Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bodemvissen in goudmijnen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Pantelis

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Meer over Nico Pantelis

Recente artikelen van Nico Pantelis

  1. dec '16 Kanteljaar 4
  2. dec '16 Opvallend koopsignaal 7
  3. nov '16 Verrassend vertrouwen 8

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juni 2013 13:10
    Een compliment voor deze column èn deze 'prikkelende column-titel'!

    Nu de Goudprijs nogal sterk daalt, zijn een aantal andere stoffen, voor investeerders, getuige harde feiten / relatief gezien, veel aantrekkelijker!

    Bodemvissen in goudmijnen riep bij mij tevens de associatie op met 'Deep Sea Mining'. Hiervoor heeft Europa onlangs een subsidie van € 10 mln euro toegekend. Ookal worstelt Continentaal Europa met haar economie-, financiële reserves en democratisch draagvlak; kennelijk loont het nog wel om op ruim 5 km zeediepte naar alle begeerlijke, deels verborgen en -geheime, kostbaarheden te gaan zoeken.

    Wordt dit dan onze eigentijdse variant op 'Marktconformer Goudzoeken'..?
  2. [verwijderd] 26 juni 2013 14:48
    Het lijkt er sterk op dat de grote banken de mijnen gesloten willen krijgen. En de beleggingspers begint de mijnaandelen meer en meer te pushen. Des te meer reden te verwachten dat die mijnaandelen nog harder gaan vallen, mijnen in steeds grotere problemen gaan komen.
    Sprott heeft de laatste decennia goed geboerd met mijners uit de brand helpen. Een bedrijf zonder schulden. Doorn in het oog van de megabanken. Die willen nu beter doen. Verdienen aan het vernietigen van de prijzen, en dan de mijnen in handen nemen. Nu "wij" en Azië fanatiek fysiek inslaan, creëren we meer en meer schaarste, zelfs als je niet geloofde dat die er aan zat te kopen. Mijnen hebben geen haast om harder te werken, onder de prijs die ze voor hun product kunnen krijgen.

    BELACHELIJK dat na al die jaren de COMEX nog steeds al prijszettend geaccepteerd wordt. Ze hebben minder en minder metaal in voorraad, maar we staan toe dat de prijs LAGER gaat.
    De prijs van naa $1000/$15 maar zul je aan die prijzen ook goede volumes te pakken gaan krijgen? Doe eens stoer, en zie ergens een order voor 1 ton goud te plaatsen, 10 ton zilver. Vertel me hoe het ging. Hoe enthousiast de verkoper was. Welk percentage hij vroeg. Ik zeg je : je gaat je metaal niet krijgen. Bij LBMA al helemaal niet. Niet als je geen vooraanstaande bankier of industrieel bent, of een munter. En je gaat cash settlement krijgen voor je COMEX contract. Ideaal, de marktprijs bepalen EN alleen leveren aan wie je het gunt, zoveel als je ze gunt.

    Enige wat je kunt doen is het fysieke spul kopen in een dalende markt, zo lang je het nog krijgen kunt. Dit gaat verder dan alleen dumping, er gaat een pump volgen. Ballen, en vervolgens geduld, gaan worden beloond. Wat koop je liever $1000 in bonds of $1000 in zilver? We cashen over 10 jaar. Zilver is dan nog steeds een gewild goedje. Bonds, die kunnen alleen naar nul gegaan zijn. Wie is nu niet feitelijk failliet?
  3. Bonno 26 juni 2013 17:14
    Koers/Winst 10 ??

    Er zijn veel interessantere Stock Picks

    Een Stock Pick met K/W 5x !

    WPA $ 0.33 ( 2012 ) en huidige koers $ 1,45

    SilverCrest Mines Inc.

    TICKER: SVL:TSX.V; SVLC:NYSE.MKT

    web.tmxmoney.com/quote.php?qm_symbol=SVL

    TOP financials en vanaf volgend jaar een verdubbeling van de productie :

    Total Liabilities & Shareholder's Equity

    2012 : 121,293
    2011 : 78,078
    2010 : 49,624
    2009 : 41,386
    2008 : 20,616

    Diluted EPS from Total Operations :
    2012 : 0.33
    2011 : 0.10
    2010 : -0.33
    2009 : -0.30
    2008 : -0.16

    O.A. Eric Sprott Metal Billionair zit er in voor 9%

    Produceren zilver tegen een kostprijs van $7.82 dus nog steeds zeer hoge inkomsten !
  4. forum rang 6 Koffiezondersuiker 27 juni 2013 08:34
    Deze meneer reageert echt enorm veel op verschillende websites maar ik zie meestal dat zijn verwachtignen niet overeenkomen met de feiten.
    Dus ik hecht er geen waarde aan.

    De banken manipuleren de goudprijs en dat werd deze week weer duidelijk met Goldman Sachs dat zondag weer de goudprijs naar beneden praatte. Dinsdag volgde de klap naar beneden.
    Het is schandálig! De beurs is een corrupte bende.
  5. [verwijderd] 27 juni 2013 11:13
    Zeg Nico zou je ook kenbaar willen maken wat jouw positie is?
    "Never catch a falling knife" is een bekende wijsheid, ik vindt het daarom nogal gewaagd om mensen een long advies te geven in deze markt.
    Mijn persoonlijke visie: Een bubbel loopt altijd leeg. Voorlopig koersdoel voor goud ca 800-900.

  6. [verwijderd] 27 juni 2013 18:19
    quote:

    Handel schreef op 27 juni 2013 11:13:

    Zeg Nico zou je ook kenbaar willen maken wat jouw positie is?
    "Never catch a falling knife" is een bekende wijsheid, ik vindt het daarom nogal gewaagd om mensen een long advies te geven in deze markt.
    Mijn persoonlijke visie: Een bubbel loopt altijd leeg. Voorlopig koersdoel voor goud ca 800-900.

    Wat vind je een redelijke verhouding tussen complete mijnkostprijs vs spotprijs? :-) Nu is die 1:1 of slechter. Beter voor de belegger dus.

    Bij zilver/goud is de omschrijving van "lange termijn" essentieel. Verwacht je een winst in Euro's na 1 jaar? Dan kun je beter ergens anders heen. 10 jaar de tijd? Tja, dat wordt het heel bijzonder als je er geen winstje uit weet te slepen met aankoop onder de mijnkostprijs.
  7. [verwijderd] 29 juni 2013 01:40
    Rick Rule zegt dat hij VEEL cash bij de hand houdt nu, om mijnen uit de brand te helpen zodra die het echt zwaar krijgen. Maar dat werkt op particuliere schaal minder goed. Hij heeft genoeg cash om een mijn er bovenop te helpen. Wij die een paar pennystocks kopen, dat is bijna een donatie...
  8. [verwijderd] 29 juni 2013 12:59
    Op Wall street genoteerde ETFs:

    GDXJ is een ETF (mand) van solide junior goudmijners.

    GDX is een ETF van grotere goudmijners.

    Deze ETFs stijgen en dalen harder dan de goudprijs stijgt en daalt. Gaat de goudprijs terug naar de top van 1900, mag je gerust een rendement van meer dan 100% verwachten. Ze zijn ook meer dan helft gedaald in een jaar tijd.
  9. [verwijderd] 29 juni 2013 14:31
    quote:

    WDankbaar schreef op 29 juni 2013 12:59:

    Op Wall street genoteerde ETFs:

    GDXJ is een ETF (mand) van solide junior goudmijners.

    GDX is een ETF van grotere goudmijners.

    Deze ETFs stijgen en dalen harder dan de goudprijs stijgt en daalt. Gaat de goudprijs terug naar de top van 1900, mag je gerust een rendement van meer dan 100% verwachten. Ze zijn ook meer dan helft gedaald in een jaar tijd.
    Zelfde geldt voor zilver, fysiek zilver.
    Bij Goud $1900 mag je wel een verdubbeling van zilver verwachten.
    Zonder counterparty risk, en volgend jaar is de BTW in Duitsland alvast opgetrokken van 7% naar 19% BTW. Goed te verkopen dus, zelfs bij gelijke zilverprijs.
  10. [verwijderd] 30 september 2013 21:01
    De edelmetaalmijntjes hebben weer klappen gekregen de afgelopen weken. Toch geloof ik in een spectaculair mooie toekomst voor deze sector. Ik durf er heel wat onder te verwedden dat de meeste gezonde producerende goud en zilvermijnen met gemak 10 x over de kop (1000% rendement) gaan de komende jaren. Ook de bekende en succesvolle Canadese belegger Eric Sprott denkt daar zo over:

    etfdailynews.com/2013/09/26/eric-spro...

    Ik geloof zelf in een mix van fysiek edelmetaal op een veilige plek onder handbereik en een mooie portefeuille (junior) edelmetaalmijnen. Dit aangevuld met wat korte termijn trading in goud en zilver, maar ook in de edelmetaalmijnen. Ik kwam er laatst achter dat er ook cfd's op deze aandelen zijn te krijgen:

    www.cfd-handel.nl/index.php/artikelen...

    Dit voor nog wat extra leverage!!
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links