Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zilver: Hogere versnelling

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Pantelis

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Meer over Nico Pantelis

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. dec '16 Kanteljaar 4
  2. dec '16 Opvallend koopsignaal 7
  3. nov '16 Verrassend vertrouwen 8

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 december 2012 02:01
    Etna, halen ze daar zilver uit de grond voor 3-4x lagere kosten per ounce dan elders? Ik lees dat de paar grote primaire zilvermijnen die er nog zijn, op z'n best break-even spelen bij zilvern aan $30. Erts wordt armer en armer, diesel duurder en duurder. Er is niet veel nodig om de mijnprijs te doen verdubbelen en meer. Goede erts is zo zeldzaam geworden als spontane oliefontijns die je met een pikhouweel aan slaat.
  2. johjoh 12 december 2012 05:55
    Zolang de dollar sterk blijft zie ik de waarde van goud niet sterk stijgen, het zelfde geld voor het zilver dat
    sterk afhankelijk is van goud
    De dollar zal in de komende jaren sterker worden t.o.v. de euro als gevolg van de verzwakking van de europese economie
    Uiteindelijk zal de waarde van goud c.q. zilver in euro hierdoor dalen
  3. [verwijderd] 12 december 2012 08:51
    quote:

    vitocorleo schreef op 11 december 2012 23:06:

    Goed stuk! Las gisteren ook nog een goed stuk over zilver. Volgens Prof. Leeb wordt de komende jaren tussen de 30-50% van al het zilver opgeslokt door de zonnepanelen markt. Kijk hier:

    www.dutchbullion.nl

    slim van Prof. Leeb....er is nu al overcapaciteit aan zonnepanelen. Heeft Leeb ook teveel zilver gekocht>

    www.forbes.com/sites/uciliawang/2012/...
  4. Etna 12 december 2012 09:42
    @Skater : Je kan de financiele verslagen en niews updates lezen. Ze werken bij de St Elena mijn met open pit wat een zeer goedkope manier van winnen is. Ik ben dit fonds op het spoor gekomen en heeft me niet teleurgesteld. De Elena mijn is nu volledig operationeel. Het komende jaar zullen ze tevens ondergronds gaan en de omliggende gronden op dezelfde infrastructuur ontwikkelen. Tevens hebben ze een property gekocht La Joya met hoge bewezen voorraden. Deze wordt de komende jaren operationeel, waarbij alles reeds gefinancierd is. De verwachting is een output 2-3x tov 2012. Het is een relatief jong en klein bedrijf met zeer ervaren management. Ze worden gevolgd door verschillende analisten en staan aan verschillende beursen. Tot nu toe hebben ze elke keer een overtreffing van hun beloftes, wat ze ook nastreven. Buiten zeer goede vooruitzichten is het tevens een overname prooi voor de hele grote jongens. Je kan gemakkelijk eens een conference call te doen met Vancouver als je het interessant vindt. Voor de mensen die Zilver of mining niet interessant vinden of er niet in geloven, je hoeft natuurlijk niets te doen........ lees maar eens wat releases.
  5. forum rang 5 theo1 12 december 2012 11:49
    Tja, als ik de vraag en aanbodcijfers uit het linkje van kweetniks lees, dan zie ik een heel ander beeld.
    - productie zit in stijgende lijn. Hoezo bijna geen mijnen meer? Hoezo bijna geen fatsoenlijk erts? Waar komt dan die stijgende productie vandaan?
    - industrieel gebruik stijgt niet of nauwelijks. Ja, er zijn best veel producten waar zilver in zit, maar dat gaat om zeer kleine hoeveelheden. De productie van zonnepanelen en toetsenborden ongebreideld extrapoleren slaat nergens op. Er is al overcapaciteit in zonnepanelen en iedereen heeft al een toetsenbord. De productie van die zaken zal zeker niet ongebreideld toenemen, zeker niet als zilver echt duur gaat worden.
    - gebruik in fotografie daalt sterk. Fotografie en industrie samen dalen per saldo.
    - juwelen zijn ongeveer constant.
    - silverware (ik neem aan bestek, kandelaars en zo) daalt al jaren gestaag. Zilver is kennelijk uit de mode.
    - munten zijn alleen de laatste 2 jaar sterk gestegen, ongetwijfeld als gevolg van speculatieve hype. Daarvoor stelde dit weinig voor.
    - dat er nauwelijks recycling van zilver is, is niet mijn ervaring. Op de middelbare school werd dat beetje zilver dat werd gebruikt voor scheikundeproefjes al gerecycled. Recycling van electronica begint steeds meer van de grond te komen, juist omdat er kostbare metalen in zitten en de volumes interessant worden. In de cijfers zit ook een behoorlijk grote (en groeiende) post "old silver scrap". Recycling dus.

    Alles bij elkaar zie ik het gat tussen productie en consumptie alleen maar groter worden. Overproductie dus. Zolang mensen die overproductie in kluizen blijven opslaan is er natuurlijk niet zoveel aan de hand, maar veel aanleiding tot prijsexplosies zie ik er niet in.
  6. [verwijderd] 12 december 2012 13:23
    quote:

    theo1 schreef op 12 december 2012 11:49:

    Alles bij elkaar zie ik het gat tussen productie en consumptie alleen maar groter worden. Overproductie dus. Zolang mensen die overproductie in kluizen blijven opslaan is er natuurlijk niet zoveel aan de hand, maar veel aanleiding tot prijsexplosies zie ik er niet in.
    De vraag naar olie, koper, vers water, bromtollen, mais, suikerbieten is de laatste 10 jaar sneller gestegen dan de vraag naar Zilver. Het is gewoon een bubble en alle sukkels die de laatste 2 jaar zijn ingestapt loopt het dun door broek.
  7. forum rang 5 DurianCS 12 december 2012 14:58
    quote:

    Email_Roeper schreef op 12 december 2012 13:23:

    [...] De vraag naar olie, koper, vers water, bromtollen, mais, suikerbieten is de laatste 10 jaar sneller gestegen dan de vraag naar Zilver. Het is gewoon een bubble en alle sukkels die de laatste 2 jaar zijn ingestapt loopt het dun door broek.
    Bubble valt wel mee, maar twee jaar lang niet stijgen moedigt niet aan om er in te springen. Wel wordt er veel gespeculeerd op te verwachten stijgingen, maar ik sluit niet uit dat er allerlei alternatieven ontwikkeld worden waardoor de behoefte in de toekomst alleen maar afneemt. Maar niets is zeker.
    Edit: en het linkje suggereert inderdaad een toenemend overschot productie - afname.
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links