Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rutte Doe iets!!!!

59 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
[verwijderd]
0
@oppakker

Overigens is het jammer dat je niet ingaat op de begroting van de overheid.
Als je daar op ingaat zie je hoe lastig het voor de overheid is om jou een beter gevoel te geven...lees meer centen op de bank.

De 3 posten waar het grote geld zit, zijn alle 3 posten waar lastig op te besparen is zonder de burger pijn te doen.

Natuurlijk kan er wat gedaan worden aan bureaucratie in de zorg of kan uitkeringsfraude nog harder aangepakt worden, maar dat gaat echt om klein bier, ook al zou je er op termijn 1 of 2 mld mee kunnen pakken.

Jij kan alleen jezelf helpen en zorgen voor meer inkomen door arbeid. Dus harder werken (meer uren) of een beter betaalde baan bemachtigen (lees: ga studeren).
aextracker
2
Postzak,

Enkele posten waar de overheid vandaag mee kan beginnen te bezuinigen;

1.) Verlagen budgetteringsruimte (jaarlijks -/- 10% kostenverlaging algemene middelen) voor alle (smi) overheden. Overschrijding het jaar erop straffen met -/- 10% plus de overstijging jaar ervoor. Dit 5 jaar volhouden (gedragswijziging afdwingen).
2.) 3 jaar lang alle ambtenarensalarissen bevriezen en daarbij alle wachtgeldregelingen en recepties\feestjes afschaffen voor mensen die binnen (semi)overheidsinstellingen van baan veranderen en \of minder dan 25 jaar in dienst zijn. Werkt in bedrijfsleven ook zo simpel.
3.) Bezuinigen op onderwijs en de onderwijsstructuur op de schop. De komende jaren vergrijsd de bevolking verder en verder. Het aantal personen < 25 jaar neemt af, dus kan het onderwijs omgevormd worden. Clustering van bijzonder en speciaal onderwijs en aan banden leggen (% besteed aan bijzonder onderwijs koppelen aan % kinderen welke bijzonder onderwijs nodig heeft.
4.) Verlagen kosten van criminele opvang -> uitkleden voorzienignen binnen penintiaire inrichtingen. Gevangenen zwaar (bewaakt) werk laten verrichten in het algemeen belang (wegenonderhoud, bosbouw & groenvoorziening). Straf uitzitten moet fysiek zwaar en sociaal zichtbaar worden om de mind op te schonen en de maatschappij te tonen dat men zich positief kan inzetten voor de medeburger i.p.v. hen te molesteren en of te bestelen.
5.) Verder afbouwen van het sociale vangnet i.h.a. (in Duitsland leidde het mede tot de sterkste economie in europa) en zorgen dat mensen "uit hun comfortzone komen". Europa moet concurreren met wereldeconomien waar 1100 Euro een jaarsalaris betekent en zorg en opvang niet aan de orde is. De (ont)nuchterende competitieve realiteit die ons te wachten staat leest U in China, Cambodja, Indonesie, Taiwan, Thailand.
Ik lees hier dat auto;s en mobiele telefoons als "primaire levensbehoeften worden ervaren". dat zijn het uiteraard niet , maar we zijn er allen aan gewend. Dan neem ik de honden, katten en andere huisdieren niet mee, net als de jaarlijkse vakanties in het buitenland. We zijn verwend geraakt vanuit de welvaartsontwikkeling.
6.) Waar we in NL juist niet op moeten bezuinigen is zorg. Afgezien van het uitbannen van de bureaucratie in de zorg (net als in woningcorp's ook hier weer een politiek speelveld), werk aan het bed, in het tehuis en op de (zieke en verouderende) mens inzetten en opleiden. Hoeveel werklozen kunnen we aktief omscholen tot verpleeg\zorgkundige tegen een betaalde baan ? Duizenden mensen in het hele land en beschikbaar om de sociale premie te verdienen (weer ten dienste van de maatschappij). Geen deelname aan (verplichte) omscholing bij langdurige werkloosheid (> 12 maanden) in gezondheid is einde uitkering < 1 jaar). Zorgpersoneel is\zijn node nodig , meer dan de vetbetaalde managersbanen binnen de zorg op > 4 managementlagen boven de mensen die handen aan het bed en in het tehuis verzorgen.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als er ergens bezuinigd kan worden is het binnen de overheid zelf. Daar is echter daadkracht voor nodig en "geen politiek correcte verkiezingsrethoriek", waar na de verkiezingen weinig van overblijft. Dagdagelijks zien we voorbeelden hoe (semi) & lagere overheden niet in staat zijn om goed met gemeenschapsgeld om te gaan. Laat Marc daar beginnen en een daad stellen naar zijn eigen verantwoordelijkheid en achterban van het bedrijf BV Nederland.

