Cate, ten « Terug naar discussie overzicht

kwartaal 1 2013 nijverdal ten cate

52 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
Winst- en omzetdaling voor TenCate

Gepubliceerd op 26 apr 2013 om 08:14 | Views: 1
Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten

inShare.



Ten Cate25 apr

EUR 18,150,00(0,00%)
•Winst- en omzetdaling voor TenCate
•'Resultaten TenCate verder achteruit'

ALMELO (AFN) - TenCate heeft de winst en de omzet in het eerste kwartaal van 2013 zien afnemen. Dat meldde de onderneming vrijdag in een tussentijds handelsbericht.

Het bedrijf uit Almelo realiseerde een winst van 4,6 miljoen euro. Dat was 10 procent minder dan het bedrag van 5,1 miljoen euro dat een jaar geleden in de boeken werd gezet. De opbrengsten namen met 6 procent af tot 241,8 miljoen euro.

Volgens TenCate herstelden de activiteiten bij het bedrijf zich in het eerste kwartaal ,,conform verwachting''. Vooral de kunstgrasactiviteiten lieten een goede prestatie zien terwijl de omzet van DefenderM zicht sterk ontwikkelde. TenCate Geosynthetics startte het jaar ,,terughoudend'' door vertragingen in projecten als gevolg van het aanhoudende winterweer in Europa en de VS.

,,De in 2012 ingezette kostenmaatregelen en efficiencyverbeteringen hebben geleid tot onder meer een verbetering van de brutomarge en het werkkapitaal. De schuldpositie daalde, de operationele cashflow nam sterk toe'', aldus TenCate.
[verwijderd]
0
TenCate Defender™ M-omzet ontwikkelt zich sterk

Trading update TenCate eerste kwartaal 2013

Omzet en bedrijfsresultaat

www.tencate.com/nl/default.aspx

pdf........
www.tencate.com/nl/Images/130426%20Pe...
pietje-2005
0
Maken nog gewoon winst.
Betere verwachtingen en bodem gehad?
Composiet-materialen voor autos etc. zal op een gegeven moment ook op gaan leveren.
Denk dat we structureel hoger moeten.
Succes
Henri Nostradamus
0
Ten Cate is bezig uit de downtrend te komen. Ooit sluiten boven de 20,50 en we gaan op weg naar een nieuw all-time-high (>35). Kan nog even duren maar de tijd van lagere dieptepunten is voorbij. Kopen onder 19 zal een goede zaak blijken.

HN
[verwijderd]
0
14 mei 2013

TenCate maakt verwisselverhouding bekend

Onder verwijzing naar de dividendaankondiging gedateerd 18 april 2013 inzake de uitkering van het dividend over het boekjaar 2012 maakt Koninklijke Ten Cate nv ten aanzien van het keuzedividend bekend dat het aantal dividendrechten dat recht geeft op twee nieuwe aandelen is vastgesteld op 73 dividendrechten per gewoon aandeel van € 2,50 nominaal.



De gewogen gemiddelde beurskoers van 6, 7, 8, 9,10 en 13 mei 2013 bedroeg € 18,5547 per gewoon aandeel en is bij de vaststelling van 73 dividendrechten die recht geven op twee nieuwe gewone aandelen als maatstaf aangehouden.



Op basis van deze koers vertegenwoordigt 2/73e deel van een gewoon aandeel een waarde van € 0,5083 hetgeen 1,67% meer is dan het dividend in contanten van € 0,50 per gewoon aandeel.



Betaling van het dividend en levering van de gewone aandelen uit hoofde van verwisseling van keuzedividendrechten zal met ingang van 15 mei 2013 geschieden via de bank of commissionair waar uw gewone aandelen in administratie zijn.



Voor de nieuwe gewone aandelen, die in het kader van het stockdividend zullen worden uitgegeven, zal bij NYSE Euronext in Amsterdam een verzoek tot toelating tot de notering worden ingediend op grond van artikel 5:4 onderdeel e Wet op het financieel toezicht.



Raad van bestuur

Almelo, 14 mei 2013

Download: Bekendmaking verwisselverhouding 14 mei 2013.pdf
[verwijderd]
0


Share on facebookShare on twitterShare on emailMore Sharing Services

donderdag 16 mei 2013 | 8:47 Laatst bijgewerkt: 16-5-2013 | 10:37

Koninklijke Ten Cate in Nijverdal en transportbedrijf HST in Enschede voldoen niet aan de brandveiligheidseisen voor opslag van gevaarlijke stoffen. Dat laat staatssecretaris Mansveld van Milieu weten aan de Tweede Kamer.

De twee bedrijven staan op een lijst met 62 bedrijven waarbij is geconstateerd dat de vergunningen niet in orde zijn of er iets mankeert aan het inspectierapport. Uit de lijst mag volgens de minister niet worden afgeleid dat de brandveiligheid niet in orde is, maar wel dat de regels voor de opslag van gevaarlijke stoffen niet goed worden nageleefd.

Zij schrijft aan de Tweede Kamer dat de verantwoordelijke overheden er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de bedrijven de eisen wel naleven. Voor Ten Cate is dat de provincie Overijssel, voor HST de gemeente Enschede


De VVD in de Tweede Kamer wil dat deze bedrijven ---------de poorten sluiten,--------- tenzij ze onmiddellijk orde op zaken stellen, meldt het Algemeen Dagblad. Een woordvoerster van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie zegt in de krant dat de concerns te maken hebben met complexe regels en dat het veel tijd vergt om alles perfect te regelen. Volgens haar wordt er hard aan gewerkt.
pietje-2005
0
Volkomen terecht, natuurljk, om in ieder geval flink te blazen.
Van die bedrijven die net professioneel willen lijken, en steeds met een lijst 'to do" door controles gaan zonder echt een goede structurele organisatie te hebben voor dit soort dingen moeten verdwijnen.
Bij Ten Cate zal het wel meevallen, hoop ik.
Gewoon op orde brengen, positief in het nieuws komen en geld gaan verdienen.
Succes
[verwijderd]
0
16 mei 2013 Persverklaring

TenCate beschikt over alle noodzakelijke vergunningen en hoort niet thuis op ILT-lijst

Staatssecretaris Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft op 15 mei aan de Tweede Kamer een lijst van de Inspectie Leefomgeving en Transport ((ILT) toegestuurd inzake de brandveiligheidseisen voor de opslag van gevaarlijke stoffen. TenCate hoort niet thuis op deze lijst. De onderneming heeft dit recentelijk opnieuw laten weten aan ambtenaren van zowel dit ministerie als de provincie Overijssel. Alle productiebedrijven van TenCate in Nijverdal beschikken over de noodzakelijke vergunningen conform de geldende wet- en regelgeving en bij de productie wordt gehandeld in lijn met het stringente veiligheidsbeleid van de totale TenCate-onderneming.

Door een aanhoudende inhoudelijke discussie tussen de inspectiedienst van de Provincie Overijssel en de inspectiedienst van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, kon het Nijverdalse bedrijfsonderdeel TenCate Advanced Composites als vergunninghouder niet eerder opdracht geven tot het laten opstellen van een nieuw inspectierapport voor een recent gemoderniseerde brandveiligheidsinstallatie in één van de opslagruimtes.



Onmiddellijk nadat de genoemde ambtelijke discussie was beëindigd heeft TenCate Advanced Composites op maandag 22 april 2013 de opdracht verstrekt aan Bureau Veritas. Deze onafhankelijke, geaccrediteerde instelling zal op donderdag 6 juni aanstaande de inspectie in Nijverdal uitvoeren en het rapport opstellen, waarna het door TenCate Advanced Composites aan de inspectiediensten zal worden aangeleverd. TenCate kan dan direct van de gewraakte lijst worden verwijderd.



Koninklijke Ten Cate nv

Almelo, donderdag 16 mei 2013
[verwijderd]
0
TenCate Geosynthetics completeert TenCate Mirafi® RSi-serie

TenCate Geosynthetics Americas heeft een derde geotextiel ontwikkeld voor de wapening van (spoor-)wegen. Voor dit geweven product, TenCate Mirafi® RS280i, is patent aangevraagd. Dit geotextiel completeert de RSi-serie geosynthetics van TenCate voor grondwapening en -stabilisatie.



In 2010 introduceerde TenCate Geosynthetics Americas TenCate Mirafi® RS580i, een hoogtechnisch en sterk geosynthetisch product voor wapening en stabilisatie van de ondergrond. Deze introductie kreeg in 2011 een vervolg met de ontwikkeling van TenCate Mirafi® RS380i voor minder zware toepassingen. Vandaag introduceert TenCate Geosynthetics TenCate Mirafi® RS280i, een volgend hoogtechnisch geotextiel. Dit product completeert de RSi-reeks van producten waarmee een ontwerper het meest economische en efficiënte ontwerp kan maken voor bodemstabilisatie en -versterking. TenCate Mirafi® RS280i combineert een hoge modulus, hoog-diëlektrische constante, hoge scheiding en een hoge mate van interactie voor maximale prestaties bij (spoor-)wegen.



Rendabele oplossingen

‘We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze productportfolio te verbeteren om projecteigenaars de meest rendabele oplossingen te bieden’, stelt Brett Odgers, market manager roadway reinforcement. ‘Na het succes van TenCate Mirafi® RS580i en TenCate Mirafi® RS380i vonden we dat er een eindproduct nodig was om de reeks te completeren teneinde voor de wapening en stabilisatie van elk auto- en spoorwegproject de beste oplossing te bieden.’



TenCate Mirafi® RS-serie producten zijn verkrijgbaar via het uitgebreide distributienetwerk van TenCate in Noord-en Zuid-Amerika.





TenCate Geosynthetics

Pendergrass, Georgia, Verenigde Staten van Amerika, donderdag 16 mei 2013

Download: 130516 Persbericht TenCate Geosynthetics inzake introductie TenCate Mirafi RS280i.pdf
pietje-2005
0
Is toch behoorlijk handel voor een pinksterdag.
Neem aan dat we doorstijgen in de euforie van het algemeen sentiment, bij gebrek aan nieuws.
Succes
jan4210
0
Wie kan mij een verklaring geven voor het feit dat de koers van TenCate nu al vele dagen blijft schommelen tussen de 18,90 en 19,10? Keer op keer stuit de koers af op 19,10 . Wie of wat zit hier achter? Zijn er speculanten die het aandeel bewust beneden de € 19,10 houden of heeft het te maken met de optiemarkt? Ik begrijp er niets van waarom het aandeel niet door de barrière van € 19,10 kan breken. De meeste analisten houden een koersdoel van tussen de €22,00 en de €29,00 aan. Onze mede forumgenoot Nostradamus ziet het zelfs een hele zonnige toekomst van het aandeel richting de €35,00. Ik reken erop dat zijn vooruitziende blik ons deze mooie winst zal brengen.
pietje-2005
0
Vast wel, maar de termijn waarop het gaat gebeuren hangt af van vooruitzichten, en die zijn door ten cate zelf ook minder zeker bevonden.
Nu aan het algemeen sentiment vast, tot specifiek nieuws van b.v. Ten Cate zelf in de vorm van een order of samenwerking.
Zie het helemaal zitten voorlopig.
Toch al even 19,12 vanmorgen ;-)
Succes
[verwijderd]
0
Snap het ook niet.Hoog volume en op 18,99 sluiten.Wacht het gewoon maar af,en blijven zitten waar ik zit.Ook succes.
[verwijderd]
0
Boeing heeft nog ruim 800 Dreamliners in het orderboek; hiervoor -en straks voor de nieuwe Airbus- levert Ten Cate onderdelen. We staan aan de vooravond dat composietmaterialen op grote schaal in auto's toegepast worden. Kortom: er zit genoeg potentieel in TC en dus in het aandeel! Het is alleen nog niet bij alle beleggers doorgedrongen.... Nu (bij)kopen of mooi een jaartje op de plank leggen, zou ik zeggen!
52 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
871,08  -2,94  -0,34%  15:03
 Germany40^ 17.893,20 -1,08%
 BEL 20 3.857,32 -0,68%
 Europe50^ 4.927,49 -1,25%
 US30^ 38.034,18 -0,83%
 Nasd100^ 17.249,41 -1,57%
 US500^ 5.009,46 -1,24%
 Japan225^ 37.402,64 -1,57%
 Gold spot 2.327,71 +0,50%
 EUR/USD 1,0698 +0,00%
 WTI 82,85 -0,06%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +6,03%
Flow Traders +4,15%
B&S Group SA +2,85%
Fugro +2,44%
RENEWI +2,11%

Dalers

ADYEN NV -9,80%
VIVORYON THER... -6,15%
WDP -4,38%
TomTom -3,32%
Alfen N.V. -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront