Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

900.000 huishoudens kunnen niet verhuizen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 23 oktober 2012 18:38
    Ik vind het een vreemde conclusie, hoogstwaarschijnlijk getrokken na een of ander slecht samengestelde enquete. Wat bedoelt de schrijver nu precies? Kunnen die mensen hun huis niet verkocht krijgen of hebben ze onvoldoende geld om een nieuw huis te kopen? Of is er sprake van beide redenen, hetgeen natuurlijk goed zou kunnen.
    Maar : Stel de woningmarkt trekt plots fors aan: Dat betekent evenzogoed dat je meer opbrengst krijgt voor je huis, maar ook weer meer moet betalen voor je nieuwe woning. Dus maakt dat toch niks of niet veel uit. Als je nu genoegen neemt met een veel lagere opbrengst van je woning kun je ook van de belabberder woningmarkt gebruik maken om een nieuwe woning goedkoopt te krijgen. Dus bij die categorie mensen zie ik het probleem niet zo. Onzekerheid politiek beleid snap ik dan weer wel, maar in Nederland moeten we maar eens gaan leren dat als je het geld niet hebt voor een mooi luxe huis, je maar met wat minder door het leven moet. Kortom: Die bizarre hypotheek aftrekpost in de tijd laten uitdoven.
  2. forum rang 7 ffff 23 oktober 2012 18:43
    Wat een nonsens! Sleutel. Wat een giga-nonsens. De problemen bij de banken zijn juiist ontstaan door schulden die niet meer terugbetaald werden door mensen die zich te diep in de hypotheekschulden staken. Laten we hopen dat de banken hun les echt geleerd ehbben en zeer selctief en zeer streng worden bij het uitlenen van geld. Die hypotheekregels kunnen niet streng genoeg zijn. Wie zelf niet genoeg kan inbrengen woont maar wat soberder. Zo ging dat HONDERDEN jaren goed in heel West-Europa.
  3. arcana56 24 oktober 2012 12:26
    Inderdaad, banken aanpakken is goed maar niet vanwege strengere hypotheekregels.
    Met banken aanpakken denk ik dan aan het misbruik die ze maken van het feit dat iedereen verplicht is een rekening te hebben.
    Vroeger waren ze blij als ze ons konden verwelkomen en kregen we rente over het geld dat we bij hen op een betaalrekening hadden.
    Maar de laatste jaren moet je betalen voor die verplichte rekening + pinpas en krijgen we geen rente over geld maar betalen we wel 12/16 procent bij roodstand.

    Jarenlang belachelijk soepele regels en een overheid die lenen zonder aflossen fiscaal aantrekkelijk maakt hebben ervoor gezorgd dat de huizenprijzen exorbitant gestegen zijn, een correctie is dus heel gezond.
    Niet leuk voor alle mensen die veel te duur gekocht hebben, maar zij dragen zelf ook verantwoording voor hun situatie.
    Ik zie het ook niet beter worden als over een jaar het ontslagrecht versoepeld wordt, ik ben benieuwd wie zich dan nog voor lange tijd gaat binden aan een huis en hypotheek.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links