Een bedrijf dat meer uitgeeft dan ontvangt kan 2 dingen doen; Groei aanjagen vanuit omzet, danwel kosten verlagen. Als een bedrijf nog geen perspectief heeft op directe groei resteert korte termijn maar 1 ding; snijden in de kosten zover als je kunt. Dat gaat uiteraard gepaard met pijnlijke beslissingen. Die zie ik Marc Rutte onvoldoende nemen. Hij is meer met "de inkomstenkant van zijn bedrijf bezig" , maar dan zonder te groeien. Dat gaat geen 4 jaar standhouden.

Ergo; Marc, hard snijden en saneren in de BV politiek Nederland en alle opsmuk eruit halen. Pas dan wordt de politiek en dus Marc R geloofwaardig bij het grote publiek en worden persoonlijke offers mentaal draagbaarder. Daar past dus al helemaal niet de 2% collectieve ambtenaren CAO verhoging bij in het kwartaal voor de uitslag van de verkiezingen. Dan weet U waar U staat als niet ambtenaar !

Ik schrijf dit wetende dat ik comfortabel 52% inkomstenbelasting en 0.4% vermogenheffing en wat al niet meer afdraag aan de BV Nederland, 60 uur of meer werkend , en fors bijdragend aan juist dat deel van de NL armlastigen die schaamteloos nietsdoend thuiszitten , danwel op de zakken van medelanders in de comfortabele cel hun lot bezegeld en betaald zien en beter\meer te eten krijgt dan menig alleenstaande ouder met kinderen.
Laten we de werkelijk armlastigen omarmen en de armlastigen die het er zelf naar maken de weg naar herstel voroal zelf laten vinden. De vangnetten in Nederland zijn "over the top" en "out of proportion" wat mij betreft.
Een zijn levenlang zichzelf kapot zuipende en snuifende junk of roofovervaller , mag wat mij betreft de rest van zijn leven bezig zijn met zichzelf onder toezicht van de overheid uit de ellende opwerken. Dit dan wel onder de meest sobere omstandigheden tegen een minimaal noodzakelijk inkomen en in dienst van de maatschappij.

Het voorbeeld in de aanhef van deze draad vind ik schrijnend, waarbij ik me wel afvraag waarom dit juist "in de koffiekamer van een beleggingsform" wordt gepost. Er zijn in elk geval wel voldoende middelen en tijd om achter de PC te zitten en uitvoerig te mailen over het onderwerp dan wel te beleggen op zoek naar de gouden graal ?
Die tijd had ook in geval van de poster ook anders besteed kunnen worden, al was het bijv. maar aan zijn zieke vrouw en of kinderen.

Tracker
[verwijderd]
0
@postzak

Je wilt op de taxi in het weekend? Stuur me ff een mailtje, dan kan je volgend weekend beginnen.

Nog nooit van een chauffeurspas gehoord? Dit is dus een voorbeeld van pure grootspraak.
aextracker
1
Maar beste oppakker, waarschuwer en beeldscherm,

In de kern heeft Postzak wel gelijk ; Wie kan en wil werken vind werk (bijv. over de grens)!

Er zijn in Nederland teveel verwende aan het comfort van de welvaartsverzorgende staat verslaafde "piggybaggers" die het comfortabeler vinden om op de zak van de overheid, en draagkrachtige hardwerkende burgers te teren dan te werken.
Ik schat van de actueel 700.000 werklozen in Nederland grosso modo 150.000 - 200.000 in deze categorie (incl. de door de staat opgevangen criminelen)thuishoort.

Een simpele rekensom levert het volgende beeld op als we deze groep "sturende en werkplicht gebonden sociale wet- en regelgeving opleggen" en als middel aangrijpen om werkloosheid te verlagen en de economische groei mee te steunen ";

- 150.000 * 1.100 * 12 = Euro 1.9 Mrd minder kosten voor de overheid. dat is 15% van de beoogde "besparingen".

De wet- en regelgeving borgt ,d at inkomen vervalt als niet voldaan is aan voorwaarden. kan snel en simpel vian lokale overheden geregeld en gereguleerd worden. De ambtenaren leveren daarmee direct meerwaarde versus hun actuele bijdrage aan de economische groei. Het overheidsmes snijdt ineens aan 2 kanten :).

De hardwerkende burger die bovenmodaal verdiend is een groep waar ook ik toe behoor.
Ik voel me inmiddels vrij vertaald een politiek vogelvrij verklaarde door dezelfde overheid en dan m.n. het links georienteerde deel. Het is schaamteloss dat Marc Rutte zijn liberale principles daaraan wil verkwanselen. Eerst de grijze politiek met Geert, nu de linkse draai naar Diederick. What's next Marc ? Stuck in in the middle-class !

Een overheid die ineens spreekt over "de rijken". Hoe polariserend wil je zijn Marc & Diederick ?
"De rijken" en "ouderen met goede pensioenen" (die slikken nl. veel en makkelijk, zijn niet meer georganiseerd) kan je uitmelken totdat ze massaal het land ontvluchten (zie het effect in Frankrijk dankzij Hollande's, hoe toepasselijk..... rijken tax a 72%).
Genoemde groepen vormen in Nederland, klaagland fijne doelgroepen om je als overheid bij de sociaal democratische, socialistische en communistische linkse massa te profileren en tegen af te zetten.

Vind U het inderdaad "fair en evenwicht beleid" dat van 100 verdiende Euro's er 72 geinvesteerd mag worden in geldverslindende bureaucratie en onderhoud van sociale vangnetten voor luie , niet solliciterende medeburgers die de capaciteit tot het leveren van een economische prestatie hebben ?

Nou ik niet.
Ik draag daarentegen met plezier diverse lokale sociaal maatschappelijke initiatieven financieel een warm hart toe , waar ik zie wat er met mijn bijdrage gedaan wordt in het kader van de medemens.
Daar zijn Marc , Geert & nu Diederick in NL al niet meer toe in staat , laat staan dat Diederick, Dijsselblom en Rutte U en mij dat nog kunnen aantonen m.b.t. ons europees lidmaatschap.

Ben overigens wel benieuwd wat iemand , los van een rijbewijs en "goedgedragverklaring" moet doen voor een "chauffeurspas" qua opleiding en geld om idd op een taxi te komen.
Naar mijn inzicht kunnen er best meer taxi's bij in Nederland . het is toch een vrije markt ? Zinvol m.n. op het platteland , waar veel "remote en hulpbehoevende oude van dagen" wonen , met voldoende middelen om een goedkoop ritje naar het dorp of de stad te kunnen maken.

Misschien moet U allen meer leren denken in oplossingen i.p.v. beperkingen. Daar wordt nederland economisch veel sterker van en Uzelf een stuk optimistischer en vrolijker.

Het regent inmiddels genoeg azijn in ons landje.

Tracker
[verwijderd]
0
quote:

aextracker schreef op 17 maart 2013 12:34:

Ik schat van de actueel 700.000 werklozen in Nederland grosso modo 150.000 - 200.000 in deze categorie (incl. de door de staat opgevangen criminelen)thuishoort.

En is deze schatting nog ergens op gebaseerd? Of is dat niet nodig?
bezinteergebelegt
1
quote:

aextracker schreef op 17 maart 2013 11:10:

Postzak,

2.) 3 jaar lang alle ambtenarensalarissen bevriezen en daarbij alle wachtgeldregelingen en recepties\feestjes afschaffen voor mensen die binnen (semi)overheidsinstellingen van baan veranderen en \of minder dan 25 jaar in dienst zijn. Werkt in bedrijfsleven ook zo simpel.

Daar past dus al helemaal niet de 2% collectieve ambtenaren CAO verhoging bij in het kwartaal voor de uitslag van de verkiezingen. Dan weet U waar U staat als niet ambtenaar !

Tracker
Uhh, de ambtenarensalarissen zijn inmiddels al bezig aan hun derde jaar bevriezing, de wachtgeldregeling is voor (semi)ambtenaren al in 2001 AFGESCHAFT www.judex.nl/rechtsgebied/werk_&_..., geldt alleen nog voor politici en bestuurders, de massale recepties/feestjes zoals jij dat schetst zijn ook allang voltooid verleden tijd tenzij je Directeur bent of hoger.

die 2% collectieve ambtenaren CAO verhoging moet ik gemist hebben.

gr

B.E.G.B.
[verwijderd]
0
quote:

aextracker schreef op 17 maart 2013 12:34:

Maar beste oppakker, waarschuwer en beeldscherm,

In de kern heeft Postzak wel gelijk ; Wie kan en wil werken vind werk (bijv. over de grens)!

Ben overigens wel benieuwd wat iemand , los van een rijbewijs en "goedgedragverklaring" moet doen voor een "chauffeurspas" qua opleiding en geld om idd op een taxi te komen.
Naar mijn inzicht kunnen er best meer taxi's bij in Nederland . het is toch een vrije markt ? Zinvol m.n. op het platteland , waar veel "remote en hulpbehoevende oude van dagen" wonen , met voldoende middelen om een goedkoop ritje naar het dorp of de stad te kunnen maken.

Misschien moet U allen meer leren denken in oplossingen i.p.v. beperkingen. Daar wordt nederland economisch veel sterker van en Uzelf een stuk optimistischer en vrolijker.

Tracker
Ik vermoed dat een chauffeurspas in enkele maanden (2-3) te halen is.
Taxiwereld is sinds de liberalisering een bijna crimineel oerwoud geworden. Dus VERKEERDE overheidsbemoeienis.
www.erikvanmastrigt.nl/2013/nieuwe-me...
En daar moet de net ontslagen account manager of whatever zich instorten zonder perspectief ?
Terwijl die een goede opleiding heeft maar ontslagen is voor winstmaximalisatie (waar veel werkgevers nu graag gebruik maken van maken onder mom van "crisis" ) en in korte tijd met een sterk verlaagd inkomen te maken krijgt.? En zijn kosten niet zo snel naar beneden kan krijgen
om van een min. loon te gaan leven.
Hij moet wel : maar geen perspektief. En om uit die neergaande spiraal te komen is best heel
lastig.
Ja eigen initiatief is nodig maar niemand kan individueel overleven De overheid heeft wel een taak
om gerulerend op te treden . Wie zich de jaren 80 kan herinneren weet hoe het wel kan.

. Waarom wel bij banken en huizenmarkt reguleren en ingrijpen maar laat men de werkloosheid schikbarend oplopen ??

Om de werknemer weer op de knielen te krijgen en vleugellam te maken?!!
(maar wees allen gerust : het overkomt u niet!)

[verwijderd]
0
quote:

aextracker schreef op 17 maart 2013 11:10:

Postzak,

Enkele posten waar de overheid vandaag mee kan beginnen te bezuinigen;

1.) Verlagen budgetteringsruimte (jaarlijks -/- 10% kostenverlaging algemene middelen) voor alle (smi) overheden. Overschrijding het jaar erop straffen met -/- 10% plus de overstijging jaar ervoor. Dit 5 jaar volhouden (gedragswijziging afdwingen).

Heb je gevolgd wat daar al heeft plaatsgevonden?

2.) 3 jaar lang alle ambtenarensalarissen bevriezen en daarbij alle wachtgeldregelingen en recepties\feestjes afschaffen voor mensen die binnen (semi)overheidsinstellingen van baan veranderen en \of minder dan 25 jaar in dienst zijn. Werkt in bedrijfsleven ook zo simpel.

Ambtenarensalarissen bevriezen..nog langer. Kan. Levert geen groot bier op, maar kan. Sociaal haalbaar (zorg)? Wenselijk (onderwijs)?

3.) Bezuinigen op onderwijs en de onderwijsstructuur op de schop.....

Over veel kan getwist worden, maar de relatie tussen onderwijs en eco. ontwikkeling staat toch redelijk vast. Lijkt me geen strak plan om te snijden in de uitgaven, verhogen graag. Omvormen? Dat doen we al zo lang. Ik zou niet weten waarom jij betere ideeën hebt dan al die politici voor jou. Ik zeg afblijven en rust op dat front.

4.) Verlagen kosten van criminele opvang....

Klein bier. Als het wat oplevert, doen, maar dit is ter afronding.

5.) Verder afbouwen van het sociale ....

Niet eens met je formulering, maar wel met de algemene strekking. Dat stelde ik zojuist ook voor.

6.) Waar we in NL juist niet op moeten bezuinigen is zorg.

Oneens. te groot beslag op de totale uitgaven. Veel meer neerleggen bij de burger zelf. Begin bijv eens met een kleine bijdrage als je de huisarts bezoekt + een veelvoud als je rechtstreeks naar de SEH loopt.
Overheid wordt een ander woord voor zorg, slecht.

aextracker
1
quote:

A5 schreef op 17 maart 2013 12:56:

[...]

En is deze schatting nog ergens op gebaseerd? Of is dat niet nodig?
jazeker, die schatting is gebaseerd op gezond verstand en een berekening ;

Onderstaand de uitleg van de som der delen ;
- 35.000 gedetineerden en\of door de overheid onder toezicht gestelden.
- 15.000 verslaafden en of door eigen toedoen incapabel om te werken.
- 100.000 werklozen (1 : 6) die geen verplichting voelen te gaan werken, danwel een jaartje rust zonder prestatie wel prettig vinden en te trekken vanuit de royale ontslagrecht regeling voordat we terugvallen in het versoberde sociaal vangnet.

Resteren nog immer 530.000 werklozen die lastig plaatsbaar, te ziek, zwak of anderszinds te beperkt zijn om uberhaupt te kunnen werken zonder begeleiding. Daarvan kan zeker ook nog een deel onder begeleiding een prestatie leveren in het kader van economisch herstel\groei.

Voor wetenschappelijk onderbouwde visies, waar batterijen ambtenaren de komende 3 jaar aan gaan rekenen op statistieken vanuit slapende lokale overheden sta ik uiteraard van harte open.

Het is in crises tijd voor "2 beentjes op de grond" en aanpakken. Mocht U dat niet wensen, stem dan binnenkort nogmaals Diederick (scoort inmiddels rapportcijfer 4,5 ) of beter Emile Roemer (in 8 jaar HAVO afmaken en politiek leider worden is ook een carriere). Dan weet U zeker dat de belastingdruk de komende 25 jaar verder oploopt en onze kinderen de motivatie tot werken al helemaal niet meer snappen. Ondernemers zullen hun kapitaal het land uit managen en elders filialen opbouwe, zonder dat de NL staat ook dat vermogen verder kan afromen. De staat ontzorgt en borgt Uw nachtrust en sust U in slaap. het gelag is hard wanneer U ontwaakt en het te laat is. Volg ondertussen dan wel een gesubsidieerde cursus chinees. Het zal U en Uw kinderen later goed van pas komen. Ik denk dat links nederland daar zeker middelen voor vrij zal maken. De begroting is immers rekbaar en maximaal 4 jaar houdbaar.

Tracker
aextracker
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 17 maart 2013 13:09:

[...]

Uhh, de ambtenarensalarissen zijn inmiddels al bezig aan hun derde jaar bevriezing, de wachtgeldregeling is voor (semi)ambtenaren al in 2001 AFGESCHAFT www.judex.nl/rechtsgebied/werk_&_..., geldt alleen nog voor politici en bestuurders, de massale recepties/feestjes zoals jij dat schetst zijn ook allang voltooid verleden tijd tenzij je Directeur bent of hoger.

die 2% collectieve ambtenaren CAO verhoging moet ik gemist hebben.

gr

B.E.G.B.
Tuurlijk, maar dan wel zonder inflatie compensatie mee te rekenen en de pensioenregeling te beoordelen.

Ennuh v.w.b. betaalde feestjes door de burgers; de utrechtse wethouder dia in februari 2013 na 10 jaar haar baan inruilt voor een semi overheids instantie voor 4 dagen werk met beter salaris (hoezo lastig herplaatsbaar) omdat ze haar werk met prive leven moelijk kon combineren (welja), kon gewoon 9 weken wachtgeld opstrijken en in de parkeerstand. Er moest publieke mediadruk aan te pas komen om dit te voorkomen. Als compensatie voor haar goede wil , mocht ze een afscheidsreceoptie geven t.w.v. euro 12 K. Vestzak, broekzak en achterklap, dit ondanks alle mooie regeltjes en afspraken vanuit de overheid.

Uit je reactie leidt ik af dat je ;
a.) Ambtenaar bent.
b.) Je je aangesproken voelt.
c.) Beter moet opletten.
d.) dit past in het beeld wat ik schets (uiteraard generaliserend.....) van de bedoelde groep (hogere) ambtenaren en politici.

Ook U bent deel van het verkiezingsproces, kortom we kunnen er allen iets aan doen als het ons lief is , door verkiezingspunten te eisen die goed zijn voor Nederland i.p.v. goed voor de macht van enig politieke partij.

Prettig weekeind !

Tracker
ffff
1
AEXtracker,

Wat een goede postings!! 'k Ben blij dat ik toch echt niet de enige ben die er zo over denkt...!
Afgelopen vijftien jaar zie ik iedere keer weer zaken op de Nederlandse TV waarvan ik achterover val. Gewoon als voorbeeld, want ik heb er hier in de KK al zoveel en zo vaak gepost. Onze allerschattigste toekomstige koningin gaat iets doen in het kader van een actie: Nederland wel of iets in die trant. En wat ziet de kijker: De toekomstege konngin gaat met de toekomstiege koning op een VRIJDAG heerlijk bowlen met uithuizige woningzoekers. Van dit soort reportagens ga ik natuurlijk van over mijn nek. Heerlijk bowlen...Waarom is er NIEMAND in Nederland meer aanwezig die zegt: Jullie hadden beter wat potten witte verf bij de Gamma gaan halen, een kraakpand opgezocht en nu eindelijk na vijftien jaar belgeleiding en uitkering, ga je samen met Willem en Maxima eens een kamer en een keuken in een kraakpand opknappen. Zodat je ECHT iets doet aan je toekomst. Maar neen hoor: De rotverwende, goed doorvoede, onderdak zoekende straalt en vertelt hoe gelukkig hij was hoe hij met Maxiam mocht bowlen. En dat op een vrijdag ook nog!
Men heeft zelf niet meer in de gaten hoe rotverwend men is. Het dringt niet meer door in die koppies. Gewoon die uitkeringen korten en een kortingsbon van de Gamma geven. DAT zouden ze eens moeten doen. En bowlen...? Bowlen dat is voor mensen die de hele week hard gewerkt hebben en dat zelf verdiend hebben.

Peter
aextracker
0
quote:

postzak schreef op 17 maart 2013 14:49:

[...]
1.) Nee vertel.
2.) Gewoon doen en salarisgroei prestatie gebonden maken op economische relevantie \ let's say ; KPI's o.b.v. te bepalen economic governed profit!
3.) Omdat de simpele rekensom is ,dat het aanatal kinderen de komende 2 decennia daalt, daar zijn dus minder scholen en onderwijzers voor nodig.
Niveau verhogen en kwantiteit verlagen. Leidt nog steeds tot beter onderwijs. Waarom politici hier niet opkomen ? Omdat het slecht nieuws verkopen is ! Past niet in campagnetijd.
4.) Elk biertje smaakt naar meer. Gewoon doen en crimineel gedrag in alle vormen bestraffen, t\m de opvang en voorzieningen van opvang. De verwarming bijv. permanent op "de nachtstand".
5.) Het werkt goed in Duitsland !
6.) Zwakken en zieken in de samenleving hebben zorg nodig. Zeker degenen die het niet zelf kunnen regelen. Dat is een prima overheidstaak.

Overheid is inmiddels synoniem aan het worden voor "overtallig".
Daar valt dus cash te halen en continu te bezuinigen. Ik gok maar zo enkele miljarden de komende 3 jaar.

Tracker
[verwijderd]
2
quote:

ffff schreef op 17 maart 2013 16:38:

AEXtracker,

Wat een goede postings!! 'k Ben blij dat ik toch echt niet de enige ben die er zo over denkt...!
Afgelopen vijftien jaar zie ik iedere keer weer zaken op de Nederlandse TV waarvan ik achterover val. Gewoon als voorbeeld, want ik heb er hier in de KK al zoveel en zo vaak gepost. Onze allerschattigste toekomstige koningin gaat iets doen in het kader van een actie: Nederland wel of iets in die trant. En wat ziet de kijker: De toekomstege konngin gaat met de toekomstiege koning op een VRIJDAG heerlijk bowlen met uithuizige woningzoekers. Van dit soort reportagens ga ik natuurlijk van over mijn nek. Heerlijk bowlen...Waarom is er NIEMAND in Nederland meer aanwezig die zegt: Jullie hadden beter wat potten witte verf bij de Gamma gaan halen, een kraakpand opgezocht en nu eindelijk na vijftien jaar belgeleiding en uitkering, ga je samen met Willem en Maxima eens een kamer en een keuken in een kraakpand opknappen. Zodat je ECHT iets doet aan je toekomst. Maar neen hoor: De rotverwende, goed doorvoede, onderdak zoekende straalt en vertelt hoe gelukkig hij was hoe hij met Maxiam mocht bowlen. En dat op een vrijdag ook nog!
Men heeft zelf niet meer in de gaten hoe rotverwend men is. Het dringt niet meer door in die koppies. Gewoon die uitkeringen korten en een kortingsbon van de Gamma geven. DAT zouden ze eens moeten doen. En bowlen...? Bowlen dat is voor mensen die de hele week hard gewerkt hebben en dat zelf verdiend hebben.

Peter
Dank zij jou en dezelfde soort denkers overspoelde Nederland met daklozen en zwervers, vroeger zaten zij vanwege fatsoen en bescherming maatschappij in een inrichting, dit mocht niet meer van de liberalen.

Twee weken geleden betaalde in Groningen nog een echtpaar de prijs van de waanzin van een onderdak zoekende zwerver, Dood dus.

aextracker
1
In Nederland is er geen 1 zwerver, die zonder een dak boven zijn hoofd hoeft te komen te zitten.
Onder effectief werkend toezicht van (lokale) overheden kan elke zwerver ondergebracht worden en gebruik maken van een of andere voorziening c.q. opvang(sregeling).
Alleen niet op vrijdagmiddag, dan zijn daklozen bowlen met de koninklijke familie en kent men andere prioriteiten :).
Je reactie is een nieuw voorbeeld van de "ubersocialisierung" die in Nederland van toepassing is. We zijn in Nederland vergeten dat de individu zelf ook een verantwoordelijkheid heeft. Indien de individu niet in staat is om deze te nemen, is toezicht en regulering door de overheid nodig. Dat is iets anders dan "pamperen en nathouden".

Voorbeeld; Er zijn voldoende sloten in Friesland en Gronigen, die lokale overheden kunnen laten uitbaggeren door inzet van zwervers , dronkenlappen c.q. lichte criminelen. Scheelt boeren en overheden ook nog kosten van onderhoud en komt de kwaliteit van het water ten goede.
Dit reinigen kan dan van 08.00 - 17.00 uur met 3 pauzes (15 minuten koffie, 30 minuten lunch en 15 minuten thee), tegen vergoeding van een minder dan minimum loon bij projekt deelname \ arbeidsplicht.
Geen inzet betekent terug naar een minder dan minimaal bestaansrecht en inkomen in een minder dan minimale opvang\inrichting onder een streng regime.
De vermoeidheid van het werk moet opwegen tegen de ergernis en discomfort van de opvang. Dat mag minimaal zijn en moet minimaal\net voldoen aan eisen als verwoord in de algemene mensenrechten.

Ik verwacht data daar voor de overheid geld te vinden valt en meerwaarde mee valt te creeren. Positief bij-effect wordt , dat "afglijders aan de zelfkant van de maatschappij" zich bewust worden dat het echt veel slechter kan en er wel degelijk iets te verliezen valt.

Tracker
[verwijderd]
2
Als je het verschil tussen werkloos en psychiatrisch patient zwervende, niet kunt nuanceren, krijg je dom gel*l.
[verwijderd]
0
quote:

88-dl-40 schreef op 17 maart 2013 18:35:

Als je het verschil tussen werkloos en psychiatrisch patient zwervende, niet kunt nuanceren, krijg je dom gel*l.

Zo is dat. AB.
[verwijderd]
0
quote:

aextracker schreef op 17 maart 2013 16:44:

[...]

1.) Nee vertel.

Volg dan eerst het nieuws, anders zo zinloos om in discussie te gaan.
[verwijderd]
0
Dit is ook een fraaie voor de goudkevers.

Artikel 26 [Treedt in werking op een nader te bepalen tijdstip]

[Red: Dit artikel is nog niet in werking getreden; ingeval buitengewone omstandigheden dit noodzakelijk maken kan bij koninklijk besluit, op voordracht van Onze Minister-President, dit artikel in werking treden.]

Onze Minister is bevoegd - zo nodig in afwijking van andere wettelijke regelingen - voorschriften te geven ten aanzien van de financiële betrekkingen met het buitenland, alsmede ten aanzien van het vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabrikaat) en buitenlandse activa van ingezetenen. Tenzij bijzondere omstandigheden dit naar zijn oordeel onmogelijk maken, oefent hij deze bevoegdheden niet uit dan in overeenstemming met Onze Ministers van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en van Landbouw en Visserij.
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 17 maart 2013 16:38:

Waarom is er NIEMAND in Nederland meer aanwezig die zegt: Jullie hadden beter wat potten witte verf bij de Gamma gaan halen, een kraakpand opgezocht en nu eindelijk na vijftien jaar belgeleiding en uitkering, ga je samen met Willem en Maxima eens een kamer en een keuken in een kraakpand opknappen. Zodat je ECHT iets doet aan je toekomst.
Omdat jij naar België bent verhuisd. Peter, kom terug, het land heeft je nodig.
59 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,89  +0,54  +0,06%  14:23
 Germany40^ 17.749,20 -0,12%
 BEL 20 3.816,72 +0,58%
 Europe50^ 4.923,52 +0,19%
 US30^ 37.824,57 +0,26%
 Nasd100^ 17.527,31 +0,13%
 US500^ 5.029,01 +0,19%
 Japan225^ 38.061,71 +0,84%
 Gold spot 2.383,13 +0,94%
 EUR/USD 1,0668 -0,03%
 WTI 81,70 -0,62%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +8,42%
Alfen N.V. +4,68%
JUST EAT TAKE... +4,35%
Air France-KLM +4,11%
RANDSTAD NV +1,89%

Dalers

Pharming -8,28%
PostNL -5,99%
ASMI -3,58%
Avantium -1,94%
Accsys -1,49%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront