AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG - Maart roert zijn staart

202 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
gerrit 69
0

We naderen deze maand d-day wat betreft het jaarresultaat over 2012 van AMG
19 maart word dat bekend gemaakt en er valt geen zinnig woord over te zeggen hoe beleggers op de cijfers zullen reageren.
Veel nieuws laat het bedrijf nooit los.
Zelf ga ik er van uit, dat de koers boven de € 6,00 zal blijven, maar dat het jaarresultaat geen diepe indruk zal achterlaten op ons netvlies.
De kans, dat AMG het jaar 2012 positief zal afsluiten lijkt mij klein, omdat op de helft van 2012 de resultaten al tegenvielen.
Ook is er aan de zijde van analisten geen enkele verwachting uitgesproken.
Waar moeten beleggers het dan wel van hebben?
Eigenlijk van een uitspraak over de outlook, lijkt mij.
De afgelopen 3 jaar waren geen vetpot voor de lange termijn belegger in AMG en nu de Dow Jones en S&P hopelijk aan de vooravond staan van een eventuele doorbraak over de oude top, kan er zomaar een nieuwe bull-markt starten.
AMG moet het voorlopig nog niet van Europa hebben, maar toch meer van de VS - China en andere opkomende markten.

Bij de introductie van AMG in 2007 zijn er 27 miljoen aandelen op de markt gekomen tegen een introductie prijs van € 28,00 per aandeel.
Via de beurs is toen 756 miljoen Euro bij elkaar geharkt.
Nu is de waarde van AMG nog maar 27 miljoen X € 6,30 = 170 miljoen Euro
Er is dus ruim 586 miljoen Euro verdampt over bijna 6 jaar.
Als ik het verkeerd formuleer, mag iedereen mij verbeteren.
Alles overziend, heeft Heinz Schimmelbusch nog aardig wat goed te maken ten opzichte van haar beleggers van het eerste uur.

Mvrgr. van Gerrit


drapsteen
0
ik verbeter je niet, maar onderschrijf het, beste gerrit.
Middels Safeguard International Fund, die de introductie in 2007 van AMG heeft verzorgd, is onze Heinz er niet slechter op geworden.Hij was toen immers mede eigenaar van het Fund.
Nu is hij sinds 2007 baas voor een fantastisch salaris.Hij is van jouw leeftijd, dus veel tijd om wat goed te maken zit er niet in en geloof ik ook niet.
Groet van een teleurgestelde amg er.
gerrit 69
0
quote:

drapsteen schreef op 5 maart 2013 11:15:

ik verbeter je niet, maar onderschrijf het, beste gerrit.
Middels Safeguard International Fund, die de introductie in 2007 van AMG heeft verzorgd, is onze Heinz er niet slechter op geworden.Hij was toen immers mede eigenaar van het Fund.
Nu is hij sinds 2007 baas voor een fantastisch salaris.Hij is van jouw leeftijd, dus veel tijd om wat goed te maken zit er niet in en geloof ik ook niet.
Groet van een teleurgestelde amg er.
Ik ben nog geen 65 en hoe oud die Heinz is weet ik niet.
Wat ik wel weet, is dat deze man een overgewaardeerde zakkenvuller is, betaald van het geld die beleggers bij de introductie ingelegd hebben met ook nog eens een slechte reputatie voordat AMG op de beurs in 2007 genoteerd werd.
De teleurstelling deel ik helemaal met jou.
Dat AMG nogal cyclisch is gebleken is een tegenvaller, waar Heinz niet alles aan kan doen, maar ten opzichte van de hoge introductieprijs op € 28,00 in 2007 heeft hij voor beleggers van het eerste uur heel wat goed te maken, maar na 5 jaar heeft hij eveneens veel goodwill verspeeld net als Eelco Blok bij KPN.
Bedrijven met een duur betaalde CEO zijn geen garantie voor een goede koers van het aandeel.

Mvrgr. van Gerrit

Metal
3
Hallo Gerrit en andere forumleden,

Ik zit ook al lang in AMG, ongeveer 3 jaar nu... Pieken en dalen meegemaakt, de laatste periode met AMG is zeker een dal te noemen.

