TKH Group « Terug naar discussie overzicht

Vooruitblik: 'Verslechtering resultaten TKH'

13 Posts
[verwijderd]
1
HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH Groep heeft de omzet en de winst in de eerste helft van het jaar zien dalen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

TKH zag de omzet met ruim 4 procent dalen tot 526,2 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) daalde met bijna 28 procent tot 33,5 miljoen euro. De nettowinst (voor amortisatie en eenmalige posten) kwam uit op 22,3 miljoen euro. Dat is ruim 30 procent minder dan in de eerste helft van 2011.

De forse winstdaling komt volgens TKH door hogere kosten die zijn gemaakt voor toekomstige groei. ,,Het fundament van TKH is in het eerste halfjaar verder versterkt'', stelde bestuursvoorzitter Alexander van der Lof. TKH verwacht over heel 2012 een nettowinst (voor amortisatie en enmalige posten) van 50 miljoen euro.

Halfjaarcijfers 2012: Lagere winst door omzetdaling en aanhouden van capaciteit voor groei



Highlights eerste halfjaar 2012

· Omzet 4,2% lager - omzetdaling Industrial Solutions 12,1%, in lijn met lagere orderintake 2011.

· EBITA met 27,8% gedaald, met name door extra kosten voor capaciteit voor groei en acquisitiekosten.

· Gezonde verbetering van de brutomarge van 37,8% naar 40,2%.

· Succesvolle invulling omzetdoelstelling security systems door acquisities Aasset en Augusta.

Vooruitzichten



De vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar voor de marktsegmenten waarin TKH opereert laten een wisselend beeld zien.



Binnen Telecom Solutions is de verwachting dat de investeringen in glasvezelnetwerken verder zullen toenemen. De plannen binnen Europa voor de uitrol van het aantal FttH-aansluitingen zijn verder uitgewerkt en wij zijn goed gepositioneerd in de Europese markt om te kunnen groeien in lijn met deze verwachte marktgroei. De omzet binnen kopernetwerken zal verder dalen in lijn met de verschuiving in investeringen naar glasvezelnetwerken.



Binnen Building Solutions is de verwachting dat door een lager niveau aan investeringen in de bouw- en constructiesector de marktomstandigheden uitdagend zullen blijven. In 2011 en de eerste helft van dit jaar is sterk ingezet op het realiseren van marktaandeelgroei voor de komende jaren. Per saldo wordt verwacht dat mede door het onderscheidend vermogen vanuit innovaties, groei kan worden gerealiseerd mits de economische omstandigheden binnen Europa niet verder verslechteren. Voor de tweede helft wordt rekening gehouden met een matig herstel van het investeringsniveau voor solar- en infrastructuurprojecten.



Binnen Industrial Solutions zal het omzetniveau in de tweede helft van 2012 lager zal zijn dan in de eerste helft van 2012 door de lagere orderintake in de afgelopen perioden. Op basis van de huidige offerteportefeuille en de ons bekende projecten voor investeringen is de verwachting dat de orderintake in de tweede helft 2012 hoger zal zijn dan in het eerste halfjaar, mits de mondiale economische omstandigheden niet verder zullen verslechteren.



Vanaf 2 juli 2012 is Augusta Technologie, waar TKH een meerderheidsbelang in heeft verworven, opgenomen in de consolidatie van TKH. Bij de voorgaande vooruitzichten per segment is geen rekening gehouden met de consolidatie van Augusta Technologie.



Per saldo verwacht TKH, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, dat over geheel 2012 een nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten, toerekenbaar aan aandeelhouders, tussen € 45 en € 50 miljoen gerealiseerd zal worden.

Outlook

· Verwacht wordt over geheel 2012 een nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten, tussen € 45 en € 50 miljoen te realiseren.

www.tkhgroup.com/wps/wcm/connect/tkh%...
arreno
0
arreno
0
helaas analist ING is het niet met mij eens :-(

Beursblik: outlook TKH Group tegenvallend
Arne Petimezas - 22 augustus 2012, 09:04
Ook EBITA over eerste half jaar tegenvallend, zegt een analist van ING.

TKH Groups outlook voor 2012 is tegenvallend, maar het is niet duidelijk in hoeverre er sprake is van een structureel probleem, zegt analist Tijs Hollestelle van ING. Hollestelle merkt op dat er veel eenmalige posten verwerkt zijn in verwachtingen van het industriële bedrijf. De analist noemt ook de EBITA over het eerste halfjaar tegenvallend vanwege divisie Building Solutions, maar ook hier noemt Hollestelle het nog onduidelijk in welke mate de tegenvaller structureel is of door one-offs komt.



De outlook is behoorlijk onder verwachting, maar er zitten veel one offs in Building Solutions is de tegenvaller, maar het is nog niet duidelijk in hoeverre dit structureel is.



Door: ABM Financial News.

[verwijderd]
1
Om dit aandeel weer aantrekkelijk te maken voor de belegger, moet het tenminste dalen naar ca. 12-13 euro!
arreno
1
quote:

Ritageld schreef op 22 augustus 2012 10:55:

Om dit aandeel weer aantrekkelijk te maken voor de belegger, moet het tenminste dalen naar ca. 12-13 euro!
Dat zal voor alle aandelen gelden als er 30% afgaat
$euri
0
oeps winsttrader, op andere fora loop je altijd alles af te kraken en tkh noem je dan je pareltje
s.lin
0
Beursblik: resultaten TKH Group onder druk door cyclische activiteiten

TKH Group ziet in het derde kwartaal een duidelijk lagere omzet als gevolg van de sterk cyclische activiteiten bij Industrial Solutions. Dit zegt analist Tom Muller van Theodoor Gilissen.

De omzet van TKH daalt naar verwachting van analist Tijs Hollestelle van ING van 254 naar 236 miljoen euro. Wel heeft de overname van 50 procent van Augusta afgelopen zomer volgens Muller een positieve impact op de omzet.

De problemen zitten volgens Muller vooral bij Industrial Solutions, dat in de eerste jaarhelft nog een omzetdaling van 12 procent doormaakte, tegen ruim 4 procent krimp van de groepsomzet. Hollestelle verwacht dat in het derde kwartaal de orderintake voor de bandenmachines, onderdeel van Industrial Services, licht herstelde ten opzichte van het tweede kwartaal en uitkomt op 50 miljoen euro.

TKH liet bij de halfjaarcijfers al weten voor de industriele activiteiten een lagere omzet te voorzien voor de tweede jaarhelft als gevolg van een lagere orderinstroom in de voorgaande kwartalen. Muller wijst er op dat vooral bestellingen uit Azië achterbleven. TKH verwacht wel dat de orderintroom tekenen van herstel toonde in het derde kwartaal.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) daalt volgens Hollestelle met 2 miljoen euro tot 18,7 miljoen euro bij een marge van 7,9 procent. Dit laatste betekent een margedaling van 20 basispunten.

Voor 2012 rekent TKH op een nettowinst voor eenmalige baten en lasten en amortisatie van 45 tot 50 miljoen euro.

Hollestelle verwacht dat TKH deze outlook herhaald, waarbij de analist verwacht dat de winst voor dit jaar aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte uitkomt.

Het aandeel TKH levert dinsdag 1,4 procent in op 17,48 euro. Donderdag komt TKH met de trading update over het derde kwartaal.

Door: ABM Financial News
[verwijderd]
0
Analisten? ik neem er geen 1 serieus!

morgen gaat TKH gewoon fors omhoog! let maar op!
[verwijderd]
0
Trading update 3e kwartaal 2012
Highlights derde kwartaal •Stijging omzet met 8,6%, autonoom daling van 7,3%.
•Autonome omzetdaling Industrial Solutions 17,6%, in lijn met lagere orderintake H1.
•Orderintake Industrial Solutions in Q3 gestegen.
•Augusta draagt sterk bij aan omzet en resultaat, consolidatie vanaf Q3.
•Lichte daling EBITA met 4,3%, met name in Industrial Solutions.
•Daling kosten Q3 met € 4,2 miljoen t.o.v. Q2 2012 als gevolg van kostenmaatregelen in Q2.
•Goede progressie geboekt in autonome verbetering ROS Building Solutions.

Outlook
•TKH handhaaft de verwachting dat de nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten, toerekenbaar aan aandeelhouders, over geheel 2012 binnen de range van € 45 tot € 50 miljoen zal uitkomen.
•Initiëring efficiencyprogramma voor 2013 met jaarlijkse kostenbesparing van € 10 miljoen leidt tot een eenmalige last in Q4 2012 van circa € 10 miljoen.

www.tkhgroup.com/wps/wcm/connect/tkh%...
voda
0
TKH KW3 conform consensus - ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van TKH (TWEKA.AE) in het derde kwartaal waren in overeenstemming met de consensus, stelt ING. Tijs Hollestelle maakt uit de resultaten op dat TKH zijn beloftes lijkt te hebben waargemaakt, onder moeilijke marktomstandigheden. De analist verwacht dat de zwakte in de bandenbouwsystemen tijdelijk is en ziet de marges in het onderdeel Building Solutions verbeteren. Dat TKH de outlook voor 2012 herhaalde, was volgens hem verwacht. Het advies blijft buy en het koersdoel staat op EUR21,50. Omstreeks 10.35 uur noteert het aandeel 0,2% hoger op EUR17,64, terwijl de ASX vlak noteert. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
TKH resultaten aan de lichte kant, outlook herhaald - Rabo


AMSTERDAM (Dow Jones)--De operationele winst (EBITA) van EUR19,8 miljoen die TKH (TWEKA.AE) over het derde kwartaal rapporteerde, is volgens Rabobank aan de lichte kant, aangezien de analisten hadden gerekend op EUR21,1 miljoen en Augusta (waar TKH een belang van circa 60% in houdt) op woensdag beter dan verwachte EBITA cijfers bekendmaakte. De analisten merken op dat de outlook is herhaald, maar dat TKH wel aangeeft dat verslechterende marktomstandigheden voor druk zorgen op de verwachtingen. Positieve punten zijn volgens hen de gestegen marges in Building Solutions en de stijging van de orders in Industrial Solutions ten opzichte van het eerste halfjaar, en negatief is het nieuwe herstructureringsprogramma voor 2013. Het advies is buy met een koersdoel van EUR20. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 0,3% hoger op EUR17,65, terwijl de ASX vlak noteert.(LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
TKH boekt minder winst op hogere omzet, gaat kosten besparen


Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group nv (TWEKA.AE) heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald, vooral door de bijdrage van het overgenomen Augusta, maar de winst daalde onder meer als gevolg van dalende inkomsten van de bandenbouwsystemen die een hoge marge hebben.

Het technologiebedrijf uit Haaksbergen meldt donderdag met de trading update over het derde kwartaal een efficiencyprogramma voor 2013 op te starten, dat jaarlijks EUR10 miljoen aan kosten moet besparen en in het vierde kwartaal tot een eenmalige last van ongeveer EUR10 miljoen zal leiden.

"Door een verdere verslechtering van de marktomstandigheden in een aantal segmenten in de industriële sector en de bouwsector is besloten om efficiencyverbeteringen in de organisatie door te voeren", zegt CEO Alexander van der Lof in het persbericht.

De onderneming handhaaft de verwachtingen voor heel 2012 die uitgaat van een nettowinst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten tussen EUR45-50 miljoen.

In de afgelopen periode daalde de aangepaste nettowinst met 24,4% tot EUR9,3 miljoen van EUR12,3 miljoen. De operationele winst (EBITA) daalde met 4,3% tot EUR19,8 miljoen van EUR20,7 miljoen.

De omzet steeg met 8,6%, vooral vanwege de sterke bijdrage van Augusta. Autonoom daalde de omzet met 7,3%. In de industriele divisie daalde de omzet autonoom met 17,6%, als gevolg van de lagere orderintake in de eerste helft van het jaar.

Het is het eerste kwartaal waarin Augusta aan de winst van TKH bijdraagt. TKH bracht begin april een overnamebod uit op de aandelen van het Duitse bedrijf en heeft momenteel een belang van ongeveer 60%. Augusta is wereldwijde een van de grootste spelers op het gebied van industriele camera's die worden gebruikt voor onder andere verkeersoplossingen en medische applicaties.

Augusta rapporteerde woensdag de derdekwartaalcijfers, die volgens ING-analist Tijs Hollestelle beter waren dan verwacht. De omzet bedroeg EUR29,6 miljoen en het bedrijf verhoogde zijn verwachtingen voor de jaaromzet naar EUR104-110 miljoen, en voor de operationele winst (EBITDA) naar EUR19-20 miljoen.

Het aandeel is woensdag gesloten op EUR17,60.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com
s.lin
0
Vooruitblik: 'TKH ziet winst dalen'
4-3-2013 15:04
TKH heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een omzetstijging van bijna 10 procent geboekt, terwijl het resultaat met ongeveer 35 procent daalde. Dat voorspellen 5 analisten, geraadpleegd in opdracht van AFN. Het technologiebedrijf opent de boeken aanstaande woensdag voorbeurs.
De omzet kwam volgens de analisten uit op 283 miljoen euro in het vierde kwartaal, bij een ebita-resultaat van 14,9 miljoen euro. In het vierde kwartaal moest TKH een herstructureringslast nemen van 10 miljoen euro. Over heel 2012 bedroeg de omzet 1,09 miljard euro en het resultaat 68,1 miljoen euro. Onder de streep blijft er naar verwachting 46,7 miljoen euro over.

Het concern rekende voor 2012 op een nettowinst tussen de 45 en 50 miljoen euro.

Rabobank-analisten Frank Claassen en Philip Scholte verwachten dat TKH nog geen kwantitatieve prognose zal geven voor 2013. ,,We verwachten dat de toon in de outlook gemengd zal zijn: redelijk gunstig voor telecom, uitdagender voor Industrial en bemoedigend voor Building Solutions gegeven de uitdagende marktomstandigheden."

©ANP
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 40,400
Verschil -0,300 (-0,74%)
Hoog 40,460
Laag 39,920
Volume 54.885
Volume gemiddeld 87.596
Volume gisteren 57.997

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront