Imtech « Terug naar discussie overzicht

Donderdag 7 februari , redenen tot kopen

359 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
[verwijderd]
1
Nieuwe dag , nieuwe kansen
Die kansen zie ik zeker al is het wel nu aan de directie van Imtech om
Duidelijkheid te verschaffen , om te beginnen wil toch nu wel iedere Imtech belegger
Weten of dat ze nieuwe aandelen gaan uitgeven , tenslotte is nee ook een antwoord !!!
Op dit moment staan er 89 miljoen aandelen uit , ik zou zeggen geef er onderhands 11 miljoen uit
Tegen 10 euro dat levert 110 miljoen euro op en is dat gat gedicht
En hebben ze een mooi rond getal van 100 miljoen aandelen .
Ik blijf erbij dat Imtech zwaar ondergewaardeerd is op 10 euro !!!
AMEN
[verwijderd]
0
Aandeel is zwaar ondergewaardeerd momenteel en dat komt door de onzekerheid. Als men de cijfers publiceert zal het wel snel omhoog gaan. Als het tenminste bij die 100 miljoen blijft.
[verwijderd]
0
3 Mogelijkheden :
(1) Meer zootje gevonden in DE - Koers gaat naar 7.8 - hoge schuld leidt aan (2) Emissie - Koers gaat naar 4.8 of
(3) Niks aan de hand, one off klote in Polen 200 Mio afschrijving, financing is afgerond, support van grote bank(en) koers herstel naar 11.5 en langzaam naar 13.5

Ik ben nu 4.5 in de min...
sandman70
0
quote:

ralph1978 schreef op 6 februari 2013 21:11:

Aandeel is zwaar ondergewaardeerd momenteel en dat komt door de onzekerheid. Als men de cijfers publiceert zal het wel snel omhoog gaan. Als het tenminste bij die 100 miljoen blijft.
Er is al 1 miljard ingecalculeerd als je naar de koers kijkt echt niet normaal meer.
[verwijderd]
0
quote:

sandman70 schreef op 6 februari 2013 22:07:

[...]

Er is al 1 miljard ingecalculeerd als je naar de koers kijkt echt niet normaal meer.
Inderdaad, dus we hebben genoeg speling nu in de koers zitten bij een tegenvaller. Het 10 dubbele is inderdaad verwerkt in de koers. Daarom zal ik ze ook niet verkopen. Als het tij keerd kunnen we echt stevig gaan groeien.
Guus_Geluk
0
quote:

JANCOK schreef op 6 februari 2013 21:20:

3 Mogelijkheden :
(1) Meer zootje gevonden in DE - Koers gaat naar 7.8 - hoge schuld leidt aan (2) Emissie - Koers gaat naar 4.8 of
(3) Niks aan de hand, one off klote in Polen 200 Mio afschrijving, financing is afgerond, support van grote bank(en) koers herstel naar 11.5 en langzaam naar 13.5

Ik ben nu 4.5 in de min...
Dividend wordt waarschijnlijk geschrapt en dat levert ook 60 miljoen op.
DTJ
3
Heb geen positie in Imtech maar volg het wel.

Heb nog een interessant stuk gevonden over Imtech

Niet meer gek op Imtech

De glans is er wel vanaf bij Imtech. Eens beurslieveling, nu keihard gedumpt door zijn fans. Maar is het fonds total loss?

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar na alle prestigieuze projecten van weleer, zullen ze bij Imtech hopen dat dat verleden weer in volle luister kan worden hersteld. En noem het naïef, of een langetermijngedachte, maar Imtech is toch ook niet opeens alle magie kwijt? Of vergane glorie, knock out?

Miljoenenklap

Jarenlang was het bedrijf onder leiding van René van der Bruggen (foto boven) een van de beurslievelingen op het Damrak. Met groei op groei en gemiddeld vijftien overnames per jaar. Is dat voorbij? Beleggers vertrouwen het in elk geval niet langer, dat is duidelijk. De barst die de afgelopen maanden in het pantser van het overnamemonster ontstond, is vandaag volledig opengescheurd. Directe aanleiding: de onverwachte afschrijving van 100 miljoen euro op een groot project in Polen. Kosten: 900 miljoen euro, bijna de helft van de beurswaarde, het aandeel klapt in een dag tijd met 48,09 procent in elkaar, van 19,65 euro tot 10,20 euro.

Het is een doffe dreun voor het bestuur van Imtech. Voor de tot voor kort op handen gedragen succesceo Van der Bruggen, die in april aftreedt, en voor opvolger Gerard van de Aast, die net is overgekomen van bouwer VolkerWessels.

Tussentijds dipje?

Of de massale afkeer van het aandeel terecht is? Er is in elk geval meer aan de hand bij Imtech dan één Poolse nachtmerrie.

De misère begint afgelopen jaar, als de technisch dienstverlener eind oktober bij een update over het derde kwartaal laat weten dat het allemaal niet zo lekker loopt bij de marine-divisie en in Spanje en de Benelux. De zee-activiteiten zijn een tijdelijk verhaal, in Spanje en de Benelux is sprake van een wat structureler probleem. Van der Bruggen kondigt een reorganisatie aan, 900 medewerkers worden ontslagen en het bedrijf neemt een last van 50 miljoen euro. Toch nog wel onverwacht, en goed voor fronsende wenkbrauwen, maar in de markt wordt de aanleiding voor de ingreep ook gezien als een tussentijds dipje, niet heel gek in crisistijd.

Shorten in daglicht

Half november vergaat het Imtech minder goed, als naar buiten komt dat diverse hedgefondsen de aanval op het beursfonds hebben ingezet. Ze speculeren op een daling van het aandeel, het zogenoemde 'short gaan'. Sinds 2 november gelden nieuwe regels voor de (Europese) financiële markten, waardoor heel simpel via de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is te volgen of partijen voor meer dan 0,5 procent aan shortposities in een bedrijf opbouwen. Dit is het geval bij de overnamemachine van Van der Bruggen. De nieuwe transparantie leidt tot onrust onder Imtechbeleggers. Het shorten gebeurt in het volle daglicht. Beleggers proberen vrij massaal aandelen te lozen.

'Ontsporend werkkapitaal'

De speculatieperikelen worden op de voet gevolgd door analisten van ABN Amro, die beleggers in het aandeel Imtech er eind november onverwacht een verkoopadvies bovenop geven. De analisten spreken van 'ontsporend werkkapitaal in Duitsland'. Beleggers happen onrustig naar adem en vinden lucht in een verdere uittocht van het aandeel.

Fraude bij dochter

Daarna, begin december: een uitspraak van het hof. Imtech zou hebben gefraudeerd met de jaarrekening van een dochter, om te voorkomen dat een voormalige directeur nog een achterstallige bonus zou kunnen opstrijken. De beurswaarde daalt opnieuw, maar stijgt in de loop van december en januari weer aardig.

Poolse nachtmerrie

Nu dus de klap van een Pools mega-project ter waarde van 680 miljoen euro - het grootste en meest prestigieuze ooit van Imtech - dat in een nachtmerrie dreigt uit te monden. De technisch dienstverlener uit Gouda maakt gisteren bekend dat het tenminste 100 miljoen euro moet afwaarderen op de bouw van een pretpark onder de rook van Warschau. Als gevolg kan het niet langer aan de bankconvenanten voldoen. Imtech stelt de presentatie van de jaarcijfers uit en betaalt over 2012 geen dividend. Het vertrouwen van beleggers is weggevaagd. De vraag rijst vooral of kralenrijger René van der Bruggen al die overnames die hij de afgelopen jaren deed, misschien toch niet zo goed verteerd heeft. Hoewel de topman het probleem 'eenmalig', noemt, geloven beleggers daar niet in. De berichtgeving van Imtech over de Poolse malaise geeft te veel ruimte voor interpretatie. Er kan best eens meer moeten worden afgeschreven, niet alleen op dit project, maar ook op andere opdrachten.

Imtech op drijfzand?

Die onzekerheid kantelt het sentiment vokomen. Is dat terecht? Is Imtech gebouwd op drijfzand? Dat lijkt een wat voorbarige conclusie. Hoewel beleggers het niet meer zien zitten, toont de historie dat Imtech toch ook veel goed voor elkaar heeft. De tijd moet het uitwijzen, Imtech zal zich in de loop van de weken nader verklaren over de ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Voor nu, een positief beeld: enkele prestigieuze projecten waar het Nederlandse bedrijf eerder bij betrokken was, om maar te laten zien dat het misschien niet allemaal kommer en kwel is.

Energiecentrales in Wales

Voor een slordige 50 miljoen euro bouwde Imtech in Cardiff en Afan (Wales) twee 'sludge-to-energy'- centrales, waarbij rioolslib (een restproduct bij de zuivering van rioolwater) wordt omgezet in duurzame energie. Imtech is specialist in zogenaamde 'anaerobe vergistingstechnologie' en realiseert biogascentrales in heel Europa.

Stadion in Hamburg

De Imtech Arena in Hamburg, het thuisstadion van voetbalclub HSV, is in 2010 door Imtech volledig verduurzaamd, wat het energieverbruik met 35 procent terugdrong. Imtech gebruikt het project als vlaggenschip van het stadionsportfolio.

Infrastructuur in Londen

Imtech onderhoudt circa 50 procent van de totale infrastructuur in Londen. Het gaat hier vooral om oplossingen om de doorstroom op gang te houden, en daarmee de fijnstof- en CO2-uitstoot te verlagen.

Deutsche Bank in Duitsland

Deutsche Bank vroeg Imtech voor de 'groene' revitalisatie van hun 'Twin Towers', die de namen 'Debit' en 'Credit' hebben meegekregen. Imtech stripte de torens, die na de operatie voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaard.

Planet Solar

Bij de PlanetSolar, het grootste volledig op zonne-energie aangedreven schip ter wereld, dat dit en vorig jaar een reis om de wereld maakte, fungeerde Imtech als 'technologiepartner'.

De Rainbow Warrior

Ook Greenpeace ontdekte Imtech. Het bedrijf voorzag de Rainbow Warrior III van duurzame technologie, zoals de elektrische aandrijving in geval van windgebrek, en de generator die op biomassa kan worden gestookt.

Green Building in Eindhoven

In Eindhoven realiseerde Imtech voor zichzelf het Imtech Green Building, een kantoorgebouw vol energiebesparende technologie. De oplossingen betalen zichzelf binnen 5 jaar terug.

Meer over Imtech?

Het geheim van Imtech: E + ICT + W
Overnamelessen van de Imtech-topman
Imtech: spin in het groene web
Imtech-ceo was een kleine driftkop
Lyss
0
De kern zit m.i. in de onzekerheid die vooral het gevolg is van steeds nieuwe meldingen van tegenvallers. In het door DTJ geciteerde artikel (bron?) wordt dat kernachtig verwoord met nhet volgende zinnetje: "Die onzekerheid kantelt het sentiment volkomen."
Bij SBM heb ik in november 2012 hetzelfde zien gebeuren: het bedrijf communiceerde voor geen meter over de feitelijke stand van zaken bij hun risico-projecten en de koers zakte geweldig onderuit in enkele weken. Waarom werd in die weken niets gemeld? Waarschijnlijk omdat het inderdaad helemaal fout ging met die projecten (m.n. Yme). Toen dat uiteindelijk openlijk door SBM werd bevestigd en het zwartste scenario bleek uit te komen (volledige afschrijving van het Yme-project), spoot de koers omhoog: de onzekerheid had kennelijk voor een zwaardere koersval gezorgd dan feitelijk gerechtvaardigd was.
Koersherstel nadat de Imtech-leiding openheid van zaken geeft (desnoods door een hele zwik lijken uit de kast te toveren waar nu over gespeculeerd wordt) is daarom heel goed mogelijk. Het zwartste scenario is altijd nog rooskleuriger dan voortdurende onzekerheid.
Valt Imtech iets te verwijten? Ik verkies openheid, maar ik snap wel dat men eerst de onderste steen boven wil hebben, voordat men de feiten naar buiten brengt. Als ze nu met hun verklaring miskleunen, kun je het aandeel opvegen.
[verwijderd]
0
Als een bedrijf in de probleme komt, dan is beter dat iedereen die snel geld wil maken is gewoon of geshort of wedden op down koers en praat slecht over een situatie en misbruik de onzekerheid, media etc...
[verwijderd]
0
quote:

D The Greek schreef op 7 februari 2013 02:00:

Als een bedrijf in de probleme komt, dan is beter dat iedereen die snel geld wil maken is gewoon of geshort of wedden op down koers en praat slecht over een situatie en misbruik de onzekerheid, media etc...
... eh... ik denk dat ik het begrijp. Iedereen die short zit praat slecht over het bedrijf? Helemaal mee eens, nu, achteraf, worden alle negatieve punten uitvergroot terwijl een week geleden de 'short-squeeze' op uitbarsten stond.
beterwisdanonwis
0
quote:

Lyss schreef op 7 februari 2013 01:10:

De kern zit m.i. in de onzekerheid die vooral het gevolg is van steeds nieuwe meldingen van tegenvallers. In het door DTJ geciteerde artikel (bron?) wordt dat kernachtig verwoord met nhet volgende zinnetje: "Die onzekerheid kantelt het sentiment volkomen."
Bij SBM heb ik in november 2012 hetzelfde zien gebeuren: het bedrijf communiceerde voor geen meter over de feitelijke stand van zaken bij hun risico-projecten en de koers zakte geweldig onderuit in enkele weken. Waarom werd in die weken niets gemeld? Waarschijnlijk omdat het inderdaad helemaal fout ging met die projecten (m.n. Yme). Toen dat uiteindelijk openlijk door SBM werd bevestigd en het zwartste scenario bleek uit te komen (volledige afschrijving van het Yme-project), spoot de koers omhoog: de onzekerheid had kennelijk voor een zwaardere koersval gezorgd dan feitelijk gerechtvaardigd was.
Koersherstel nadat de Imtech-leiding openheid van zaken geeft (desnoods door een hele zwik lijken uit de kast te toveren waar nu over gespeculeerd wordt) is daarom heel goed mogelijk. Het zwartste scenario is altijd nog rooskleuriger dan voortdurende onzekerheid.
Valt Imtech iets te verwijten? Ik verkies openheid, maar ik snap wel dat men eerst de onderste steen boven wil hebben, voordat men de feiten naar buiten brengt. Als ze nu met hun verklaring miskleunen, kun je het aandeel opvegen.
Meer dan mee eens, snelheid van communicatie is gewenst en je zou denken dat de lessen van SBMO wel geleerd zouden zijn. Ik begrijp dat het zoeken naar de juiste communicatie tijd kost maar ook : deze koersreactie had men kunnen voorzien toen Imtech met het "Polen" bericht kwam. Dus IMTECH, werk aan de winkel om je imago op te poetsen.
arreno
0
quote:

Laurenzo schreef op 7 februari 2013 05:44:

Goedkoopste aandeel in de AEX

Leuker kunnen we het niet maken

Dan moet er nog heel wat meer af. Dan zal het op de AEX geen lang leven beschoren zijn.
AEX stokpaardje van Amsterdamse effectenbeurs???

Met KPN PostNL en straks noch Imtech?

Mooie uitstraling en reclame voor ons klompenlandje
[verwijderd]
0
Ben benieuwd of het management nog een pb uitstuurt met daarin antwoord op de vragen die leven onder beleggers.
Het zou mooi zijn als hiermee wat (onzinigge) speculatie kan worden weggenomen.

[verwijderd]
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 7 februari 2013 08:51:

Ik durf eigenlijk niet naar de opening te kijken..
Kop op
glasinlood
0
359 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.390,23 +0,46%
 EUR/USD 1,0635 -0,08%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront