Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Correctie of geen correctie?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. johjoh 26 mei 2013 14:59
    Ik denk correctie maar nu nog niet
    Zodra de Amerikaanse beurzen weer gaan stijgen,
    stijgt de DAX en daarmee alle Europeze beursen mee
    Ik verwacht vanaf dinsdag een stijging in de Amerikaanse beurzen (maandag dicht)
    en denk dat de daling van vorige week niet alleen een reactie was op Bernanke/China/Japan
    maar winstnemingen met een lang weekend voor de boeg
  2. [verwijderd] 26 mei 2013 15:59
    Van juni tot midden augustus 2012 zijn we bijna 50 punten gestegen. De laatste sprint vanaf eind april is tot nog toe een punt of 32. In de eerste rally zijn we een paar keer 6-10 indexpunten gedaald, harde ups volgde op deze dalingen. Een soortgelijke koersontwikkeling zou zich nu ook voor kunnen doen, namelijk een stijging tot ongeveer de 390. Gevolgd door een tijdje zijwaards kabbelen. Dit scenario lijkt mij aannemelijker dan een flinke correctie. Want waarom MOET er een correctie komen? Komt de politie anders? Alles is natuurlijk mogelijk, maar meer dan een bescheiden short/long positie durf ik niet aan. Denkt iemand er anders over?
  3. Henk en Ingrid 26 mei 2013 16:31
    quote:

    M.B. schreef op 26 mei 2013 15:59:

    Van juni tot midden augustus 2012 zijn we bijna 50 punten gestegen. De laatste sprint vanaf eind april is tot nog toe een punt of 32. In de eerste rally zijn we een paar keer 6-10 indexpunten gedaald, harde ups volgde op deze dalingen. Een soortgelijke koersontwikkeling zou zich nu ook voor kunnen doen, namelijk een stijging tot ongeveer de 390. Gevolgd door een tijdje zijwaards kabbelen. Dit scenario lijkt mij aannemelijker dan een flinke correctie. Want waarom MOET er een correctie komen? Komt de politie anders? Alles is natuurlijk mogelijk, maar meer dan een bescheiden short/long positie durf ik niet aan. Denkt iemand er anders over?
    Omdat de FED binnenkort hun stimuleringen moeten gaan afbouwen en de Amerikaanse economie dan gewoon weer tot stilstand komt?
  4. [verwijderd] 26 mei 2013 16:37
    Ik ben het volledig eens met bovenstaande comments. Ik zie geen directe aanleiding voor een correctie. Ja, technisch gezien zou er een correctie kunnen komen, maar dat blijft beleggen op statistiek (waarvan ik in tegenstelling tot de meerderheid geen fan van ben).
    Wij kunnen toch onmogelijk achter blijven terwijl in de VS en in Japan record na record wordt gehaald? De AEX is dan wel een van de meest pessimistische indices, maar ik denk dat we nu toch ook wel eens vrolijk kunnen stijgen.
    De multinationals hebben het grootste gedeelte van hun reorganisaties reeds achter de rug. Met minder kosten wordt de weg vrijgemaakt voor zwarte cijfers.
    Mede gezien het koersverloop in NL en in de VS van afgelopen vrijdag (inclusief winstnemingen voor het lange weekend), verwacht ik dat we de komende dagen zullen stijgen.

    Natuurlijk is mijn mening wel voor 90% gebaseerd op wishful thinking, gezien ik nog aardig wat AEX SPL's heb :).
  5. [verwijderd] 26 mei 2013 16:40
    Tja wat is binnenkort? En wat het artikel al beschreef wat is het alternatief?
    De druk is nu weer een beetje van de ketel heb ik het idee. Welk slechter nieuws kan er nu nog komen? Er hoeft maar één pipo te roepen dat ze toch in ieder geval dit jaar nog doorgaan met de QE of een cijfertje wat positief werkt in deze. En we hebben weer een euforische jubbelstemming als nooit te voren.
  6. [verwijderd] 26 mei 2013 17:19
    Ik gok nog steeds op een correctie op korte termijn. Zowel de VS als Japan gaan afbouwen. Er komen niet nóg meer stimuleringen, terwijl de fundamenten zwak/slecht blijven, en kijk wat de 10-jaarsrente aan het doen is: www.iex.nl/Rente-Koers/190118356/Nede...

    Het zal wel zeker een weekje even aanmodderen blijven op de huidige niveau's, tot er een nieuwsbericht komt dat door de kudde als de kentering wordt gezien, dat kan van alles zijn en dan gaat het weer hard omhoog of omlaag. De zomer is niet bepaald de tijd dat het omhoog gaat, dus zeer groot kans dat het alleen maar (hard) omlaag kan.

    Het grootste deel van mijn pensioenfonds heb ik maar zoveel mogelijk in kortlopende obligaties gestopt om een eventuele storm uit te zitten, 30% rendement vind ik wel genoeg voor dit jaar. Die portefeuille is daardoor inmiddels van de schade van 2008 hersteld, dus leek het me een goed moment om uit te stappen.
  7. [verwijderd] 26 mei 2013 22:39
    Om in de stijl van Arend Jan te blijven: "Het kan vriezen, het kan dooien."
    Zelf denk ik dat we een kleine correctie gaan krijgen en de 355 van AJK lijkt me een mooi doel. Dat is ongeveer 5%.
    De AEX is zwakste van alle indices naar mijn mening en met onze niet-daadkrachtige-continu-draaiende-overheid, zal dat nog wel even zo blijven. Dat de andere indices zo hoog staan is door de alom bekende stimulerende middelen van de centrale banken. Aangezien er hier in NL en EU niet gestimuleerd wordt, gaan wij niet hard omhoog. Blijft dus over, naar beneden.

    Om in de gedachte Nassim Taleb's zwarte zwanen te blijven. Er is altijd een risico op die dingen die je niet verwacht. Dus slechter nieuws komt altijd als je het niet verwacht.

    Ik ben vrijdag uitgestapt na een leuke ritje van 350 naar 363. Morgenochtend even aankijken hoe we openen, maar ik denk dat ik short ga. En dat is gebaseerd op TA. En hoewel een aantal mensen TA maar niks vindt, helpt het mij om richting en doelen te bepalen.

    Succes allen, Tracker 32.
  8. [verwijderd] 26 mei 2013 23:06
    Ik maak me zorgen of de winsten houdbaar blijven. Aangezien de teneur van de eindgebruiker (u en ik) bezuinigen is. Hier, in Amerika en waar dan ook waar enorme schulden zijn. Om de producten aan de man de te brengen, zal de prijsstelling scherp moeten zijn. Wat weer ten koste gaat van de (gerapporteerde) winst.
  9. forum rang 4 M357 26 mei 2013 23:22
    Zou begin van de week niet short gaan.USA en UK zijn maandag dicht en AEX tendeerde vrijdag sterker naar boven dan naar beneden.Als US terugkomt dinsdag willen zij minimaal een dag omhoog dus bij ons gaat de AEX op zijn vroegst woensdagmiddag bij een negatief WS omlaag.Zelf ga ik voor een herstel van de AEX richting 370 dus koop call juni 370 en bekijk woensdag welke richting WS kiest. Woensdag nog positief dan donderdag eind van de dag of vrijdag eruit en mogelijk draaien naar Aex put juni 370 om in te spelen op een correctie van WS vanaf eerste week juni.
  10. [verwijderd] 27 mei 2013 09:22
    Zoals een aantal van jullie al aangaven, zijn we hoger geopend. Ik wacht nog even met short te gaan. Ik houd rekening met een mogelijk lagere top onder 372 de komende dagen.

    Als ik Bas Heijink mag geloven, moeten we eerst de gap sluiten willen we de opwaarste trend hervatten. Ik denk niet dat dat de komende dagen gaat lukken.
    Ik wacht nog even aan de zijlijn voordat ik short ga.

    Groeten, Tracker 32.
  11. [verwijderd] 28 mei 2013 09:25
    quote:

    theo1 schreef op 27 mei 2013 09:43:

    [...]

    Dat zeiden ze ook van die fiscal cliff. Die kwam en er gebeurde niks.
    Een minicrash op de beurs. :P
    Maar de effecten zijn wel degelijk te voelen in de Amerikaanse reële economische cijfers die steeds ver onder de verwachting zitten.
    www.forexfactory.com/calendar.php?wee...
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links