Waar dit door komt? Volgens mij spelen de volgende zaken daarin mee:
- Slechte economische omstandigheden
- In het verleden niet altijd waar gemaakte beloften of projecten die langer duurden dan eerst werd aangenomen
- Grote partijen (zoals Leone) die eerst een grote positie opbouwden en die gestaag weer hebben afgebouwd (misschien ook door bovenstaande redenen)
- Het bijna volledig verdwijnen van de vacuum fornuizen business gerelateerd aan de silicium zonnecellen markt en het failesement van Timminco

Niet echt zaken die AMG goed hebben gedaan, maar het is niet alleen maar slecht... Er zijn ook genoeg positieve ontwikkelingen geweest:
- Aankoop Antimoon mijn in Turkije
- Aankoop KB alloys aluminium en de fusie met AMG zijn aluminium activiteiten
- Uitbreiding van de Tantalum mijn in Brazilië, AMG is nu de nr 1 producent van dit belangrijke metaal dat oa. wordt gebruikt in smartphones
- Aankoop van Graphit Krophmuehl en het samenbrengen van alle mijnbouw activiteiten onder één divisie
- Uitbreiding van de Vanadium activiteiten in Ohio, USA en de hitte behandelings activiteiten voor de Amerikaanse auto industrie

Al met al heeft AMG in goede dingen geinvesteerd, het heeft alleen ook wat tegenvallers moeten incasseren. Nu zijn ze (volgens de laatste teleconference) vooral gefocused om operationeel meer uit de activiteiten te halen waar ze al in zitten, wat gezien de omstandigheden een goede strategie blijkt.

Ik had zeker verwacht dat AMG al hoger had gestaan, en dit is voor mij wel een teleurstelling geweest. Ik hou echter voor de middellange termijn alle vertrouwen dat het goed gaat komen met dit bedrijf. Ik denk dat de lage koers te maken heeft met het feit dat ze niet altijd leveren wat ze beloofd hadden en hier een aantal grote investeerders mee teleurgesteld hebben. Als ze in 2013 kunnen leveren wat ze beloofd hebben en positieve cashflows weten te hebben, dan gaat het volgens mij helemaal goed komen met AMG. Maar voordat die uitbraak (en die kan hard gaan) naar boven komt, zullen ze eerst resultaten moeten laten zien. Fundementeel is dit aandeel natuurlijk nog steeds zwaar ondergewaardeerd!
drapsteen
0
Gerrit,69.
Op wikipedia staat wel wat over Heinz.
Niet allemaal positief om het maar vriendelijk te zeggen.
Hopelijk overkomt ons niet hetzelfde, als Heinz toch nog besluit de winst te willen verhogen.
We wachten het cijferoffensief wel af.

groet drapsteen
drapsteen
0
De heren directie toucheerden in 2010 euri 12.125.000.
In 2011 euri 12.500.000.Heinz viel ten deel euri 4.797.000 resp.euri 5.413.000.
Oftewel de succesvolle directie kost alleen al euri 0,50 per aandeel.
De commissarissen doen het wat rustiger aan , die vangen maar euri 750.000 per jaar.Iedeeen zit er al vanaf 2007!?
Allen vastgeplakt aan het pluche?
Waar heb ik dat meer gehoord en gezien.......

[verwijderd]
0
Hallo Metal

Wederom dank voor je nuttige bijdrage aan dit forum,
Ik had al gehoopt dat je weer een keer langs kwam op het forum om wat info te delen.
Jammer dat we niet wat hoger genoteerd staan.maar wie weet komt dat gauw.

Gr. Noob
effegenoeg
0
quote:

Mr. Positief schreef op 5 maart 2013 10:48:

Ben eruit gestapt!!!
Ben ingestapt op 6,39. Dit fonds is het eerste aan de beurt om te herstellen als de lente aanbreekt!
Bovenstaande aandacht voor zakkevullende leidinggevende vinden we in alle sectoren.
Ik heb er alle vertrouwen in dat dit soort geldverslindende niksnutten komende jaren zullen worden weggesaneerd.
deflationist
0
Ik ga morgen ook kopen, aandeel is zwaar ondergewaardeerd. Met een beetje fantasie zouden we makkelijk richting de 10 moeten gaan. Als dit aandeel straks opgepakt wordt is 30-40 een reele koers.
gerrit 69
0


Nog 7 volle beursdagen overbruggen en dan weten we meer, hoe AMG er bij staat.
De cijfers over 2012 zullen niet indrukwekkend zijn, daarom ben ik vooral benieuwd hoe de outlook zal zijn voor AMG voor dit jaar 2013
Er komt echt een moment, dat AMG gaat profiteren van een aantrekkende economie
Een ab-tje voor Metal voor zijn aanvullende visie.

Mvrgr. van Gerrit
deflationist
0
Deze zomer kunnen we moeiteloos op 15 euro staan.
Ik ga morgen een positie innemen, ik zou niet weten waarom we nu nog moeten dalen, kan echt alleen maar om hoog of heeft rb nog andere ideeen?
rock bottom
1
We zitten nog steeds in het dalend trendkanaal, wat vandaag zijn grenzen heeft bij 6,50 en 6,05. Ook op basis van de BB's (6,20 - 6,75) kunnen we zowel omhoog als omlaag en ook voor de RSI (ca 40). RSI is al een tijdje stabiel tussen 30 en 45.Volume is laag en we kabbelen op dit moment rustig verder naar beneden. (1 stapje omhoog, 2 stapjes omlaag)
AMG probeert al wel bijna 2 weken een bodem te maken en gezien het patroon "zou" dit kunnen lukken, echter dan moeten we wel boven het vorige tussentijdse topje van 6,52 eerst (2 weken terug was dat 6,80 nog, maar nu ligt er alweer een intraday dubbeltopje op 6,52)
Op dit moment is de zeer KT trend neutraal tussen 6,20 en 6,50. De KT, MT en LT trend zijn neerwaarts. Het feit dat de zeer KT neutraal is en de rest neerwaarts, duitdt alweer op een korte termijnpoging tot bodemvorming. Bij slotstand boven 6,52 wordt de zeer KT trend positief en de KT neutraal.
Ook nu weer het advies: tussen 6,20 en 6,50 geen aktie nodig. Pas boven 6,50 zou de KTér voorzichtig weer posities in kunnen nemen. Voor de MT'er boven 6,80 of 7,34. Voor de LT'er pas boven 7,34.
Wegwezen is het devies voor iedereen behalve de LT'er onder 6,10. De LT'er moet weg zijn onder 5,81.
Zolang AMG in dit dalend kanaal blijft en er geen bodem of uitbraak volgt zie ik geen reden tot kopen. Misschien dat de cijfers over een tijdje pas de richting aan zullen geven, op dit moment ben ik technisch gezien nog even negatief over AMG. Voor mij verandert dit pas bij een slotstand boven 6,50.
drapsteen
0
Beste RB , dank voor je duidelijke bijdrage.Ik denk echter dat jouw analyse mogelijk alleen zinvol is bij normaal gevoerde bedrijven.
Bij ons AMG twijfel ik daar sterk over.In deze woelige tijden wordt de onderneming geleidt door zakkenvullende pensionadas.
Groet,
effegenoeg
0
quote:

rock bottom schreef op 8 maart 2013 07:06:

We zitten nog steeds in het dalend trendkanaal, wat vandaag zijn grenzen heeft bij 6,50 en 6,05. Ook op basis van de BB's (6,20 - 6,75) kunnen we zowel omhoog als omlaag en ook voor de RSI (ca 40). RSI is al een tijdje stabiel tussen 30 en 45.Volume is laag en we kabbelen op dit moment rustig verder naar beneden. (1 stapje omhoog, 2 stapjes omlaag)
AMG probeert al wel bijna 2 weken een bodem te maken en gezien het patroon "zou" dit kunnen lukken, echter dan moeten we wel boven het vorige tussentijdse topje van 6,52 eerst (2 weken terug was dat 6,80 nog, maar nu ligt er alweer een intraday dubbeltopje op 6,52)
Op dit moment is de zeer KT trend neutraal tussen 6,20 en 6,50. De KT, MT en LT trend zijn neerwaarts. Het feit dat de zeer KT neutraal is en de rest neerwaarts, duitdt alweer op een korte termijnpoging tot bodemvorming. Bij slotstand boven 6,52 wordt de zeer KT trend positief en de KT neutraal.
Ook nu weer het advies: tussen 6,20 en 6,50 geen aktie nodig. Pas boven 6,50 zou de KTér voorzichtig weer posities in kunnen nemen. Voor de MT'er boven 6,80 of 7,34. Voor de LT'er pas boven 7,34.
Wegwezen is het devies voor iedereen behalve de LT'er onder 6,10. De LT'er moet weg zijn onder 5,81.
Zolang AMG in dit dalend kanaal blijft en er geen bodem of uitbraak volgt zie ik geen reden tot kopen. Misschien dat de cijfers over een tijdje pas de richting aan zullen geven, op dit moment ben ik technisch gezien nog even negatief over AMG. Voor mij verandert dit pas bij een slotstand boven 6,50.
Welnu dan de ommekeer.....
rock bottom
0
Ik hoop het voor alle zittenblijvers hier @effegenoeg. Ikzelf wacht nog even. Ook ben ik niet kien om net voor cijfers te kopen. Dus ik kijk het even aan en hoop voor jullie, dat ik na de cijfers veel hoger moet instappen. Maar zoals jullie weten, heb ik daar geen problemen mee.
Succes allemaal en prettig weekend. RB
[verwijderd]
0
gerrit 69
0
quote:

beginnersmazzel schreef op 8 maart 2013 17:32:

Ik hoop dat we het zelfde gaan zien als bij fugro als de cijfers komen.
Dan moeten we allemaal niet verkopen na de cijfers, dan heb je kans op een flinke stijging.
Belangrijk zal worden of AMG een positieve outlook durft te geven voor de rest van het jaar 2013.

Gerrit
202 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 15:51
Koers 23,160
Verschil +0,120 (+0,52%)
Hoog 23,580
Laag 22,940
Volume 43.822
Volume gemiddeld 241.028
Volume gisteren 200.737

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront