Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitsland wil ruzie EU en China voorkomen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 mei 2013 19:49
    quote:

    Scorpio_nl schreef op 26 mei 2013 18:31:

    alleen idioten willen zo een heffing, laat die Chinezen nu lekker onze groene energie financieren,nu 6 jaar terug verdien tijd met een heffing van 40% gaat dat naar 10 jaar en is ineens niet meer zo interresant
    Aan de ene kant zijn de grieken lui en produceren niks, aan de andere kant willen we dat de chinesen alles voor ons doen ? de chinensen produceren alles goedkoper dan ons. Moet dan europa alles sluiten en niks doen ? zijn jullie jaloers op de grieken die ouzo drinken en sirtaki dansen en niks doen ?
  2. Bangizwe 26 mei 2013 19:59
    Scorpio-nl: Dit gaat over veel meer dan groene energie financieren. Het feit is dat wij de groei in China financieren. Het Europa waar amper 60% van de bevolking aan het werk is. De rest zit in de armoede en de sociale zekerheid. En van die 60 % zijn er dan ook nog meer en meer die werken voor in inkomen waarvan je gewoon niet kan leven. Maar je zal wel gelijk hebben zeker, laat ze hier alles maar verder kapot maken. In Duitsland staan ze nu blijkbaar al te bibberen op hun knieën voor die chinezen. Dat zegt al genoeg over de toestand van Europa.
  3. [verwijderd] 26 mei 2013 20:42
    Een beetje achtergrondinformatie kan geen kwaad:

    "China en Duitsland dikke maatjes
    AFP, 30 aug 2012

    Met negen ministers en twee staatssecretarissen begint bondskanselier Angela Merkel vandaag aan haar bezoek aan China. Dat is een ongekende delegatie.

    Duitsland en China hebben elkaar stilletjes gevonden om de economische crisis te overleven. Mensenrechten staan daarbij minder prominent op de agenda.

    Een paar jaar geleden was dat nog anders. Angela Merkel ontving in 2007 in Berlijn de Dalai Lama, ze is dan nog geen twee jaar bondskanselier. De geestelijk leider van Tibet reist voortdurend de wereld rond om aandacht te vragen voor de Chinese onderdrukking van het Tibetaanse volk. En een jaar later zijn de Olympische Spelen in Peking, maar Merkel gaat er niet heen.

    Handelspolitiek
    De bondskanselier vraagt dan juist om aandacht voor de mensenrechtensituatie in China. In eigen land levert haar dat veel sympathie op, maar de Chinezen zijn woest. De betrekkingen worden op een laag pitje gezet en Chinese orders bij Duitse bedrijven worden ingetrokken.

    Dat laatste deed het meeste pijn. De wereld was inmiddels in een financiële crisis terechtgekomen. Haar economisch adviseurs fluisterden Merkel dan ook in dat het wellicht toch handiger is om de Chinezen niet al te zeer op de tenen te staan, want Duitsland zou het Verre Oosten nog hard nodig hebben om van economische groei verzekerd te blijven.

    In de bondskanselarij werd het roer omgegooid: handelspolitiek in plaats van mensenrechten. Toen de Dalai Lama in 2009 opnieuw op de stoep stond in Duitsland, had Merkel geen tijd meer voor hem. In 2011 was alles weer koek en ei tussen Berlijn en Peking. China kwam met 13 ministers naar Berlijn, dat was nog nooit vertoond.

    Afzetmarkt
    De twee grootste exportlanden ter wereld hebben elkaar sindsdien gevonden en dat legt beide kanten geen windeieren. Inmiddels gaat zes procent van de Duitse export naar China, twee keer zoveel als drie jaar geleden. Voor de Duitse machinebouwers en autobouwers is China de belangrijkste afzetmarkt.

    En de Chinezen zijn ook tevreden. Naast de directe handel hebben ze de Duitse kennis nodig om hun land verder te moderniseren. Ze zien graag dat Duitse bedrijven in China investeren en samenwerkingsverbanden aangaan met Chinese ondernemers.

    Maar het gaat Peking niet alleen om de handel. Duitsland is voor China inmiddels ook een belangrijke strategische partner. De Chinezen hebben graag een sterke euro. Om samen met de eigen munt de dollar tegenwicht te bieden. De Chinezen willen dus dat Merkel de euro overeind houdt. Niet voor niks maakt China miljarden over naar het Internationaal Monetair Fonds om de Europese tekorten langs een omweg aan te vullen.

    Zelfbewuster
    Andersom voorziet Berlijn een steeds belangrijkere rol voor China op het internationale politieke schaakbord. China is een van de vijf leden met veto-macht in de VN-Veiligheidsraad. Waar de Chinezen in het verleden automatisch achter Rusland aanliepen, menen Duitse China-watchers dat Peking steeds zelfbewuster wordt. Wie weet, kan er straks veel makkelijker met China alleen onderhandeld worden. En dan is het wel prettig als er geen ruis zit op de lijn met Peking.

    Toch ontkomt Merkel niet aan het thema mensenrechten. Haar credo luidt nu: je bereikt meer achter gesloten deuren. En daar kunnen de Chinezen goed mee leven.

    Net als met de aangepaste toon. Bij Merkels vorige bezoek in februari voorkwam de Chinese politie dat ze een ontmoeting had met mensenrechtenadvocaat Mo Shaoping. Aan het eind van haar reis reageerde ze. "Een land als China moet vertrouwen hebben dat mensen met overtuigingskracht de samenleving kunnen versterken." Een opmerking waar de Chinezen geen deal minder om sluiten."

    Bron: nos.nl/artikel/412383-china-en-duitsl...
  4. [verwijderd] 26 mei 2013 20:44
    Duitsland handelt bij alles in deze crisis uit eigen belang. De als communist opgegroeide Merkel plukt het beste uit twee werelden: communisme en kapitalisme. Of het slechtste, het is maar net hoe je het bekijkt. En Europa is haar speeltuin.

    Enig probleempje is wel dat het spelletje uit is zodra de Chinezen in staat zijn dat na te maken wat ze nu uit Duitsland importeren, en dan kan Merkel met de staart tussen haar benen weer Europa heel lief aankijken en om steun vragen. Alleen is er tegen die tijd van Europa op economisch gebied waarschijnlijk niet veel van overgebleven.
  5. Bangizwe 26 mei 2013 21:40
    Miskoop: Dat is niet zeker dat de consument die moet betalen. Als die Chinezen die 50% doorrekenen dan prijzen ze zichzelf uit de markt. Dan kunnen ze evengoed hier gemaakt worden. Dan is er hier werkgelegenheid. Dan helpen die jobs hier de lasten te verlagen en heb je meer over van je inkomen.Of je kan ze ook verplichten om hier te produceren als ze hier willen verkopen. Dat eisen ze zelf trouwens ook van buitenlandse bedrijven die in China aktief zijn.
  6. Miskoop 27 mei 2013 02:34
    Hoeveel jobs krijgen we dan hier in Nederland? en hoeveel jobs gaan er weg?
    Je had politicus moeten worden.

    In Brussel zijn ze helemaal achterlijk, dit hadden ze 12 jaar eerder moeten doen, nou heeft het geen zin meer.
    De fabrieken zijn al lang dicht en verplaatst naar China.
    Maar weet je ook wat de ware reden is achter die heffingen?
    Energie leveranciers zijn niet blij met zonnepanelen en andere eigen energie opwekkers.

8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links