eigen staat staatsobligaties kan opkopen? Dat hoeven de banken - nutteloze en dure tussenpersonen - helemaal niet te doen. Voordeel is dan dat de transactie- en rentewinsten niet in de zakken van de bankmannen verdwijnen. Waarom creëren wij niet één staatsbank en doeken wij de commerciële banken met hun bijbehorende zakkenvullers niet op?
  2. [verwijderd] 13 oktober 2012 13:20
    Tip 3: koop een drukpers en druk uw eigen euro's, naar een aloud en beproefd recept van Mario. Voelt u zich niet geremd zulks te doen, want ik zie geen rechtvaardigheid in het uithollen van de waarde van geld waar mensen wel hard voor hebben moeten werken en ik zie helemaal geen rechtvaardigheid in het gratis, zogenaamd geleend uitdelen aan banken die hun reserves daarmee niet aanvullen, maar daarmee excessief speculeren om de portemonnee van hun bazen te spekken.
  3. [verwijderd] 13 oktober 2012 13:26
    Tip 4: bankcontrole is nodig nu bewezen is dat banken zelf die controle aan hun laars lappen. Zelfreinigend vermogen hebben banken nu niet en nooit niet, vandaar dat zij moeten worden geholpen. Laten wij de banken afhelpen van hun probleem dat zij zelf kennelijk niet kunnen tackelen. Wordt zelf bankier en zet uw geld om in edelmetalen en andere zaken die (centrale) banken niet kunnen bijmaken.
  4. [verwijderd] 13 oktober 2012 18:41
    Natuurlijk is het interesse iets toegenomen, de ecb zal onbeperkt de rotzooi opkopen zodra de ego's uit spanje noodhulp aanvragen, dus het risico is kleiner geworden en dat trekt natuurlijk aasgieren aan.

    Dat dit allemaal kunstmatig is en gesponsord met uw spaar ennpensioengeld boeit ze niet.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links